13 prachtige witte kattenrassen met groene ogen


Elke kleur kattenvacht is op zijn eigen manier bijzonder.

Maar ik geloof dat velen van jullie liefhebbers zijn van ongewone vachtkleuren – degene die je niet elke dag ziet.

Wit is zeker een van de ongebruikelijke vachtkleuren en een die veel mensen graag zouden willen zien in hun toekomstige huisdieren.

En als je een witte vacht combineert met een andere geweldige eigenschap, zoals groene ogen, krijg je echt mooie en uitzonderlijke katachtigen!

Als je wilt weten welke rassen deze eigenschappen kunnen hebben, lees dan de volgende lijst van de 13 witte kattenrassen met groene ogen.

1. Amerikaanse krul

De American Curl is een prachtig ras dat in verschillende vachtkleuren kan voorkomen. Zijn vacht kan zowel kort als lang zijn, en ongeacht de lengte is hij altijd erg zijdeachtig. De ogen zijn walnootvormig en verkrijgbaar in gouden of groene tinten.

Deze kat maakt ook deel uit van de lijst van zwarte kattenrassen met groene ogen.

De American Curl is niet te groot en niet te klein, dus hij kan worden geclassificeerd als een middelgroot ras. Het heeft een goed uitgebalanceerd en gespierd lichaam en een rond hoofd.

Een nogal interessant kenmerk van dit ras zijn hun gekrulde oren waardoor het lijkt alsof het altijd alert is en gefocust op iets belangrijks.

Een goed uiterlijk is niet de beste eigenschap van de American Curl kat. Wat dit ras echt onderscheidt, is zijn intelligentie, vriendelijkheid en oprechte interesse in mensen.

Mensen die op zoek zijn naar een nieuwsgierige en speelse kat zullen blij zijn met dit ras! De American Curl vormt een diepe band met zijn mensen en is extreem flexibel.

Hij vindt het leuk om aandacht van mensen te krijgen en kan zelfs goed overweg met andere huisdieren.

2. Amerikaans korthaar

De Amerikaanse Korthaar kat heeft een dichte en dikke vacht die in verschillende kleuren kan voorkomen, waaronder wit, blauw, crème, zwart en chinchilla. Bovendien kan dit ras patronen vertonen zoals rook, schildpad en tabby.

Zijn vacht is over het algemeen dik, maar hij heeft de neiging om in de winter nog dikker te worden, en het is een natuurlijke isolatie en bescherming voor deze kat.

Grote en grote ogen zijn een onderscheidend kenmerk van het Amerikaanse korthaarras. Ze kunnen groen, goud of blauw zijn.

Ook kan dit ras vreemde ogen hebben. Het ene oog is meestal blauw en het andere is bruin, geel of groen.

De American Curl vertoont een robuuste en krachtige houding die bijdraagt aan zijn algehele aantrekkingskracht. Het heeft een ronde kop, een sterke kaak en een brede borst.

Zelfs als je nog nooit een kat hebt gehad, zal dit ras gemakkelijk te verzorgen zijn. Het staat bekend als vriendelijk, gemakkelijk in de omgang en gewoon een zeer aangename metgezel.

De American Curl zal zich gemakkelijk aanpassen aan een nieuwe omgeving en zal genegenheid tonen aan zijn baasjes.

3. Brits korthaar

Zoals de naam zelf al doet vermoeden, heeft dit ras een korte vacht. Zijn vacht is dicht en is verkrijgbaar in een breed scala aan vachtkleuren, patronen en combinaties.

Zuiver witte kleuring is niet zo gebruikelijk bij dit ras, dus het zien van een witte Britse Korthaar is iets heel bijzonders!

Naast groene kan deze kat ook blauwe, amberkleurige of koperen ogen hebben.

De Britse Korthaar kat staat bekend om zijn goed ontwikkelde snuit en sterke en dikke poten. Zijn lichaam is compact en zijn kop is vrij rond.

De persoonlijkheid van dit ras kan worden omschreven als gemakkelijk in de omgang. Deze kat is aanhankelijk en loyaal aan zijn baasjes. Hij houdt van spelen en zal vaak nieuwsgierig zijn naar je activiteiten.

De Brits Korthaar is ontzettend vriendelijk en sociaal, maar houdt er niet van om vastgehouden te worden. Het kan echter genieten van loungen met u op een bank en gewoon chillen.

Als je de beschrijving van deze witte kat met groene ogen leuk vindt, bekijk dan onze lijst met gerenommeerde Britse korthaar fokkers.

4. Rex uit Cornwall

De vacht van deze kat is iets dat je niet over het hoofd kunt zien, want hij is zacht en gekruld, en absoluut charmant!
De Cornish Rex is te zien in effen gekleurde jassen, zoals wit, zwart of chocolade. Het kan ook tabby-, schildpad- of rookpatronen hebben.

