Japanse Bobtail Cat Prijs: hoeveel ze kosten in 2023

Japanse Bobtail-katten zijn vriendelijk, over het algemeen gezond en onderhoudsarm. Het zijn speelse metgezellen, maar zoals alle huisdieren, hebben ze hun deel van de uitgaven die je moet plannen. U moet rekening houden met de adoptie- of fokkersvergoeding, de eerste benodigdheden en hun maandelijkse zorgbehoeften.

Als uw Japanse Bobtail-kat gezond is, zullen uw lopende uitgaven waarschijnlijk laag blijven. Dat gezegd hebbende, moet u altijd rekening houden met de potentiële kosten van het bezit van huisdieren voordat u ervoor kiest om voor een nieuwe kat te zorgen. Welke kosten u kunt verwachten voor een Japanse Bobtail-kat zijn opgenomen in deze gids. We hopen dat het je helpt je budget voor te bereiden op je nieuwe harige vriend!

Kies eerst het onderwerp dat u wilt bekijken:

3 kat face divider

Een nieuwe Japanse Bobtail-kat mee naar huis nemen: eenmalige kosten

Je Japanse Bobtail kost een flink bedrag wanneer je voor het eerst stappen onderneemt om ze mee naar huis te nemen. Het adopteren of kopen van een fokker brengt verschillende prijzen met zich mee, en zelfs een gratis Japanse Bobtail heeft kosten voor u om te voldoen. Je moet ook benodigdheden kopen.

Vrij

Je hebt je werk voor je uitgesneden als je gratis een Japanse Bobtail wilt vinden. Ze zijn moeilijk te vinden en vaak alleen verkrijgbaar bij een fokker. Je kunt geluk hebben als je een buurman of een vriend hebt met een Japanse Bobtail die niet langer voor hun huisdier kan zorgen. In plaats van ze hun huisdier over te laten geven aan een asiel, bied je aan om de kat op te nemen. Je zorgt ervoor dat ze nog steeds een liefdevol thuis kunnen hebben en bespaart je vriend zorgen.

thematische pauze

Adoptie

Hoewel je adoptiekosten moet betalen als je een opvang of opvang bezoekt, is het vaak de goedkoopste optie die beschikbaar is, vooral als je een krap budget hebt. Het ras is relatief zeldzaam, dus je kunt moeite hebben om er een te vinden in een lokaal asiel, hoewel sommige reddingen gespecialiseerd zijn in Japanse Bobtails.

Schuilplaatsen kunnen tussen de $ 75 en $ 150 kosten en je moet nog steeds de benodigdheden kopen die nodig zijn om voor een kat te zorgen. De adoptiekosten dekken echter waarschijnlijk de kosten van sterilisatie of castratie, waardoor u later geld bespaart.

Zwart-witte Japanse bobtail
Image Credit: dien, Shutterstock
thematische pauze

Fokker

Je moet altijd schuilplaatsen en reddingen controleren voordat je een fokker probeert te vinden. De dieren die zijn overgeleverd aan asielen hebben misschien geen stamboompapieren of bekende gezondheidsgeschiedenissen, maar ze hebben ook behoefte aan liefdevolle huizen.

Fokkers zijn ook de duurste opties als het gaat om het kopen van een Japanse Bobtail. De zeldzaamheid van deze katten maakt ze prijzig om te kopen, en de kosten van de fokker omvatten niet de eerste benodigdheden die u nodig hebt. Dat gezegd hebbende, als je een stamboom Japanse Bobtail wilt voor fok- of showdoeleinden en de fondsen hebt om het streven te ondersteunen, is een gerenommeerde fokker je beste optie.

thematische pauze

Initiële installatie en benodigdheden

In bepaalde gevallen zal een asiel of een fokker je een paar benodigdheden geven om je te beginnen wanneer je je kat voor het eerst krijgt. Er wordt echter van u verwacht dat u zelf voor uw kat zorgt, en deze zullen niet substantieel genoeg zijn om te voorkomen dat u uw eigen kat moet kopen. Zelfs als je al een kat hebt en hun spullen kunt delen met je nieuwkomer, zullen bepaalde benodigdheden een noodzakelijke uitgave zijn.

