30 meest populaire katten op internet in 2023

Klik om verder te gaan:

Disclaimer: Deze gegevens zijn verzameld tussen 5 en 27 juli 2023. Social media accounts en hashtags veranderen dagelijks. Het doel van dit onderzoek is om een breed overzicht te geven van de online interesses van mensen in katten in deze periode. Deze gegevens mogen niet worden weergegeven of geaccepteerd als echte informatie. Dit is alleen gebaseerd op het gebruik van hashtags op sociale media en het plaatsen van indrukken, die beide relatief, wispelturig en niet noodzakelijkerwijs indicatief zijn voor collectieve wijsheid.

Volgens TICA zijn er 73 erkende kattenrassen (stamboom en hybride) en de CFA erkent 45 van die rassen die als stamboom worden beschouwd. We zullen later in dit artikel ingaan op het verschil tussen stamboom en hybride, maar de brandende vraag op onze lippen is wat de meest populaire soorten katten op internet zijn?

Onze nieuwsgierige katten hier bij Excited Cats onderzochten en bepaalden de top 30 van populairste katten op internet op basis van Instagram-hashtagvolume, TikTok-hashtagweergaven en Google-zoekvolume.

We wilden ook het volgende beantwoorden:

 • Wie zijn de regerende kattenkoningen, koninginnen en huisdier-beïnvloeders van de sociale media-sfeer?
 • Zijn langharige rassen populairder dan kortharige rassen?
 • Wat is het verschil tussen stamboom en hybride kattenrassen, en heeft dat invloed op de populariteit van internet?
 • Wat zijn polydactylkatten en hoe populair zijn ze op internet?
ExcitedCats_Most populaire katten op internet
U bent vrij om deze afbeelding te gebruiken, maar we vragen u om terug te linken naar Excitedcats.com voor krediet

kat face divider 2

De 30 meest populaire katten op internet:

1. De Maine Coon

Maine Coon kat liggend op de bank
Afbeelding credit: ShotPrime Studio, Shutterstock
Instagram # Volume: 9.400.000 (9.4M)
TikTok # Bekeken: 3.700.000.000 (3.7B)
Maandelijks organisch zoekvolume op Google: 550,000

De nummer één meest populaire kat op het internet is de Maine Coon, met een heleboel mensen die heel vaak naar deze kat kijken! Het is gemakkelijk te zien waarom, omdat de persoonlijkheid van deze kat zo groot is als zijn grootte.

En het is niet alleen het internet waar de Maine Coon in populariteit regeert; dit ras werd op de tweede plaats in populariteit geplaatst door de Cat Fanciers ‘Association (CFA) in hun lijst “Meest populaire rassen van 2022” op basis van hoeveel van elk ras zijn geregistreerd.

Vaak aangeduid als de “honden van de kattenwereld” vanwege hun aanhankelijke, liefdevolle aard, zijn Maine Coons een prachtige aanvulling op het huis van iedereen die op zoek is naar een klittenbandkat!

thematische pauze

2. De Bengaal

Bengaalse kat wandelen
Afbeelding credit: Seregraff, Shutterstock
Instagram # Volume: 5.700.000 (5.7M)
TikTok # Bekeken: 3.000.000.000 (3B)
Maandelijks organisch zoekvolume op Google: 223,000

De volgende katachtige op de lijst zal je misschien verrassen, maar met hun luipaardvlekken en wilde uiterlijk is het niet moeilijk te begrijpen waarom mensen online graag op zoek zijn naar informatie over de Bengaal.

Van deze hybride katten is hun gelijkenis met hun wilde tegenhangers en, interessant genoeg, wordt ook vaak gezegd dat ze zich meer als honden dan als katten gedragen, net als de Maine Coon.

Actief, speels en intelligent, deze katachtige kan een handvol zijn, maar als je het type bent dat van een beetje chaos in je huis houdt, zul je dol zijn op de Bengaal. Wees gewaarschuwd dat ze graag praten, hoor!

thematische pauze

3. De Britse Korthaar

Blauwe Britse korthaar kat op tafel
Afbeelding credit: truenos86, Shutterstock
Instagram # Volume: 11.400.000 (11.4M)
TikTok # Bekeken: 5.000.000.000 (5B)
Maandelijks organisch zoekvolume op Google: 107,000

Voorheen bekend als de “British Blue”, verschijnt de Britse korthaar ook op de CFA-lijst van meest populaire kattenrassen in 2022, die op # 6 komt. Mensen vinden het geweldig om deze kitties online op te zoeken op alle sites die we hebben bekeken.

Deze katachtigen zijn vooral populair bij gezinnen vanwege hun zachte en relaxte temperamenten die goed samengaan met kinderen van alle leeftijden. Lief en geduldig (behalve wanneer ze worden opgehaald, een act die ze niet leuk vinden), Britse kortharen bereiken hun volwassen grootte pas rond de leeftijd van 3 jaar, dus je zult een kitten wat langer in de buurt hebben.

Met hun grote ogen en mollige wangen zal dit ras zeker nog jaren populair zijn!

tHematic break

4. De Ragdoll

Ragdoll kat
Afbeelding credit: madeinitaly4k, Shutterstock
Instagram # Volume: 9.000.000 (8M)
TikTok # Bekeken: 1.300.000.000 (1,3B)
Maandelijks organisch zoekvolume op Google: 162,000

Eerlijk gezegd, wie houdt er niet van de Ragdoll? Dit ras is de afgelopen vier jaar op de eerste plaats gekomen op de lijst van de CFA met populairste kattenrassen, dus het lijkt erop dat er niemand is die dat niet doet, online of offline!

Het is niet verwonderlijk als je bedenkt hoe aanhankelijk deze grote, slappe katten zijn; Het is logisch dat mensen zo vaak online naar het ras zoeken. En net als de top twee op onze lijst met meest populaire katten op internet, lijkt dit ras ook veel op een hond in de natuur. Tussen hun ongelooflijk nieuwsgierige aard en liefde om geknuffeld te worden, is de Ragdoll een uitstekend huisdier voor bijna iedereen!

thematische pauze

5. De Siamezen

een zegelpunt Siamese kat op bruine achtergrond
Afbeelding credit: Altsva, Shutterstock
Instagram # Volume: 3.900.000 (3,9 M)
TikTok # Bekeken: 994.300.000 (994,3 miljoen)
Maandelijks organisch zoekvolume op Google: 208,000

De Siamese kat is misschien het best bekend van de cartoon “The Lady & the Tramp”, maar het ras is behoorlijk populair geworden, vooral op TikTok.

