8 beste hypoallergene kattenbakvullingen

8 beste hypoallergene kattenbakvullingen

Voor sommigen van ons, zijn de eerste tekens van de lente niet de bloeiende bloemknoppen, maar onze stuffy neuzen en puffy rode ogen, maar wat als wij niet de enige zijn vatbaar voor allergieën?

Wat als wij plotseling onze katachtige metgezellen vinden die niezen en hoesten en het zelfs niet het juiste seizoen is?

Welnu, een van de hoofdschuldigen achter de allergieën van uw kat zou niemand minder dan hun kattenbakvulling kunnen zijn.

Bepaalde merken gebruiken chemische producten en parfums om slechte geuren te maskeren, en telkens als uw kat erin graaft om zijn behoefte te doen, moet hij wolken van kattenbakvullingstof inademen.

Al deze chemicaliën en stof in de lucht kunnen allergieën en ademhalingsproblemen veroorzaken.

Als deze symptomen je bekend voorkomen, en je je afvraagt waarom je blijft niezen na elke kattenbakschep, dan zou het weer eens de kattenbakvulling van je kat kunnen zijn!

Als jij of je kat last hebben van allergieën veroorzaakt door je huidige kattenbakvulling, dan is de beste optie om over te stappen op een hypoallergeen merk.

Hypoallergene kattenbakvulling kan een groot verschil maken in het dagelijkse en toekomstige kattenbakgebruik van uw kat, maar het kan lastig zijn om de kattenbakvulling te vinden die het beste werkt voor hun symptomen.

Daarom hebben mijn katten en ik deze verraderlijke reis ondernomen en een complete koopgids gemaakt, samen met mini-reviews van onze top 8 hypoallergene kattenbakvullingen.

We hebben er ook voor gezorgd om u wat inside scoop te geven over wat een hypoallergeen kattenbakvulling, goed hypoallergeen maakt, en extra tips over hoe u de allergieën van uw kat buiten uw huis kunt houden!

Maar als je verder wilt gaan en zien welke hypoallergene kattenbakvulling merken het op onze lijst hebben gemaakt, kun je ze hier bekijken:

 1. Beste Totaal: Cat’s Pride Multi-Cat Klonterbakgrit
 2. Het beste voor stofallergieën: Arm & Hammer Cloud Control Platinum Klonterend Kattenbakvulling
 3. Het beste bij geurafwijkingen: Dr. Elsey’s Precious Cat Ongeparfumeerde Ultra Klonterende Kattenbakvulling
 4. Best Voor Gevoelige Huid Kattenbakvulling: Fresh News Ongeparfumeerde Niet-Klonterende Papieren Kattenbakvulling
 5. Best Voor Ademhalingsproblemen Nest: Dr. Elsey’s Precious Cat Ademhalingsproblemen Ongeparfumeerde Kattenbakvulling
 6. Beste Hypoallergene Pellet Kattenbakvulling: ÖKOCAT Original Premium Natuurlijke Houtkorrelbakvulling
 7. Beste Hypoallergene Organische Nest: Petfive Sustainably Yours Natuurlijke Multi-Kattenbakvulling

Wat is een allergie voor kattenbakvulling?

Het zal misschien als een verrassing komen voor sommigen van jullie, maar het is heel gewoon voor katten om allergieën te ontwikkelen. Tammy Hunter, DVM, legt uit dat “een allergie ontstaat wanneer het immuunsysteem van de kat overreageert of overgevoelig is voor vreemde stoffen, allergenen genaamd.

Deze allergenen kunnen worden gevonden in voedsel of worden overgedragen door insecten zoals vlooien. Maar ook allergenen zoals stof, pollen en schimmels die worden ingeademd, kunnen de luchtwegen van uw kat triggeren.

Volgens de Cornell Universiteit lijden 800.000 van de 80 miljoen katachtige metgezellen die in Amerikaanse huizen wonen aan acute of chronische astma?

Naast ademhalingsproblemen, kunnen deze allergenen ook een reactie veroorzaken door huidcontact.

Het is niet ongebruikelijk dat kattenbakvulling bepaalde allergenen bevat, zoals stof, chemicaliën en geurstoffen, die zowel u als uw kat kunnen beïnvloeden. Niet alle katten of eigenaren worden van de ene op de andere dag allergisch voor kattenbakvulling, maar ze ontwikkelen een allergie door constant gebruik.

Dit is niet verwonderlijk, aangezien kattenbakvulling iets is wat katten elke dag gebruiken en evenzo scheppen en reinigen wij hun kattenbakvulling in dezelfde mate.

Kattenbakvulling Allergie Symptomen

Als uw kat allergisch is voor hun kattenbakvulling, dan kunt u deze veel voorkomende symptomen waarnemen:

 • Niezen, hoesten en piepende ademhaling
 • Kortademigheid en snurken
 • loopneus en jeukende, geïrriteerde ogen
 • Rode en gezwollen poten
 • Rode of droge huid
 • Overmatig krabben
 • Overgrooming

Natuurlijk is elk katje anders, en ze kunnen verschillende reacties ontwikkelen die meer of minder intens kunnen zijn.

Als bepaalde stoffen in uw huidige kattenbakvulling, zoals het stof, de geur of het materiaal, een allergische reactie veroorzaken, dan kan de voortdurende blootstelling hun symptomen verergeren.

Het is ook belangrijk op te merken dat eigenaars dezelfde symptomen kunnen vertonen wanneer ze in contact komen met het nest.

Daarom is overstappen op een hypoallergene kattenbakvulling de juiste keuze, maar persoonlijk denk ik dat het kiezen van een hypoallergeen merk goed is, zelfs als onze katten geen kattenbakvullingallergie hebben, omdat we niet weten wat de langetermijneffecten van een gewone kattenbakvulling op hen kunnen hebben als ze ouder worden.

Wat zijn de voordelen van een hypoallergene kattenbakvulling?

Zoals ik al aangaf of uw kat nu allergisch is voor kattenbakvulling of niet, overstappen op een hypoallergene kattenbakvulling is de gezondste oplossing.

Meer nog, als uw kat inderdaad symptomen van kattenbakvullingallergie vertoont, dus laten we de voordelen eens nader bekijken!

Vermindert de allergie van uw kat

Door de kattenbakvulling van uw kat te vervangen door een hypoallergeen merk, verwijdert u de allergenen die de allergie van uw kat veroorzaken.

Een stofarme kattenbakvulling zonder kunstmatige chemicaliën en geurstoffen zal helpen om de symptomen van je kat, zoals hoesten of een loopneus, te verminderen.

