Zijn katten toegestaan in hotels? 2023 gids & katvriendelijke hotelketens

Als je thuis een geliefde katachtige metgezel hebt en overweegt om te reizen, kun je je afvragen of je katten in hotels zijn toegestaan. Katten zijn toegestaan in sommige hotels, maar je zult waarschijnlijk wat onderzoek moeten doen om er een te vinden die je katachtige metgezel verwelkomt. Veel hotels die huisdieren toestaan, brengen extra kosten in rekening voor viervoeters. Reizen met een kat vereist echter vaak extra werk en planning, omdat u rekening moet houden met items zoals voedsel en toegang tot kattenbakken bij het maken van reisarrangementen.

3 kattenverdelers

Kattenvriendelijke hotels vinden

Het vinden van hotels die graag katten accepteren is mogelijk, maar het proces kan een uitdaging zijn. Zorg ervoor dat u contact opneemt met elk hotel dat u overweegt om hun huisdierenbeleid te bevestigen voordat u een reservering maakt, omdat sommige “huisdiervriendelijke” hotels geen katten verwelkomen. Zorg ervoor dat u duidelijk bent over eventuele kosten die het hotel in rekening brengt voordat u boekt. Het is het beste om verschillende hotels op uw route te controleren om er zeker van te zijn dat ze katten accepteren.

suphalak kat in bed
Afbeelding credit: Nattakorn Suphatheera, Shutterstock

Extra kosten

Sommigen brengen een vast bedrag per nacht in rekening en anderen treffen huisdierouders met schoonmaakkosten en borgen. Als u met meer dan één kat reist, controleer dan of het etablissement dat u overweegt gasten met meerdere katachtige metgezellen verwelkomt. En zorg ervoor dat u begrijpt of uw kat zonder begeleiding in uw kamer kan blijven terwijl u onderweg bent.

Katvriendelijke kettingen

Verschillende hotelketens verwelkomen katten, waaronder Kimpton, Loews, Marriott, Drury Hotels, Best Western en verschillende Hilton-hotels. Grote ketens zoals Kimpton, Hilton en Marriott hebben katvriendelijke hotels in Europa, Noord-Amerika, Australië, Azië en Zuid-Amerika.

Kimpton hotels zijn te vinden in populaire toeristische bestemmingen over de hele wereld, en velen brengen geen extra kosten in rekening voor maximaal twee katachtige metgezellen. Best Westerns zijn vaak goede keuzes als je met de auto in de VS reist.

Deze grote zakenhotels stellen hun managers in staat om huisdierenbeleid in te stellen en te beperken, dus bel van tevoren om te bevestigen dat de specifieke locatie waarin u geïnteresseerd bent katten toestaat. Praat rechtstreeks met de receptie op de locatie die u overweegt om de kans op miscommunicatie te minimaliseren.

Als je bereid bent om een beetje beenwerk te doen, kun je soms gezellige lokale etablissementen vinden die katten verwelkomen. Het is vaak mogelijk om hostels en hotels te vinden, vooral in Azië en Europa, die blij zijn om katachtige gasten te hebben.

De volgende internationale hotelketens verwelkomen vaak katten:


  • Kimpton

  • Hilton

  • Loews

  • Marriott

  • Drury Accommodaties

  • Best Western
kat die op bed slaapt
Afbeelding credit: Paul Hanaoka, Unsplash

3 kat face dividerDe 4 tips om uw kat gelukkig te houden tijdens een verblijf in een hotel

Hoewel het vinden van een plek voor u en uw kat om te verblijven tijdens uw reis een uitdaging kan zijn, zijn er een paar andere dingen om te overwegen als u van plan bent om met uw katachtige metgezel op pad te gaan, inclusief maaltijden en de kattenbaksituatie.

1. Maaltijden

Katten zijn over het algemeen gewoontedieren, die vaak gestrest raken als gevolg van veranderingen in de omgeving en het schema. Zelfs katten die meestal tevreden zijn om in de buurt van hun mensen te zijn, kunnen angst lijden wanneer ze worden geconfronteerd met de non-stop onzekerheid van reizen.

Katten zijn berucht omdat ze een hekel hebben aan veranderingen in hun voedsel- of maaltijdroutines. Het handhaven van consistentie kan een lange weg gaan om te voorkomen dat je metgezel te angstig wordt.