Het ras is mooi en even intelligent, waardoor ze uitzonderlijke huisdieren zijn om te hebben, en hoewel het ras in “The Lady &; the Tramp” werd afgebeeld als onruststokers, zijn Siamese katten eigenlijk sociaal en aanhankelijk.

Siamezen zijn ook behoorlijk actief en hebben een voorliefde voor spelen, dus er zal geen einde komen aan het plezier met een van deze katten in uw huis. En omdat ze zo vocaal zijn, weet je altijd wanneer je Siamees iets wil!

thematische pauze

6. De Sphynx

sphynx kat zittend op de vensterbank
Image Credit: marinakarpenko, Shutterstock
Instagram # Volume: 3.800.000 (3.8M)
TikTok # Bekeken: 3.600.000.000 (3.6B)
Maandelijks organisch zoekvolume op Google: 145,000

De Sphynx is gemakkelijk een van de meest herkenbare katachtigen, gezien zijn haarloze status. En het ras is niet alleen populair op internet; ze kwamen binnen 9Þ op de CFA’s meest populaire rassen van 2022 lijst!

Hoewel het idee van een kat zonder haar misschien vreemd lijkt, is dit ras net zo knuffelig, vriendelijk en schattig als alle kattenrassen met bontjassen. Het bezitten van een van deze katten betekent dat uw huisdier niet naar buiten kan gaan, omdat ze geen haar hebben om hen te beschermen tegen de elementen.

Sphynxen zijn ook aan de behoeftige kant, dus ze zijn niet het beste huisdier voor degenen die het grootste deel van de tijd niet thuis zijn. Dit ras is zo’n beetje de definitie van een klittenbandkat!

thematische pauze

7. De Perzen

Portret van een mooie Perzische kat
Afbeelding credit: Irina oxilixo Danilova, Shutterstock
Instagram # Volume: 5.700.000 (5.7M)
TikTok # Bekeken: 1.200.000.000 (1.2B)
Maandelijks organisch zoekvolume op Google: 149,000

De Perzische kat is al lang een favoriet van kattenliefhebbers overal, wat te verwachten is gezien hun lange, donzige vacht en schattigheid.

Nog steeds populair vandaag – binnenkomend op # 7 op onze lijst en # 5 op CFA’s meest populaire kattenrassen van 2022-lijst – is de Perzische een van de rustigere katachtigen die er zijn, dus als je op zoek bent naar een huisdier dat niet te ondeugend is, is dit de kat voor jou.

Samen met hun kalme aard krijg je genegenheid, speelsheid en een niet-veeleisend temperament, waardoor dit ras een genot is om in huis te hebben. De Perzische is echter een kat die alleen binnen is en veel verzorging vereist!

thematische pauze

8. De Schotse Fold

Een tabby Schotse vouwkat die op de bank ligt
Afbeelding credit: Alexander Sobol, Shutterstock
Instagram # Volume: 7.800.000 (7.8M)
TikTok # Bekeken: 3.000.000.000 (3B)
Maandelijks organisch zoekvolume op Google: 104,000

Op nummer acht op zowel onze lijst als CFA’s populairste rassen van 2022-lijst staat de Scottish Fold! Dit kattenras staat bekend om hun gevouwen oren en het uiterlijk dat die oren hen geven dat vergelijkbaar is met dat van een uil.

Dit is een zeldzamere katachtige, dus het kan een uitdaging zijn om er een te vinden om te adopteren, wat misschien de reden is waarom mensen ze op internet net zo bewonderen als zij. Scottish Folds maken wondeRful huisdieren, dat wel, want ze zijn vrij kalm en vriendelijk. Het ras is ook dol op knuffelen en vindt het leuk om speels te zijn (alleen niet te vaak).

De Scottish Fold is nogal intelligent, dus hoewel ze niet veel fysieke activiteit nodig hebben, hebben ze wel veel mentale stimulatie nodig om zichzelf te vermaken.

thematische pauze

9. De Munchkin

Calico Munchkin Kat op zwarte achtergrond
Afbeelding credit: Linn Currie, Shutterstock
Instagram # Volume: 3.000.000 (3M)
TikTok # Bekeken: 1.100.000.000 (1.1B)
Maandelijks organisch zoekvolume op Google: 153,000

De Munchkin-kat is een schattige itty, bitty kat met poten die korter zijn dan de norm. Ze zijn ook een nieuwer ras, dus ze bestaan nog niet zo lang en zijn een ras dat een beetje controversieel is.

Vanwaar die controverse? Door hun kortere benen (die ontstaan door een genetische mutatie) zijn ze vatbaarder voor gezondheidsproblemen, zoals rugklachten; Sommige mensen geloven dat ze vanwege deze problemen niet moeten worden gefokt, terwijl anderen beweren dat ze niet minder gezond zijn dan andere katten.

Ondanks de controverse eromheen, vind je de Munchkin een intelligente, nieuwsgierige en vriendelijke katachtige die geweldig is om in huis te hebben. Ze kunnen echter een beetje behoeftig worden als je ze niet genoeg aandacht geeft, dus wees voorbereid om de jouwe veel liefde te geven!

thematische pauze

10. De Siberiër

Siberische kat liggend op de bank
Afbeelding credit: Marie Charouzova, Shutterstock
Instagram # Volume: 2.200.000 (2,2 M)
TikTok # Bekeken: 790.100.000 (790.1M)
Maandelijks organisch zoekvolume op Google: 95,000

De Siberische kat (of Siberische Boskat) kwam binnen op nummer tien op zowel onze lijst als de CFA-lijst van meest populaire kattenrassen van 2022! Hoewel het een zeldzamer ras in de VS is, wordt deze katachtige steeds populairder bij mensen met een allergie omdat zijn vacht (ondanks de lengte) weinig verharing heeft, wat een deel van de reden kan zijn waarom het ras zo veel wordt gezocht.

Bekend als aanhankelijk, loyaal en atletisch, is dit kattenras een fantastisch huisdier voor elke kattenliefhebber en geeft er de voorkeur aan wanneer hun eigenaren thuis zijn in plaats van weg. De Siberiër heeft regelmatige verzorging nodig om voor zijn drievoudige vacht te zorgen, dus wees voorbereid op een paar borstelsessies per week met deze katachtige!

thematische pauze

11. De Blauwe Rus

Russische blauwe kat siiting op rots
Image Credit: Review News, Shutterstock
Instagram # Volume: 3.200.000 (3,2 M)
TikTok # Bekeken: 324.600.000 (324,6 M)
Maandelijks organisch zoekvolume op Google: 63,000

De Blauwe Rus heeft een prachtige dubbele vacht die wordt geleverd in blauw, grijs en zilver, waardoor deze een prachtige katachtige is, dus het is logisch dat mensen op internet ze bewonderen. Die dubbele vacht kan deze kitties ook groter doen lijken dan ze zijn; de Blauwe Rus is eigenlijk aan de kleine kant maar heeft zoveel vacht dat ze groter lijken.

