Niet giftige planten voor katten: katveilige planten en tuinplanten

Katten houden van een groene omgeving. Zo kunnen ze zich verschuilen of een lekker nestje maken in het gras. Soms eten ze ook planten maar dat is niet altijd verstandig. Want er zijn veel planten die giftig zijn voor katten, daar mag jouw huisdier niet mee in aanraking komen. Daarnaast zijn er gelukkig ook tientallen planten waar jouw kat gerust aan mag knabbelen. Dit kan je kat er ook van weerhouden om aan jouw prachtige bloemen en planten in huis te knabbelen. Op deze pagina kun je een lijst vinden met veilige planten voor katten, we geven ook tips om jouw planten te beschermen tegen de klauwen en tanden van je kat.

Planten voor je kat die niet giftig zijn

niet giftige tuinplanten voor katten
Een natuurlijke omgeving is niet alleen heerlijk voor mensen, katten voelen zich ook heel goed in een omgeving met veel groen. Soms vinden ze planten iets té interessant en willen ze een paar blaadjes proeven. Dit kan gevaarlijk zijn want er zijn behoorlijk wat giftige planten waar jouw kat ziek van kan worden of zelfs door kan sterven.

Hoe herken je giftige planten?

Soms kun je aan het uiterlijk al zien dat de plant waarschijnlijk giftig is. Als de bloemen fel gekleurd zijn, als er stippen op de bladeren zitten en tweekleurige bladeren zijn meestal ook foute boel. Als je twijfelt is het uiteraard beter om een andere keuze te maken, gelukkig zijn er ook veel planten die veilig zijn voor katten.

Lijst met veilige planten voor katten

veilige planten voor katten
Onderstaande lijst met veilige planten moet je niet direct zien als een lijst met ‘groente’ voor je kat. Een grote hoeveelheid groen eten is ook voor deze gewassen niet aan te bevelen, er zijn ook enkele planten waar je kat misselijk van kan worden. Maar braken is juist een goede reactie, zo kan je kat de maag reinigen en (kleine hoeveelheden) gif worden niet opgenomen in het lichaam. Dus veilig is niet hetzelfde als gezonde voeding voor katten!

 • Aglanomea Maria
 • Bananenplant
 • Bamboe palm
 • Bromelia
 • Calathea
 • Graslelie
 • Echeveria
 • Fittonia
 • Haworthia
 • Hertshoorn
 • Hypoestes Phyllostachya
 • Kentia palm
 • Kokospalm
 • Orchidee
 • Maranta
 • Nestvaren
 • Pilea Depressa
 • Pilea Moon Valley
 • Pilea Peperomioides (Pannenkoekenplant)
 • Rhipsalis Cashero
 • Tillandsia
 • Tradescantia Zebrina
 • Varens
 • Zink varen

Deze lijst is niet compleet en sommige planten kunnen nog steeds reacties opleveren. Houd je kat in de gaten en train je huisdier dat planten geen maaltijd zijn. Ermee spelen mag tot op zekere hoogte, als je merkt dat de varen als toilet wordt gebruikt zul je toch het dier moeten ontmoedigen. Hoe dat mogelijk is kun je verder op deze pagina lezen.

Hier koop je veilige planten voor jouw kat

geschikte planten voor katten
Je hoeft niet meer naar de dierenspeciaalzaak of het tuincentrum om planten te kopen voor je kat die veilig zijn. Je kunt online allerlei prachtige planten bestellen die gewoon thuis afgeleverd worden. En niet als zaadje maar volwassen planten in pot. Hier zijn een aantal planten die er niet alleen nooit uitzien maar ook heel goed te combineren zijn met huisdieren:

Graslelie | Chlorophytum ‘Variegatum’ per stuk – PetFriendly – Kamerplant ⌀12 cm – ↕25 cm

Graslelie - Chlorophytum 'Variegatum' per stuk - PetFriendly - Kamerplant ⌀12 cm - ↕25 cm

Bekijk de dagprijs

In een notendop De Chlorophytum comosum ‘Variegatum’ is een graslelie met lange, dunne, grasachtige bladeren. Ze zijn donkergroen en hebben een crèmekleurige streep over de volledige lengte.Graslelies zijn geliefd als kamerplanten om een aantal redenen.

