Dasuquin voor katten: gebruik, Dosering, & Bijwerkingen

Kat met artritis comfortabel rustend op een deurmat

Dasuquin is een gewrichtssupplement geformuleerd voor katten met degeneratieve gewrichtsaandoeningen. Het bevat een unieke formule om de gezondheid van de gewrichten te bevorderen en is verkrijgbaar in zachte kauwen of capsules die in hun geheel of besprenkeld kunnen worden gegeven. Ontdek in dit artikel hoe Dasuquin werkt, de dosis voor katten en eventuele bijwerkingen.

Dasuquin for Cats Overzicht

Type medicatie:
Gezamenlijk supplement verkrijgbaar bij dierenartsen
Medicatie vorm:
Zachte kauwen of capsules (die op voedsel kunnen worden gestrooid)
Merknamen:
Dasuquin Sprinkle Capsules voor katten, Dasuquin Advanced Sprinkle Capsules voor katten, Dasuquin Soft Chews voor katten
Ingrediënten:
Glucosamine HCL, natriumchondroïtinesulfaat, avocado-sojabonen onverzeepbare stoffen (ASU), boswellia serrata-extract, cafeïnevrij groene thee-extract, mangaan (geavanceerde formule), omega-3-vetzuren (zachte kauwformule)
Effecten:
Bevordert de gewrichtsgezondheid van de kat door de productie van kraakbeenmatrix te stimuleren en tegelijkertijd de afbraak van kraakbeen te remmen
Beschikbare doseringen:
Dasuquin is verkrijgbaar in één maat voor katten, met verschillende doseringen op basis van gewicht
Mogelijke bijwerkingen:
Geen bijwerkingen bekend
Contra-indicaties:
Geen bekende contra-indicaties, maar bespreek met uw dierenarts voordat u Dasuquin gebruikt, vooral als uw kat al supplementen of een specifiek dieet gebruikt

Over Dasuquin for Cats

Dasuquin is een langdurig supplement dat verkrijgbaar is bij dierenklinieken voor katten en honden. Het is gemaakt door het supplementenbedrijf Nutramax Laboratories (Verenigde Staten) of Protexin Veterinary (Verenigd Koninkrijk en Ierland).

Dasuquin is ontworpen voor katten met degeneratieve gewrichtsaandoeningen, ook bekend als artritis. Artritis treedt op wanneer het kraakbeen in het gewricht is weggesleten, wat leidt tot chronische pijn en ongemak voor katten. Dit kan slopend zijn en leiden tot een slechte kwaliteit van leven.

Er zijn veel behandelingen op de markt voor de gewrichten van huisdieren, waaronder veel supplementen voor de gezondheid van de mondgewrichten. Ze kunnen worden gebruikt voor ouder wordende katten of voor milde gewrichtsaandoeningen. Ze kunnen ook worden gebruikt als onderdeel van een multimodaal behandelplan bij matig-ernstige gewrichtsaandoeningen, samen met ontstekingsremmende medicijnen of pijnstillers. Gewrichtssupplementen bevatten meestal chondroïtine en glucosamine en kunnen ook omega-vetzuren bevatten.

Dasuquin is slechts één gezamenlijk gezondheidsmerk. Het verschilt van andere supplementen doordat het een unieke formulering heeft van 125 milligram glucosaminehydrochloride, 100 milligram natriumchondroïtinesulfaat en 25 milligram avocado-sojabonen onverzeepbaar (ASU). Maar wat doet deze gepatenteerde mix van ingrediënten?

Volgens de bedrijfsinformatie biedt glucosamine vitale componenten van de kraakbeenstructuur en ondersteunt het een glad kraakbeenoppervlak. Chrondroïtine is nodig om kraakbeen sterk en gezond te houden, en ASU helpt de gewrichtsfunctie en de normale functie van kraakbeencellen te ondersteunen.