Hoewel deze katten in het begin relatief verlegen kunnen zijn, zul je, zodra ze je opwarmen, merken dat je een speelse en aanhankelijke kat hebt die van je aandacht zal genieten, maar ook prima in orde is als je weg bent op het werk. Het ras kan zich echter vrij gemakkelijk vervelen vanwege hun hoge intelligentie, dus zorg ervoor dat je voldoende mentale stimulatie biedt!

thematische pauze

12. De Noorse Boskat

Noorse boskat die buiten loopt
Afbeelding credit: Elisa Putti, Shutterstock
Instagram # Volume: 2.000.000 (2M)
TikTok # Bekeken: 254.500.000 (254,5 M)
Maandelijks organisch zoekvolume op Google: 124,000

Deze uitzonderlijk grote en dikke katten zijn absoluut prachtig in zowel uiterlijk als persoonlijkheid. De Noorse boskat is een gespierd ras met een bijzondere voorliefde voor klimmen, dus je vindt ze op zowat elk hoog oppervlak dat ze kunnen bereiken.

Het ras is ook speels en vriendelijk, dus deze katten kunnen met vrijwel iedereen in het huishouden overweg, of ze nu mens of dier zijn. En als slimme katachtigen willen Noorse boskatten graag nieuwe dingen leren en avonturen beleven met hun eigenaren, dus ze zijn heel leuk om in de buurt te hebben!

thematische pauze

13. De Savannah Kat

savannekat voor een krabpaal
Afbeelding credit: AJR_photo, Shutterstock
Instagram # Volume: 432,000
TikTok # Bekeken: 768.700.000 (768,7 miljoen)
Maandelijks organisch zoekvolume op Google: 151,000

Dit is een andere hybride katachtige, zoals de Bengaal, die het gevolg is van het fokken tussen huiskatten en de serval, een wilde kat uit Afrika. Hoewel ze een nieuwer ras zijn, hebben ze snel aan populariteit gewonnen, althans gedeeltelijk vanwege het feit dat ze veel van hun wildere instincten behouden.

De Savannah Cat komt in generaties, dus hoe meer serval in de jouwe, hoe minder gedomesticeerd hij zal zijn; Houd daar rekening mee bij het kiezen van een, want een kat met meer wilde instincten zal een beetje uitdagender zijn om op te voeden! Je zult merken dat het ras extreem loyaal is aan hun favoriete mensen en ongelooflijk dol is op spelen; Dit is absoluut een actief kattenras.

Het ras kan ook allerlei trucs leren, dus je zou geen moeite moeten hebben om een Savannah Cat te trainen om iets te doen, van aan de lijn lopen tot leren apporteren.

thematische pauze

14. De Devon Rex

Devon Rex Kat zittend op het bed
Afbeelding credit: Heather Raithby Doyle, Shutterstock
Instagram # Volume: 1.100.000 (1.1M)
TikTok # Bekeken: 330.400.000 (330.4M)
Maandelijks organisch zoekvolume op Google: 38,000

Hoewel het # 14 op onze lijst is, kwam de Devon Rex in 3Rd op CFA’s lijst van populairste kattenrassen van 2022 en lijkt vooral op TikTok behoorlijk populair te zijn. Je kunt dit ras gemakkelijk herkennen omdat hun grote vleermuisoren ze een pixie-achtige blik geven, terwijl hun grote ogen enorm expressief zijn!

Het ras is ook kleiner en weegt slechts 8 pond of minder wanneer het volgroeid is. Laat je echter niet misleiden door hun grootte! De Devon Rex is intelligent, ondeugend, pittig en actief, dus je kunt merken dat je een beetje een onruststoker in je handen hebt. Deze kat leert kasten te openen en meer!

thematische pauze

15. De Amerikaanse Korthaar

crème amerikaans korthaar
Image Credit: studiogala, Shutterstock
Instagram # Volume: 1.900.000 (1.9M)
TikTok # Bekeken: 72.400.000 (72,4 M)
Maandelijks organisch zoekvolume op Google: 48,000

We zijn halverwege onze lijst met de meest populaire katten op internet, met de Amerikaanse korthaar op # 15! Mensen houden vooral van deze katachtige op TikTok, waar het ras meer dan 72 miljoen keer is bekeken, en gezien de variëteiten van kleuren en patronen waarin hun jassen komen (met name zilver), is het gemakkelijk te zien waarom.

Ondanks zijn grootte is dit middelgrote ras een krachtige kat met een voorliefde voor het willen van de aandacht van hun mensen. Vriendelijk, knuffelig en ongelooflijk aanpasbaar, de Amerikaanse korthaar is een fantastisch huisdier, vooral in huishoudens met meerdere huisdieren!

thematische pauze

16. De Oosterse Korthaar

Oosterse korthaar kat zittend op het gras
Afbeelding credit: Elena Masiutkina, Shutterstock
Instagram # Volume: 388,000
TikTok # Bekeken: 268.600.000 (268.6M)
Maandelijks organisch zoekvolume op Google: 62,000

De Oosterse Korthaar is misschien iets minder populair op Instagram, maar het valt niet te ontkennen dat het populair is op TikTok. Dit ras lijkt op de Siamees (en met goede reden omdat de twee rassen verwant zijn), maar de Oosterse Korthaar komt in meer kleuren dan de Siamees.

Deze katachtigen zijn zeer nieuwsgierig en een beetje ondeugend, dus ze zullen in van alles en nog wat in je huis terechtkomen; Tussen dit en hun afkeer om alleen gelaten te worden, wil je vaker thuis zijn met deze kat, anders vind je dingen in je huis verwoest. Ze zijn ook behoorlijk vocaal, dus je weet altijd wanneer ze iets willen!

Deze katten staan ook bekend als aanhankelijk en vriendelijk en zijn geweldige huisdieren voor gezinnen.

thematische pauze

17. De Abessijn

Abessijnse kat op keuken
Afbeelding credit: Ingus Kruklitis, Shutterstock
Instagram # Volume: 1.200.000 (1.2M)
TikTok # Bekeken: 103.800.000 (103.8M)
Maandelijks organisch zoekvolume op Google: 21,000

De Abessijn wordt misschien meer gezocht op TikTok dan Google en Instagram, maar het wordt nog steeds veel opgezocht op al deze sites. Gezien hun unieke uiterlijk en vaak onnozele persoonlijkheden, is dat geen shocker!

