Houden Russische blauwe katten ervan om vastgehouden te worden?

De Russische Blauwe Kat heeft een zijdeachtige vacht, driehoekig hoofd, een lang lichaam en prachtige groene ogen. Maar het uiterlijk is niet het enige geweldige aan deze kat – ze heeft ook veel persoonlijkheidskenmerken die haar een begeerlijk gezinshuisdier maken.

De Russische Blauwe Kat is loyaal, lief en aanhankelijk. Ze zal haar baasjes waarschijnlijk overal volgen. Ze is ook stil, zachtaardig en nieuwsgierig. Dit ras is intelligent en hoewel ze erg toegewijd is aan haar mensen, is ze nog steeds niet aanhankelijk.

Gezien deze eigenschappen zouden velen van jullie kunnen concluderen dat Russische Blauwe Katten zelfs schootkatten zijn!

Houden Russische Blauwe Katten ervan om vastgehouden te worden?

Laten we het uitzoeken!

Genieten Russische blauwe katten ervan dat hun eigenaren ze vasthouden?

Russische blauwe kat in eigenaren knuffel

Niet elke kat reageert hetzelfde op de pogingen van haar eigenaar om haar te knuffelen of op te pakken, vooral in het begin. Sommigen kunnen deze acties interpreteren als een inbreuk op hun persoonlijke ruimte.

Omdat Russian Blues zo lief en aanhankelijk zijn, wed ik dat ieder van jullie zou denken dat het veilig is om deze kat vanaf het begin vast te houden.

Nou, de waarheid is dat er een goede kans is dat je Blauwe Rus het leuk zal vinden om vastgehouden te worden, maar alleen als ze zich perfect op haar gemak voelt bij jou.

Hier is het belangrijk om te begrijpen dat dit ras niet geniet van het gezelschap van vreemden.

Daarom – zelfs als uw kitten het leuk lijkt te vinden om door u te worden vastgehouden, betekent dit niet dat ze zich op dezelfde manier zal gedragen als bij iedereen. Wat het echter wel betekent, is dat je Blauwe Rus volledig vertrouwen in je heeft gesteld en deze aanhankelijke interactie verwelkomt.

Moet je proberen je Russische blauwe kat vast te houden?

Sommige Russische blauwen vinden voldoening in het worden vastgehouden, terwijl het voor anderen gewoon genoeg is om aan de zijde van hun eigenaar te zijn, zonder ze te laten oppakken. Het belangrijkste is om de voorkeuren van je kat te herkennen.

Je moet proberen je Blauwe Rus vast te houden als je ziet dat je kat hier zin in heeft! Je moet niets forceren, maar je kat aan je laten wennen en het dan proberen met de knuffels en het vasthouden.

De American Society for the Prevention of Cruelty to Animals legt uit hoe Russische blues in het begin verlegen kunnen zijn, maar erg liefdevol worden zodra ze zich op hun gemak voelen bij hun mensen.

Ook zullen ze waarschijnlijk een diepe verbinding vormen met slechts één persoon – als ze je als haar favoriet herkent, is de kans groot dat deze kat van je houdt om haar vast te houden!

U moet proberen enkele tekenen te herkennen die uw Blauwe Rus mogelijk moet vasthouden, zoals luid spinnend, kopstoten je hand, of wrijven tegen je benen. Als ze zich comfortabel genoeg voelt, kan ze zelfs op je schoot springen!

Hoe houd je je Russisch blauw?

Russische Blauwe Kat

Je moet ervoor zorgen dat je kat zich niet ongemakkelijk voelt, omdat het ruw vasthouden van haar gestrest of gevangen kan maken.

Voordat je je Russische Blauwe Kat oppakt, is het het beste om te beginnen met wat Zacht aaien. Onze kattenknuffelkaart kan erg nuttig zijn voor u om te begrijpen wat enkele goede manieren zijn om een kat te aaien.

Je moet je arm onder de armen van je kat leggen terwijl je haar oppakt en je andere hand gebruiken om haar billen te ondersteunen.

Zodra het voelt dat je Blauwe Rus genoeg houvast had, moet je haar zachtjes neerleggen – op dezelfde manier waarop je haar hebt opgepakt.

U kunt de visuele demonstratie van dit proces zien in de onderstaande video.

Wat te doen als je kat niet in staat is om vastgehouden te worden?

Er is echt niets dat je moet doen als je Blauwe Rus niet in de greep lijkt te zijn. Er is niets mis met je harige metgezel – dit soort genegenheid is gewoon niet haar ding!

Je zult herkennen dat je kat het afkeurt om vastgehouden te worden door haar lichaamstaal te lezen. Als ze moeite heeft om weg te komen, luid miauwt of kronkelt , voelt ze zich duidelijk niet op haar gemak.

Volgens PetMD houden veel katten er niet van om geknuffeld te worden of tegen hun wil vastgehouden te worden.

Kun je ervoor zorgen dat je Blauwe Rus het leuk vindt om vastgehouden te worden?

Sommige Russische Blues zijn fans van de schoot van hun mensen, en sommige niet zozeer. Je moet je kat voldoende ruimte en tijd geven en hem niet forceren om hem op te pakken, maar er zijn enkele manieren waarop ze het leuk vindt om door jou vastgehouden te worden.

Eerst en vooral is het cruciaal om een sterke band en volledig vertrouwen tussen u en uw kitten op te bouwen. Het is ook een goed teken als je Blauwe Rus geniet van als je haar aanraakt en aait.

Je kunt je fysieke contact met de tijd gaan vergroten, zoals je kat om hieraan te wennen. Natuurlijk positieve bekrachtiging is hier cruciaal!

Elke keer dat je kat het goedkeurt dat je haar aait en oppakt, beloon haar dan met haar favoriete traktatie. Op deze manier zal je Blauwe Rus je associëren met iets positiefs dat je omhoog houdt.

Zodra je merkt dat ze misschien genoeg knuffels heeft gehad, zorg er dan voor dat je haar zachtjes neerlegt.

Geduld is hierbij essentieel. Je Blauwe Rus kan in het begin aarzelen, maar na verloop van tijd kan ze zich meer op haar gemak voelen, dus het is niet nodig om dingen te overhaasten.

Conclusie

Vrouw die Russische blauwe kat vasthoudt

Omdat dit een zeer aanhankelijk en zachtaardig ras is, is de kans groot dat je Russische Blauwe Kat je haar laat vasthouden. Uiteraard op voorwaarde dat ze zich helemaal op haar gemak en veilig voelt in jouw huis.

Niet alle Russische Blauwe Katten zullen echter graag worden vastgehouden, ongeacht hoeveel ze van hun eigenaren houden. Als dit het geval is met je kat, moet je haar voldoende ruimte geven en haar niet dwingen om te knuffelen.

Toch, met wat positieve bekrachtiging en door genoeg tijd door te brengen met je harige vriendin , kan ze dit soort knuffels leuk gaan vinden.

Of je Russische Blauwe Kat je nu toestaat haar vast te houden of niet – dit zou niet het hoogtepunt van je relatie moeten zijn.

Wat hier essentieel is, is dat dit ras absoluut een liefdevolle metgezel is en een huisdier met zeer wenselijke kwaliteiten.