Deze beoordeling meldt dat ASU helpt om de pijnverlichting die al wordt geboden door de combinatie van glucosaminehydrochloride en chrondroïtinesulfaatsupplementen te stimuleren, waardoor Dasuquin zich onderscheidt van andere supplementen.

Deze effecten zouden zeker helpen om pijn te verminderen en de kwaliteit van leven voor katten met degeneratieve gewrichtsaandoeningen te verbeteren. Artritis treedt op wanneer kraakbeen wegslijt en gewrichten daardoor erg pijnlijk worden. Het is logisch dat het behoud van kraakbeenintegriteit en het ondersteunen van de gezondheid van kraakbeen kan helpen om artritis te voorkomen en te behandelen.

Het bewijs dat gewrichtssupplementen ondersteunt, kan echter tegenstrijdig zijn. In deze klinische studie van 2021 werd er bijvoorbeeld geen groot verschil opgemerkt tussen de met Dasuquin behandelde groep en de placebogroep.

Er waren enkele factoren die hieraan kunnen hebben bijgedragen, zoals een placebo-effect en een kortere proefperiode. Ondanks het gebrek aan bewijs voor het gebruik van gewrichtssupplementen bij katten, merken veel eigenaren een verbetering op wanneer hun kat een gewrichtssupplement gebruikt.

Persoonlijk raad ik altijd een gewrichtssupplement aan in elk behandelplan voor artritis, omdat ze over het algemeen zeer veilig zijn om te gebruiken en kunnen helpen om de symptomen te verlichten.

Dasuquin dosis voor katten

De eerste vier tot zes weken krijgen katten een hogere dagelijkse dosis Dasuquin. Dit wordt de laadperiode genoemd. Daarna gaan katten de onderhoudsperiode in, die de helft van de dosis of om de andere dag dosering vereist.

Doseringen zijn afhankelijk van het gewicht van uw kat:

  • Katten die minder dan 4,5 kilogram (10 pond) wegen, hebben dagelijks 1 capsule nodig voor de laadperiode. Dit wordt teruggebracht tot 1 capsule om de andere dag in de onderhoudsperiode.
  • Katten die meer dan 4,5 kilogram (10 pond) wegen, hebben maximaal 2 capsules per dag nodig voor de laadperiode, die vervolgens wordt teruggebracht tot 1 capsule per dag voor het onderhoudsniveau.

Volg altijd het advies van uw dierenarts op bij het doseren van Dasuquin en zorg ervoor dat uw kat onlangs is gewogen om ze nauwkeurig te doseren.

Hoe dasuquin aan katten toe te dienen

Scottish Fold kat die zich overgeeft aan zacht nat kattenvoer en geniet van elke hap met duidelijk plezier en voldoening

Dasuquin capsules kunnen worden geopend en in het voer van uw kat worden gestrooid.

Dasuquin wordt geleverd in zachte kauwvorm of capsules. Je kat kan de zachte kauwen gemakkelijk eten, vooral als ze een fan zijn van lekkernijen. Zo niet, dan is de capsule een andere optie. U kunt capsules in hun geheel toedienen of de poederinhoud van de capsule in voedsel strooien. Gebruik wat van het favoriete natvoer van je kat om de smakelijke strooicapsules te verbergen.

We hebben enkele tips over het beste voedsel om medicijnen in te verbergen. Lees hier meer.

Bijwerkingen van Dasuquin voor katten

Dasuquin heeft geen bekende bijwerkingen of bijwerkingen. Het lijkt zeer goed te worden verdragen bij katten.

Het is echter vermeldenswaard dat elk nieuw voedsel, medicijn of supplement het potentieel heeft om een allergische reactie of buikklachten te veroorzaken (braken, diarree of verandering in eetlust). Houd je katachtige vriend nauwlettend in de gaten wanneer je iets nieuws in zijn dieet introduceert en neem contact op met je dierenarts als je je zorgen maakt. Ze zullen contact opnemen met de medicijnvertegenwoordiger met eventuele opgemerkte bijwerkingen.

