Wat het ras van uw kat over u zegt (met foto’s)

Studies tonen aan 1 dat de persoonlijkheid van een katteneigenaar van invloed kan zijn op de dispositie van hun huisdier. Katteneigenaren die hoog scoorden op het persoonlijkheidskenmerk Openness hadden over het algemeen vriendelijkere en minder agressieve katten. Eigenaren die hoog scoorden in de neuroticisme-eigenschap hadden meer angstige katten die waarschijnlijk medische problemen hadden. We weten dus dat ons temperament het temperament van onze kat kan beïnvloeden, maar wat zegt het ras van de kat dat je hebt gekozen over jou als eigenaar? Lees verder voor meer informatie.

3 kat face divider

Wat het ras van uw kat over u zegt

1. Perzisch

Perzische kat liggend op bank
Afbeelding credit: Another77, Shutterstock

Perzische katten staan bekend om hun kalme en relaxte temperament. Eigenaren kunnen deze persoonlijkheidskenmerken terugkoppelen op hun katten. Ze zullen er waarschijnlijk voor kiezen om een tv-programma op de bank te bingewatchen of een boek te lezen bij de open haard dan uit te gaan en te feesten. Perzische eigenaren vinden het prima om tijd alleen door te brengen, maar ze genieten ook van het gezelschap van anderen.

thematische pauze

2. Siamees

Siamese kat die omhoog kijkt in de camera
Image Credit: ilya chunin, Unsplash

Siamese katten staan bekend om hun evenwicht en elegantie. Het zijn fantastische communicatoren die verschillende vocalisaties maken om met hun eigenaren te praten. Deze intelligente katten zijn geweldige metgezellen, maar hebben veel genegenheid nodig. Siamese eigenaren geven niet veel om het houden van rust en stilte in hun huizen. Ze houden echter van interactie met mensen, inclusief hun katten, en zijn vaak zelf geweldige communicatoren.

thematische pauze

3. Maine Coon

gember Maine coon kat
Afbeelding credit: Meriluxa, Shutterstock

Maine Coons zijn meer dan levensgrote katten die bekend staan om hun durf en onafhankelijke aard. Ze zijn echter net zo toegewijd en zachtaardig en vormen sterke banden met hun familieleden. Eigenaren hebben de neiging om familie-georiënteerde mensen te zijn die loyaal zijn aan de mensen van wie ze houden. Ze zijn waarschijnlijk altijd in voor een avontuur en zijn altijd op zoek naar het volgende leuke en interessante ding om te doen.

thematische pauze

4. Abessinisch

Abessinisch
Afbeelding credit: Dmitry Tsapenko, Pixabay

Abessijnen zijn liefdevolle en aanhankelijke katten. Deze levenslustige en intelligente katten zijn extreem nieuwsgierig en moeten overal in komen. Abessijnse eigenaren blijven graag actief en zijn zelf zeer intelligent. Ze hebben vaak het gevoel dat ze de leider zijn van hun familiecircus en hebben een schijnbaar oneindige hoeveelheid energie.

thematische pauze

5. Blauwe Rus

Russische Blauwe Kat
Afbeelding credit: Nailia Schwarz, Shutterstock

Russian Blues zijn opvallend mooie katten die zich hecht aan hun eigenaren. Deze katten zijn stil en intelligent, maar zijn geweldige genegenheidsgevers wanneer de stemming toeslaat. Eigenaren geven er waarschijnlijk de voorkeur aan hun weekenden thuis door te brengen en hun batterijen op te laden na een lange werkweek. Ze waarderen onafhankelijkheid, maar zijn zeer aanhankelijk wanneer de tijd rijp is.

thematische pauze

6. Birmaans

Birmaans
Afbeelding: Mikael Tigerström, Wikimedia Commons

Birmese katten zijn loyaal en hebben altijd aandacht nodig van hun eigenaren. Ze zijn erg intelligent en kunnen trucs leren uitvoeren. Bovendien zijn de Birmezen zeer aanhankelijk en genieten ze van positieve aandacht. Eigenaren van dergelijke katten zijn waarschijnlijk thuisblijvers die graag al hun vrije tijd thuis doorbrengen met ontspannen of het vermaken van familieleden.