Deze katachtigen hebben de neiging om de beste eigenschappen van katachtigen te hebben – grappig, sociaal, nieuwsgierig en slim – dus ze zijn zeker een ras om rekening mee te houden! Tussen de nieuwsgierige aard van het ras en het onvermogen om te lang stil te zitten, zul je je vindenrself met een kat die altijd in alles is, maar dat betekent ook dat deze katachtigen zichzelf bezig kunnen houden wanneer dat nodig is.

En omdat de Abessijn zo intelligent is, zijn ze zeer trainbaar, en wie houdt er niet van een katachtige die trucjes doet?

thematische pauze

18. De Cornish Rex

Cornish Rex zittend op bed
Image Credit: absolutimages, Shutterstock
Instagram # Volume: 487,000
TikTok # Bekeken: 98.100.000 (98,1 miljoen)
Maandelijks organisch zoekvolume op Google: 29,000

De Cornish Rex wordt vrij veel bekeken op TikTok, mogelijk vanwege de opvallend unieke look van het ras. Tussen de grote oren van het ras en de ongewone vacht (ze hebben alleen donshaar), is de Cornish Rex een verbazingwekkend schattige katachtige. Voeg daarbij hun sociale vlinderaard (een vriendelijkheid die mensen en andere dieren omvat) en het is gemakkelijk te begrijpen waarom het ras zo populair is.

Deze katten zijn extravert en speels en vormen een sterke band met hun familie; Ze houden ervan om het middelpunt van je aandacht te zijn en zullen altijd liefde willen. Dit is een kat die je eindeloos veel vreugde zal geven voor hun hele leven!

thematische pauze

19. De Turkse Angora

Witte Turkse Angora
Afbeelding credit: Aymara Herrera, Shutterstock
Instagram # Volume: 475,000
TikTok # Bekeken: 70.700.000 (70,7 M)
Maandelijks organisch zoekvolume op Google: 39,000

Het Turkse Angora-ras is iets minder bekend in de VS, wat zou kunnen verklaren waarom er minder vaak online naar wordt gezocht dan andere rassen, maar de kans is groot dat je waarschijnlijk eerder een foto van een van deze prachtige katachtigen hebt gezien.

Vaak aangeduid als de “Border Collie van de kattenwereld”, is de Turkse Angora mogelijk het enige binnenlandse kattenras dat in een dierentuin wordt gehouden en gefokt. Met een lange, vloeiende vacht als het bepalende kenmerk van het ras, kun je verwachten dat je veel tijd besteedt aan het borstelen van deze kat. Je kunt ook een ongelooflijk vriendelijke katachtige verwachten die absoluut van spelen houdt.

Het ras is echter een beetje delicaat, dus speeltijd moet zachtere activiteiten omvatten in plaats van van grote hoogten te springen en rond te worstelen!

thematische pauze

20. De Himalaya

Himalaya kat liggend op de grond
Afbeelding credit: MULTI ILHAM ANUGRIYA, Shutterstock
Instagram # Volume: 701,000
TikTok # Bekeken: 35.400.000 (35.4M)
Maandelijks organisch zoekvolume op Google: 56,000

De Himalaya heeft misschien niet de lijst van CFA met populairste kattenrassen van 2022 gehaald, maar het is nog steeds een relatief populaire kat, zowel online als offline. Met meer dan 35 miljoen weergaven op TikTok zijn deze ongelooflijk donzige katachtigen bijzonder populair online, en gezien hun schattigheid is dat geen verrassing.

Naast het feit dat het schattig pluizig is, staat de Himalaya bekend als chill en laidback, met een kalme en zachte houding die zich goed leent voor stillere huishoudens. Dit ras is absoluut een schootkat; Hoewel ze zullen spelen, zijn ze vrij energiearm en geven ze er de voorkeur aan om rond te liggen met hun favoriete mensen.

Een belangrijk ding om te weten over de Himalaya is echter dat het gevoelig is voor gezondheidsproblemen, zoals ademhalingsproblemen en overmatig scheuren, vanwege het plattere gezicht van het ras.

thematische pauze

21. De Britse Langhaar

Britse langharige kat die op zwarte achtergrond zit
Afbeelding credit: Nynke van Holten, Shutterstock
Instagram # Volume: 809,000
TikTok # Bekeken: 271.700.000 (271.7M)
Maandelijks organisch zoekvolume op Google: 9400

De Britse Langhaar is online minder populair dan de Britse Korthaar (vooral op Google), maar nogal wat mensen zijn nog steeds op zoek naar dit ras. De Britse Langhaar lijkt veel op de Britse Korthaar, met als belangrijkste verschil (natuurlijk) de mooie langharige vacht van de Langhaar.

Als u op zoek bent naar een katachtige die aanhankelijk en knuffelig is en tegelijkertijd redelijk onafhankelijk is, is dit het ras voor u. Britse langharen zijn dol op het gezelschap van mensen, maar ze zijn ook prima op zichzelf en doen hun eigen ding (althans voor een deel van de dag).

Deze katten zijn over het algemeen ontspannen en vriendelijk, waardoor ze perfect passen bij zowel huizen met kinderen als huishoudens met meerdere huisdieren. Je zult wel behoorlijk wat moeten poetsen met die vacht!

thematische pauze

22. De Manx

rode manx kat
Afbeelding Credit: Konovalov Yevhenii, Shutterstock
Instagram # Volume: 162,000
TikTok # Bekeken: 81.700.000 (81.7M)
Maandelijks organisch zoekvolume op Google: 52,000

De Manx is een ras dat al heel lang bestaat, dus misschien is dat de reden waarom mensen minder naar deze katachtige opkijken dan sommige andere rassen. Het Manx-ras is echter nog steeds behoorlijk populair op internet (vooral op TikTok).

Vooral bekend als staartloos (of met korte stompjes voor staarten), is de Manx een zeer speelse en actieve kat, dus je kunt veel rondrennen en springen verwachten als je er een in huis hebt. Het ras is ook supervriendelijk (meer met mensen die ze kennen dan vreemden) en zeker een klittenbandkat die je zal volgen terwijl je je dag doorbrengt.

En omdat de Manx een geweldige jager is, vind je ze vaak op boerderijen als muizen, dus als je een probleem hebt met muizen in je huis, is dit het ras voor jou!

thematische pauze

23. De Schotse Straight

Schotse hetero kat liggend op de bank
Afbeelding tegoed: Tatjana_Ver, Shutterstock
Instagram # Volume: 1.200.000 (1.2M)
TikTok # Bekeken: 302.200.000 (302,2 M)
Maandelijks organisch zoekvolume op Google: 2200

De Scottish Straight wordt zeker niet zo vaak gezocht op Google, maar het is zeker elders! Je bent misschien minder bekend met de Scottish Straight; deze kat is bijna identiek aan de Scottish Fold, behalve, je raadt het al, hun oren zijn niet gevouwen! Naast de oren zien de twee rassen er hetzelfde uit, met grote, ronde ogen en een afgerond gezicht en lichaam.

