Skip to Content

8 kattenrassen met lange neus waarmee je betoverd zult worden


Onze harige metgezellen hebben veel functies waar we gewoon van houden, zoals hun poten, staarten en snorharen.

Maar heb je ooit aandacht besteed aan de neus van je kat? Je hebt dit specifieke deel van het lichaam van een kat misschien niet als interessant beschouwd, maar ik vind het nogal fascinerend hoe elke kat een unieke neus heeft.

Sommigen van hen hebben bijvoorbeeld kortere neuzen met een neusbreuk, terwijl anderen volledig rechte neuzen hebben. De neuzen van katten verschillen ook in kleur, dus je kunt zwarte, roze of oranje neuzen zien bij katachtigen.

Weet jij welke katten lange neuzen hebben? Laten we eens kijken naar deze 8 rassen en hun belangrijkste kenmerken.

1. Amerikaanse Krul

Amerikaanse Krul kat

De American Curl is een elegant ogend ras dat een lange neus, krullende oren en grote, walnootvormige ogen.

De huid op de neus van deze kat moet dezelfde kleur hebben als haar vacht, die bijna elke beschikbare kleur en patroon kan zijn.

Dit is een middelgrote kat, maar heeft een lang lichaam en een lange staart.

De American Curl is een actieve, vriendelijke en aanhankelijke kat die waarschijnlijk haar eigenaren door het hele huis zal volgen.

2. Balinees

Het Balinese ras heeft een wigvormige kop en een vrij lange en rechte neus. Het neusleer van deze kat is roze lila. Haar amandelvormige ogen zijn intens blauw en vullen haar grote, puntige oren aan.

Deze kat heeft ook een lang en gespierd lichaam. Haar vacht is lang en zijdeachtig en kan in verschillende puntkleuren komen, zoals chocoladepunt en zegelpunt.

De Balinezen staan bekend als een zeer gezond ras. Deze kat is speels, aanhankelijk en sociaal, wat betekent dat hij een geweldige metgezel is voor gezinnen met kinderen.

Ze heeft de neiging om sterke banden aan te gaan met haar mensen en heeft een verbazingwekkend gevoel van loyaliteit.

3. Bengaals

Bengaalse kat

Dit is een exotisch ras dat op een luipaard lijkt, wat te wijten is aan zijn oorsprong – de Bengaal is ontstaan als een mix van de Aziatische luipaardkat met huiskatten, meestal de gevlekte Egyptische Mau-kat.

Deze kat heeft een lange en brede neus. De eigenschap die een Bengaalse kat onderscheidt van anderen is gepofte neus leer – de meeste katten hebben platte neus leer. De neuzen van Bengalen zijn bruinroze.

Deze katten hebben een dichte, korte vacht met gevlekte markeringen waardoor ze op wilde katten lijken. Hun lichamen zijn lang en gespierd, terwijl hun hoofden klein en rond zijn.

Ondanks hun wilde kattenuiterlijk zijn Bengalen erg zachtaardig en lief met hun mensen. Ze zijn ook nieuwsgierig en intelligent en houden van spelen, rennen en klimmen.

Een ander lovenswaardig aspect van het Bengaalse ras is hun indrukwekkende levensduur, geschat op 12 tot zelfs 20 jaar.

4. Chausie

Het volgende ras op onze lijst van katten met lange neuzen is de Chausie – de hybride die het resultaat is van het kruisen van jungle- en huiskatten.

De lange neus van deze kat balanceert haar hooggeplaatste jukbeenderen. Ze heeft ook grote oren die soms plukjes kunnen hebben.

De Chausie staat hoog met een lang lichaam, diepe borst en een dichte vacht die varieert van kort tot middellang.

De International Cat Association legt uit dat Chausie-katten drie kleurpatronen kunnen hebben: bruin aangevinkte tabby, grijnzende tabby en effen zwart.

Deze kat is zeer actief en atletisch, dus ze zal veel interactie van haar mensen moeten ontvangen. Bovendien is ze een zachtaardig en aanhankelijk ras dat graag tijd doorbrengt met spelen met haar familieleden.

5. Hooglander

Highlander kat

De Highlander is Een groot, krachtig ras met een zeer lange neus, en lange, getufte oren. Deze kat heeft ook een sterke kin, gevlekte markeringen en korte staarten. Haar lichaam is gespierd en flexibel en haar benen zijn lang.

Een andere interessante eigenschap van dit ras is dat ze vaak polydactylklauwen hebben, wat volgens de Spruce Pets een genetische afwijking is die ertoe leidt dat katten zes of meer tenen aan elke poot hebben.

Deze kat ziet er misschien stoer uit, maar hij is eigenlijk heel zachtaardig en liefdevol.

De Highlander is energiek en extravert en heeft de neiging om goed overweg te kunnen met vreemden, katten en zelfs honden!

6. Savanne

De Savannah-kat heeft een lang, slank lichaam, amandelvormige ogen en een brede, lange neus.

Het hoofd is relatief klein, met een lange en slanke nek, en zijn neus steekt iets uit en loopt voortdurend taps toe.

Haar magere lichaam en striking gevlekte kat zorgt ervoor dat het Savannah-ras er heel elegant uitziet.

Dit ras is extravert, energiek en nieuwsgierig. Als u op zoek bent naar een slim kitten, is de Savannah misschien de perfecte keuze voor u, omdat hij zeer intelligent is en altijd in is voor wat mentale stimulatie.

7. Siamees

Siamees

De Siamees is een middelgrote kat met een wigvormige kop en een Zeer lange neus die een rechte lijn vormt helemaal tot aan de wenkbrauwen van deze kat.

Hun lichamen zijn gespierd en hun nek is lang en slank. Andere onderscheidende kenmerken van dit ras zijn een fijne, glanzende vacht en blauwe ogen.

Deze vriendelijke en aanhankelijke kat is een ideale metgezel en heeft veel menselijke interactie nodig om gelukkig en gezond te blijven.

8. Turkse bestelwagen

De Turkse Van is een zeldzaam kattenras, te herkennen aan een wigvormige kop, een lange en rechte neus en een dikke, waterdichte vacht.

Deze kat heeft een groot en gespierd lichaam en een lange staart. Ze is vooral bekend om haar “van” vachtpatroon, wat betekent dat haar klassieke kleur wit is, terwijl er donkere kleuren op haar staart zijn, op de bovenkant van het hoofd, en ook te zien waren tussen haar schouderbladen.

Je kunt een van deze zeldzame schoonheden zien in de onderstaande video.

Deze kat met lange neus is extreem actief en energiek. Haar favoriete bezigheid is zwemmen. De Turkse Van heeft de neiging om een sterke band op te bouwen met één persoon aan wie ze haar hele leven trouw blijft.

Conclusie

Daar heb je het – acht kattenrassen met een lange neus die speciaal en mooi zijn, elk op hun eigen manier.

Toch zijn hun lange snuiten niet de enige interessante eigenschap van deze rassen.

Deze katachtigen verschillen in grootte, vachttype en kleuren, maar elk van hen heeft geweldige persoonlijkheidskenmerken die ze een geweldige keuze maken voor gezinsgenoten.