thematische pauze

7. Chartreux

Chartreux Kat
Afbeelding credit: LucasBouillon, Pixabay

Chartreux-katten staan bekend om hun lieve en zachte temperamenten. Ze zijn fel loyaal en vormen vaak intense banden met slechts één van hun mensen, hoewel ze niet bijzonder aanhankelijk zijn. De Chartreux is stevig gebouwd en houdt van spelen. Eigenaren van dit ras zijn waarschijnlijk onafhankelijk en kalm en geven de voorkeur aan een zekere rust in hun huis.

thematische pauze

8. Manx

crème tabby manx kat
Afbeelding credit: Helen E. Grose, Shutterstock

De staartloze Manx is een rustige, lieve en gemakkelijke kat. Het maakt een liefdevolle metgezel die gedijt als het in de buurt van mensen is. Manx-katten houden van spelen en kunnen soms een beetje wild zijn. Eigenaren zijn waarschijnlijk zelf een beetje wild en kunnen zelfs genieten van autoritten of spelen in het water samen met hun katachtige familieleden.

thematische pauze

9. Japanse Bobtail

Zwart-witte Japanse bobtail
Afbeelding Credit: dien, Shutterstock

De Japanse Bobtail is een lief, actief en intelligent ras dat graag bij zijn mens is. Het lijkt een schijnbaar eindeloze bron van energie te hebben voor speeltijd, dus eigenaren zijn waarschijnlijk zelf zeer actief en energiek. Bovendien houden ze ervan om plezier te hebben en zijn ze misschien een beetje ondeugend.

thematische pauze

10. Schotse Vouw

Schotse Vouw
Afbeelding Credit: ElenaBuzmakova_Borisova, Pixabay

Scottish Folds staan bekend om hun onvolledig dominante gen dat resulteert in hun handelsmerk gevouwen oren. Ze zijn lief, charmant en gemakkelijk om mee te leven en voor te zorgen. Scottish Fold-eigenaren vinden het waarschijnlijk leuk om dingen te hebben die hen onderscheiden van andere mensen. Ze zijn zelf charmant en geven de voorkeur aan een eenvoudig en rustig leven.

thematische pauze

11. Bengalen

sneeuw bengaalse kat zittend op krabpaal
Image Credit: darko m, Shutterstock

Bengalen zijn zeer aanhankelijke en behoeftige katten. Ze zijn zeer nieuwsgierig, actief en atletisch, soms grenzend aan onstuimig. Dit designerras kan tot $ 10.000 kosten, dus hun eigenaren zullen waarschijnlijk een beetje flitsend en extravagant zijn. Mensen met Bengalen kunnen aandachtszoekers zijn, maar ze zijn loyaal, intelligent en aanhankelijk in hun wortel.

thematische pauze

12. Sphynx

Sphynx Kittens
Afbeelding credit: David Tadevosian, Shutterstock

Sphynx-katten zijn intelligente, energieke en zeer nieuwsgierige dieren die altijd midden in de actie willen zijn. Ze zijn sociaal en brengen graag tijd door met andere dieren en mensen. Sphynx-eigenaren zijn vaak extravert en het leven van het feest. Ze zijn het gelukkigst wanneer ze hun weekenden doorbrengen met het vermaken van familie en vrienden. Sphynx-eigenaren zijn niet bang om tegen maatschappelijke normen in te gaan en soms een beetje “daarbuiten” te zijn.

thematische pauze

13. Birmaans

Birmaanse kat op de grond
Image Credit: Daydream Photographie, Shutterstock

De Birmaan is een prachtige kat met een unieke mysterieuze achtergrond. Experts lijken het er niet over eens te zijn waar het ras vandaan komt, dus Birmaanse eigenaren genieten waarschijnlijk ook van een beetje mysterie in hun leven. Dit ras is zachtaardig, charmant en hecht nauw verbonden met zijn mensen. Hun eigenaren zijn extravert en waarderen vriendschappen en familie boven al het andere.

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Onze katten maken deel uit van onze familie, dus het is alleen maar logisch dat we instinctief aangetrokken zouden worden tot rassen die onze eigen persoonlijkheidskenmerken delen. Een introvert zal goed overweg kunnen met de rustige en onafhankelijke Blauwe Rus, terwijl extraverte mensen naar een Sphynx kunnen neigen. Natuurlijk zijn er altijd uitschieters, en misschien heb je een luie Japanse Bobtail of een energieke Perzische geadopteerd. Hoe dan ook, er is veel meer harmonie in huizen waar eigenaren en katten vergelijkbare persoonlijkheidskenmerken delen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: cottonbro, Pexels