Lijst van Japanse Bobtail Cat Care Supplies en kosten

ID-tag en halsband $ 5- $ 20
Steriliseren/castreren $100-$500
X-Ray Kosten $100-$400
Echografie kosten $300-$600
Microchip $ 45 – $ 70
Gebitsreiniging $ 100 – $ 400 +
Kattenmand $ 10 – $ 70
Krabpaal $ 20 – $ 200
Nagelknipper (optioneel) $ 5- $ 30
Borstel (optioneel) $ 5 – $ 25
Kattenbak $ 5 – $ 100 +
Zwerfvuilschep $ 3- $ 15
Speelgoed $ 5 – $ 25
Vervoerder $ 15 – $ 79
Voer- en waterbakken $ 5- $ 30
Kattenvoer $ 5 – $ 85 +
Krabpaal $ 7- $ 50
zwarte Japanse bobtail
Afbeelding credit: NANCY AYUMI KUNIHIRO, Shutterstock

3 kat face divider

Hoeveel kost een Japanse Bobtail kat per maand?

Als je eerder huisdieren hebt gehad, weet je al hoe duur ze van maand tot maand kunnen zijn. Gezondheidszorg, entertainment en milieuonderhoud zijn allemaal dingen waar u rekening mee moet houden. De kosten kunnen ook variëren naarmate de tijd vordert, waarbij u de ene maand minder uitgeeft en vervolgens meer tijdens een andere.

Bewaking van uw budget en balancering van uw verwachte uitgaven zullen u helpen bij het plannen van de zorgkosten van uw Japanse Bobtail. Dit kunnen dingen zijn zoals voedsel- en verzorgingsbehoeften of verrassingsuitgaven als gevolg van ongelukken of ziekte.

thematische pauze

Gezondheidszorg

Het gezond houden van uw Japanse Bobtail-kat is het duurste onderdeel van het bezit van huisdieren. Het is een voortdurende verantwoordelijkheid die maandelijkse uitgaven en scherpe aandacht voor de individuele behoeften van uw kat vereist, van kittenschap tot anciënniteit.

Gezondheidszorg omvat niet alleen dierenartsbezoeken. Je moet ook rekening houden met voedsel- en verzorgingskosten. Een huisdierenverzekering is een andere maandelijkse uitgave waarin u mogelijk geïnteresseerd bent.

thematische pauze

Voedsel

Er zijn verschillende soorten voedsel te kopen voor uw Japanse Bobtail, waaronder traktaties voor goed gedrag en snacks om hun tanden schoon te houden. Hun dieet moet van hoge kwaliteit zijn en geformuleerd voor hun leeftijd en gezondheid, wat duur kan worden, maar de moeite waard is.

Zoek naar het voordeligste, hoogwaardige kattenvoer om het meeste uit uw budget te halen en ervoor te zorgen dat uw kat de voeding krijgt die hij nodig heeft. Houd er rekening mee dat verse voedselalternatieven duur zijn.

Japanse Bobtail
Afbeelding credit: jonny-mt, Wikimedia Commons
thematische pauze

Grooming

Japanse Bobtail-katten zijn onderhoudsarm als het gaat om hun verzorgingsbehoeften. Ze verharen wel, maar hoeven slechts één of twee keer per week geborsteld te worden om hun vacht in goede conditie te houden. U kunt geld besparen door uw kat zelf te verzorgen, in welk geval uw enige kosten de eerste aankoop van verzorgingsbenodigdheden zijn. Als alternatief kunt u een professionele trimmer inhuren om uw Japanse Bobtail een volledige spabehandeling te geven.