Samen met de geweldige groene kleur kan dit ras ook hazelnootkleurige of gouden ogen hebben.

Hill’s Pet legt uit hoe deze kat er sierlijk en kwetsbaar uitziet, maar eigenlijk heel atletisch is. Het heeft slanke poten, een klein hoofd en is vrij flexibel.

Een essentieel aspect van de Cornish Rex is dat hij een enorme energie heeft en soms onuitputtelijk lijkt.

Het is ook een zeer aanhankelijke, sociale en speelse kat. Het is dus een geweldige metgezel voor mensen die klaar zijn om leuke activiteiten te delen met hun harige vrienden.

5. Devon Rex

Nogmaals, we hebben een gekruld kattenras op deze lijst. Behalve dat hij gekruld is, is de vacht van een Devon Rex ook dicht en kort. Het kan in bijna elke beschikbare kleur worden geleverd, inclusief wit.

De ogen van deze kat zijn ook in verschillende tinten te zien, terwijl de combinatie van witte vacht met groene ogen deze kat doet opvallen.

De Devon Rex kat heeft over het algemeen een intrigerend uiterlijk. Sommigen zouden zeggen dat het hen doet denken aan een buitenaards wezen, met hun grote ogen en oren, zeer lange nek en slank lichaam.

Elke kattenliefhebber die van een ongewoon uiterlijk houdt, zal dit ras zeker leuk vinden. Je enthousiasme kan nog groter worden als je ontdekt dat deze kat ongelooflijk extravert, sociaal en speels is.

De Devon Rex kan bij sommige gelegenheden ook ondeugend zijn, waardoor je de hele dag aan het lachen bent.

6. Europees Korthaar

Dit is een ras met een Korte vacht die glanzend, dicht en veerkrachtig is. Wit is een van de effen kleuren in het Europese korthaarras, samen met oranje, crème en zwart.

De ogen van deze kat dragen bij aan de algehele schoonheid, omdat ze levendig en helder zijn. Meestal zijn ze groen, maar ze kunnen ook amberkleurig of blauw zijn.

Dit ras is middelgroot tot groot. Het heeft een gespierd lichaam, een afgerond gezicht en sterke benen.

Naar mijn mening is de Europese Korthaar een soort kat die zich gemakkelijk kan aanpassen aan elke omgeving. Het is erg tolerant, intelligent en houdt ervan om zijn mensen te plezieren.

Daarom zal dit ras een geweldige metgezel zijn voor zowel alleenstaanden als gezinnen met kinderen.

7. Japanse Bobtail

De Japanse Bobtail is een kat met een zijdeachtige vacht die zowel kort als lang kan zijn. Het toont een breed scala aan verschillende kleuren, met wit met gekleurde vlekken komen het meest voor.

Deze kat heeft grote ovaalvormige ogen die groen of een andere kleur kunnen hebben. Vreemde ogen zijn ook aanwezig bij dit ras.

Volgens Daily Paws heeft de Japanse Bobtail-kat een sterk, gespierd lichaam, een lange neus, hoge jukbeenderen en een langwerpige romp.

Met betrekking tot de persoonlijkheid van deze kat is het meest verbazingwekkende hun vermogen om te leren. Dit ras kan worden geleerd om te reageren op schelden, speelgoed naar hun baasjes te brengen en met hen te apporteren.

8. Maine Coon

Het meest populaire ras ter wereld, en het grootste van allemaal, kan ook in tal van vachtkleuren en combinaties voorkomen. Wit is een van deze eindeloze mogelijkheden bij het Maine Coon-ras.

De ogen zijn wijd uitgezet en kunnen groen, groengoud, goud of koper zijn. Deze kat heeft een lange, luxueuze vacht, die een extra vonk geeft aan zijn algehele prachtige uiterlijk.

Het temperament van Maine Coon is, samen met zijn grote formaat, het ding dat dit ras zo populair en geliefd maakt.

Dit is een zeer sociale, intelligente en aanhankelijke kat. Hij houdt ervan om genegenheid te geven en te ontvangen van zijn mensen.

Het is ook een ongelooflijk loyaal kattenras. In termen van activiteit – Maine Coons houden van actie en gedijen op stimulatie, zowel mentaal als fysiek.

9. Munchkin

We zijn aangekomen bij het kleinste ras in onze lijst van witte katachtigen met groene ogen. Kleinste en waarschijnlijk de schattigste – de Munchkin-kat!

Dit ras kan meerdere vachtlooks hebben: een korte, een lange, of het kan zelfs haarloos zijn. Ook bij de Munchkin kat zijn verschillende kleurencombinaties mogelijk.

Samen met de witte kan het ook een effen zwarte vacht hebben. Verder zijn patronen als tabby en calico ook aanwezig in dit ras.

Andere oogkleuren naast groen bij deze kat zijn blauw, goud en koper.