De Scottish Straight en de Scottish Fold zijn ook vergelijkbaar in temperament, dus de Scottish Straight is net zo vriendelijk, kalm en zachtaardig als de Scottish Fold. Dit ras geniet van een ontspannen, ontspannen leven, samen met een verlangen naar veel aandacht en genegenheid van hun mensen.

thematische pauze

24. De exotische korthaar

exotische korthaar kat zittend op de bank
Afbeelding credit: Pixel-Shot, Shutterstock
Instagram # Volume: 2.200.000 (2,2 M)
TikTok # Bekeken: 85.700.000 (85,7 miljoen)
Maandelijks organisch zoekvolume op Google: 2,900

De Exotische Korthaar ervaart misschien niet veel populariteit op Google, maar hetzelfde kan niet gezegd worden voor elders. Niet alleen zoeken mensen dit ras links en rechts op Instagram en TikTok, maar de Exotic kwam binnen op # 4 op de CFA-lijst van meest populaire kattenrassen van 2022!

Je zou gelijk hebben als je denkt dat deze katachtige op een Perzische lijkt. De exotische korthaar is gefokt om te voldoen aan de normen van een Perzische, met uitzondering van de vacht, die kort en dik is. Dit maakt het verzorgen van de Exotic gemakkelijker dan de Perzische, wat handig is voor mensen zonder veel tijd aan hun handen.

Een ander uitstekend aspect van dit ras is hun loyaliteit aan hun mensen; je kunt verwachten dat je een exotische korthaar vindt die je door je huis volgt en alles wat je doet in de gaten houdt!

thematische pauze

25. De Birmaan

Birmaanse kat die op witte achtergrond staat
Afbeelding credit: Borkin Vadim, Shutterstock
Instagram # Volume: 691,000
TikTok # Bekeken: 363,00,000 (363M)
Maandelijks organisch zoekvolume op Google: 17,000

De Birmaan is een populairdere zoekopdracht op Google dan de Exotische Korthaar, wat niet verwonderlijk is gezien hun gelijkenis met de Siamees. In feite is dit het ras dat je wilt als je van het uiterlijk van de Siamees houdt, maar de voorkeur geeft aan katachtigen met langere jassen (die minder vocaal zijn!).

Het Birmaanse ras is een absoluut genot om in huis te hebben; Deze katten zijn rustig, gelukkig en ontspannen, met een verlangen naar menselijke aandacht en genegenheid. De Birmaan zal bevriend raken met iedereen die langskomt, of het nu mens of dier is.

Ondanks hun plezier in gezelschap, is het ras echter prima aan hun lot overgelaten, dus je hoeft je geen zorgen te maken over deze kat terwijl je niet thuis bent.

thematische pauze

26. De Egyptische Mau

Egyptische mau op witte achtergrond
Afbeelding credit: MDavidova, Shutterstock
Instagram # Volume: 200,000
TikTok # Bekeken: 46.600.000 (46.6M)
Maandelijks organisch zoekvolume op Google: 37,000

De Egyptische Mau is misschien een beetje een zeldzamer ras offline, maar ze zijn behoorlijk populair op internet. Het ras is een van de weinige gedomesticeerde katachtigen met vlekken en hun vacht is vaak Prachtige kleuren, dus deze kitties zijn heel mooi. Ze zijn ook een vocaal ras dat niet bang is om je te vertellen wat ze ergens van vinden!

De Egyptische Mau geniet van de interactie met hun familie, maar ze zijn niet per se de rustigste katachtigen die er zijn. Hoewel ze slechts semi-actief zijn, worden ze speels, houden ze van jagen en hebben ze een ondeugende streep die kan leiden tot kleine ongelukken, zoals dingen die van planken zijn geslagen. Dit ras is ook onbevreesd, dus verwacht dat je Egyptische Mau in allerlei hachelijke situaties terechtkomt!

thematische pauze

27. De Somaliër

Een blauwe Somalische kat
Afbeelding credit: Nataliya Kuznetsova, Shutterstock
Instagram # Volume: 327,000
TikTok # Bekeken: 40.200.000 (40.2M)
Maandelijks organisch zoekvolume op Google: 28,000

De Somaliër is misschien iets minder populair dan zijn neef, de Abessijn, maar het ras geniet nog steeds veel populariteit op internet, met name op TikTok. Bekend als de “Fox Cat” deels vanwege hun borstelige staarten, is de Somaliër een van de mooiste katachtigen die er zijn.

Ze hebben niet alleen mooie langharige jassen, maar ze zijn er ook in een handvol opvallende kleuren. En als je op zoek bent naar een kat die een andere kat in je huis de hele dag bezig houdt (of een die je ook bezig houdt), zoek dan niet verder. De Somaliër is ongelooflijk actief, houdt van spelen, is zeer nieuwsgierig, houdt van verkennen en heeft een fantastisch gevoel voor humor. Er zal nooit een saai moment zijn met de Somaliër in de buurt!

thematische pauze

28. De Birmezen

Close-up Birmese Kat Staat op Grijze achtergrond
Afbeelding credit: Seregraff, Shutterstock
Instagram # Volume: 343,000
TikTok # Bekeken: 24.000.000 (24M)
Maandelijks organisch zoekvolume op Google: 40,000

Het Birmese ras staat erom bekend kittenachtig en speels te blijven tot ver in hun volwassen jaren, wat misschien de reden is waarom ze zo populair zijn op internet. Hoewel vrij vriendelijk met een liefde voor interactie met mensen, is dit ras ook zeer onafhankelijk en zal het door het huis rennen om hun eigen ding te doen wanneer ze willen in plaats van naar je te luisteren.

Ze zijn echter nog steeds enigszins afhankelijk van de liefde en aandacht van hun familie, dus het is niet ongebruikelijk dat de Birmezen verlatingsangst ervaren.

De Birmezen zijn een vocale kat, maar ze hebben zo’n zachte stem dat hun vocaliteit geen last zou moeten zijn. Als actief en speels is wat je zoekt in een katachtige, dan is de Birmees het ras voor jou!

thematische pauze

29. De Nebelung

Nebelung kat zittend op gras
Afbeelding credit: Therese Elaine, Shutterstock
Instagram # Volume: 265,000
TikTok # Bekeken: 104.700.000 (104.7M)
Maandelijks organisch zoekvolume op Google: 13,000

Hoewel we bijna aan het einde zijn van onze lijst met de 30 populairste kattenrassen op internet, zul je merken dat de Nebelung nog steeds vrij vaak wordt doorzocht, vooral op TikTok.

