Kattenklauw caps en covers

Als je een katteneigenaar bent, ben je waarschijnlijk bekend met de situatie waarin je vrolijk over de buik van je kat wrijft om te hopen dat je een paar momenten later niet doodbloedt. Ja, katten houden ervan om ons zo te misleiden, en hoewel we ons ervan bewust zijn, vallen we er nog steeds elke keer voor.

Er zijn echter manieren waarop u hun kleine scheermesjes onder controle kunt brengen en niet alleen uw huid, maar ook uw meubels kunt beschermen. Een manier is door klauwdeksels te gebruiken – maar natuurlijk heeft elke oplossing zijn voor- en nadelen, dus dit is wat u moet weten over deze optie.

Wat zijn dat?

Klauwhoezen zijn opklapjes die over de natuurlijke klauwen van je kat gaan. Ze zijn ontworpen om de schade te verminderen die katten met hun klauwen kunnen aanrichten. Ze zijn ook vrij duurzaam en kunnen 4-6 weken meegaan voordat ze vanzelf afvallen vanwege de natuurlijke groei van de klauwen.

Hier zijn enkele populaire opties om uit te kiezen:

De hoezen zijn gevormd om te passen bij de natuurlijke klauwvorm van uw kat en ze zijn verkrijgbaar in vele maten. Dit betekent dat ze uw kat op geen enkele manier lastig vallen of zich ongemakkelijk laten voelen. Ze mogen ook geen invloed hebben op de beweging van de klauwen van uw kat of hun natuurlijke groei – als ze op de juiste manier worden gelijmd, natuurlijk. Ten slotte zijn ze een geweldig alternatief voor declameren en zijn ze onschadelijk voor de gezondheid van uw kat.

De voordelen

Omdat de hoezen dof zijn, kan uw kat uw meubels niet beschadigen of u pijn doen door te krabben. Dit kan een redder in nood zijn als je dure meubels hebt die je niet verpest wilt zien, of als je kleine kinderen hebt en je niet wilt dat ze gewond raken tijdens het spelen met je kat.

Houd er nu rekening mee dat de hoezen niet je eerste optie zouden moeten zijn – krabben is normaal voor katten, en als je ze veel speelgoed geeft dat ze kunnen krabben, zullen de meeste katten niet de behoefte voelen om hun nagels op je meubels te slijpen. Dat gezegd hebbende, als je kat vastbesloten lijkt om je favoriete fauteuil als krabpaal te gebruiken, is het goed om je interieur te beschermen.

Ook voor het geval je ooit een tijdje weg moet zijn, is er altijd een optie van betrouwbare dierenpensions. Als uw kat echter niet gewend is aan vreemden, voelt hij zich misschien niet op zijn gemak bij verschillende oppassers. Dit is een andere situatie waarin klauwhoezen kunnen worden gebruikt om de mensen te beschermen die voor uw kat zorgen.

Tot slot is het gebruik van klauwhoezen, zoals gezegd, veilig voor uw kat en veel minder schadelijk dan bijvoorbeeld declawing. Het verandert de anatomie van je kat niet, het is niet permanent en het kan je gemoedsrust geven zonder na te hoeven denken over wat je kat vervolgens zal vernietigen.

De nadelen

Als het gaat om de nadelen, hebben veel mensen geklaagd over klauwhoezen die een modestatement worden in plaats van een praktisch stuk huisdieruitrusting. Er waren veel mensen die opschepten over de nagelbaan van hun huisdier en probeerden de kleur van de klauwhoezen te matchen met de kleur van hun eigen nagels, wat het werkelijke doel van de hoezen overschaduwde.

Vervolgens is het waar dat de hoezen je kunnen beschermen tegen de kleine scheermesjes van je kat, maar door dit te doen, maken ze je kat ook bijna weerloos. Het kan niet jagen en als het wordt aangevallen door een andere kat of hond, zou het geen manier hebben om zichzelf te verdedigen. Daarom moet je het alleen met een huiskat doen – en voorkomen dat het naar buiten gaat terwijl het de hoezen op heeft.

Zoals gezegd moet u de hoezen ook goed op de klauwen van uw kat lijmen om ervoor te zorgen dat uw kat zich nog steeds zonder problemen kan terugtrekken en eruit kan halen. Dit kan echter een beetje uitdagender zijn als je een koppige kat hebt.

Laatste gedachten

Krabben is een natuurlijk gedrag voor katten, maar het betekent nog steeds niet dat je gewoon moet accepteren dat je meubels worden versnipperd en je handen constant in pleisters zitten. Natuurlijk spreekt het voor zich dat je kat een krabpaal moet hebben en goed gesocialiseerd moet zijn, zodat hij mensen niet zonder reden aanvalt.

Niettemin, als uw kat enige vorm van destructief gedrag vertoont of meer geagiteerd lijkt te zijn en bereid lijkt te zijn om iemand pijn te doen dan het knippen van de nagels van uw kat of de gebruikelijke, kunnen kattenklauwhoezen een goede tijdelijke oplossing zijn totdat u de reden voor dergelijk gedrag achterhaalt.

Over de auteur


Zara Lewis levert regelmatig bijdragen aan highstylife.com en is fulltime dierenliefhebber. Gepassioneerd door het creëren van een betere wereld voor de komende generaties, is ze een moeder van twee, die hen onafscheidelijk opvoedt van hun harige familieleden.