Afhankelijk van waar u woont en hoeveel verzorging uw kat nodig heeft, zullen de kosten van een trimmer variëren. Eenvoudige sessies kunnen ongeveer $ 50 kosten, terwijl uitgebreidere sessies tot $ 150 kunnen kosten.

thematische pauze

Medicijnen en dierenartsbezoeken

De Japanse Bobtail is een winterhard en relatief gezond ras. Wanneer u goed voor hen zorgt en op de hoogte blijft van eventuele zich ontwikkelende gezondheidsproblemen, hoeft u waarschijnlijk niet elke maand een dierenarts te bezoeken. Er zijn echter een paar kosten om te plannen en deze kunnen van maand tot maand variëren.

Dierenartsbezoeken kunnen meer dan $ 1.500 kosten, afhankelijk van de behandeling die uw kat nodig heeft. Routinebezoeken voor een gezond dier zijn misschien slechts ongeveer $ 50 – $ 250, maar ongelukken, plotselinge ziekten en voortdurende zorg voor problemen die ze hebben ontwikkeld, kunnen ongelooflijk duur zijn.

thematische pauze

Huisdierenverzekering

Een huisdierenverzekering is optioneel en de kosten zijn afhankelijk van hoe oud uw Japanse Bobtail is en de provider waarmee u een polis krijgt. Gemiddeld kosten de meeste plannen ongeveer $ 25 – $ 35 per maand, maar u kunt goedkopere of duurdere polissen vinden.

De maandelijkse kosten van een huisdierenverzekering zouden niet uw enige focus moeten zijn. Je moet ook overwegen waarvoor je gedekt bent. Een goedkoop plan lijkt misschien vriendelijker voor uw budget, maar als het niet de dekking biedt die uw huisdier nodig heeft, geeft u meer uit aan dierenartsrekeningen.

Schildpad Japanse bobtail huiskat kijkt in cameralens
Afbeelding credit: Tetiana Chernykova, Shutterstock
thematische pauze

Onderhoud van het milieu

Japanse Bobtail katten zijn vriendelijk en houden van spelen, maar ze kunnen ook rommelig zijn. Ze werpen haar af en sporen zwerfvuil door het hele huis, en je hebt soms ook een paar icky rommel om op te ruimen. Door je huis schoon te houden en ervoor te zorgen dat ze een schone kattenbak hebben, voorkom je dat er ongewenste geuren en vlekken ontstaan.

Bovenal heb je een regelmatige voorraad strooisel nodig om de kattenbak van je kat bijgevuld en schoon te houden. Kattenbakvoeringen en enzymreinigers zijn ideaal om u te helpen rommel op te ruimen, en het bij de hand houden van een paar zal later tijd besparen.

Afval $ 10 – $ 40 per maand
Kattenbakvoeringen (optioneel) $ 5 – $ 30 per maand
Enzymreiniger $ 8 – $ 40 per maand
Kartonnen krabber $ 9 – $ 85 per maand
thematische pauze

Vermaak

Hoe speels ze ook zijn, je Japanse Bobtail heeft een verscheidenheid aan speelgoed en activiteiten nodig om ze te vermaken. Ze zijn gevoelig voor obesitas, dus door ze actief te houden met verschillende soorten speelgoed, kun je hun gewicht beheersen. Je moet speelgoed kopen en vervangen als het kapot gaat.

Jingleballen, toverstokspeelgoed of verknalde papieren ballen zijn vaak de meest betaalbare opties. Of u kunt uitgeven aan speelgoed op batterijen dat uw kat bezig houdt terwijl u het huis uit bent. Er zijn ook abonnementsboxen ontworpen voor katten. Deze vereisen een maandelijks bedrag, maar bevatten een assortiment speelgoed en traktaties voor je kat om te proberen.

Een Japanse bobtailkat poseert tussen de struiken
Afbeelding credit: Aylin2003, Shutterstock

cat + lijnverdeler

Totale maandelijkse kosten van het bezitten van een Japanse Bobtail-kat

De maandelijkse kosten van het bezit van huisdieren zullen zelden zo hoog zijn als de aankoopprijs voor uw Japanse Bobtail – toch niet allemaal tegelijk. Er zijn gevallen waarin een noodgeval kan leiden tot een dure reis naar de dierenarts, maar meestal geeft u geld uit aan routinematige zorgkosten zoals voedsel, speelgoed en zwerfvuil. Vergeet niet om alle mogelijkheden te overwegen voordat u uw budget plant en zoek naar manieren om geld te besparen voor de occasionele traktaties.

