De 7 beste kattenvoer om pillen in te verbergen

uitgelichte afbeelding

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Er is geen trefzekere methode voor het toedienen van medicatie – elke kat is anders. De beste methode is degene die veilig, snel en stressvrij is voor uw kat. Proberen om een kat gewillig medicatie te laten slikken, kan echter een oefening in frustratie zijn.

Als je de geur en smaak van de pil kunt verhullen, kun je hem misschien langs de fijn afgestemde zintuigen van je kat sluipen. Het verbergen van het medicijn van uw kat in voedsel of traktaties is een eenvoudige en vaak effectieve oplossing. Hier zijn zeven van de beste kattenvoer om pillen in te verbergen.

In één oogopslag: het beste kattenvoer om medicatie te verbergen

Beste likbare traktatie

AAC-table__image

9.1

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Catit Romige Lickable Kattentraktaties

 • Individueel verpakt in 1/2-ounce buizen
 • Zachte traktatie kleeft aan capsules en tabletten
 • Bevat 50% droge stof eiwit

Waarom medicijnen verbergen in kattenvoer?

Of het nu gaat om een dagelijks supplement of een orale behandeling voor gezondheidsproblemen, het geven van medicatie aan uw kat kan een uitdaging zijn. Pillenzakken kunnen voor sommige katten werken, maar anderen laten zich niet voor de gek houden. Het alternatief – medicatie met de hand geven of een pilpopper gebruiken – kan stressvol zijn voor zowel u als uw kat.

Je kat de pil zonder gedoe laten doorslikken is het doel en het verbergen in voedsel of traktaties is een gemakkelijke manier om het te bereiken. De beste optie is een soort voedsel of traktatie die de pil volledig verbergt.

Net als een pillenzak kunnen bevochtigd gevriesdroogd kattenvoer en bepaalde zachte lekkernijen rond een capsule of tablet worden gevormd en in de kom van uw kat worden verborgen. Likbare kattentraktaties zijn een andere praktische keuze – afhankelijk van de grootte van de pil, kan uw kat het samen met de traktatie oplikken.

Het kan ook werken om de pil te verbergen in een portie nat kattenvoer. Versnipperd en grof nat voedsel is het meest waarschijnlijk effectief omdat uw kat grote happen moet nemen. Bouillons, purees, mousses en jus helpen de geur van de medicatie te verbergen, zodat uw kat het misschien niet opmerkt terwijl ze eten.

Waarom vertrouwen op Cats.com

Voordat ik mijn productselecties maakte, heb ik diepgaand onderzoek gedaan naar methoden voor het pillen van een kat. Geleid door mijn onderzoek en input van dierenarts Dr. Sarah Wooten, DVM, CVJ, selecteerde ik een verscheidenheid aan soorten kattenvoer en traktaties om te testen met mijn drie katten: Bagel, Biscuit en Munchkin.

Gelukkig zijn mijn katten altijd gezond geweest en hebben ze niet met regelmaat medicatie nodig. Dus, om de producten op deze lijst te testen, gebruikte ik een dagelijks probiotisch supplement dat populair is op Chewy – Nutramax Proviable-DC. Het is een kleine gelcapsule.

Tijdens het testen van de producten op deze lijst, merkte ik de interesse van mijn kat op in het voedsel met en zonder het probioticum erin verborgen. Ik gaf mijn katten de vrijheid om normaal te eten en noteerde of ze de capsule consumeerden of eromheen aten. Ik maakte ook aantekeningen over hoe gemakkelijk het was om de pil te verbergen en hoeveel van het voedsel nodig was.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier besproken merken, hebben we monsters ingediend voor analyse bij een ISO 17025-gecertificeerd voedseltest- en analyselaboratorium.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door Cats.com zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytische tests in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmels en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Lees ook: Waarom we kattenvoer in het lab testen en hoe de rapporten te interpreteren

De 7 beste kattenvoer om pillen in te verbergen

Bekijk op Chewy Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkrecensie

Gemaakt met 98% konijnenvlees, organen en botten, is dit gevriesdroogde recept een keuze die geschikt is voor carnivoor. Het is een recept voor één soort, dus het kan een goede optie zijn voor katten met een gevoelige spijsvertering of voedselallergieën. Het is een eiwitrijke formule met een vrij laag koolhydraatgehalte. Omdat het zo voedzaam en calorierijk is, hoeft de gemiddelde kat van 10 pond slechts ongeveer 1 1/2 gram per dag te eten.