Deze belangrijke irriterende stoffen zijn schadelijk voor de gezondheid van uw kat, vooral voor kleine kittens, oudere katten, en natuurlijk die katten die al vatbaar zijn voor allergieën.

Preventie van ademhalingsproblemen

Stof in de lucht is iets dat de meeste nesten produceren, tot op zekere hoogte is dit onvermijdelijk, maar hypoallergene kattenbakvulling minimaliseert de hoeveelheid stof die uw kat inademt.

Strooiselstof in combinatie met chemicaliën kan ernstige ademhalingsproblemen veroorzaken bij gezonde katten of de gezondheid van katten die al aan een ademhalingsaandoening lijden nog verder verslechteren, wat vooral veel voorkomt bij oudere katten.

Daarom heb ik er voor gezorgd dat er een hypoallergene kattenbakvulling met weinig stof in zit, Dr. Elsey’s Respiratory Relief, die speciaal is ontwikkeld voor katten met ademhalingsproblemen zoals astma.

Geschikt voor katten met een gevoelige huid

We zien onze katten vaak als kleine, veerkrachtige pluizenbolletjes, en ook al zijn ze sterk en taai, toch kunnen ze te maken krijgen met een veelheid aan gezondheidsproblemen.

Als het op allergieën aankomt, is een verstopte neus niet het enige waar uw kat last van kan hebben. In plaats daarvan, kunnen zij uitslag ontwikkelen.

De chemicaliën in gewone kattenbakvulling kunnen atopie van de katachtige huid veroorzaken, en overbeharing is meestal het eerste teken, gevolgd door krabben aan hoofd en nek, evenals zelf-trauma.

Als de huidirritatie en roodheid worden veroorzaakt door de kattenbakvulling die u momenteel gebruikt, dan is hypoallergene kattenbakvulling de beste oplossing om de kattenbakvullingallergie van uw kat te verminderen.

Verbetert het gebruik van de kattenbak

Een ander neveneffect van kattenbak allergie is kattenbak aversie.

Als uw kat last heeft van hoesten, jeuk en een verstopte neus telkens als hij de kattenbak gebruikt, zal hij zijn ongemak gaan associëren met het toilet. Sommige katten gaan hun behoefte elders doen of ontwikkelen overdreven gedrag in de kattenbak en anderen stoppen er helemaal mee.

Een hypoallergene kattenbakvulling zal de kattenbakvulling gerelateerde allergieën van uw kat bestrijden en zal ervoor zorgen dat uw kat gelukkig is met het gebruik van alleen de kattenbak als toilet.

Vermindert Allergieën Bij Mensen

Hoewel de gezondheid van onze kat onze prioriteit zou moeten zijn, moeten we ook aan ons comfort en onze gezondheid denken. Kattenbakvulling is een noodzaak, maar het hoeft geen problemen te veroorzaken.

Ik herinner me dat de eerste kattenbakvulling die ik voor mijn kat kreeg sterk geparfumeerd was. Terwijl mijn kat het niet erg leek te vinden, kon ik er niet tegen.

Elke keer als ik de kattenbak schoonmaakte, moest ik mijn adem inhouden, maar het ergste was het constant ruiken van die geur op de vacht van mijn kat. Ik moest er van niezen en het irriteerde mijn huid zo erg, dat ik mijn kat niet meer wilde aaien.

Ook al was ik een nieuwe kattenouder, ik wist dat de kattenbakvulling weg moest, want ik wilde mijn kat aaien, niet voor hem verstoppen!

Ik ben er zeker van dat veel mensen soortgelijke ervaringen hebben gehad, of het nu de stof dat hun astma veroorzaakte of de chemicaliën die hen jeuk bezorgden.

Als jij hetzelfde voelt, dan geloof ik echt dat een hypoallergene kattenbakvulling je kan helpen om makkelijker te ademene, en uw kat kan ook blij zijn met de kattenbakvulling verandering!

Hoe kies je een hypoallergeen kattenbakvulling?

Het is duidelijk dat een hypoallergene kattenbakvulling een noodzakelijke verandering is voor degenen onder u die kittens hebben die last hebben van kattenbakvullingallergieën. Misschien zijn sommigen van u ook op zoek naar een gezondere oplossing voordat uw pluizenbollen zelfs maar de tijd hebben om allergieën te ontwikkelen.

Maar hoe weet je welke kattenbakvulling ingrediënten deze allergische reacties veroorzaken en wat maakt een kattenbakvulling hypoallergeen?

Stofvrij

Een kattenbakvulling die veel stof produceert is echt een nachtmerrie, en volgens Krista Williams, DVM, “klei strooisel introduceert ook stofdeeltjes in de lucht wanneer katten krabben en hun ontlasting begraven. Dit kleistof kan irriterend zijn voor zowel de longen van mensen als die van katten.

Dit betekent dat uw katachtige metgezel een enorme hoeveelheid stof inademt dat ademhalingsproblemen kan veroorzaken, maar ze dragen dat stof ook op hun vacht. Het komt in contact met hun ogen, en het komt in hun spijsverteringsstelsel als ze zich verzorgen.

We ademen ook hun kattenbakvulling in wanneer we hun uitwerpselen scheppen, of wanneer we de kattenbak bijvullen. Als onze katten het over het hele huis verspreiden, komt onze huid in contact met dit stof, dat gemakkelijk jeuk en huidallergieën kan veroorzaken.

Zoek naar een hypoallergene kattenbakvulling die minstens 99% stofvrij is, zodat de kattenbakvulling de luchtwegen en/of huidallergieën van uw kat niet activeert.

Bij de meeste kattenbakvullingen staat dat ze stofvrij zijn, bij sommige op een subtiele manier, terwijl het bij andere met grote letters geschreven staat. Hoe dan ook, ik raad u aan ook de reviews te bekijken om te zien wat andere kattenouders te zeggen hebben.

Ongeparfumeerd

Hoewel ik weet dat ik gevoelig ben voor bepaalde geuren, en zware parfums, weet ik ook dat katten nog gevoeliger zijn dankzij hun voortreffelijke reukzin, 14 keer meer voortreffelijk om precies te zijn!

Dus, afgezien van een stofvrije formule, kan geur ook een belangrijke trigger zijn voor zowel katten- als mensenallergieën, daarom is ongeparfumeerde kattenbakvulling de beste keuze!

Tegelijkertijd is het nog steeds belangrijk dat de hypoallergene kattenbakvulling die je kiest, goed werk levert bij het elimineren van ongewenste kattenbakgeuren.

