22 Witte Kattenrassen met prachtige vachten

Droomt u er al van om een mooie witte kat in uw huis te verwelkomen? Sneeuwwitte katten zijn een lust voor het oog, en het goede nieuws is dat er genoeg kattenrassen zijn met een witte vacht, ze komen alleen niet zo vaak voor als sommige andere kleuren. Dit maakt uw witte katje natuurlijk nog specialer!
witte kat
De reden dat je niet veel witte kittens ziet, is dat het gen dat codeert voor witte vacht vrij zeldzaam is. De genetische combinaties die resulteren in witte kittens zijn ook ingewikkeld!

Een van de genen die codeert voor wit haar werkt door het maskeren van elke andere vachtkleur mogelijkheid die de kat geërfd heeft. Andere genen creëren witte “vlekken” die sommige of alle andere vachtkleuren van de kat kunnen maskeren.

Als u vastbesloten bent om een wit kitten te krijgen, dan is het een goed idee om uw voorkeur aan te geven bij de fokkers waar u mee gesproken hebt. Zoals met elke zeldzame kleur, kunnen de witte kittens ongezien gereserveerd worden.

Nog iets om op te merken over witte katten is dat katten met een witte vacht en blauwe ogen vaak doof geboren worden. Dit is een erfelijke genetische aandoening, en er is geen manier om te weten of een kitten doof zal zijn tot ze wat ouder zijn. Dove katten kunnen natuurlijk een lang en gezond leven leiden, met slechts een paar aanpassingen om ze veilig te houden.

Ben je nu klaar om kennis te maken met 22 verschillende witte kattenrassen? Laten we gaan!

De 22 Witte Kattenrassen

Perzische Kat

witte Perzische Kat
De zachte en luxueuze langharige Perzische kat is een klassiek wit kattenras. Deze lieve en zachtaardige katten geven de voorkeur aan een rustig en consequent huis waar ze verzekerd zijn van veel aandacht van hun mensen. Hun lange vacht moet dagelijks geborsteld worden om glad en klitvrij te blijven.

Siamese Kat

witte Siamese Kat
Natuurlijk denken de meesten van ons aan de Siamees als een ras met gekleurde punten op hun poten, staart, en gezicht, maar ze kunnen ook komen in een opvallende zuiver witte vachtkleur. Elk Siamees kitten wordt wit geboren, dus het kan een angstig wachten zijn om te zien of ze kleur ontwikkelen! Siamese katten zijn luidruchtig en houden van aandacht!

Cornish Rex

witte Cornish Rex
Bereid je voor op een ras met een unieke persoonlijkheid en uitstraling! Hun korte vacht heeft een kenmerkende golf die zich uitstrekt tot hun licht rimpelige snorharen! Deze uitgaande katten zijn intelligent en houden ervan om zich uit te sloven voor iedereen die hen aandacht geeft.

Scottish Fold

witte Scottish Fold
Scottish Fold katten hebben een genetische mutatie die resulteert in het kraakbeen van hun oren dat zich niet correct vormt. Dit betekent dat hun oren zich omvouwen, vandaar hun naam! Deze kalme en rustige katten zijn geweldige gezinskatten en vinden het prima om overdag alleen thuis gelaten te worden.

American Curl

witte American Curl
Nog een ras met opvallende oren, de American Curl is een relatief modern ras. Ze zijn slim en houden van mensen, maar ze zijn niet erg spraakzaam of op zoek naar aandacht. U zult eerder een American Curl aantreffen die u rustig aanstaart, wachtend tot u hem opmerkt!

Devon Rex

witte Devon Rex
De Devon Rex heeft een korte en licht golvende vacht. Hun grote ogen en dramatische jukbeenderen maken hen tot een ras dat voor geen ander te onderscheiden is! Deze katten brengen graag tijd door met hun mensen, en hun speelse aard maakt hen een goede keuze voor gezinnen met jonge kinderen.

Siberische Kat

witte Siberische Kat
De mollige en gespierde Siberische kat heeft een dikke vacht die bestaat uit maar liefst drie lagen! Deze avontuurlijke katten genieten van veel mogelijkheden om te verkennen en te spelen. Dit is een ras dat graag mee gaat op wandelingen en avonturen met hun mensen!

Noorse Boskat

witte Noorse Boskat
Noorse Boskatten zijn een van de grotere kattenrassen en kunnen tot wel 16 kilo zwaar worden. Hun dikke vacht is ontworpen om hen te beschermen tegen de koude winters in Noord-Europa. Ook bekend als “wegies,” dit ras is onafhankelijk maar houdt van aandacht als je thuis bent.

Amerikaans Korthaar

witte Amerikaans Korthaar
De Amerikaanse korthaar is de raszuivere variëteit van de tamme korthaar. Dit aanpasbare en vriendelijke ras is makkelijk in de omgang, en hoewel ze graag tijd doorbrengen met hun gezin, zijn ze ook onafhankelijk en brengen ze graag tijd alleen door.