Schildpad plant – Calissia Repens per stuk | PetFriendly – Kamerplant ⌀12 cm – ↕20 cm

Schildpad plant - Calissia Repens per stuk - PetFriendly - Kamerplant ⌀12 cm - ↕20 cm

Bekijk de dagprijs

Pilea Peperomioides Pannenkoekplant – ↑ 15-20cm – Ø 12cm

Pilea Peperomioides Pannenkoekplant - ↑ 15-20cm - Ø 12cm

Bekijk de dagprijs

Een leuke naam voor een leuke plant. De pannenkoekplant (Pilea peperomioides). De plant dankt zijn naam aan de pannenkoekvormige bladeren aan de lange, dunne stelen. Een leuke toevoeging voor elke ruimte! De Pilea is erg makkelijk in onderhoud. We houden de potgrond van de plant vochtig. De bijzondere kamerplant houdt van een lichte standplaats. Maar kan ook goed tegen (half)schaduw.

Tillandsia Usneoides – Luchtplant – Tropische hangplant – ↑50-60 cm

Tillandsia Usneoides - Luchtplant - Tropische hangplant - ↑50-60 cm

Bekijk de dagprijs

Door de lengte van de plant is het leuk om de Tillandsia op te hangen, aan een haak bijvoorbeeld. Zo hangt er altijd een slinger in de kamer!

Ecoworld Tillandsia Luchtplantjes Mix – 10 stuks + Tillandsia voeding spray

Ecoworld Tillandsia Luchtplantjes Mix - 10 stuks + Tillandsia voeding spray

Bekijk de dagprijs

10 verschillendeTrendy luchtplantjes (Tilandsia), DE interieurhit van dit moment! Deze plantjes zijn makkelijk te verzorgen: ze hebben geen aarde nodig, alleen af en toe een waternevel en wat Tillandsiavoeding (die door ons wordt bijgeleverd) en verse lucht.

Mix 6x PetFriendly kamerplanten | 2x Kattengras, 2x Graslelie & 2x Schildpadplant -⌀12 cm -↕20-25 cm

Mix 6x PetFriendly kamerplanten - 2x Kattengras, 2x Graslelie & 2x Schildpadplant -⌀12 cm -↕20-25 cm

Bekijk de dagprijs

Een heleboel kamerplanten zijn giftig voor honden of katten. Aangezien het soms lastig is om onze huisdieren ervan te weerhouden om aan de kamerplanten te gaan knagen, kun je beter het zekere voor het onzekere nemen. Met deze niet-giftige kamerplanten zijn je huisdieren veilig. De graslelie (Chlorophytum ‘Variegatum’) heeft lange, dunne, grasachtige bladeren. Ze zijn donkergroen en hebben een crèmekleurige streep over de volledige lengte. Kattengras (Cyperus alternifolius ‘Zumula’) heeft dichte clusters van lichtgroene bloempjes die aan de top van de schutbladeren groeien. De schildpadplant (Callisia repens) is een vetplant met een volle habitus van kleine, dikke bladeren die over de volledige lengte van de vertakkingen groeien.

Calathea Sanderiana (Levende plant) – Hoogte ↕55cm | in Kwekerspot ⌀17 cm

Calathea Sanderiana (Levende plant) - Hoogte ↕55cm - in Kwekerspot ⌀17 cm

Bekijk de dagprijs

Met onze jarenlange ervaring in zakelijke groenbeleving én omdat planten onze core business zijn, kunt u deze ook per stuk bestellen. Maak eenvoudig uw keuze en wij leveren de plant gratis op ieder gewenst adres.

Calathea ‘Tropistar | Luchtzuiverende Calathea per stuk – Kamerplant in kwekerspot ⌀12 cm – ↕45 cm

Calathea 'Tropistar - Luchtzuiverende Calathea per stuk - Kamerplant in kwekerspot ⌀12 cm - ↕45 cm

Bekijk de dagprijs

In een notendop De Calathea rufibarba ‘Tropistar’ is een plant uit de Marantaceae familie. Calathea planten komen oorspronkelijk uit de tropische delen van Amerika. Ze hebben over het algemeen grote, brede bladeren. De ‘Tropistar’ heeft echter lange, smalle bladeren met vrolijke golvende randen.

Jonge Hertshoorn plant in 12cm kwekers pot

Jonge Hertshoorn plant in 12cm kwekers pot

Bekijk de dagprijs

Jonge Hertshoorn plant in 12cm kwekers pot.

Deze plant houdt niet van teveel water zo het is een gemakkelijke plant.
Niet in de felle zon zetten want dan worden de bladeren bruin. In het midden van de pot kunnen bruine, droge bladeren zitten, dat is het hart van de plant, haal deze bladeren er nooit af dan gaat Uw hertshoorn namelijk dood, zie foto 2.
in de zomer kan hij buiten staan op een schaduw plek.