Dit recept wordt geleverd in langwerpige hapjes die bedoeld zijn om te worden gerehydrateerd voordat ze worden gevoerd. Ik gebruik Stella &; Chewy’s als het basisdieet van mijn katten en verpletter meestal de hapjes voordat ik dem in warm water. Om er zeker van te zijn dat het probioticum volledig verborgen was, heb ik echter een brok enigszins bevochtigd en rond de pil gevormd. Mijn katten aten het zonder het te merken.

Ingrediënten

Konijn met gemalen bot, konijnenlever, olijfolie, pompoenpitten, kaliumchloride, natriumfosfaat, cholinechloride, gedroogd pediococcus acidilactici fermentatieproduct, gedroogde lactobacillus, gedroogd bifidobacterium longum fermentatieproduct, gedroogd bacillus coagulans fermentatieproduct, taurine, gemengde tocoferolen (conserveermiddel), paardenbloem, gedroogd kelp, zinkproteïnaat, ijzerproteïne, vitamine A-supplement, vitamine E-supplement, niacinesupplement, koperproteïnaat, riboflavinesupplement, Natriumseleniet, D-calciumpantothenaat, biotine, mangaanproteïnaat, thiaminemononitraat, pyridoxinehydrochloride, vitamine D3-supplement, foliumzuur, vitamine B12-supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 44%

Ruw vet: 30%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 46.32%

Vet: 31.58%

Vezel: 5.26%

Koolhydraten: 16.84%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.12%

Vet: 54.84%

Koolhydraten: 12.04%

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt met 98% konijnenvlees, organen en botten
 • Zeer voedzaam en calorierijk
 • Gemakkelijk te rehydrateren of te vormen rond medicatie
 • Katten lijken echt te genieten van de konijnensmaak

Wat we niet leuk vonden

 • Het is de duurste smaak van dit merk
 • Laag vochtgehalte – moet worden gerehydrateerd voordat u gaat voeren

Bekijk op Chewy Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkrecensie

Met slechts drie primaire ingrediënten is deze Tiki Cat-formule rijk aan eiwitten met een zeer laag koolhydraatgehalte. Kip is de enige bron van eiwitten en levert een drogestofeiwitgehalte van 80% op. Ik zie liever kippenvet of visolie dan zonnebloemolie als de enige bron van toegevoegd vet, maar het voedsel moet voor de meeste katten licht verteerbaar zijn.

Zoals veel Tiki Cat ingeblikt voedsel, heeft dit recept een fijn versnipperde textuur. Dit maakt het gemakkelijk om een capsule of tablet in het voedsel te stoppen en de bouillon weekt in het medicijn om de smaak verder te verbergen. Hoewel Biscuit deze smaak niet kon proberen omdat ze allergisch is voor kip, hebben mijn andere twee katten er echt van genoten.

Ingrediënten

Kip, kippenbouillon, zonnebloemolie, calciumlactaat, dicalciumfosfaat, kaliumchloride, taurine, cholinechloride, zout, magnesiumsulfaat, ijzersulfaat, thiaminemononitraat (vitamine B1), vitamine E-supplement, niacine (vitamine B3), zinkoxide, vitamine A-supplement, biotine, vitamine B12-supplement, mangaanoxide, calciumpantothenaat, koperaminozuurchelaat, riboflavinesupplement (vitamine B2), natriumseleniet, pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), Foliumzuur, kaliumjodide, vitamine D3-supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 16%

