Waarom bijten kittens? Hoe op de juiste manier om te gaan met kittenagressie

Je hebt net een nieuw babykatje gekregen en het is zo schattig en speels, maar om de een of andere reden blijft het je bijten. Het wil niet stoppen en je weet niet wat je moet doen.

Dit is wanneer je jezelf moet afvragen, waarom bijten kittens in de eerste plaats? Er zijn een paar redenen waarom uw kitten voeten, handen en andere lichaamsdelen aanvalt.

Kittens op jonge leeftijd moeten hun mond gebruiken om hun omgeving te verkennen.

Ze bijten over het algemeen niet uit agressie, maar het gaat er meer om dat ze smaken en texturen willen leren. Ze zijn nieuwsgierig. Je zult zien dat ze alles bijten, niet alleen jij.

Ze worden verondersteld om dit gedrag in een vroeg stadium van hun moeders, broers en zussen te leren beheersen, maar leren soms niet dat dit niet acceptabel is.

Mensen kunnen agressie en ruw spel vaak verwarren. Agressie treedt meestal op wanneer ze bang zijn, of ruiken of een andere kat zien die ze misschien niet kennen.

Wanneer kittens spelen is het meestal stil, terwijl agressie meestal gepaard gaat met sissen, grommen of spugen. Als een kat zijn mond half openhoudt of een zijwaartse sprong maakt met zijn rug gebogen omhoog, betekent dit over het algemeen dat hij in een speelse bui is en gek is.

Hoe kunt u voorkomen dat uw kitten bijt?

 1. Zeg gewoon “Ow!”– Wanneer uw kitten u bijt, loop dan gewoon weg en geef hem geen aandacht. Uw kitten zal leren dat bijten leidt tot verlies van aandacht.
 2. Behandelt– Prijs ze en geef ze een traktatie Als ze lekker spelen en je niet bijten. Dit zal hen in staat stellen om te leren over goed gedrag.
 3. Je handen of voeten zijn verboden terrein– Tijdens de speeltijd geeft dit de verkeerde signalen af. Speel liever met een speeltje of een teddybeer als ze ruw willen spelen. Dit leert hen dat het oké is om ruw te spelen, alleen niet met jou. Je kunt dit aanmoedigen door de teddy tegen zijn buik te wrijven en vervolgens je hand weg te nemen zodra ze met het speelgoed beginnen te spelen.
 4. Ruw spel omleiden– Als het bekend is dat je kat je van achter hoeken of deuren aanvalt, neem dan wat opgerold papier mee in je zakken. Als je om de hoek of deur komt, door een papieren bal naar het gebied, leid je je kat om daarmee te spelen.
 5. Gebruik speelgoed– Gebruik een speeltje dat op enige afstand van je staat, zoals een paal met een touwtje en bal eraan. Dat zorgt ervoor dat uw kitten ruw speelt met iets anders en op een gecontroleerde afstand van u.
 6. Spuitfles met water– Een extreme maatregel als al het andere faalt. Als je kat op het punt staat je aan te vallen, geef je een korte uitbarsting van water in zijn richting en hij zal onmiddellijk stoppen met wat hij aan het doen is. Dit is niet het leukste om te doen, dus gebruik dit alleen onder extreme omstandigheden.
 7. Als al het andere faalt, raadpleeg dan een dierengedragsdeskundige

Hoe kitten te leren niet te bijten? Welnu, het is beter om ze vanaf jonge leeftijd te leren dan op oudere leeftijd, omdat het niet zo gemakkelijk zal zijn om de slechte gewoonten aan te leren.

Sla of schreeuw nooit tegen uw kitten, omdat dit ertoe kan leiden dat hij bang voor u is en hij u kan gaan vermijden. We willen ze trainen en niet straffen. Voor meer info kun je dit artikel van onze vrienden op de Pawsome Kitty bekijken

Kitten Beet Behandeling 101

Kittens spelen

  • Beten en gekrabd van uw kitten, zelfs kleine, kunnen tot iets ergers leiden als het niet dienovereenkomstig wordt behandeld.
   Katten hebben veel soorten bacteriën in hun bek die aan jou kunnen doorgeven. Zorg er ook voor dat uw tetanusprik up-to-date is als u door een kitten wordt gebeten. Dit is wat u moet doen als u gebeten of bekrast bent:

  • Als de wond bloedt, oefen dan druk uit op het gebied met een schone handdoek of verband totdat het bloeden stopt.
  • Als de wond niet hevig bloedt, kunt u uw wond reinigen met water en zeep, of bij voorkeur ontsmettingsmiddel en de wond een paar minuten onder stromend water laten staan.
  • Zodra de wond is schoongemaakt, droogt u deze volledig af. Bedek het vervolgens met een steriel verband of doek.
  • Als de kras of beet de huid diep heeft doorboord, neem dan contact op met uw arts. Dit kan gemakkelijk geïnfecteerd raken als het niet wordt behandeld.
  • Als een kind is gebeten of gekrabd, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts, omdat kinderen meer vatbaar zijn voor infecties, vooral als ze op het gezicht, de handen of voeten zijn gekrabd.

Raadpleeg onmiddellijk een arts als:

geweldig kattenspel

 1. De wond bevindt zich op uw gezicht, nek, voeten of in de buurt van een gewricht.
 2. Als de wond rood, gezwollen, heet of toegenomen pijn wordt.
 3. Als het aanvallende dier een zwerfdier of wild dier is of als ze zich vreemd gedroegen bij het aanvallen.
 4. Na directe druk op de wond bloedt het na 10 minuten nog steeds.
 5. Als de wond extreem diep is en wordt geassocieerd met een ernstig letsel.
 6. Als u of uw kind een verzwakt immuunsysteem heeft als gevolg van een andere ziekte die het risico op infectie kan verhogen.

Hopelijk kunt u nu een geweldige tijd hebben om met uw nieuwe kitten te spelen. Je hebt nu de verschillen geleerd tussen agressie en ruw spel, en wat je moet doen als je bent gebeten of gekrabd. Je hebt ook een beetje geleerd waarom kittens bijten en ik bedoel niet op hun kittenvoer LOL.

Dus nu is het tijd om plezier te hebben en te genieten van elk moment dat je doorbrengt met je nieuwe kleine familielid.

Over de auteur:

Ryan Heinrich is de maker en eigenaar van kittydesires.com een blog over alles wat met kitty te maken heeft. Ryan komt uit Zuid-Afrika en heeft altijd van katten gehouden. Zijn eigen kleintje is 11 jaar en heet Spike en is een beetje verschrikt. Ga erheen als je wilt lezen over katten of gewoon door een aantal schattige artikelen wilt bladeren.