Sphynx

witte Sphynx
De haarloze Sphynx kan niet echt worden beschreven als een lange witte vacht, maar de bleke huid van deze lieve katten is in feite bedekt met een fijne bedekking van donzig haar. Deze energieke katten brengen graag tijd door met hun mensen en hebben een overvloed aan persoonlijkheid!

Brits Korthaar

witte Brits Korthaar
De Brits Korthaar heeft een fors lichaam en een brede kop waardoor ze er stoer uitzien, maar in werkelijkheid zijn deze katten aanhankelijk en zijn het geweldige huisdieren. Ze zijn ook intelligent, dus je kunt ze gemakkelijk een paar trucjes leren.

Brits Langhaar

witte Brits Langhaar
Het lange haar van deze katten moet regelmatig geborsteld worden om klitvrij te blijven. Hoewel de Brits Langhaar een onafhankelijke inslag heeft, brengt hij ook graag tijd door met zijn baasje en vindt het niet prettig om elke dag alleen thuis gelaten te worden.

Himalaya Kat

witte Himalaya Kat
De Himalaya kat is gewoonweg prachtig, vooral met een witte vacht! Hun ogen zijn vaak blauw, wat een prachtig contrast vormt met een zuiver witte vacht. Dit aanhankelijke en vriendelijke ras kan zich goed aanpassen aan veranderingen en heeft een kalmerende invloed op iedereen die ze tegenkomen!

Japanse Bobtail

witte Japanse Bobtail
De Japanse Bobtail is een karakteristiek ras met een zijdeachtige vacht en een lief klein bobbed staartje. Kleine beeldjes van dit ras worden in hun geboorteland Japan als geluksbrenger beschouwd en hebben ook hun weg gevonden naar de V.S., als het “wuivende kat” beeldje.

Turkse Angora

witte Turkse Angora
Turkse Angora’s zijn een oeroud natuurlijk ras met veel energie en persoonlijkheid. Hun dikke vacht heeft veel verzorging nodig om in goede conditie te blijven, en deze katten zijn te vinden in veel verschillende kleuren, waaronder wit.

Maine Coon

witte Maine Coon
Maine Coons zijn grote katten, en hoewel wit een mogelijke vachtkleur is, is het zeldzaam bij dit ras. Hun lange en pluizige vacht vereist nogal wat verzorging. Het speelse en vriendelijke karakter van de Maine Coon betekent dat het geweldige gezinskatten zijn die genieten van veel aandacht.

Oosters Korthaar

witte Oosters Korthaar
Met hun slanke lichaamsbouw, grote oren en hoekige kop is de Oosters Korthaar een opvallend ras. Ze hebben een zeer sterke band met hun mensen en zullen het het beste doen in een huis waar ze niet gedurende lange perioden van de dag alleen gelaten worden. Dit ras is luidruchtig en praat graag!

Turkse Van

witte Turkse Van
Turkse Van katten hebben meestal een witte vacht, maar ze kunnen vlekken van verschillende kleuren op hun staart en hoofd hebben. Deze actieve katten genieten van veel tijd buiten en genieten misschien niet van het leven als binnenkat. In tegenstelling tot de meeste kattenrassen, houden deze jongens van water en zwemmen!

Russisch Wit

Russisch Wit
Zoals de naam al doet vermoeden, is dit ras gefokt om een prachtige, sneeuwwitte vacht te hebben, hoewel ze ook in andere kleuren gevonden kunnen worden! Hun gestroomlijnde lichamen zijn elegant en delicaat. Hoewel Russisch Witjes dol zijn op hun familie, zullen ze niet snel vriendschap sluiten met vreemden.

Ragdoll

witte Ragdoll
Normaal denk je bij Ragdolls aan die klassieke puntvacht, maar ze zijn ook in het wit te vinden. Deze zachtaardige katten hebben een vriendelijk karakter, en hoewel ze regelmatig geborsteld moeten worden, zijn ze in de meeste andere opzichten een onderhoudsarm ras.

Sneeuwbengaal

Sneeuwbengaal
Deze zijn niet zuiver wit, maar hebben eerder een bleekwitte of crèmekleurige basisvacht met iets donkerdere aftekeningen. Bengalen vragen veel aandacht en kunnen worden beschouwd als een ras met veel onderhoud. Als uw kat niet genoeg interactie krijgt, kunnen ze problemen veroorzaken!

Balinees

witte Balinees
De Balinees is een langharige variëteit van de Siamees. Hoewel alle kittens crèmekleurig of wit geboren worden, blijven sommige Balinese katten zuiver wit en ontwikkelen nooit het klassieke spitse vachtpatroon. Balinese katten zijn trouw, luidruchtig en aanhankelijk.

We hopen dat je het leuk vond om meer te weten te komen over deze 22 prachtige kattenrassen, allemaal met de mogelijkheid van een prachtige zuiver witte vacht!