Ruw vet: 2.6%

Vocht: 80%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 80%

Vet: 13%

Koolhydraten: 7%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 67.47%

Vet: 26.63%

Koolhydraten: 5.9%

Wat we leuk vonden

 • Fijn versnipperde textuur
 • Zeer hoog in eiwitten en laag in koolhydraten
 • Rijke bron van hydraterend vocht
 • Gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten

Wat we niet leuk vonden

 • Vertrouwt op plantaardig vet
 • Zeer laag caloriegehalte, kan grote porties vereisen

Bekijk op Chewy Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkrecensie

Gemaakt met een enkele bron van eiwitten, is deze kattenvoertopper met beperkt ingrediënt rijk aan eiwitten en hydraterend vocht. Terwijl mijn katten genieten van de konijnensmaak, is het ook verkrijgbaar in de smaken kip, eend, zalm en tonijn. De korte lijst met ingrediënten maakt het licht verteerbaar, hoewel sommige katten dunne ontlasting ervaren van voedsel dat is verdikt met guargom.

Voordat ik overschakelde op gevriesdroogd voedsel, gebruikte ik vaak Instinct Cuts &; Gravy als maaltijdtopper. Mijn katten vinden het heerlijk om de jus op te lepelen. De brokken voedsel zijn groot genoeg dat katten behoorlijk grote happen moeten nemen, waardoor het moeilijker is om medicijnen te vermijden die in het voedsel verborgen zitten. De geur en vlavor van dit voedsel lijken zeer aantrekkelijk te zijn voor katten.

Ingrediënten

Water, konijn, konijnenlever, gemalen gedroogde kikkererwten, guargom, natuurlijke smaakstof, natriumfosfaat, zout, natriumcarbonaat.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 7%

Ruw vet: 2.5%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 82%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 38.89%

Vet: 13.89%

Vezel: 11.11%

Koolhydraten: 36.11%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 35.77%

Vet: 31.02%

Koolhydraten: 33.21%

Wat we leuk vonden

 • Grote brokken eten in hartige jus
 • Grote stukken maken het gemakkelijk om te mengen in de geneeskunde
 • Gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten
 • Rijke bron van hydraterend vocht

Wat we niet leuk vonden

 • Alleen bedoeld voor bijvoeding
 • Vrij hoog koolhydraatgehalte

Bekijk op Chewy Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkrecensie

Voor katten die de voorkeur geven aan bouillon-achtig voedsel, kan dit Wellness CORE-recept een goede keuze zijn. Het komt in kip- of zeevruchtensmaken en bevat brokken en stukjes vlees met veel bouillon. Gemaakt met slechts één ingrediënt naast bouillon en water, is deze op kip gebaseerde formule bedoeld voor aanvullende voeding. Het is een rijke bron van dierlijke eiwitten en hydraterend vocht.

Net als de vorige keuze, moet dit recept worden gecombineerd met een uitgebalanceerd basisdieet. Ik ontdekte dat het zowel als een topper als een op zichzelf staand voedsel werkte om pillen te verbergen. Om het te gebruiken als maaltijdtopper met droogvoer, legde ik de pil op de brokjes en goot de topper er vervolgens overheen. Als een op zichzelf staand product tapte ik een beetje van de bouillon af en stopte de pil tussen de brokken.

Ingrediënten

Kip, kippenbouillon, water voldoende voor verwerking.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 0.5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 90%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 120%

Vet: 5%

Vezel: 10%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 90.81%

Vet: 9.19%

Wat we leuk vonden

 • Rijke bron van eiwitten en hydraterend vocht
 • Gemaakt met een enkel dierlijk hoofdingrediënt
 • Licht verteerbaar en aantrekkelijk voor katten

Wat we niet leuk vonden

 • Alleen bedoeld voor bijvoeding
 • Misschien te soepig voor sommige katten

Bekijk op Chewy Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkrecensie

Deze Tiki Cat formule heeft een gladde, mousse-achtige textuur, waardoor het een geweldige keuze is voor senioren en katten met gebitsproblemen. Het is gemaakt met een eiwitrijke combinatie van kip, eendenlever en ei. Hoewel zonnebloemolie de belangrijkste bron van toegevoegd vet is, bevat het ook omega-3-rijke tonijnolie.