Niet alleen kan een stinkend toilet leiden tot kattenbak aversie, maar de geur van ammoniak kan ook leiden tot een slechte luchtkwaliteit.

Volgens onderzoek “veroorzaakt blootstelling aan hoge concentraties ammoniak in de lucht onmiddellijke verbranding van neus, keel en luchtwegen.” Maar ook lagere concentraties kunnen hoesten, neus- en keelirritatie veroorzaken.

Dat is waarom een ongeparfumeerde hypoallergene kattenbakvulling (zoals de ongeparfumeerde formule van Dr. Elsey op onze lijst) die geen giftige chemicaliën gebruikt, maar toch goed werk levert bij het schoonhouden van de kattenbakvulling, de beste keuze is voor een gezond en allergievrij huis!

Klonterend of niet-klonterend

Persoonlijk geef ik de voorkeur aan klonterend strooisel; het absorbeert snel urine, en de klonten zijn makkelijk op te scheppen terwijl de rest van het strooisel schoon blijft. Het is ook economischer omdat ik niet zo vaak de hele kattenbak hoef uit te ruimen.

Maar klonterende kattenbakvulling kan zijn nadelen hebben, vooral voor katten met een gevoelige huid. De meeste klonterende kattenbakvulling verandert in een vaste massa op het moment dat het nat wordt, dus als uw kat in zijn eigen rommel stapt, wat kan gebeuren, dan zullen hun pootjes onder de plakkerige kattenbakvulling komen te zitten.

Als dit blijft gebeuren en de kwaliteit van de kattenbakvulling is niet hypoallergeen, dan kan je kat tekenen van huidirritatie op hun pootjes vertonen. Tijdens het verzorgen krijgen ze ook de kattenbakvulling binnen en bepaalde materialen zoals klei en silica kunnen giftig zijn.

Niet-klonterende kattenbakvulling daarentegen blijft niet aan de poten kleven en absorbeert geurtjes nog beter.

Laten we eens kijken naar Fresh News niet-klonterende kattenbakvulling, mijn top keuze voor katten met een gevoelige huid. Het is biologisch, het produceert geen stof, het houdt de poten schoon en het is volledig ongeparfumeerd!

Natuurlijk hebben deze nesten meer onderhoud nodig, en zul je de kattenbak regelmatiger moeten legen, schoonmaken, en vervolgens bijvullen.

Type Nest

Het materiaal waarvan de kattenbakvulling is gemaakt is een ander ding dat uw kat kan irriteren.

Klei strooisel is de meest populaire soort strooisel op de markt, en het is meestal gemaakt van natrium bentoniet. Klei strooisels produceren meestal meer stof en als er andere soorten klei en materialen aan de mix worden toegevoegd kunnen deze als allergeen werken en uw kat irriteren.

Aan de andere kant kan silica strooisel een geweldig klei alternatief zijn omdat het geen stof produceert.

Maar onderzoekers hebben ontdekt dat silica-bevattende kattenbakvulling sarcoïdose kan uitlokken bij katteneigenaren, een ontstekingsziekte die meerdere organen kan aantasten meestal longen en lymfeklieren.

Dan hebben we milieuvriendelijke kattenbakvulling zoals houtkorrelstrooisel, papierstrooisel, en tarwestrooisel.

Deze plantaardige strooisel alternatieven zijn meestal natuurlijker en hebben minder chemicaliën of kunstmatige geuren die uw kat kunnen irriteren. Tarwe strooisel is meestal zacht voor de pootjes van uw kat, terwijl papieren korrels praktisch stofvrij zijn.

Houtkorrels daarentegen kunnen wat stof bevatten en als je niet zeker bent van de houtbron van het bedrijf kan het schadelijk zijn.

Welk type strooisel je ook als volgende wilt uitproberen, zorg ervoor dat je hun volledige beschrijving leest, en controleer wat de klanten te zeggen hebben.

Je zult verbaasd zijn hoeveel kattenouders er zijn met kittens met allergieën en ze zijn meer dan blij om hun ervaringen te delen!

Biologisch afbreekbaar strooisel

Tot slot zou u een milieuvriendelijke optie kunnen overwegen als het gaat om strooisel. Meestal gebruiken biologisch afbreekbare strooisels natuurlijke ingrediënten en zijn ze niet giftig.

Deze worden voornamelijk geproduceerd van gerecycled papier, van planten afgeleide materialen zoals den, tarwe, bietenpulp, maïs en soja.

Vaak zijn deze strooisels doorspoelbaar, of wanneer ze op stortplaatsen begraven worden, zijn ze in staat om af te breken, tDit maakt het weggooien van deze nesten veel gemakkelijker, gezonder en veiliger.

Echter, als u niet zeker bent van de conditie van uw afvoersysteem dan kan zelfs doorspoelbare kattenbakvulling uw leidingen verstoppen. De kattenbakvulling van uw kat buiten weggooien of door de afvoer spoelen kan ook gevaarlijk zijn. Als uw kat drager is van een parasiet zoals toxoplasmose, kunt u uiteindelijk de watervoorziening vergiftigen.

8 Beste Hypoallergene Kattenbakvulling

Nu je weet wat je moet zoeken in een hypoallergene kattenbakvulling, is het tijd om onze top kattenbakvulling keuzes door te nemen!

We hebben hypoallergene kattenbakvullingen van verschillende materialen, klonterend en niet-klonterend, opgenomen die ook geschikt zijn voor verschillende gevoeligheden die u en uw kat kunnen hebben.

Laten we uw opties eens bekijken!

1. Beste totaaloplossing: Cat’s Pride Multi-Cat Klonterend Nest

Cat's Pride Multi-Cat Klonterende Kattenbakvulling

Cat’s Pride Multi-Kat Klonterend Nest

 • Deze kattenbakvulling bevat geen schadelijke geur- en smaakstoffen die uw kat kunnen irriteren.
 • Hoewel het ongeparfumeerd is, biedt het toch een 10-daagse geurcontrole die nare geurtjes tegenhoudt.
 • Deze kattenbakvulling produceert een minimale hoeveelheid stof en is dus perfect voor katten met ademhalingsproblemen.

Cat’s Pride kattenbakvulling verdient echt de nummer één plek op deze lijst. Het heeft alles wat je kunt verwachten van een hypoallergene kattenbakvulling, vooral voor eigenaren die de voorkeur geven aan klonterende kattenbakvullingen gemaakt van klei.

