Zijn Ragdoll Cats Vocaal? Alles wat je wilt weten!

Een van de meest vertederende dingen over katten is dat ze qua persoonlijkheid zo’n allegaartje zijn. Sommigen zijn echte knuffelbugs, terwijl anderen zich alleen maar zullen verwaardigen om je bestaan te erkennen met af en toe een kopstoot. Sommigen zullen er geen probleem mee hebben om je te vertellen wat wat is als ze ergens ongelukkig over zijn (zoals een leeg voedselgerecht), terwijl anderen kalm en stil zijn. Ragdolls vallen over het algemeen in de laatste categorie.

Beroemd om hun ontspannen, relaxte persoonlijkheden, is de zoete Ragdoll zo genoemd naar hun neiging om tevreden slap in je armen te vallen wanneer ze worden gedragen. Deze katten zijn meestal niet overdreven vocaal, hoewel ze hun gevoelens met verschillende vocalisaties kunnen uiten. Lees verder om meer te weten te komen over de soorten vocalisaties die katten maken en wat ze kunnen betekenen.

cat + lijnverdeler

Cat Vocalisaties: de basis

Het is vrij zeldzaam om een kat te vinden die nooit op de een of andere manier vocaliseert, of dat nu miauwen, spinnen, chirruping, kletsen, sissen of grommen is – zelfs als ze een typisch rustig ras zijn zoals de Ragdoll. Als je nieuwsgierig bent naar wat je Ragdoll je misschien probeert te vertellen wanneer ze “spreken”, zijn hier wat kattenvocalisaties vaak betekenen.

ragdoll kat die in de zomer ontspannen in de tuin ligt
Image Credit: absolutimages, Shutterstock

Miauwen

Katten miauwen om een echte mix van emoties over te brengen. Miauwen worden gebruikt als vriendelijke begroetingen, als een middel om je aandacht te trekken, om je te waarschuwen voor de behoeften van de kat (d.w.z. dorst, honger, badkamerbehoeften, enz.), Of, in sommige gevallen, gewoon omdat de kat in kwestie een spraakzame instelling heeft. Hoewel Ragdolls over het algemeen worden beschouwd als een rustig soort kat, betekent dit niet dat ze nooit zullen miauwen – sommige kunnen zelfs verrassend uitgebreid zijn!

Gebabbel

Als je je Ragdoll hebt zien kletsen terwijl je naast een raam zit, is het waarschijnlijk dat ze hun ogen hebben gericht op een vogel of een ander klein wezen dat voorbij rent. Een kwebbelende kat geeft aan dat ze zich geprikkeld en opgewonden voelen.

Spinnen

Spinnen is vaak een manier om tevredenheid uit te drukken, zoals wanneer je Ragdoll op je schoot ligt (een favoriet tijdverdrijf voor veel Ragdolls) of geniet van geaaid worden. In sommige gevallen spinnen zieke of gewonde katten echter als een middel om zichzelf te troosten.

jonge vrouw met ragdoll kat op bank
Image Credit: rock-the-stock, Shutterstock

Grommen

Grommen – soms gepaard gaand met spugen of sissen – is een teken dat je Ragdoll bang is of iemand of iets waarschuwt om niet dichterbij te komen. Vermijd het benaderen van je Ragdoll als ze dit soort gedrag vertonen – verwijder alles wat hen bang maakt of boos maakt en laat ze met rust om te kalmeren.

Joggen

Katten die niet gecastreerd of gesteriliseerd zijn, joggen soms als ze loops zijn als een manier om een partner aan te trekken. Andere oorzaken van jodelen zijn pijn hebben of zich verward voelen – een oudere kat met katachtige dementie kan bijvoorbeeld joggen en / of andere symptomen vertonen, zoals angstiger of prikkelbaarder zijn dan normaal, incontinent worden en meer vocaliseren op verschillende manieren.

garen ball divider

Wat zijn de meest vocale kattenrassen?

Elke kat is uniek en het ras is niet altijd een bepalende factor voor hoe een kat zich zal gedragen of hoe zijn persoonlijkheid eruit zal zien. Sommige katten staan er echter om bekend dat ze een beetje – of veel (kijkend naar jou, Siamese katten) – meer vocaal zijn dan anderen.

Deze omvatten:

Wat zijn de minst vocale kattenrassen?

Aan de andere kant zijn sommige rassen beroemd stil en niet vatbaar voor overmatig miauwen of geklets.

Deze omvatten:


 • Lappenpop

 • Birmaans

 • Perzisch

 • Siberisch

 • Schotse Vouw

 • Singapura

 • LaPerm

 • Havana Bruin

 • Cornish Rex

 • Chartreux

 • Amerikaanse Krul

 • Pixiebob

3 katten gezichtsverdeler

Laatste gedachten

Ragdolls worden beschouwd als verre van het meest vocale kattenras, hoewel er altijd uitzonderingen zijn. Zoals gezegd is het nooit een goed idee om het ras te gebruiken als een marker voor het kiezen van een kat op basis van hoe vocaal ze zijn – er is echt geen manier om het te weten totdat je de individuele kat beter leert kennen.

Het adopteren van een kat uit een asiel is een geweldige manier om meer te weten te komen over je toekomstige katachtige vriend, omdat het personeel al een idee heeft van de persoonlijkheid en man van een katnerismen en zijn in de beste positie om te adviseren of een specifieke kat een goede match voor u zou zijn.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Linn Currie, Shutterstock