Tiki Cat biedt een scala aan mousse-achtige voedingsmiddelen, die waarschijnlijk allemaal even effectief zijn in het verbergen van medicatie. Ik kneep een beetje in een kom, voegde de pil toe en bedekte het vervolgens met meer voedsel. Hoewel het goed werkt met zowel capsules als tabletten, zou dit gladde kattenvoer ook een goede keuze zijn om te mengen met poedervormige medicatie. Het voedsel leek goed werk te doen om de medicatie te verhullen – Bagel at het probioticum, zelfs als het het laatste was dat nog in de kom zat.

Ingrediënten

Kippenbouillon, Kip, Eendenlever, Gedroogd ei, Pompoen, Zonnebloempitolie, Tricalciumfosfaat, Kaliumchloride, Zout, Xanthaangom, Gemberpoeder, Tonijnolie, Magnesiumsulfaat, Cholinechloride, Taurine, Thiaminemononitraat (Vitamine B1), Ferrosulfaat, Vitamine E-supplement, Niacine (Vitamine B3), Zinkoxide, Vitamine A-supplement, Biotine, Vitamine B12-supplement, Mangaanoxide, Calciumpantothenaat, Riboflavinesupplement (vitamine B2), Koperaminozuurchelaat, natriumseleniet, pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), foliumzuur, kaliumjodide, vitamine D3-supplement.

Wat we leuk vonden

 • Gladde mousse-achtige textuur
 • Rijk aan vocht en dierlijke eiwitten
 • Gemakkelijk om pillen te verbergen of te mengen met poedervormige medicatie
 • Zeer laag in koolhydraten

Wat we niet leuk vonden

 • Vertrouwt voornamelijk op plantaardig vet
 • Gomverdikkingsmiddelen kunnen dunne ontlasting veroorzaken in sommige katten

Uitzicht op Chewy

Lees onze volledige merkrecensie

Gemaakt met kip, tonijn en eiwit, bevatten deze taaie kattentraktaties bijna 80% eiwit (gemeten als droge stof). Ze hebben een romig centrum en een zachte buitenkant. Om versheid te garanderen, worden ze verkocht in een 8-pack van individueel verpakte porties. Deze lekkernijen zijn vrij van carrageen, maar bevatten guargom die bij sommige katten dunne ontlasting veroorzaakt.

Ik koos deze traktaties specifiek als alternatief voor pillenzakken. Ze werkten precies zoals bedoeld, hoewel ze kleiner waren dan ik had verwacht. Ik was in staat om het probioticum in het romige centrum in te brengen en mijn katten aten de traktatie zonder klachten. Hoewel perfect voor kleine capsules, kunnen deze traktaties te klein zijn voor grote tabletten.

Ingrediënten

Kip, water, tonijn, tapioca, eiwit, natriumcaseïnaat, guargom, natuurlijke kippensmaak, gistextract, vitamine E-supplement, paprika-oleohars (kleur), groene thee-extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 22%

Ruw vet: 3%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 72%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 78.57%

Vet: 10.71%

Vezel: 1.79%

Koolhydraten: 8.93%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 69.21%

Vet: 22.92%

Koolhydraten: 7.87%

Wat we leuk vonden

 • Rijk aan eiwitten, laag in koolhydraten
 • Zacht midden perfect voor het verbergen van capsules
 • Verpakt in kleine porties voor versheid

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat carrageen
 • Gomverdikkingsmiddelen veroorzaken bij sommige katten dunne ontlasting

Bekijk op Chewy Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkrecensie

Individueel verpakt in 1/2-ounce tubes, heeft deze likbare kattentraktatie een romige textuur. Het is gemaakt met kip en kippenlever, met een beetje tapiocazetmeel en johannesbroodpitmeel om de gewenste consistentie te bereiken. Het bevat 50% eiwit gemeten als droge stof met toegevoegde taurine, een essentieel aminozuur voor katten.