Kattengras – Cyperus alternifolius ‘Zumula’ per stuk | PetFriendly – Kamerplant ⌀12 cm – ↕20-25 cm

Kattengras - Cyperus alternifolius 'Zumula' per stuk - PetFriendly - Kamerplant ⌀12 cm - ↕20-25 cm

Bekijk de dagprijs

Een heleboel kamerplanten zijn giftig voor honden of katten. Aangezien het soms lastig is om onze huisdieren ervan te weerhouden om aan de kamerplanten te gaan knagen, kun je beter het zekere voor het onzekere nemen. Met kattengras hoeven je huisdieren zich geen zorgen te maken. Deze plant is namelijk niet giftig voor huisdieren. De Cyperus alternifolius ‘Zumula’ heeft dichte clusters van lichtgroene bloempjes die aan de top van de schutbladeren groeien. De bladeren hangen naar beneden vanuit een centraal punt. De verschillende clusters van bladeren hebben hierdoor wel iets weg van paraplu’s. Vandaar dat deze plant ook wel bekend staat als de parapluplant.

Kamerplant – Phlebodium Blue Star – ↑ 50-55cm

Kamerplant - Phlebodium Blue Star - ↑ 50-55cm

Bekijk de dagprijs

Deze prachtige grijsblauwe kleurende varen is een échte sfeermaker in huis. De Latijnse naam is Phlebodium maar hij wordt ook wel blauwvaren of zinkvaren genoemd. In het wild groeit de Phlebodium Blue Star in boomtoppen van nevelwouden tot aan moerassen in Florida. Doordat deze plant zich zo gemakkelijk aanpast aan verschillende klimaten is het een plant die uitermate geschikt is om in huis te zetten.

Dat jouw kat niet zal sterven door aan een plant te knabbelen betekent niet dat ze automatisch gezond zijn om te eten. Blijf daarom altijd alert op jouw kat en ontmoedig ze zoveel mogelijk om planten te eten. De enige uitzondering hierop is de collectie kattengras die je verderop deze pagina kunt vinden.

Nep planten voor katten?

Katten voelen zich van nature aangetrokken tot planten, kunstplanten laten ze doorgaans helemaal links liggen. Daarom hebben we ook een aantal kunstplanten opgezocht die niet misstaan in je huis en veilig zijn voor huisdieren. Er zal wellicht een enkele kat zijn die toch aan plastic planten zal knabbelen, let daar uiteraard wel op want kunststof stukjes zijn zeker niet gezond voor je kat.

Mica Decorations – Tradescantia Hangend L45B25H25 Groen In Pot Stan D11.5 Grijs

Mica Decorations - Tradescantia Hangend L45B25H25 Groen In Pot Stan D11.5 Grijs

Bekijk de dagprijs

De bladtekening op deze Trandescantia uit de collectie van Mica Decorations is echt uitzonderlijk mooi. Mooie lichtgekleurde strepen sieren het groene blad. Bij sommige blaadjes zijn licht roze accenten aangebracht, specifieke details, net als bij een echte Trandescantia.

Philo xanadu – 60 cm

Philo xanadu - 60 cm

Bekijk de dagprijs

Deze prachtige philo xanadu is een ultieme uitkomst wanneer je geen groene vingers hebt maar toch een mooie en volle plant in het interieur wilt. Aangezien het een zijden plant is, blijft hij altijd prachtig zonder enige verzorging.

Emerald – Senecio hangplant – 70 cm – groen

Emerald - Senecio hangplant - 70 cm - groen

Bekijk de dagprijs

Deze trendy hangplant heeft een fris groene kleur. De bolvormige kleine bladeren zijn een typisch kenmerk van deze plant. De plant wordt inclusief plastic pot geleverd. Hang deze plant alleen ergens neer of combineer deze plant ook eens met de ivy hangplant van Emerald. Hierdoor krijg je nog meer een trendy effect.