Een ver familielid van de Blauwe Rus, dit kattenras is een uitdaging om te vinden, omdat ze een zeldzamer ras zijn. En als je je afvraagt waar de naam van deze kat vandaan komt, nou, het komt uit het Duitse muziekdrama “The Ring of the Nibelung”! Het is echter niet alleen de naam van deze kat die fascinerend is.

Het Nebelung-ras staat bekend om zijn uitzonderlijk lange levensduur (vaak meer dan 15 jaar), maar ook om hopeloos toegewijd te zijn aan zijn mensen. Slechts mild actief, dit ras is aanhankelijk en zachtaardig en geeft er de voorkeur aan hun mensen te schaduwen in plaats van kattenkwaad uit te halen.

thematische pauze

30. De Bombay

Bombay kat die op een bruine achtergrond zit
Afbeelding credit: Ton van de Blaak, Pixabay
Instagram # Volume: 228,000
TikTok # Bekeken: 16.100.000 (16.1M)
Maandelijks organisch zoekvolume op Google: 78,000

De Bombay-kat staat misschien wel als laatste op onze lijst met populairste katten op internet, maar dat betekent niet dat hij geen weergaven en zoekopdrachten heeft! Dit ras is nog steeds erg populair op alle sites, mogelijk omdat Bombay-katten allemaal zwart zijn (en zwarte katachtigen veel mysterie en bijgeloof hebben).

Bombays zijn een van de meest aanhankelijke katten die er zijn, niet alleen met mensen, maar ook met andere dieren in huis; Sterker nog, ze zijn grote fans van het graven onder de dekens voor een knuffel! Het ras is ook zeer atletisch en houdt ervan om plezier te hebben, dus je kunt veel speeltijd verwachten met deze kat.

De Bombay is een uitstekende aanvulling op vrijwel elk huishouden!

thematische pauze

Eervolle vermelding: The Tabby

De Tabby ervaart misschien niet dezelfde populariteit op internet als veel van de katachtigen op deze lijst, maar de populariteit die het wel geniet, is niets om naar te niezen! Zoeken naar #tabby op Instagram levert je 6.000.000 (6M) hits op terwijl het opzoeken van #tabbycat je 7.000.000 (7M) hits oplevert. Dus, laten we het horen voor een van de meest populaire offline katachtigen ter wereld!

3 kat face divider

Top 40 Cat-accounts en Cat Influencers op Instagram

Nu je op de hoogte bent van de populairste kattenrassen op het internet, wie zijn de bekendste katten? Katten kunnen ook beïnvloeders zijn, en er is een overvloed aan “catfluencers” die erg populair zijn. Hier zijn de top 40 kattenaccounts en kattenbeïnvloeders op Instagram, gewoon om je een voorproefje te geven van hoe katten het internet regeren!

1. @nala_cat

 • Achterban: 4.500.000 (4,5 miljoen)

Weet je nog hoe Tabbies hierboven een eervolle vermelding waren? Nou, maak kennis met de populairste katachtige op Instagram (en Guinness World Record-houder voor een kattenaccount met de meeste Instagram-volgers!), Nala the Tabby! Yep, de populairste kat op Instagram is een Tabby, en een uitzonderlijk schattige. Nala heeft niet alleen een Instagram waar je 7100 berichten van haar kunt vinden die alles doen, van het dragen van haaienhoeden tot het eten van toiletpapier, maar deze kat heeft ook een voedselmerk en boek!

thematische pauze

2. @realgrumpycat

 • Achterban: 2.600.000 (2.6M)

Wie kan Grumpy Cat vergeten? Hoewel deze lieve kat helaas in 2019 is overleden, valt niet te ontkennen welke impact Grumpy Cat op internet had. Deze schattig chagrijnig uitziende kat verscheen voor het eerst in 2012 en werd meteen een internetmeme. En hoewel ze niet meer onder ons zijn, leeft hun Instagram-account (en zijn vele volgers) voort ter ere van Grumpy Cat, net als de website van deze katachtige.

thematische pauze

3. @iamlilbub

 • Achterban: 2.500.000 (2.5M)

Bub is helaas een andere populaire internetkat die niet meer onder ons is, maar deze katachtige heeft zeker indruk gemaakt toen ze nog leefde. Geboren met verschillende genetische afwijkingen die haar een “perma-kitten” (of kat die altijd kittenformaat zou zijn) en een polydactylkat (een kat met extra tenen) maakten, heeft Bub veel bereikt in haar korte leven. Volgens haar website schreef deze schattige katachtige een boek, presenteerde ze een talkshow, speelde ze in een documentaire en creëerde ze vooral Lil BUB’s Big FUND voor de ASPCA, een fonds voor huisdieren met speciale behoeften. De familie van Bub koos ervoor om van dat fonds een non-profitorganisatie te maken om de erfenis van deze itty bitty kitty voort te zetten.

thematische pauze

4. @dontstopmeowing

 • Achterban: 2.400.000 (2,4 M)

Dit kattenaccount op Instagram bevat eigenlijk een handvol katachtigen – Skye, Kai, Chase en Millie. Je kunt deze katten vinden die de “Mission Impossible” -films vervalsen, genieten van speeltijd en zich opkrullen met moeder voor dutjes op hun Instagram. Je vindt de vier ook op een groot aantal andere sociale mediasites, zoals TikTok en YouTube. Met 2,4 miljoen volgers op Instagram zijn dit enkele van de meest populaire kitties die er zijn!

thematische pauze

5. @smoothiethecat

 • Achterban: 2.300.000 (2,3 miljoen)

Smoothie, ook bekend als de “Queen of Fluff”, is al een tijdje op een uitgebreide pauze op sociale media, maar het is gemakkelijk te begrijpen waarom deze katachtige zoveel populariteit behoudt ondanks dat hij offline is. Smoothie is een prachtige kat met grote groene ogen en een lange oranje en crème vacht. Queen of Fluff, inderdaad! Smoothie was zelfs het covermodel van Modern Cats in 2018. Hopelijk begint Smoothie snel weer met updaten, maar tot die tijd kun je genieten van 2.073 prachtige foto’s van deze donzige kat.

thematische pauze

6. @thatlittlepuff

 • Achterban: 2.200.000 (2,2 M)