Zoals we al hebben besproken zijn de belangrijkste elementen in kattenbakvulling, vooral die van klei, die allergieën kunnen veroorzaken, stof en geur.

Nou, Cat’s Pride heeft dat ondervangen met een formule die niet hoeft te vertrouwen op goedkope parfums om de geur van uw kat’s zaken te maskeren, het werkt daadwerkelijk om de geuren te elimineren.

De stofvrije functie is nog een reden waarom dit merk bovenaan deze lijst staat.

De fijne korrels vormen onbreekbare klontjes die gemakkelijk op te scheppen zijn zonder dat je daarbij een dikke wolk optilt. Het is perfect voor de meest toegewijde gravers, zelfs als uw kat een archeoloog in hart en nieren is!

De korrels zijn zacht voor de pootjes van uw kat, dus ze zijn geweldig voor oudere katten of katten die een gevoelige huid hebben en een zacht oppervlak nodig hebben om in te graven wanneer ze hun kattenbak moeten gebruiken.

Een andere unieke eigenschap die ik erg waardeer is het gewicht van de kattenbakvulling. Ik weet uit eerste hand hoe frustrerend het kan zijn om een pakje te ontvangen, zelfs als het voor de deur staat, en dan te beseffen dat het te zwaar is om naar de kattenbak te dragen.

Cat’s Pride kattenbakvulling is 24% lichter, wat erg attent is, vooral voor die kattenouders die slecht ter been zijn, of gewoon geen zware kattenbakzak kunnen dragen of uitgieten zonder er een zooitje van te maken.

Ik denk echt dat dit een geweldige kattenbakvulling is om te proberen als uw kat allergisch is voor de kattenbakvulling die u op dit moment heeft en als u meer wilt weten over de hypoallergene kwaliteiten van Cat’s Pride, raad ik u aan de recensies te lezen en de huidige prijs op Amazon te controleren door hier te klikken.

Maar ik moet je waarschuwen er zijn meer dan 7.000+ positieve recensies om door te nemen!

Wat ik er zo leuk aan vind: Ik hou van het feit dat deze kattenbakvulling werkt voor verschillende allergieën en het is ook perfect voor een huishouden met meerdere katten, zelfs als slechts een van je katten kattenbakvulling allergieën heeft!

Wat ik wou dat het had: Een paar klanten hebben gezegd dat je met deze kattenbakvulling last kunt krijgen van opsporen. Anderen hebben toegevoegd dat de formule van tijd tot tijd verandert, maar dat kan een poging van het bedrijf zijn om hun product te verbeteren.

2. Het beste voor stofallergieën: Arm & Hammer Cloud Control Platinum Klonterend Kattenbakvulling

We hebben vast allemaal wel eens de zware wolk ervaren die opstijgt als we een verse partij kattenbakvulling in de kattenbak gieten.

Je zou kunnen denken dat deze wolk onschadelijk is of dat het alleen gebeurt tijdens het bijvullen, maar met bepaalde nesten is het waarschijnlijk dat je kat het kattenbakvuil inademt elke keer als hij graaft en zijn behoefte probeert te doen.

Stof is ook een veel voorkomend probleem met klei nesten, en terwijl ik geniet van de klonterende eigenschappen van een goede klei strooisel het stof van elke gietbeurt en zelfs schep kan je hoesten je longen uit, dus je kunt alleen maar voorstellen wat uw kittens kunnen gaan doormaken.

Aangezien het mijn doel was om een lijst te maken die ook specifiek is voor verschillende allergische reacties, heb ik besloten om de Arm & Hammer Cloud Control kattenbakvulling de tweede plek te geven, ook al werd deze specifieke kattenbakvulling ook genoemd in ons artikel over nesten voor kleine appartementen!

Het is helemaal de moeite waard om er hier over te praten, want het gaat je lucht stofvrij houden of je nu een open kattenbak hebt of niet. Dit is vooral belangrijk als je hebt gemerkt dat je kat niest en hoest na elk gebruik.

In tegenstelling tot de meeste klei nesten, de Arm& Hammer Cloud Control kattenbakvulling stofvrij om ervoor te zorgen dat uw kat geen ademhalingsproblemen krijgt en voorkomt dat dergelijke allergieën zich ontwikkelen bij langdurig gebruik.

De kattenbakvulling elimineert ook geuren op het moment dat de urine en uitwerpselen van uw kat in contact komen met de absorberende korrels, ongeacht hoe stinkend hun poep ook mag zijn.

Het is belangrijk op te merken dat, in tegenstelling tot onze eerste keuze, deze kattenbakvulling zwaar kan zijn om te hanteren, vooral voor mensen die moeite hebben met het tillen van een 37 LBS (16,78 Kg) container. Het kan dus zijn dat je wat hulp nodig hebt als het pakket aankomt.

Als u meer wilt weten over dit merk kunt u meer reviews lezen en de huidige prijs op Amazon bekijken door hier te klikken.

Waar ik van hou: Het is duidelijk dat Arm & Hammer het hun doel hebben gemaakt om een stofvrije formule te maken, en ze zijn er ook in geslaagd sinds bij hun gietproeven 0% stof in de lucht werd gemeten!

Wat ik wou dat het had: Ik zou liever hebben dat deze kattenbakvulling geen geur had, ook al is het hypoallergeen en vrij van agressieve parfums, bepaalde mensen en katten kunnen zich er toch ongemakkelijk bij voelen.

3. Het beste voor geurappergieën: Dr. Elsey’s Precious Cat Ongeparfumeerde Ultra Klonterende Kattenbakvulling

Zware parfums en deodoranten worden vaak gebruikt door kattenbakvulling bedrijven om te helpen verbergen slechte geuren, kunnen deze chemische stoffen de belangrijkste reden dat uw kat een loopneus en geïrriteerde ogen heeft.

Dr. Elsey’s Precious Cat formule biedt een volledig ongeparfumeerde kattenbakvulling die de allergieën van uw kat kan verminderen zonder de strijd met nare geurtjes te verliezen.

Het hebben van een ongeparfumeerde kattenbakvulling zoals deze zal ook uw kat beschermen tegen het innemen van deze geurstoffen en chemicaliën die kunnen gebeuren elke keer als ze gaan zitten om hun vacht te verzorgen en vooral hun pootjes.

Een andere geweldige eigenschap van deze hypoallergene kattenbakvulling is de klonterende eigenschappen van de klei die niet afbrokkelt na elke schep, maar ook niet hard genoeg is om aan de gevoelige pootjes van uw kat te blijven kleven.