 • Lengte plant 70 cm
 • Hoogte plastic pot 9 cm
 • Diameter plastic pot 11 cm

Kunstplant Philo Xanadu 60 cm

Kunstplant Philo Xanadu 60 cm

Bekijk de dagprijs

Deze HTT Decorations – Kunstplant Philo Xanadu H60cm kan zowel in strakke en moderne als in landelijke stijl worden toegepast. Door de grootte van de bladeren en de hoeveelheid bladeren heeft deze plant een zeer volle uitstraling. Daarnaast komt de tekening van het blad zeer dicht in de buurt van de echte variant en is daardoor bijna niet van echt te onderscheiden. De plant is voorzien van twee ‘hoofdstammen’. Deze hebben beide ongeveer tien stelen waar het blad op is gemaakt. De plant heeft mooi vertande bladeren. Wij bieden de Philo Xanadu op onze webshop ook aan inclusief sierpot.

Mica Decorations Monstera Kunstplant – H100 x Ø75 cm – Groen

Mica Decorations Monstera Kunstplant - H100 x Ø75 cm - Groen

Bekijk de dagprijs

Klaar om zorgeloos te genieten? De kunstplanten van Mica Decorations zijn niet van echt te onderscheiden, maar hebben geen enkel onderhoud nodig. De Monstera wordt ook wel gatenplant genoemd staat bekend om de grote bladeren met gaten. Het blad is uitgevoerd in verschillende maten en groentinten voor een natuurlijk effect en brengt gelijk een botanische sfeer in huis. De plant is stevig verankerd in een zwarte kunststof pot, maar moet voor gebruik wel nog in model worden gebracht. Vuistregel: het blad moet je aankijken! Zet hem na het uitvouwen zo neer, of gebruik de kunststof pot als stevige basis voor een sierlijke overpot. Combineer hem met andere kunstplanten en -bloemen uit de collectie en breng meer groen in huis. De Monstera is ongeveer 1 meter hoog en heeft een diameter van 75 cm.

Mica Decorations Taro Kunstplant – H90 x Ø100 cm – Groen

Mica Decorations Taro Kunstplant - H90 x Ø100 cm - Groen

Bekijk de dagprijs

HTT Decorations – Kunstplant Dracaena Lemon Lime H120cm

HTT Decorations – Kunstplant Dracaena Lemon Lime H120cm

Bekijk de dagprijs

Wat is een ecosysteem plant?

Dan is er ook nog de ecosysteem plant, dit is een plant of collectie van planten die in een glazen pot zit en alles heeft om te groeien. Omdat alles in een pot zit kan je kat er niet bijkomen, let er natuurlijk wel op dat de pot niet te licht is. Anders loop je het risico dat jouw kat de pot met planten van de kast af duwt.

Plant in glas – Ecosysteem in Glas – Ecoworld Tropical Biosphere – Met 3 leuke Planten (Pannenkoekenplant, Sedum, Chlorophytum) – Ø 23.5 cm – Hoogte 25 cm

Plant in glas - Ecosysteem in Glas - Ecoworld Tropical Biosphere - Met 3 leuke Planten (Pannenkoekenplant, Sedum, Chlorophytum) - Ø 23.5 cm - Hoogte 25 cm

Bekijk de dagprijs

Maak zelf een mini-ecosysteem met deze Plant Puzzle ®. De Plant Puzzle ® bevat alle elementen om zelf een betoverende combinatie te maken van groen en glas. De bijgeleverde instructie legt in een paar simpele stappen uit hoe het werkt. De glazen pot is van 100% gerecycled glas. Het grind, de houtskool en de aarde garanderen een perfecte voedingsbodem voor de botanische juweeltjes. De pot wordt afgesloten met een kurk. Met een selectie van unieke en onderscheidende kamerplanten van Eden Collection breng je de planten vanuit alle delen van de wereld naar je huiskamer.

Growing Concepts Egg Large – Biophytum sensitivum 30cm / 17cm / Biophytum

Growing Concepts Egg Large - Biophytum sensitivum 30cm - 17cm - Biophytum

Bekijk de dagprijs

Boots het tropisch regenwoud na met dit zelfvoorzienende terrarium, en dat gewoon in je eigen huis. Dit prachtige interieuraccessoire is in een handomdraai gemaakt en een echte must-have voor jouw plantencollectie. Fascinerend om naar te kijken en makkelijk in de verzorging.

Outlandish Terrariums DIY Kleurrijk Fittonia Terrarium – De Erlenmeyer – H26.5 B22.5 cm

Outlandish Terrariums DIY Kleurrijk Fittonia Terrarium - De Erlenmeyer - H26.5 B22.5 cm

Bekijk de dagprijs

Een Fittonia, of “Nerve Plant”, is herkenbaar aan de rode, witte of roze nerven. Gecombineerd maken ze mooie kleurcomposities. Dit gelaagde mini-ecosysteem heeft zijn eigen watercyclus. Het watert zichzelf! Een terrarium is de eenvoudigste manier om een stukje natuur binnen te brengen.

