Skip to Content

Eten katten insecten? (Je zult het antwoord niet leuk vinden)

Insecten, insecten, griezelige kruipers… hoe je ze ook noemt, de kans is groot dat je huivert bij de gedachte dat je huisdier er eentje neerknijpt. Je hebt het misschien nog nooit zelf gemerkt, maar vroeg je je gewoon af: eten katten insecten? We zullen hier de drager zijn van slecht nieuws: katten eten soms insecten. Hoewel de meeste huishoudelijke insecten onschadelijk zijn, moet je erachter komen wat je moet doen als je dat niet bent, inclusief het behandelen van een spinnenbeet op een kat.

Dus, waarom eten katten insecten?

Hoe graag je ze ook krediet zou willen geven, katten eten meestal geen insecten voor het eiwit. In plaats daarvan heeft het achtervolgen, doden en eten van insecten allemaal te maken met het natuurlijke instinct van je kat om te jagen. De meeste gedomesticeerde katten krijgen niet de kans om te “jagen” op hun voedsel, maar het instinct blijft – zelfs bij de luiste katten!

Maar is het eten van insecten schadelijk voor je kat? Nou, dat hangt ervan af. Of uw kat nu alleen binnen is of naar buiten gaat, meest bugs die hij zal tegenkomen, vormen waarschijnlijk geen bedreiging. Je kat loopt misschien meer risico op een bijensteek dan op een vervelend geval van insectenvertering. Meestal is de meest nadelige reactie die uw kat zal ervaren van het eten van een insect een beetje kwijlen, braken of diarree. Dit zou vanzelf moeten verdwijnen, maar als je merkt dat je kat een paar dagen later nog steeds problemen heeft, bel dan je dierenarts.

Een kattenwantsbeet behandelen

Als je merkt wat lijkt op een gewone insectenbeet op je kat, hoef je je waarschijnlijk geen zorgen te maken. Het behandelen van een typische kattenwantsbeet of -steek omvat het reinigen van het gebied met milde zeep en water en het aanbrengen van een door de dierenarts goedgekeurde antibiotische zalf zoals erytromycine (gebruik Neosporin niet) op de wond. U kunt ook zwelling minimaliseren met een gekoelde handdoek en bereid zijn om een hoofdkegel (Elizabethaanse kraag) aan te brengen als uw kat de helende wondplaats blijft likken, krabben of bijten.

 

Als uw kat echter na het gestoken of gebeten worden tekenen vertoont van anafylaxie (netelroos, desoriëntatie, ademhalingsmoeilijkheden, overmatig kwijlen, bleek tandvlees, epileptische aanvallen), ga zo snel mogelijk naar uw plaatselijke dierenziekenhuis.

 

Eten katten spinnen?

Sommige katten eten spinnen. Maar het goede nieuws is dat de maagzuren van je kat waarschijnlijk elk gif neutraliseren dat zich in het achtpotige wezen bevindt. Dus, als je kat Doet eet een spin, je hoeft je waarschijnlijk geen zorgen te maken. Hoe dan ook, houd je kat de komende dagen in de gaten.

Omgaan met een spinnenbeet op een kat

Aan de andere kant kan het gif van een spinnenbeet op een kat gevaarlijk zijn. Kijk hoe een spin op een kat bijt om ervoor te zorgen dat deze niet etteren en in een grote wond verandert. Hoewel de meeste spinnenbeten uw kat waarschijnlijk niet zullen schaden, kunnen de beten van bepaalde giftige spinnen leiden tot symptomen zoals ernstig braken en diarree, verlamming, dronken gang en / of spiertrillingen. Als u deze symptomen opmerkt, of als u vermoedt dat uw kat is gebeten door een giftige spin (bekijk de onderstaande lijst), ga dan meteen naar uw dierenarts of een dierenziekenhuis.

Giftige spinnen in de VS

Dit is een onvolledige lijst van giftige spinnen in de VS. Nogmaals, als u zich zorgen maakt dat uw kat is gebeten door een van deze spinnen, bel dan uw dierenarts of het plaatselijke dierenziekenhuis voor advies. Wees voorbereid om je kat mee te nemen voor een examen, ongeacht of hij symptomen vertoont.

Bruine kluizenaar

bruine kluizenaarsspin naast een stuiver - spinnenbeet op een kat

Bruine kluizenaarsspinnen worden meestal gevonden in het zuidoosten van de VS, het lagere Midwesten en sommige centrale zuidelijke staten zoals Texas. Ze variëren in grootte van 6-20 mm (.2-.7 in), maar kunnen groter worden. Ze zijn meestal licht tot gemiddeld bruin, maar kunnen ook variëren in kleur.

Zwarte weduwe

zwarte weduwe spin in een web - spinnenbeet op een kat

Weduwespinnen kunnen variëren in grootte en zijn meestal donkerbruin of glanzend zwart. Ze vertonen meestal een rode of oranje zandloper aan de onderkant van de buik; sommige kunnen een paar rode vlekken hebben of helemaal geen markering hebben.

Hobo spin

hobo spider - spinnenbeet op een kat

De hobo-spin wordt meestal gevonden in de Pacific Northwest van de VS Hobo-spinnen kunnen aanzienlijk variëren in uiterlijk, maar ze zijn meestal 7-14 mm (.2-.5 in) in lichaamslengte en bruinachtig van kleur.

Eten katten kakkerlakken?

Katten eten soms kakkerlakken en andere harde insecten zoals kevers, krekels en sprinkhanen. Deze zijn meestal onschadelijk voor uw kat, hoewel hun exoskeletten gastrointestinale overstuur.

Zijn stinkwantsen giftig voor katten?

Stinkwantsen, ook wel schildwantsen genoemd, danken hun naam aan hun gewoonte om een vieze geur af te geven wanneer ze zich bedreigd voelen of worden geknepen. Stinkwantsen zijn niet giftig voor katten of andere huisdieren, maar je wilt nog steeds voorkomen dat je kat ze opeet als je kunt.

Zijn duizendpoten giftig voor katten?

Kleine huisduizendpoten zijn meestal onschadelijk voor katten en andere huisdieren. In het zuidwesten van de VS kunt u echter verschillende soorten grote duizendpoten vinden waarvan de beet giftig of zelfs dodelijk kan zijn voor uw kat. Deze omvatten de gigantische woestijnduizendpoot, gigantische Sonoran duizendpoot, Texas roodharige duizendpoot en gigantische roodharige duizendpoot.

Dus, eten katten insecten? Het kan je de heebie-jeebies geven om te weten dat katten insecten eten, maar je kunt er tenminste zeker van zijn dat het meestal niet gevaarlijk is.