Hoewel vergelijkbaar met het Tiki Cat-mousse-achtige voedsel hierboven, was deze Catit likbare kattentraktatie iets effectiever. Het heeft een kleverige textuur, dus mijn katten hebben het probioticum samen met de traktatie opgeklopt – het bleef niet achter in de bodem van de kom.

Ingrediënten

Water voldoende voor verwerking, kip, gemodificeerd tapiocazetmeel, natuurlijke smaak, kippenlever, rijstzemelenolie, johannesbroodpitmeel, taurine.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 5%

Ruw vet: 1%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 90%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 10%

Vezel: 20%

Koolhydraten: 20%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 53.03%

Vet: 25.76%

Koolhydraten: 21.21%

Wat we leuk vonden

 • Individueel verpakt in 1/2-ounce buizen
 • Zachte traktatie kleeft aan capsules en tabletten
 • Bevat 50% droge stof eiwit

Wat we niet leuk vonden

 • Gomverdikkingsmiddelen veroorzaken bij sommige katten dunne ontlasting
 • Vrij hoog in koolhydraten

8 andere voedingsmiddelen om te proberen

Sardines waren veruit de favoriete niet-kattenvoeroptie van mijn katten om pillen te verbergen. Munchkin verslond gretig haar sardine en het probioticum erbij.

Hoewel het verbergen van medicatie in voedsel dat voor katten is geformuleerd ideaal is, werkt het misschien niet altijd. Als uw kat bijzonder kieskeurig is of een zeer lage eetlust heeft, kan hij iets buiten de norm aantrekkelijker vinden. Vermijd voedingsmiddelen die giftig zijn voor katten en onthoud: vlezig voedsel heeft de meeste kans om de aandacht van uw kat te trekken.

Hier zijn enkele voedingsmiddelen die kunnen werken om medicatie te verbergen:

 • Sardines
 • Tonijn in blik
 • Boter
 • Kaas
 • Gekookte kip
 • Hotdogs
 • Vlees babyvoeding
 • Lunch vlees

Mijn katten toonden geen interesse in pindakaas of boter. Het was gemakkelijk om een snufje kaas rond een pil te vormen, maar Bagel at er gewoon omheen. Veruit de favoriet waren sardientjes. Ik zou aanraden om sardines verpakt in water te kiezen in plaats van olie om het vet- en caloriegehalte te matigen.

Bewerkte vleesproducten zoals hotdogs en lunchvlees moeten een laatste redmiddel zijn. Ik was succesvol in het voeden van mijn katten soepele mannents verborgen in stukjes hotdog en ham, maar voedingsmiddelen zoals deze zijn rijk aan natrium. Er is ook een hoger risico op bewerkte voedingsmiddelen die kunstmatige additieven bevatten.

Veelgestelde vragen

Kunnen katten medicijnen ruiken in hun voedsel?

Ja. Katten hebben zeer gevoelige neuzen en de geur van voedsel speelt een sleutelrol bij het bepalen van de smakelijkheid voor katten. Tenzij het voedsel een sterke geur heeft of de pil volledig bedekt, kan uw kat het ruiken en weigeren.

Wat is er beter dan pillenzakken voor katten?

Pillenzakken zijn gemakkelijk te gebruiken – u steekt eenvoudig de pil in en vormt de traktatie eromheen. Maar sommige katten slaan snel aan en beginnen ze te weigeren. Een zeer smakelijk natvoer of traktatie kan effectiever zijn in het verhullen van de geur en smaak van het geneesmiddel.

Is het goed om pillen voor katten te snijden of te verpletteren?

Het snijden en verpletteren van de pillen van uw kat maakt het gemakkelijker om ze in voedsel te verbergen, maar sommige medicijnen worden niet effectief als ze worden gewijzigd. Vraag het altijd eerst aan uw dierenarts of raadpleeg de instructies op de verpakking.