Dit maakt het schoonmaken meer beheersbaar, zelfs als je meer dan één kat hebt!

Als u of uw kat allergisch zijn voor geuren, kunt u deze kattenbakvulling op Amazon bekijken, samen met de prijs van vandaag door hier te klikken.

Waar ik van hou: Naast de hypoallergene eigenschap biedt Dr. Elsey’s drie verschillende maten aan. Als u dit merk nog nooit hebt geprobeerd, kunt u altijd gaan voor de 8,16 kg-optie en als het u bevalt, kunt u een voorraad aanleggen door de 18,14 kg-optie te kopen.

Wat ik wou dat het had: Zoals sommige klanten hebben vermeld kan dit merk inconsistent zijn in de grootte van de korrels en de stofvrije formule.

4. Best Voor Gevoelige Huid Kattenbakvulling: Fresh News Ongeparfumeerde Niet-Klonterende Papieren Kattenbakvulling

Fresh News Gerecycled Papier, Originele Korrel Kattenbakvulling, 25 Pond

Fresh News Gerecycled Papier, Originele Korrel Kattenbakvulling, 25 Pond

 • De zuiveringszout in de kattenbakvulling biedt geurcontrole zonder extra geuren om eventuele allergieën te helpen verminderen.
 • Het is een biologische kattenbakvulling gemaakt met 100% gerecycled papier, wat betekent dat het niet-allergeen is en geschikt voor katten met een gevoelige huid.
 • De kattenbakvulling produceert geen stof, dus het zal zowel de allergie van uw kat als uw eigen allergie niet verergeren.

Katten komen dagelijks in contact met de kattenbakvulling. Voor katten die huidgevoelig zijn voor bepaalde materialen en chemicaliën, of zelfs voor katten die te maken hebben met kattenbakvulling van slechte kwaliteit, kan dit een dagelijkse marteling worden.

De pootjes zijn meestal de eerste plek waar de irritatie begint en dit kan veroorzaakt worden door het type kattenbakvulling dat je gebruikt, zoals klei of silica.

Daarom heb ik ervoor gezorgd om een biologische kattenbakvulling toe te voegen die het beste gaat werken voor katten met een gevoelige huid. Fresh news bevat geen goedkope chemicaliën of geurstoffen die de huid van je kat kunnen irriteren.

Een ander probleem met klonterende nesten is hoe gemakkelijk ze kunnen blijven plakken aan de pootjes van uw kat. Dit betekent dat uw kat uiteindelijk schadelijke ingrediënten zoals klei of kristallen binnenkrijgt. De harde klonten kunnen ook de huid irriteren en zelfs wonden veroorzaken als uw kat probeert om de korrels constant weg te likken.

Opnieuw is er vers nieuws om het leven van uw kat gemakkelijker te maken en hun pootjes te beschermen, want deze kattenbakvulling is niet-klonterend. Dit betekent het zal niet aan de poten van uw kat blijven kleven en zelfs als dat wel het geval zou zijn, is de formule hypoallergeen en zal het hun poten niet irriteren.

U kunt meer reviews lezen en de prijs van vandaag op Amazon bekijken door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind. Hoewel niet iedereen een fan is van niet-klonterende kattenbakvulling, behouden de korrels van Fresh news wel hun vorm om u te helpen de plas van uw kat op te scheppen zonder er een puinhoop van te maken.

Wat ik wou dat het had: Deze kattenbakvulling zal waarschijnlijk meer onderhoud nodig hebben. Zoals met de meeste niet-klonterende kattenbakvulling, is het het beste om de kattenbak dagelijks te verschonen en de hele kattenbak wekelijks te vervangen.

5. Het Beste Voor Ademhalingsproblemen Nest: Dr. Elsey’s Precious Cat ademhalingsproblemen ongeparfumeerde kattenbakvulling

Dr. Elsey's Precious Cat ademhalingsverlichting ongeparfumeerde kattenbakvulling

Kopen op Chewy

 • Deze kattenbakvulling hypoallergene formule zonder plantaardige eiwitten, parfums en deodoranten zal het ademhalingsstelsel van uw kat beschermen.
 • De kattenbakvulling is stofvrij, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het inademen van kattenbakvullingdeeltjes wanneer u de kattenbakvulling in de kattenbak schept of giet.
 • Kan worden gebruikt met zeef- en automatische kattenbakken.

Zoals je al kunt zien is Dr. Elsey’s een merk dat ik nog een keer moest noemen op deze lijst. Het is duidelijk dat ze geweldige kwaliteit nesten hebben die gespecialiseerd zijn voor verschillende katten en hun unieke behoeften.

Een groot probleem met kattenbakvullingallergieën zijn de ademhalingsproblemen die zowel u als uw kat kunnen treffen. Deze worden meestal veroorzaakt door chemicaliën die de merken gebruiken om de kattenbakvulling fris te laten ruiken. Helaas leidt deze tactiek er vaak toe dat kattenbakvullingstof inademt dat vol zit met deze zware parfums.

Dr. Elsey’s Respiratory Relief is speciaal ontworpen om uw kat te helpen veilig gebruik te maken van de kattenbak.

Als u nog steeds niet overtuigd bent, kijk dan eens naar deze reviews van deze tevreden klanten en hoe dankzij deze kattenbakvulling hun katten niet meer hoesten, niezen of een loopneus en ogen hebben!

Voor degenen onder jullie die niet van klei nesten houden Dr. Elsey’s heeft een alternatief niet-klonterend kristalstrooisel ook ontworpen om ademhalingsproblemen te verlichten, en u kunt het hier op Chewy bekijken!

Wat ik er zo leuk aan vind: Hoewel deze kattenbakvulling ongeparfumeerd is, heeft het natuurlijke essences om stress te helpen verlichten, en voor katten met kattenbak allergieën, kan kattenbak aversie een groot probleem zijn.

Wat ik wou dat het had: Het merk heeft de verpakking veranderd van karton naar een plastic zak die moeilijker te hanteren en te tillen is bij het vullen van de kattenbakken.

6. Beste Hypoallergene Pellet Kattenbakvulling: ÖKOCAT Original Premium Natuurlijk Hout Klonterende Kattenbakvulling

Een ander merk dat ik al eerder heb genoemd is Ökocat. Dit is een Duits merk dat heeft bewezen dat kattenbakvulling niet schadelijk hoeft te zijn voor onze planeet, maar ook voor onze katten en onze eigen gezondheid!

