Houden grote katten en wilde katten van kattenkruid? Het antwoord zal je verrassen!

Katten houden van kattenkruid en wilde en grote katten zoals leeuwen en jaguars zijn geen uitzondering. Een woeste leeuw op kattenkruid kan in een belachelijk speelse modus veranderen en omrollen, over zijn gezicht wrijven of rondrennen in een gelukkige bui. Nepetalacton bindt de olfactorische receptoren in de neus om een euforische neurologische reactie te veroorzaken.

Als je graag wilt weten welke grote katten gek worden met slechts een paar vleugjes of een likje kattenkruid, dan is dit bericht iets voor jou. Over het algemeen houden grote katten en wilde katten van kattenkruid. We zullen de grote katten bespreken die een sterke reactie hebben op kattenkruid en degenen die minder sterk reageren.

Blijf ook rondhangen om meer te weten te komen over de gedragsreactie die je kunt verwachten.

divider-catclaw1

Wat is kattenkruid?

Kattenkruid is een overblijvend kruid dat euforie veroorzaakt bij katten. Het groeit ook in het wild in Noord-Amerika, China en Europa, waar wilde katten er toegang toe hebben voor een gratis high. Kattenkruid is onschadelijk en katten houden er over het algemeen van vanwege het vermogen om stress te verlichten en een aangenaam gevoel te bieden.

Kattenkruid bladeren
Afbeelding Credit: snd_nrdc, Pixabay

Houden grote katten van kattenkruid?

Grote katten lijken erg op huiskatten in hun reactie op kattenkruid. Het hoofdbestanddeel van het kruid, nepetalacton, wordt aangetroffen op de bladeren, stengels en zaaddozen van de plant en is een krachtig psychoseksueel stimulerend middel. De geur bootst de feromonen na die worden afgescheiden wanneer vrouwelijke katten loops zijn.

Katten met een volledige cyclusrespons op nepetalacton omvatten het volgende:


  • Leeuwen

  • Tijgers

  • Jaguars

  • Poema

  • Luipaarden

  • Panthers

  • Lynx

  • Poema’s

Bij het zien van een kattenkruidplant reageren deze grote katten door te proberen het actieve ingrediënt nepetalacton uit te persen. Ze konden op de kattenkruidstokjes en poot op de bladeren en knoppen kauwen om meer nepetalacton in de lucht vrij te maken.

Net als huiskatten hebben leeuwen, jaguars en luipaarden een sterke reactie op de euforische effecten van kattenkruid. Tijgers, bobcats en poema’s hebben een minder sterke reactie, terwijl cheeta’s ongeïnteresseerd lijken in de plant. Voor katten die van kattenkruid houden, kan het innemen van het kruid in grote hoeveelheden een buikklachten veroorzaken.

Schotse Wildcat
Afbeelding Credit: Mark Bridger, Shutterstock

Grote katten reactie op kattenkruid

Kattenkruid kan de gelukkige receptoren van de hersenen activeren, hoewel de precieze reactie afhankelijk is van de genetica en persoonlijkheid van een dier. Grote katten die reageren op het kruid worden gek met slechts een paar vleugjes nepetalacton.

Enkele van de meest voorkomende reacties op kattenkruid zijn wrijven, omdraaien en rollen. Deze katten kunnen ook hyperactief en vocaler lijken door luider te grommen dan normaal.

De effecten van kattenkruid zijn vrij willekeurig en niet alle grote katten gaan in een gelukkige stemming. Sommigen worden agressief en lijken op zoek te gaan naar conflicten, zelfs als ze niet zijn uitgelokt. Net als mensen kunnen grote katten anders reageren op een specifieke stimulus. Gelukkig worden zelfs grote katten uiteindelijk zachter na een kattenkruidhigh.

Hoe lang gaat een Kattenkruid High mee?

Kattenkruid is niet verslavend en de effecten op de hersenen zijn van korte duur. Huiskatten genieten slechts 10 tot 15 minuten van het kattenkruid hoog. Grote katten kunnen echter wel een uur lang van de high genieten. Ze hebben ook een kortere resettijd van slechts een paar minuten.

Reageren alle grote katten op kattenkruid?

De reactie van een grote kat op kattenkruid kan een hit of miss zijn. Het vermogen om te genieten van een kattenkruid high is erfelijk, en ongeveer 25% van de huis- en wilde katten mist het gen om gek te worden over het kruid. Over het algemeen reageren katten in hun reproductieve leeftijd sterker op kattenkruid, terwijl welpen en oude katten weinig of geen interesse in het kruid vertonen.

Kattenkruid
Afbeelding Credit: snd_nrdc, Pixabay

Kunnen grote katten verslaafd raken aan kattenkruid?

Kattenkruid is over het algemeen niet verslavend Katten en katten weten over het algemeen hoe ze zichzelf moeten reguleren. Overmatige blootstelling kan hen immuun maken voor de effecten van nepetalacton. Dit betekent dat ze na verloop van tijd een hoge tolerantie zullen ontwikkelen en niet op de chemische stof zullen reageren.

3 kattenverdeler

Trekt kattenkruid verwilderde katten aan?

Ja. Katten hebben een sterk reukvermogen en kunnen van mijlenver naar uw kattenkruidtuin worden getrokken. Als u niet wilt dat deze katten op uw terrein ronddwalen, moet u plannen hoe u ze weg kunt houden. Als je bijvoorbeeld kattenkruid hebt geplant voor gebruik in je thee, overweeg dan om het in een kas of omheinde site te laten groeien.

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Kattenkruid is een stimulerend middel dat geliefd is bij katten, zowel huisdieren als in het wild. Het is een blije traktatie voor leeuwen, tijgers, jaguars, luipaarden en verwilderde katten. In gevangenschap, some faciliteiten bieden kattenkruid om bezoekers een betoverende show van grote katten te geven die rondrollen, grappige gezichtsuitdrukkingen maken en over het algemeen vriendelijker zijn.

Veel mensen denken aan kattenkruid als “wiet” voor katten. Hoewel het hallucinogene effecten heeft, blijven katten zich volledig bewust van hun omgeving. Grote katten die reageren op kattenkruid zijn gewoon gelukkiger als ze veel kattenkruid eten. Dit garandeert echter niet dat ze je niet zullen aanvallen als je wordt geprovoceerd.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Ilia Baksheev, Shutterstock