Laat uw huisdier ruim van tevoren kennismaken met zijn reizende voer- en waterbakken, zodat uw kat zich minder hoeft aan te passen wanneer hij onderweg is. Opvouwbare gerechten nemen weinig ruimte in beslag en zijn gemakkelijk in en uit te pakken voor de maaltijden van uw huisdier. Neem het favoriete voedsel van je huisdier mee, want er is geen garantie dat je onderweg het merk en de smaak kunt vinden die je buddy verkiest. Sommige etablissementen hebben voedsel- en waterbakken ter plaatse beschikbaar voor katten om te gebruiken.

kat die voedsel eet in de kom
Afbeelding credit: Okssi, Shutterstock
thematische pauze

2. Kattenbakken en badkamerpauzes

Je kat heeft een plek nodig om naar de badkamer te gaan terwijl je onderweg bent. De meeste gezonde katten kunnen ongeveer 24 uur zonder plassen of poepen, hoewel het niet ideaal is voor huisdieren om zo lang te gaan zonder een kans om zichzelf te ontlasten. Er zijn een paar manieren om met de kattenbaksituatie om te gaan, van het meenemen van een draagbare doos tot het gebruik van een wegwerpproduct.

Draagbare kattenbakken zijn vaak goede keuzes als u aan het rijden bent en van plan bent langer dan een paar dagen van huis zijn. Ze zijn vaak steviger en comfortabeler voor huisdieren, omdat je een model kunt selecteren dat redelijk lijkt op hun gewone kattenbak. Stevige keuzes met veilige deksels voorkomen dat afval zich over uw hotelkamer verspreidt, en eenheden met handgrepen zijn gemakkelijk mee te nemen als u veel bagage heeft.

Wegwerpbakken zijn vaak gemaakt van stevig karton en je kunt zelfs overdekte modellen vinden die katten een beetje privacy geven. Controleer nogmaals of u een manier hebt om het product dat u selecteert mee te nemen en schoon te maken. Zorg ervoor dat u indien nodig voeringen hebt om onbedoelde lekken te voorkomen. Vergeet een poepschep niet; Sommige wegwerpkeuzes worden compleet geleverd met strooisel, wegwerpschepjes en waterdichte voeringen.

Neem voldoende poepzakjes mee, zodat u het strooisel van uw huisdier kunt schoonmaken en weggooien zonder het in uw kamer achter te laten. Sommige hotels hebben kattenbakken en krabpalen voor uw kat om te gebruiken.

thematische pauze

3. Harnas en een deurhanger

Overweeg om je kat te laten wennen aan het dragen van een harnas voordat je aan je avonturen begint. Katten houden over het algemeen niet van veranderingen in de omgeving, dus je buddy is misschien niet hun beste zelf terwijl hij zich aanpast aan reisgerelateerde routinevariaties.

Omdat katten vaak proberen terug te keren naar huis wanneer ze zich onrustig voelen, is het een must om uw huisdier veilig en zeker te houden totdat u uw bestemming bereikt. Harnassen zijn over het algemeen betere keuzes om katten veilig te houden, omdat ze voorkomen dat katten wegwiebelen, maar geen druk uitoefenen op hun nek.

Zet uw kat in de badkamer of houd hem veilig in bedwang met een riem en harnas voordat u de deur naar uw kamer opent om ontsnappingen te voorkomen. Als uw kat een serieuze deurhanger is, overweeg dan om een “Kitty Inside” deurhanger mee te nemen om iedereen die in geval van nood naar binnen moet gaan op de hoogte te stellen van de aanwezigheid van uw kat.

oranjegele kat draagt een rode harness_NINA IN SANTORINI_shutterstock
Image Credit: NINA IN SANTORINI, Shutterstock
thematische pauze

4. Beroemd hotel met katten

Er zijn verschillende hotels over de hele wereld met inwonende katten. Het Algonquin Hotel in New York City heeft katten sinds de jaren 1920. Vrouwelijke Algonquin-katten worden traditioneel Matilda genoemd en mannelijke katten worden Hamlet genoemd. De huidige kat van het hotel is een oranje-witte tom die in 2017 is geadopteerd uit het Bidawee Animal Shelter. Le Bristol, een luxe pand in Parijs, heeft al meer dan tien jaar een Birmaanse kat in huis.

3 kattenverdelersConclusie

Katten zijn toegestaan in veel hotels over de hele wereld. De hotels van Kimpton en Loews zijn heel gastvrij voor katten, maar u moet nog steeds contact opnemen met de individuele accommodatie die u overweegt om te bevestigen dat ze kattengasten accepteren. Veel “huisdiervriendelijke” hotels zijn alleen open voor hondenvrienden, zelfs als hun websites anders suggereren, dus neem rechtstreeks contact op met de receptie om te bevestigen dat uw kat welkom is.

Zorg ervoor dat u duidelijk bent over eventuele extra kosten, inclusief borgsommen en schoonmaakkosten die u mogelijk moet maken. Vergeet niet om voedsel, kommen, traktaties en de kattenbak van je maatje in te pakken om je metgezel onderweg gelukkig te houden.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: Robert Hale, Shutterstock