Het bedrijf werkt met plantaardige ingrediënten zoals hout, pulp en papierresten zonder toevoeging van synthetische chemicaliën, giftige kleurstoffen, of GMO’s.

Veel klanten waren blij dat deze kattenbakvulling volledig ongeparfumeerd is maar doet goed werk om de geur van ammoniak tegen te gaan.

Om deze kattenbakvulling schoon en geurvrij te houden, is regelmatig onderhoud natuurlijk een must. Gelukkig heeft Ökocat ervoor gezorgd dat schoonmaken een makkie is, want de houtkorrels snel al het vocht absorberen en niet aan de pootjes van uw kat blijven kleven.

Meer nog, de korrels zijn kleiner dan gewone houtkorrels om het comfort van de pootjes van uw kat te maximaliseren en elke irritatie te vermijden.

Als u op zoek bent naar een hypoallergische kattenbakvulling, met een geweldige klonterende formule, en geen schadelijke chemicaliën die uw kat kunnen irriteren dan is Ökocat wat u zoekt!

Als uw kat niet van houtkorrelstrooisel houdt, biedt Ökocat een alternatief, het Dust Free Non-Clumping strooisel dat is ontworpen voor katten die lijden aan aandoeningen aan de luchtwegen of die bepaalde overgevoeligheden hebben na een zware operatie.

Dit merk biedt ook houtkorrels in verschillende maten die geschikt zijn voor gevoelige pootjes of langharige rassen. Deze zijn allemaal hypoallergeen, zonder extra chemicaliën die u of uw kat zouden kunnen irriteren.

Als u meer wilt weten over de Ökocat Original Premium variëteit, of als u Ökocat papierstrooisel op Amazon wilt bekijken, kunt u hier klikken!

Wat ik er zo goed aan vind: Het feit dat het doorspoelbaar is kan veel kattenouders helpen om hun kattenbakvulling onmiddellijk op te ruimen, maar je moet er nog steeds voor zorgen dat je toilet een goede afvoer heeft en dat je kat een gezond huisdier is dat alleen binnenshuis leeft.

Wat ik wou dat het had: Sommige mensen vonden dat de houtkorrels meer stof produceerden, terwijl de papierkorrels 100% stofvrij zijn.

7. Beste Hypoallergene Organische Kattenbakvulling: Petfive Sustainably Yours Natuurlijke Multi-Kattenbakvulling

Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke kattenbakvulling hoef je niet verder te zoeken, want Petfive is de nummer één duurzame optie.

Om Jackson Galaxy de ultieme kattenfluisteraar te citeren, Petfive is “de beste kattenbakvulling die ik ooit heb gebruikt in de grote drie categorieën: klonteren, tracking en geurcontrole.”

Niet alleen dat, maar deze organische kattenbakvulling verwijdert slechte geurtjes zonder gebruik van chemicaliën of parfums in hun formule.

Als u en uw kat ademhalingsmoeilijkheden ondervinden na het gieten van uw huidige kattenbakvulling in de kattenbak of tijdens hun uitgebreide kattenbakgraverij, dan Petfive’s stofvrije formule u helpen weer adem te halen!

Dit strooisel is een geweldig alternatief voor klei omdat het net zo goed (zo niet beter!) is in het maken van onbreekbare klonten, het produceert geen stof en het is biologisch afbreekbaar. De gladde korrels zijn ook zeer geschikt voor katten met gevoelige poten die geen korrels kunnen gebruiken.

Deze kattenbakvulling heeft veel goede recensies gekregen en een van de klanten gebruikt Petfive met een automatische kattenbak om te helpen alles altijd schoon te houden.

Als u het een kans wilt geven of de prijs van vandaag op Amazon wilt controleren, kunt u hier klikken!

Wat ik er zo leuk aan vind: De lichte kleur van de kattenbakvulling kan u helpen verschillen in de urine van uw kat te ontdekken, wat belangrijk is voor katten die lijden aan aandoeningen zoals aandoeningen aan de urinewegen.

Wat ik wou dat het had: Omdat dit strooisel gemaakt is van maïs en cassave is het het beste om het niet in je schuur of garage te bewaren. Plaats de verpakking in plaats daarvan op een droge plaats in je huis waar beestjes er niet bij kunnen komen.

8. Beste hypoallergene kattenbakvulling voor meerdere katten: BoxiePro Deep Clean Ongeparfumeerde Klonterende Klei Kattenbakvulling

Als laatste, maar zeker niet de minste, hebben we de BoxiePro Deep Clean kattenbakvulling die speciaal ontworpen is om uw huis schoon en uw kat gezond te houden.

Wanneer u een kattenbakvulling van lage kwaliteit gebruikt, kan uw kat, naast het stof of de geuren die uw kat kunnen irriteren, ook de kattenbakvulling uit de kattenbak halen. Ze kunnen het stof door het huis verspreiden en het ongeziene afval dat de kattenbak bevat.

Al deze kleine deeltjes dragen bij aan aandoeningen aan de luchtwegen, een jeukende huid en loopneus en -ogen. Als u meer dan één kat heeft, kunt u zich de omvang van de situatie voorstellen.

Daarom helpt BoxiePro uw kattenbak schoon te houden, zelfs als uw kat hem niet gebruikt.

Met een mix van probiotica, reinigt deze kattenbakvulling zichzelf op microscopisch niveau, dag en nacht. Dit betekent dat wanneer uw auto’s op uw aanrecht springen, of zich op uw kussen opkrullen, zij geen bacteriën met zich mee zullen brengen.

Het is duidelijk dat BoxiePro een goed onderzocht product heeft willen maken dat uw huis hygiënisch houdt en uw kat gezond.

Hun inspanningen zijn erkend sinds ze de Cat Fancy Editor’s Choice Award hebben gewonnen. Dit nest is ook door dierenartsen goedgekeurd en de winnaar van de 2018 Pet Business Industry Recognition Award.

Als u benieuwd bent naar wat de klanten te zeggen hebben en de prijs van vandaag op Amazon te bekijken, klik dan gewoon hier!

Wat ik er zo leuk aan vind: Dit strooisel vormt direct harde klonten aan de bovenkant, in plaats van dat het helemaal tot op de bodem doordrenkt en blijft plakken.

Wat ik wou dat het had: Ik wou dat er een milieuvriendelijke optie was in plaats van klei.

Wat kan ik nog meer doen als mijn kat een allergie voor kattenbakvulling heeft?

Hoewel het vervangen van de kattenbakvulling door een hypoallergeen merk de beste manier is om een kattenbakvullingallergie te bestrijden, zijn er nog een paar extra stappen die u kunt nemen om eventuele extra triggers te minimaliseren.