Ecoworld Jungle Biosphere – Ecosysteem met lamp – LED verlichting – 3 Varen Planten – Basic Glas – Ø 22 cm – Hoogte 23 cm

Ecoworld Jungle Biosphere - Ecosysteem met lamp - LED verlichting - 3 Varen Planten - Basic Glas - Ø 22 cm - Hoogte 23 cm

Bekijk de dagprijs

Creëer uw eigen mini eco-systeem met de Ecoworld Jungle Biosphere DYI set. In het afgesloten glas ontstaat door vocht- en zuurstofrecycling een zelfvoorzienend en onderhoudsvrij terrarium. U ontvangt een complete set met alle benodigdheden en 3 planten. Met het eenvoudige bijgeleverde stappenplan heeft u binnen een handomdraai een proffessioneel ingericht terrarium. Door de ingeboouwde LED verlichting in de kurk, is de Biosphere ook ’s avonds zeer decoratief.

Growing Concepts Biodome – Botanisch 30cm / 30cm / Botanisch

Growing Concepts Biodome - Botanisch 30cm - 30cm - Botanisch

Bekijk de dagprijs

Biodome is de naam van dit koepelvormige terrarium. Toepasselijk, vind je niet? Dankzij het opvallende design en het heldere dikke glas biedt dit gesloten ecosysteem een heel mooi zicht op de botanische planten die erin groeien. Kortom, een statement in je huiskamer.

Growing Concepts Bolder – Botanisch 30cm / 18cm / Botanisch

Growing Concepts Bolder - Botanisch 30cm - 18cm - Botanisch

Bekijk de dagprijs

Bolder heeft met zijn ronde vorm en brede hals een brutale uitstraling. Dit gesloten terrarium komt met twee botanische planten en prachtig Deens mos. Geef dit pronkstuk een mooie plek in je interieur en ontdek hoe blij je van groen wordt.

Katten en planten: Gaan ze samen?

katveilige planten
Het korte antwoord is “ja, katten en planten gaan samen”. Toch zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Je weet dat er een aantal planten zijn die giftig zijn voor katten, behoorlijk veel zelfs. Van nature weten katachtigen vaak heel goed welke planten gevaarlijk zijn maar niet altijd. Sommige katten kunnen het onderscheid niet goed maken, dit komt ook omdat er veel relatief nieuwe planten zijn die voorkomen uit kruisingen. Zo is het mogelijk dat een plant die veilig is voor katten ooit gekruist is met een plant die juist giftig is. Een kat kan zich zo vergissen. Daarom is het van belang om bij de keuze van planten voor veilige gewassen te kiezen.

Om ervoor te zorgen dat jouw kat niet aan de planten gaat bijten of ermee gaat spelen kun je de planten op een plek neerzetten of hangen waar je kat er niet bij kan komen. Met een behendige kat kan dit zeker een uitdaging zijn. Enkele manieren om je kat van de planten weg te houden zijn:

 • Plaats ze op een koelkast.
 • Plaats ze op een hoge wandplank.
 • Hang ze op aan het plafond.
 • Zet ze in een kamer waar je kat geen toegang toe heeft.

Als je van huis gaat kun je planten in een andere ruimte plaatsen waar je kat niet kan komen.

Als je een kitten in huis haalt, dan is het doorgaans vrij goed aan te leren om van de huisplanten af te blijven. Ontmoedigen kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door de geur van citroen. Etherische oliën kun je zo de kat weghouden van je mooie planten. Een andere optie is een plantenspuit. Als je ziet dat jouw kat de regels overtreedt spuit je een straal (niet te hard!) om je kat even te laten schrikken. Dit doet geen pijn maar is vervelend genoeg om je kat te trainen.

Een kat kan jaloers worden op die mooie plekjes waar planten staan, zorg dat er voldoende aantrekkelijke oppervlakken zijn waar je kat heerlijk op kan relaxen. Bijvoorbeeld een tafel, kast of wandplank met ruimte voor je huisdier. Als je kat rustig naast een plant gaat zitten of even snuffelt is er niets aan de hand natuurlijk, zolang het geen giftige plant betreft.

Zijn planten echt zo lekker voor katten?