Je hebt je misschien niet gerealiseerd dat je een chef-kat in je leven nodig hebt, maar zodra je Puff’s Instagram ziet, zul je zien hoeveel je doet. Deze schattige katachtige staat bekend om hun “kook” video’s en lifehacks en nam zelfs deel aan de Grimace Shake TikTok-trend niet lang geleden! Kijk hoe Puff een mini-ananaspizza of wat toast maakt en geniet van de schattigheid en hilariteit van deze kookpoes!

thematische pauze

7. @venustwofacecat

 • Achterban: 2.200.000 (2,2 M)

Als Two-Face je favoriete Batman-schurk is, zul je dol zijn op Venus, de kat met twee gezichten. Het gezicht van deze schattige kat is zwart aan de ene kant en oranje aan de andere kant, dus je kunt zien waarom deze volkomen unieke kat zo populair is! Je vindt er ook andere dieren op Venus’s Instagram – Halo, Roo, Ginger en Tater Tot – dus je krijgt allerlei soorten huisdierplezier. Venus was al een tijdje gestopt met posten, maar het lijkt erop dat ze weer in de swing van dingen komen, dus ga naar hun Instagram om het laatste nieuws te zien.

thematische pauze

8. @white_coffee_cat

 • Achterban: 2.200.000 (2,2 M)

Coffee, ook bekend als Mr. White, is een 8-jarige overlevende van kanker die bijna te schattig is voor woorden. Tussen de fotoshoots en superleuke video’s op de Instagram-pagina van Coffee is het gemakkelijk te zien waarom hij zo’n populaire kat is. Ook kun je Goosie, het broertje van Coffee, af en toe vinden op zijn Instagram (Goosie is de oranje en crèmekleurige versie van Coffee). Ook blijkt Coffee fan te zijn van strikjes en halsdoeken, dus wees voorbereid op de overweldigende schattigheid!

thematische pauze

9. @sukiicat

 • Achterban: 1.800.000 (1.8M)

Suki ziet eruit als een kruising tussen een tijger en luipaard (maar dan in huiskatachtige grootte) die de natuur verkent met hun knop (en reddingspup) Killua. Dat betekent niet alleen dat je geweldige foto’s krijgt van dit katten- en hondenduo, maar ook foto’s van prachtige landschappen! Deze huisdieren hebben overal de wildernis verkend, van Mexico tot Europa, en met 1052 Instagram-berichten is hier veel te zien. Veel plezier met dit kitty en doggo duo!

thematische pauze

10. @cobythecat

 • Achterban: 1.800.000 (1.8M)

Coby is een 8-jarige zilverkleurige Britse korthaar met een liefde voor eten en vogueing. Je vindt Coby in allerlei outfits (en kapsels) op zijn Instagram en kunt op zijn website alles te weten komen over zijn adoratie voor eten (hij is momenteel op dieet maar vraagt toch om traktaties). Hij is een kampioen van de voedselpuzzel en ziet er fantastisch uit in glazen, dus waarom zou je geen fan worden? Bekijk ook de fan art van Coby; Het is ongelooflijk!

thematische pauze

11. @hosico_cat

 • Achterban: 1.800.000 (1.8M)

Als je benieuwd was hoe een Scottish Straight eruit ziet, kijk dan eens naar Hosico! Deze Scottish Straight is schattig chonky en zoet als maar kan. Je kunt dit katachtige opwindgaren bekijken, hun pols laten controleren en over het algemeen schattig en lui zijn op hun Instagram. Hosico vierde onlangs een verjaardag met al zijn online fans, dus bekijk hun gelukkige verjaardagsvideo wanneer je langskomt!

thematische pauze

12. @monkeycatluna

 • Achterban: 1.200.000 (1.2M)

Maak kennis met Luna, de “CEO van Nose Scrunches”! Deze zwart-witte poes is ongetwijfeld een komiek en een fan van het dichtknijpen van haar neus terwijl ze weg praat met haar mensen. Luna maakt ook de meest hilarische gezichten op foto’s, dus wees voorbereid om te lachen! En deze katachtige is zo populair op het internet dat ze haar eigen winkel heeft waar je t-shirts en meer kunt kopen met haar gekke gezicht erop!

thematische pauze

13. @fumeancat

 • Achterban: 1.000.000 (1M)

Huang Ama beschouwt zichzelf misschien niet als een kat, maar ze leven zeker hun beste kattenleven. Ze zijn niet alleen beroemd op Instagram, maar ze hebben ook hun eigen strip en zelfs stickers! Bekijk Ama’s Instagram om meer te weten te komen over hun strips en zie ze schattig zijn in dozen en rondhangen in boekwinkels!

thematische pauze

14. @waffles_the_cat

Wafels is een van de schattigste katten die er zijn en een Forbes Top 10 Influencer! Deze cutie heeft een duidelijke liefde voor verkleden, dus je kunt ze in alles vinden, van een kerstboomoutfit tot een Spiderman-kostuum (hebben we al gezegd hoe schattig deze kat is?). Wafels heeft ook een klein “broertje”, een zeer grote pup genaamd Strider, die soms op de Instagram van de kat staat. Bekijk wafels in al hun gekostumeerde glorie!

thematische pauze

15. @suzume0513

Suzume was een verlaten kat die geadopteerd werd en enkele van de grootste, mooiste ogen heeft die we hebben gezien. Deze katachtige heeft niet alleen een heleboel volgers op Instagram, maar hij heeft ook een blog op Ameba waar hij een officiële topblogger is. Op Instagram vind je 3.353 foto’s van hem als knop en lees je alles over zijn dagelijks leven op Ameba. Zijn Instagram bevat ook een andere kat die bijna identiek is aan Suzume, dus je krijgt dubbele schattigheid!

thematische pauze

16. @hamilton_the_hipster_cat

We weten dat we dit al eerder hebben gezegd, maar echt Hamilton is misschien wel een van de schattigste katten ooit. Wat maakt deze katachtige zo schattig? Zijn snor! Yep, Hamilton heeft een stuursnor die hem een waardige uitstraling geeft, dus het is geen wonder dat hij net zoveel fans heeft als op Instagram. Hamilton lijkt een grote fan te zijn van op zijn rug liggen en zich uitstrekken en heeft een voorliefde voor Taylor Swift (dus als je een Swiftie bent, zul je van deze kat houden!). Bekijk zijn Instagram om van zijn avonturen te genieten en een paar van zijn dierenvrienden te ontmoeten!