Ga naar de dierenarts

Wanneer we merken dat onze katten zich niet goed voelen, of dat er iets in hun gedrag anders is, is zelfdiagnose nooit aan te raden, tenzij u een gediplomeerd dierenarts bent.

Als je een gewone kattenouder bent zoals ik dan het beste wat we kunnen doen, zelfs voordat we het initiatief nemen om hun nest te verschonen, is hen naar hun dierenarts brengen.

Misschien lijdt uw kat aan een ziekte of een aandoening die hun ademhaling aantast en heeft de kattenbakvulling daar niets mee te maken.

Het is ook mogelijk dat al die jaren van inademen van het stof uit de kattenbakvulling een tol hebben geëist op hun longen en dat ze meer nodig hebben dan een hypoallergene kattenbakvulling, ze hebben misschien behandeling nodig.

Of het nu gaat om feline bronchitis of feline atopische dermatitis, de dierenarts zal uw kat moeten onderzoeken en de juiste medicatie voorschrijven. Uw dierenarts kan ook een allergietest (RAST) op uw kat uitvoeren, om de onderliggende oorzaak van een reeds gediagnosticeerde atopische dermatitis vast te stellen.

Maar zelfs als u erachter komt dat uw katachtige metgezel niet allergisch is voor hun huidige nest, kunt u uw dierenarts vragen of hij uit voorzorg toch aanraadt over te stappen op een hypoallergene kattenbakvulling.

Verander hun kattenbak

Zodra de dierenarts heeft gecontroleerd en u een hypoallergene kattenbakvulling heeft besteld, moet u nog een ander artikel in uw mandje doen en dat is een kattenbak.

Kattenbakken, vooral die van plastic hebben de neiging om bepaalde geuren te absorberen, en als uw oude kattenbakvulling geparfumeerd was, of bepaalde allergenen had die het immuunsysteem van uw kat activeerden, dan kunnen sommige van deze deeltjes zich ophouden in de spleten en het bekraste oppervlak van de kattenbak.

Aangezien plastic geuren en bacteriën kan vasthouden die u en uw kat kunnen triggeren, kunt u overwegen om roestvrijstalen of keramische kattenbak. Deze zijn hypoallergeen, gemakkelijk schoon te maken en ze gaan een leven lang mee!

Een andere reden waarom je een andere kattenbak zou kunnen overwegen is als je kat zijn toilet vermijdt.

De Human Society stelt dat katten de voorkeur geven aan “elimineren in een schone omgeving. Instinctief willen katten hun behoefte niet doen op plaatsen waar al een sterke geur hangt.” By het brengen van een nieuwe kattenbak met nieuwe kattenbakvulling kunnen ze die negatieve associatie kwijtraken.

Als je kat een gevoelig ademhalingssysteem heeft, dan moet je misschien overwegen om een open kattenbak te nemen. Het maakt niet uit hoe stofvrij een kattenbakvulling beweert te zijn, het kan nog steeds wat kleine deeltjes bevatten en voor een gevoelige kat kan dit te veel lijken.

Natuurlijk, als je in een klein appartement woont, of als je kat schuw is, zijn er gesloten kattenbakken met koolstoffilters die een goede ventilatie bieden, je zou ook het deksel erop kunnen laten en in plaats daarvan het deurtje verwijderen.

Of ga voor een geventileerde automatische kattenbak en misschien in plaats van te niezen zal uw kat gaan spelen met hun hypoallergene kattenbakvulling!

Regelmatig onderhoud van de kattenbak is een must!

Of het nu uw kat is die een kattenbak allergie heeft ontwikkeld of dat u last heeft van hoesten en niezen, een hypoallergeen strooisel zal uw allergieproblemen niet volledig oplossen, tenzij het ook regelmatig wordt schoongemaakt.

Ik weet dat dit voor de meeste kattenouders vanzelfsprekend zal klinken, maar bij het doornemen van een aantal reviews, zelfs onder hypoallergene kattenbakken, waren er bepaalde eigenaren die klaagden over de vieze geur van de kattenbakvulling. Bij nader inzien, gaven sommigen toe dat ze de kattenbak eens in de 3-4 dagen schoonmaakten.

Hoewel het misschien werkt met een automatische kattenbak, is deze nalatigheid niet alleen onhygiënisch voor de eigenaars, maar ook schadelijk voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid van uw kat.

Afgezien van de slechte geur van de vervuilde kattenbakvulling, stof zich ook op in de kattenbak, en uw kat zal het zeker overbrengen op uw bed, en meubels.

Hoe geweldig uw kattenbakvulling ook is, onderzoek heeft aangetoond dat het regelmatig verwijderen van kattenpoep een goed gebruik van de kattenbak bevordert.

De RSPCA stelt ook dat we de hele kattenbak moeten schoonmaken en de kattenbakvulling minstens een keer per week of maand moeten vervangen, afhankelijk van het aantal katten dat je hebt, je schepbeurten die dagelijks zouden moeten zijn, en het type kattenbakvulling (klonterend of niet-klonterend) dat je gebruikt.

Houd de kattenbak schoon en stofvrij

Een schone kattenbak zou moeten helpen om stof of nare geurtjes die allergische katten kunnen irriteren te minimaliseren, maar je moet ook aandacht besteden aan je huis.

Ik ben vrij gevoelig voor stof, en het leven met twee katten die ik dicht bij mijn gezicht te allen tijde wil houden deed me realiseren hoe belangrijk het is om de vloeren te stofzuigen en mijn beddegoed regelmatig te veranderen.

Katten gaan op verschillende oppervlakken liggen en hun vacht zal veel van het stof en vuil om hen heen verzamelen. En hoewel het grondige poetsers zijn, is het niet altijd genoeg.

Door mijn vloeren schoon te houden, hun kattenbedden en kattenbomen vrij van stof en opgehoopte vacht (seizoensgebonden verharing, heb ik gelijk?) kunnen deze allergenen zich niet ophopen.

Hypoallergene kattenbakvulling, vooral met stofvrije formules zoals de Arm & Hammer op mijn lijst, is ook geweldig in het minimaliseren van de verspreiding van stof dat we uiteindelijk inademen.

Een kat die gevoelig is voor allergieën, of ademhalingsproblemen heeft, heeft baat bij een schoon huis, en het kan ook uw eigen welzijn verbeteren!

