Waarom spinnen katten?

We kennen allemaal dat kostbare, kalmerende geluid van je spinnende katachtige vriend. Het moet toch zijn omdat je kleine bolletje bont gelukkig en tevreden is, toch? Nou, niet altijd eigenlijk.

Wat betekent het als een kat spint

kat-3062885_1280

De trillingsfrequentie van de spinnen, tussen 25 en 150 Hertz, kan de botdichtheid verbeteren en helpen om botten en spieren te genezen

Niemand weet precies waarom katten spinnen. We zijn gekomen om het spinnen te verbinden met geluk en tevredenheid, maar dat is niet altijd het geval. Natuurlijk spinnen veel katten wanneer ze hun mens knuffelen of wanneer ze zich koesteren in de zon, maar katten kunnen ook spinnen om stress, angst of nervositeit te uiten.

Er wordt aangenomen dat het een manier is om te kalmeren in een stressvolle of moeilijke situatie. Bijvoorbeeld een bezoek aan de dierenarts of bij de bevalling, waarbij de eerste een manier is om zichzelf te kalmeren en de laatste cruciaal is voor het overleven van de kittens in de vroege dagen.

Wanneer spinnen katten

De kittens beginnen te spinnen als ze nog maar een paar dagen oud zijn. Dit helpt de moeder om ze te lokaliseren wanneer ze moeten worden gevoed en is een communicatiemiddel. Omdat kittens blind en doof worden geboren, vertrouwen ze op de trillingen van het spinnen dat hun moeder zal uitzenden. Het spinnen zal de kittens naar de warmte van hun moeder leiden en hen helpen voeden.

Wanneer een kitten eet, doen ze iets dat een melkdraad wordt genoemd. Dit is wanneer de kittens hun poten drukken en buigen om de melkstroom van hun moeders te stimuleren, en het is heel gebruikelijk dat de kittens spinnen tijdens het kneden van de melk.

Wat zorgt ervoor dat een kat spint

Je hebt misschien je eigen volwassen katten zien spinnen en melk zien kneden op een zacht voorwerp in je huis, zoals een kussen of deken. Als uw kat dit doet, kunt u er zeker van zijn dat hij tevreden is, omdat dit hem herinnert aan de tijd dat hij veilig naast zijn liefhebbende moeder werd geknuffeld. Dit verklaart heel erg de gelukkige kant van het spinnen.

De werving Spinnen

kat spinnen

Spinnen wordt beschouwd als een manier om te kalmeren in een stressvolle of moeilijke situatie

De wervingspuree is een spin- en miauwcombinatie die veel volwassen katten gebruiken om onze aandacht te trekken, meestal wanneer ze gevoed of misschien knuffeld willen worden. Dit spinnen combineert het aangename, tevreden spinnende geluid met het hoogfrequente miauwen om snel de aandacht van hun mensen te trekken.

Het vragen spinnen wordt gebruikt voor verschillende soorten situaties, maar zoals eerder vermeld, komt het het meest voor wanneer de kat honger heeft. Het is ook gebruikelijk dat katten dit spinnen gebruiken om hun mensen wakker te maken, waarschijnlijk wanneer ze denken dat we ver tijdens het ontbijt hebben geslapen.

Dit wordt vergeleken met de manier waarop baby’s huilen om genegenheid van hun moeder te krijgen, wat laat zien hoe goed onze harige vrienden zich hebben aangepast aan het leven met mensen.

Hoe werkt een cat spinnen (anatomie &diagram)

kat spinnen

Science Digest (juli 1985), p. 64

Het spinnen van een kat wordt geproduceerd door gebruik te maken van het strottenhoofd (de opening naar de luchtpijp waar de stembanden zich bevinden) en het middenrif. Het spinnen gebeurt zowel tijdens het in- als uitademen. Niet alle katten puren echter.

Terwijl alle huiskatten en sommige wilde katten kunnen spinnen, doen leeuwen, tijgers en jaguars dat niet. Katten die kunnen brullen kunnen niet spinnen, en katten die kunnen spinnen kunnen niet brullen is de algemene vuistregel! Dit komt omdat onze huiskatten een klein bot in hun stembanden hebben, terwijl brullende katten een flexibel bot hebben.

Dit flexibele bot maakt het mogelijk voor grote katten om een luid, brullend geluid te maken, terwijl het harde bot bij onze huiskatten alleen luchttrillingen toelaat die het spinnen produceren.

Welke frequentie spinnen katten

Er wordt aangenomen dat de trillingsfrequentie van het spinnen, tussen 25 en 150 Hertz, kan de botdichtheid verbeteren en helpen om botten en spieren te genezen. Er zijn ook rapporten die stellen dat katten veel sneller genezen dan andere dieren die niet spinnen, omdat de endorfine vrijkomt uit het spinnen.

Deze trillingsfrequentie wordt verondersteld de reden te zijn waarom katten spinnen wanneer ze gewond of ziek zijn, omdat endorfines pijn verminderen terwijl genezing plaatsvindt. Het spinnen van een kat kan een kat zeker helpen beter te genezen, maar het kan ook gunstig zijn voor ons mensen.

De gezondheidsvoordelen van het spinnen van een kat

katten en oude mensen

Huisdieren zijn over het algemeen goed voor de gezondheid van een persoon, omdat het helpt een gezonde levensstijl aan te moedigen en te werken als een stressverlichting en goed gezelschap om je op te vrolijken wanneer je je misschien een beetje blauw voelt. Maar wetenschappelijk bewijs suggereert dat het spinnen van een kat ook specifiek gunstig kan zijn voor de menselijke gezondheid.

De frequentie van de trillingen die komen van de spinnen zijn hetzelfde als de frequentie die wordt gebruikt in vibrationele therapie, waardoor de wederopbouw van weefsels wordt bevorderd. Dit soort therapie helpt ook om infecties en zwellingen te genezen, evenals gewrichtspijn.

De trillingen van de spinnen kunnen ook de stress verlagen, waarvan ik zeker weet dat je het weet als je ooit een slapende, spinnende kat op je schoot hebt gehad. Verlaagde stress gaat hand in hand met een lagere bloeddruk en het verminderen van het risico op een hartaanval (katteneigenaren hebben 40% minder risico op een hartaanval!).

Samenvatting

Dit kan ook de reden zijn waarom wordt aangenomen dat katten negen levens hebben, omdat ze zo goed zijn in het genezen van zichzelf met hun geheime wapen van spinnen. Er is een oud veterinair citaat dat heel logisch is na het leren van al deze feiten over de genezende krachten of de spinnen; “Als je een kat en een stel gebroken botten in dezelfde kamer zet, zullen de botten genezen.”

Dus nu weten we dat het spinnen van de katten zowel complex als krachtig is, maar niet minder geruststellend en ontspannend. De spinnen troosten en maken endorfines vrij bij zowel de katten zelf als de mensen om hen heen. We hebben het geluk dat we deel kunnen uitmaken van de voordelen van de zoete spinnen en genegenheid van onze geliefde harige vrienden!

Over de auteur

Mathilda

Mathilda Regnér is blogger, fotograaf en fervent dierenliefhebber. Ze is de eigenaar van zowel het account meowthilda als imhorngry_ op Instagram, een teken van haar passie voor zowel katten, fotografie als veganisme.

Bronnen weergeven