Waar de meeste mensen de Munchkin-kat onmiddellijk om herkennen, zijn zijn zeer korte poten, die het gevolg zijn van een genetische mutatie die specifiek is voor het ras.

Ondanks dat ze klein zijn en kortere poten hebben dan welk ander ras dan ook, zijn deze katten super nieuwsgierig en houden ze ervan om op onderzoek uit te gaan.

Ze zijn ook vriendelijk, actief en houden van plezier. Ze behouden meestal hun kittenachtige houding, zelfs als ze volwassen katten zijn.

Als je iets schattigs wilt zien, bekijk dan de onderstaande video met het Munchkin-kitten.

Video

10. Perzisch

Het Perzische ras staat algemeen bekend om zijn lange, weelderige en dikke vacht.

De puur witte vachtkleur zorgt ervoor dat deze kat er nog schattiger en molliger uitziet. Naast groen kunnen Perzen ook blauwe en koperen ogen hebben.

Dit is een middelgrote kat met dikke wangen, grote ogen en een ronde kop.

Ik zou zeggen dat het uiterlijk van deze kat correspEn dat is precies wat er te doen is aan zijn temperament. De Pers is een lief, geduldig en rustig ras.

Hij gedijt goed in een ontspannen omgeving, maar kan zich indien nodig ook aanpassen aan een actievere omgeving.

Deze zachtaardige kat zal het heerlijk vinden om op de schoot van zijn baasjes te zitten of gewoon met hem te loungen en uit te rusten op een bank.

11. Peterbald

Peterbald is een zeldzaam kattenras dat een witte vacht en groene ogen kan hebben.

De vacht van deze kat kan variëren in type, dus je kunt een volledig kale Peterbald tegenkomen, evenals een met een pluizige, velours vacht.

Extra kleuren die bij dit ras aanwezig zijn, zijn zilver, rood, blauw en zwart. Peterbalds kan ook een tweekleurige vacht, een cyperse patroon of een kleurpuntig patroon hebben.

Hun ogen zijn meestal groen, goudgeel of blauw. De oren van deze kat zijn groot en wijd aangezet. Zijn lichaamshouding kan worden omschreven als gracieus dankzij zijn gespierde, slanke bouw.

De Peterbald kat is vriendelijk en aanhankelijk. Het heeft de neiging erg vocaal te zijn en zal waarschijnlijk zijn mensen volgen.

12. Schotse vouwstaart

Dit is een ander ras dat zowel korte als lange vachten kan hebben. Enkele van de meest voorkomende vachtkleuren bij deze kat zijn wit, crème, blauw en zwart.

Groen is niet de meest voorkomende oogkleur in het Scottish Fold-ras: het wordt eerder vaak gezien met koperen ogen.

Ongeacht de kleur, hun ogen zijn rond, net als hun gezichten en hun algehele lichaamsstructuur.

Dit ras is behoorlijk veelzijdig. Hij houdt ervan om te genieten van een kwaliteitsactiviteit, maar hij vindt het ook prima om gewoon wat leuke, rustige tijd door te brengen met zijn baasjes.

De Scottish Fold houdt ervan om zijn omgeving te verkennen en zal waarschijnlijk niet overdreven aanhankelijk zijn.

Deze kat is vriendelijk tegen iedereen, ook tegen kinderen en andere huisdieren in hun huishouden.

13. Turkse Angora

De Turkse Angora heeft een zachte en zijdeachtige vacht, middellang van lengte.

Wit is de meest populaire kleur binnen dit ras, Maar er zijn ook enkele andere effen kleuren mogelijk, zoals grijs, zwart en rood.

Naast groene zijn Turkse Angorakatten te zien met amberkleurige en blauwe ogen. Dit is een gespierde kat met een goed uitgebalanceerd lichaam en een zeer sierlijke uitstraling.

Dit ras is aanhankelijk en extravert. Het heeft de neiging om hun mensen bezig te houden en nodigt ze altijd uit om te spelen.

De Turkse Angora is ook slim en nieuwsgierig, altijd in voor een leuk avontuur, alleen of met zijn baasjes.

Deze katten zijn over het algemeen zachtaardig en lief. Ze doen het niet goed als ze lange tijd alleen worden gelaten, dus dit is iets waar toekomstige eigenaren rekening mee moeten houden.

Laatste woorden

Van de vele kleurencombinaties en patronen in de kattenwereld is wit niet de meest voorkomende.

De zeldzaamheid maakt deze vachtkleur zeer gewild onder kattenliefhebbers. Wanneer een kat een andere geweldige eigenschap heeft, zoals groene ogen, is het begrijpelijk hoe dit hem alleen maar aantrekkelijker maakt!

Ik hoop dat je genoten hebt van onze lijst met 13 witte kattenrassen met groene ogen.

Vertel ons nu, heb je je favoriet gevonden? Zo ja, welke kat heeft jouw hart gestolen? Voel je vrij om je mening met ons te delen!