Overdosering en noodsituaties

Er zijn geen aanwijzingen voor overdosering met Dasuquin; Het is een zeer veilig supplement om te geven. Als u zich echter zorgen maakt dat uw kat een overdosis Dasuquin heeft genomen, bel dan onmiddellijk uw dierenarts voor noodgevallen. 

Potentiële geneesmiddelinteracties met Dasuquin

Er zijn geen geneesmiddelinteracties bekend met Dasuquin en andere medicijnen. Voordat u met Dasuquin begint, moet u altijd contact opnemen met uw dierenarts om te zien of dit een geschikt supplement is voor het geval van uw kat. Dit is vooral relevant als uw kat al een gewrichtssupplement gebruikt en u op zoek bent naar supplementen. Uw dierenarts zal u adviseren over wat u uw kat moet geven.

Hoe bewaart u Dasuquin?

Dasuquin moet worden bewaard in een kindveilige container, in een koele, droge ruimte. Vermijd vriestemperaturen en direct zonlicht. Houd het buiten het bereik van kinderen.

Gebruik geen Dasuquin waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken en vervang altijd het deksel na gebruik.

Laatste gedachten

Perzische kat die energiek speelt met een speeltje op een kattentoren

Hoewel wetenschappelijk bewijs gemengd is, melden veel katteneigenaren dat hun kat verbetering lijkt te vertonen bij het gebruik van Dasuquin.

Dasuquin is een veelgebruikt gewrichtssupplement dat beschikbaar is voor katten die ouder worden of tekenen van degeneratieve gewrichtsaandoeningen (artritis) hebben. Het kan worden gekocht bij dierenartsen voor kleine dieren en vereist dagelijkse dosering.

Hoewel bewijs ontbreekt met betrekking tot dierlijke supplementen, Dasuquin heeft een veelbelovende combinatie van supplementen die gericht zijn op het bevorderen van de gezamenlijke gezondheid ondersteuning, en het heeft geen bekende bijwerkingen.

De behoeften van een individueel huisdier variëren, maar Dasuquin kan goed helpen in gevallen van artritis om gezonde gewrichten te ondersteunen. Als er iets is, zal het zeker geen kwaad doen. Neem altijd contact op met uw dierenarts voordat u met een nieuw supplement begint om er zeker van te zijn dat het geschikt is voor het geval van uw kat.

Veelgestelde vragen

Is Dasuquin veilig voor katten?

Ja, Dasuquin is veilig en er zijn geen bijwerkingen of geneesmiddelinteracties bekend. Als u zich zorgen maakt over de veiligheid van Dasuquin, bespreek dit dan met uw dierenarts.

Wat als ik een dosis Dasuquin?

Het missen van een dosis Dasuquin is niets om je zorgen over te maken. Als het slechts een uur of zo laat is, kunt u de dosis nog steeds geven. Als alternatief, als het te laat is, begin dan opnieuw bij de volgende dosering en geef de gebruikelijke dosis, laat je niet verleiden om te verdubbelen.

Hoe lang kunnen katten Dasuquin gebruiken?

Gezonde katten kunnen Dasuquin gebruiken als een langdurig supplement om de gezondheid van de gewrichten te bevorderen.

Hoe lang duurt het voordat Dasuquin bij katten werkt?

Dasuquin heeft een laadperiode van vier tot zes weken met daarna een onderhoudsperiode voor langdurig gebruik. Het is raadzaam om te wachten met de laadperiode van vier tot zes weken voordat u beoordeelt of uw kat op het supplement heeft gereageerd.

Moeten katten Dasuquin met voedsel innemen?

Het is niet nodig om geef Dasuquin met voedsel, maar het zal gemakkelijker zijn om het supplement met voedsel aan uw kat toe te dienen. Strooi de inhoud van de capsules in nat kattenvoer om het te verbergen.

Lees ook

Populair