Extra kosten om rekening mee te houden

Kosten voor veterinaire zorg in noodgevallen en het herstellen van huishoudelijke schade zijn twee van de grootste extra uitgaven om geld voor opzij te zetten. Een ongeluk of ziekte die uw kat treft, is een van de duurste dingen waarmee u als eigenaar van een huisdier te maken krijgt.

Er zijn ook momenten waarop u niet in staat bent om voor uw kat te zorgen omdat u op vakantie bent of als u om welke reden dan ook in het ziekenhuis bent opgenomen, dus u moet rekening houden met instapkosten. U kunt een oppas inhuren die per uur of voor overnachtingen in rekening brengt, maar u kunt ook extra uitgeven voor uw kat om in een cattery te verblijven. Vrienden en familie om hulp vragen kan u helpen geld te besparen, maar u moet hen ook hun tijd terugbetalen.

Japanse Bobtail thuis
Image Credit: Algoritmeafbeeldingen, Shutterstock

Het bezitten van een Japanse Bobtail Cat met een beperkt budget

Het opstellen van uw budget is essentieel als u ervoor wilt zorgen dat uw kat goed wordt verzorgd. Dat gezegd hebbende, kunnen de kosten van het bezit van huisdieren ontmoedigend zijn als je een krap budget hebt.

Maar een klein budget betekent niet dat je geen eigen Japanse Bobtail kunt hebben. U moet dienovereenkomstig plannen – en goed letten op alle kosten van kattenbezit – maar het is mogelijk.

Wanneer u op zoek gaat naar kattenverzorgingsbenodigdheden, neem dan geen genoegen met de eerste opties die u vindt. Het verkrijgen van benodigdheden van hoge kwaliteit en een goede prijs kan een beetje graven vergen, maar het is de moeite waard.

Geld besparen op Japanse Bobtail Cat Care

Huisdieren zijn duur, maar u kunt geld besparen op de verzorging van huisdieren als u rondkijkt. Hoewel het leuk kan zijn om je Japanse Bobtail te verwennen met gloednieuwe benodigdheden, is het soms kosteneffectiever om tweedehands te kopen.

Kringloopwinkels en werfverkopen zijn uitstekende bronnen voor allerlei nuttige dingen, van water- en voedselschalen tot speelgoed. Op voorwaarde dat u ervoor zorgt dat de producten en het speelgoed schoon en in goede staat zijn, zijn ze net zo bruikbaar als gloednieuwe. Je bespaart zelfs een paar dollar om te besteden aan de favoriete traktaties van je kat!

verdeler-catclaw1

Conclusie

Een oud ras afkomstig uit Japan, de Japanse Bobtail komt het meest voor in Azië, maar groeit gestaag in populariteit in de VS. Hun zeldzaamheid maakt ze een duur huisdier om te kopen, en het krijgen van een van een fokker kost vaak tussen de $ 500 en $ 2.000. Adoptie is goedkoper en kost vaak tussen de $ 75 en $ 150, afhankelijk van de faciliteit, hoewel het een uitdaging kan zijn om een Japanse Bobtail te vinden buiten reddingen die aan het ras zijn gewijd.

Naast de initiële kosten moeten de maandelijkse uitgaven worden overwogen. Het kan duur zijn om een Japanse Bobtail te bezitten, vooral als ze een ziekte ontwikkelen of een ongeluk krijgen. Met veterinaire zorg, routine en noodgevallen, moet u zich ook voorbereiden op voedsel, verzorging, boarding, huisdierenverzekering en zelfs huisonderhoud. Gemiddeld kun je verwachten dat je een paar honderd euro per maand aan je kat uitgeeft.

thematische pauze

Featured Image Credit: Algoritme-afbeeldingen, Shutterstock