Planten zijn leuk om mee te spelen, die wapperende bladeren trekken direct de aandacht van jouw kat. Daarnaast heeft met name gras ook een belangrijke taak om de maag te zuiveren. Haarballen worden opgehoest door het systeem te prikkelen en daarom eten ze regelmatig gras. Dit is heel natuurlijk en heel gezond. Verwen jouw kat met kattengras en leid het dier af van andere planten. Kattengras kan ook heel decoratief zijn, zeker in combinatie met een mooie pot. Hier zijn enkele suggesties voor kattengras die je online kunt bestellen:

Gimpet Kattengras – 2 x 150 g

Gimpet Kattengras - 2 x 150 g

Bekijk de dagprijs

Geef de kat een plant waarvan gegeten mag worden met dit kattengras van Gimpet!

Katten eten graag gras om van hun haarballen af te komen, gras kan echter hard zijn en verwondingen veroorzaken. Dit speciaal geteelde kattengras van Gimpet is veilig voor de kat en zorgt voor een verse weide geur. Door de inhoud van de verpakking te begieten met water is er na 5 tot 8 dagen gras gegroeid van 4 tot 5 cm.

Kattengras zaadjes per 2 dozen

Kattengras zaadjes per 2 dozen

Bekijk de dagprijs

Het ideale tuintje voor de kat.

Kattengras met leuk overpotje! Gezonde snack voor Uw Feline. Cyperus alternifolius ‘Zumula’

Kattengras met leuk overpotje! Gezonde snack voor Uw Feline. Cyperus alternifolius 'Zumula'

Bekijk de dagprijs

Kattengras wordt geleverd als zaad aangezien kattengras zo snel groeit. U krijgt het overpotje zoals in de foto, gevuld met potgrond en een zakje zaad wat genoeg is om zeker 3 keer gras te laten groeien voor Uw feline. Na het strooien van het zaad op de potgrond water geven en U heeft binnen een paar dagen jonge plantjes, geef het gras voldoende water, gras mag niet droog staan zeker een keer in de week of meer water geven.

Als het gras opgegeten is door Uw kat kunt U het oude gras eruit halen en weer het zaad op de aarde strooien en opnieuw laten groeien.

Cat-It Senses 2.0 Grass Planter – Kattengras

Cat-It Senses 2.0 Grass Planter - Kattengras

Bekijk de dagprijs

Kweek je eigen kattengras in 1 week! Let op kattengras is niet inbegrepen!
Gras is een natuurlijke bron van vezels, die de spijsvertering stimuleert en haarballen helpt voorkomen

Train jouw kat dat kattengras voor het dier is en de rest niet. Kattenkruid heeft van nature een grote aantrekkingskracht op katten, stimuleer dit gedrag terwijl je knagen aan andere planten juist ontmoedigt.

Katten houden van graven

Katten zijn echte gravers, dit hebben ze overgenomen van hun voorouders. Zo bedekken ze hun eigen uitwerpselen, ze begraven ook wel voer. Dit doen ze om verschillende redenen. Om niet ontdekt te worden door andere dieren, of om hun eten veilig te stellen voor dieven in het bos. Huiskatten hebben deze gewoonte nog steeds, al graven ze niet altijd op de meest logische plekken. Het is dus heel goed mogelijk dat ze lekker in jouw potplanten graven, wat uiteraard niet de bedoeling is. Hier zijn vijf tips om te voorkomen dat jouw kat graaft waar het niet mag:

 • Plaats planten op een locatie waar ze niet bij kunnen komen. Hoog, op een plank of hangend aan het plafond.
 • Katten houden niet van de geur van koffieprut. Die kun je op de bodem leggen. Vermeng het niet teveel met de aarde want dit kan schadelijk zijn voor de wortels.
 • Leg citroenschillen op de aarde, dat is een geur waar katten absoluut niet van houden.
 • Een PlantBuddy is een systeem dat bestaat uit een kunstof vlies met gaatjes dat over de aarde wordt gelegd. Vocht en lucht kan er gewoon doorheen maar je kat kan niet langer graven.
 • Een tip die vaak wordt gegeven die we niet aanbevelen is het plaatsen van satéprikkers in de omgeving van de planten om de kat te ontmoedigen. Dit kan gevaarlijk zijn.

Teveel groen is nooit goed

Een kat is natuurlijk voornamelijk een carnivoor, teveel planten eten is voor geen enkele kat gezond. Ook bij planten die niet giftig zijn moet je erop letten dat jouw huisdier het bij een beetje knabbelen houdt.

Inhoudsopgave