Plaatsing Kattenbak

Het laatste wat de ademhaling van uw kat kan helpen en de algehele strooiselallergie kan verminderen, is het kiezen van de juiste plek voor de kattenbak.

Ik begrijp de behoefte om het toilet van je kat in een donker hoekje te verstoppen, maar overweeg om het in een goed geventileerde ruimte te plaatsen. Kies misschien een hoekje bij het raam dat u regelmatig kunt openen om de lucht in de kamer te zuiveren.

Als de kattenbak in een badkamer zonder raam staat, laat dan de deur open en installeer een ventilator of als u een ventilatiesysteem hebt geïnstalleerd, zet dat dan regelmatig aan, vooral nadat ze de kattenbak hebben gebruikt.

Het kost wat moeite om de sfeer in huis fris en schoon te houden, maar het is het meer dan waard!

veelgestelde vragen

Hier zijn een paar van de meest gestelde vragen die kattenouders hebben als het gaat om kattenbak allergie.

Wat als mijn kat nog steeds allergieën heeft nadat ik ben overgestapt op hypoallergene kattenbakvulling?

Het eerste wat je moet doen is met je kat naar de dierenarts gaan. Misschien heeft je kat geen allergie voor kattenbakvulling of lijdt hij aan meer dan één aandoening.

Het is ook mogelijk dat de hypoallergene kattenbakvulling die je hebt gekocht niet werkt voor je kat of dat ze al lijden aan een aandoening aan de luchtwegen die je nieuwe kattenbakvulling niet kan verhelpen.

Uw dierenarts kan hun gezondheid beoordelen, u adviseren met de juiste behandeling en bevestigen of hun allergieën worden veroorzaakt door de kattenbakvulling of door iets anders in hun omgeving. Zij kunnen u ook een hypoallergene kattenbakvulling voorstellen die past bij de unieke behoeften van uw kat.

Kan ik allergisch zijn voor kattenbakvulling?

Ja, net als uw katten, kunt u een allergie voor kattenbakvulling vertonen of ontwikkelen en dezelfde symptomen vertonen die ik hierboven noemde, zoals hoesten, niezen, huiduitslag en roodheid onder andere.

Deze symptomen kunnen intenser zijn wanneer je de kattenbak aan het schoonmaken bent en hun uitwerpselen opschept.

In sommige gevallen kunnen het stof en de geurstoffen die in kattenbakvulling worden gebruikt, u meer irriteren dan uw kat, als dat klinkt zoals u, zoek dan naar een hypoallergene kattenbakvulling bij voorkeur een biologische, zoals de Petfive Sustainability Yours kattenbakvulling die ik op deze lijst heb genoemd.

Kan kattenbakvulling huidallergieën veroorzaken?

Of je het nu hebt over de huid van je kat of die van jezelf, kattenbakvulling kan een allergische reactie veroorzaken die op je huid te zien is. Je kunt merken dat je kat zich vaker krabt, vooral na het gebruik van de kattenbak, of dat hij zich gaat overkammen om zijn huid te kalmeren.

Als je jeuk voelt na het schoonmaken van de kattenbak, of wanneer je je kat aait, kunnen het stof en de chemicaliën van je huidige kattenbakvulling roodheid of uitslag veroorzaken. Zoek in dat geval naar een hypoallergene kattenbakvulling met een stofvrije formule die is ontworpen voor de gevoelige huid.

Kunnen binnenkatten allergieën hebben?

De buitenwereld is gevuld met avonturen, maar ook met allergenen zoals stof, pollen en zelfs luchtverontreinigende stoffen, maar dit betekent niet dat onze huizen volledig veilig zijn voor deze allergenen.

Een binnenkitten kan een allergie ontwikkelen, zelfs als ze nooit het huis verlaten.

De geur, het stof en bepaalde chemicaliën in de kattenbakvulling van je kat kunnen allergiesymptomen veroorzaken die zich na verloop van tijd langzaam ontwikkelen, dus overstappen op een hypoallergeen merk en je huis goed geventileerd en schoon houden kan helpen deze allergieën te verminderen.

Welke kattenbakvulling moet ik vermijden als mijn kat allergisch is?

Het zoeken naar een hypoallergene kattenbakvulling kan lastig zijn. Of je nu kiest voor een hypoallergene kattenbakvulling of niet zorg ervoor dat ze 99% stofvrij zijn, ze 100% ongeparfumeerd zijn en ze op plantaardige basis zijn.

Klei nesten staan erom bekend meer stof te produceren, terwijl houtpellet of papierpellet nesten zoals de Ökocat kattenbakvulling op onze lijst geen chemicaliën of geurstoffen heeft die uw kat kunnen irriteren, en laten we niet vergeten dat het biologisch afbreekbaar is!

Is hypoallergene kattenbakvulling duurder?

Als je al je hele leven gewone kattenbakvulling gebruikt, dan denk je misschien dat hypoallergene merken duurder zijn, maar dat is niet altijd het geval. Op deze lijst vind je een breed spectrum van verschillende prijzen, de een wat betaalbaarder dan de ander.

Probeer in gedachten te houden dat de prijs niet altijd indicatief is voor de echte kwaliteit en waarde van een nest.

Bij het vergelijken van de prijzen moet je ook kijken naar het gewicht van elk product, de levensduur die het merk en de recensenten beloven. Een hypoallergeen strooisel dat duurder lijkt, kan absorberender zijn en langer meegaan, terwijl een goedkoper strooisel misschien voortdurend moet worden geleegd, schoongemaakt en bijgevuld.

Afsluitende gedachten

Allergieën kunnen je het gevoel geven dat je voortdurend ziek en moe bent en het is echt triest om je eigen kat te zien niezen en hoesten.

Het kan verwarrend en beangstigend zijn om te beseffen dat er iets niet in orde is, vooral wanneer je erachter komt dat hun eigen kattenbakvulling deze reactie veroorzaakt.

Gelukkig zijn kattenmerken de laatste jaren zo geëvolueerd dat ze gezonde formules hebben gecreëerd die deze allergische reacties kunnen verminderen, zowel bij onze katten als bij onszelf.

Dus, als uw katachtige metgezel een kattenbakvulling allergie heeft, kijk dan eens naar onze top 8 hypoallergene kattenbakvullingen en misschien vindt u wel die ene kattenbakvulling die uw hele huis weer met gemak laat ademen!

Ik zou het leuk vinden om te weten of u een van de bovenstaande nesten hebt geprobeerd en welk merk de allergie van uw kat heeft geholpen, en ik luister ook graag naar uw hypoallergene suggesties!

Inhoudsopgave