thematische pauze

17. @coleandmarmalade

Dit katachtige duo kon er niet anders uitzien als ze het probeerden; Cole is zwart, terwijl Marmelade oranje en wit is. Je vindt ook hun broers en zussen, Jugg en Zig Zag (twee torties), op hun Instagram-pagina. Deze katachtigen zijn echter niet alleen beroemd op Instagram; Marmalade stond in 2015 op de cover van het tijdschrift Modern Cat, terwijl de andere drie kitties aan de binnenkant te zien waren. Op de Instagram van de katten slapen, knuffelen, eten en meer!

thematische pauze

18. @monty_happiness

Maak kennis met Monty en zijn broer Molly! Deze internet-beroemde kat en zijn broer of zus (die haar eigen Instagram heeft) hebben allebei een chromosoomafwijking waardoor ze neusbruggen missen, waardoor ze een schattige unieke look krijgen. Deze chromosomale afwijking is zo zeldzaam dat het niet eens een naam heeft, maar het weerhoudt Monty of Molly er zeker niet van om hun volste, gelukkigste kattenleven te leiden. Monty woont in Denemarken met zijn mensen en geniet van knuffelen, uit het raam kijken en aan zijn lijn lopen. Bekijk zijn avonturen op Instagram, bekijk fan art van Monty en meer!

thematische pauze

19. @pudgethecat

Pudge is een vrouwelijke katten-influencer wiens snor geweldiger is dan die van jou. En ja, ze is een beetje pudgy. Ze heeft ook twee verschillende gekleurde kanten op haar gezicht (hoewel niet helemaal zoals Venus, de kat met twee gezichten, deed). Haar snor geeft haar een zeer waardige uitstraling, vooral als ze gekleed is in volledige koninginnen-regalia (dit is een modieuze kat met veel fotoshoots). Pudge is vorige maand 13 jaar geworden, dus ga haar een late gelukkige verjaardag wensen!

thematische pauze

20. @ maple.cat

Halverwege onze lijst met de top 40 katten op internet hebben we Maple. Maple is een gouden Britse korthaar die viraal is gegaan op verschillende platforms naast Instagram, zoals Facebook en Weibo. Maple is zelfs een meme geweest! Hij heeft twee Britse korthaar metgezellen, Lily en Dahlia (respectievelijk wit en zwart), hoewel ze niet echt vaak op zijn Instagram staan. Maar Maple is precies de juiste hoeveelheid schattige Britse korthaar voor zijn Instagram – of hij nu op de computer speelt of zich verkleedt in schattige outfits, je zult absoluut verliefd worden!

thematische pauze

21. @hello_luna_rose

Luna Rose, of Baby Loon, is volgens haar bio een voedselexpert. Het grootste deel van haar Instagram-account bestaat echter uit video’s en foto’s van haar die absoluut schattig zijn. Of ze nu is opgerold in een bundel dekens, speelt of gekke gezichten maakt, het is niet moeilijk om te zien waarom deze katachtige zo populair is online. Luna heeft veel fans en met 1.895 Instagram-berichten om te bekijken, word je ook snel een fan van haar!

thematische pauze

22. @justmangobrown

Mango Brown is een Bengaalse kat en gewoon de schattigste! Zij en hun kattenvader posten allerlei dingen op Instagram, zoals foto’s met kleine mensjes, avonturen in reizen, speeltijd, knuffels en meer. Er zijn zelfs een paar van Mango Brown allemaal verkleed! Dus als je nog nooit een Bengaal hebt gezien, is dit je kans. Ga langs Instagram om de dagelijkse avonturen van Mango Brown en zijn vader te bekijken.

thematische pauze

23. @lilbunnysueroux

Maak kennis met Roux, die werd geboren zonder haar twee voorpoten. De bio van deze cutie noemt haar een “kat-konijn-kangoeroe-T.Rex” vanwege het ontbreken van die benen, maar die ontbrekende benen belemmeren deze katachtige zeker niet om een vol, gelukkig leven te leiden. De 472.000 fans van Roux vinden haar allemaal gewoon de kostbaarste, en daar zijn we het roerend mee eens. Bovendien heeft Roux haar eigen t-shirt met een foto van haar en de woorden “Nub Hug”! Dit is een schattige kat die een liefde lijkt te hebben voor het maken van belachelijke gezichten voor de camera.

thematische pauze

24. @smushball

Smushball, alias Nugget, overleed helaas vorig jaar aan haar niet-regeneratieve bloedarmoede, maar haar Instagram leeft voort in liefdevolle herinnering. Smushball was een sassy kleine floofball met een gezicht dat leek op dat van Grumpy Cat, dus maakte ze hilarische foto’s. Je vindt haar in allerlei poses en een paar kostuums naar de camera op haar Instagram. Ze wordt zeker gemist door al haar volgers!

thematische pauze

25. @loki_kitteh

Loki, de Godin van het Onheil, lijkt op de meeste van haar foto’s een beetje chagrijnig, maar dat komt alleen omdat haar kleine hoektanden altijd uit haar m stekenouth, waardoor ze een vampirische blik krijgt. In feite is die kwaadaardige vampiervibe de reden waarom ze in de eerste plaats viraal ging! Helaas is dit een andere Insta-beroemde katachtige die is overleden. Het goede nieuws is dat haar eigenaar nog steeds schattige foto’s van Loki plaatst en dat veel van Loki’s 461.000 volgers nog steeds liefdevolle opmerkingen achterlaten.

thematische pauze

26. @rover_thecat

Rover is een prachtige zwarte kat die catwalkshows op Instagram opvoert. Je kunt Rover sashay over de mini-catwalk zien lopen in bont, capes en meer (en elke show is een genot!). Rover doet ook mini-modeshoots met zijn “outfits”, zodat je kunt genieten van deze katachtige allemaal gekleed in verschillende omgevingen. Dit is een kat die zeker geluk en positiviteit brengt in het leven van hun 410.000 volgers!

thematische pauze

27. @rokuthecat

Roku is een grote zilveren kat met “aerodynamische” oren en wat lijkt op zeven of meer broers en zussen. Roku’s vader is een professionele fotograaf, dus alle foto’s van deze katachtige op Instagram zijn gewoon geweldig. Of Roku nu alleen poseert of met een van haar harige metgezellen, ze zien er altijd fantastisch uit. (Het kan geen kwaad dat Roku’s schattigheidsfactor uit de hitlijsten is!)

thematische pauze

28. @albertbabycat

Albert heeft deze zwarte vlek recht over zijn neus die hem een ongelooflijk unieke look en korte, kleine benen geeft, dus het is geen wonder dat hij zoveel fans op Instagram heeft. Hij is ook aan de floofier kant, dus het komt allemaal neer op een extra schattige poes. Albert’s bio bestempelt hem als de “echtste”, dus je zult deze katachtige vinden in een verscheidenheid aan kattenactiviteiten en poses op zijn account. Af en toe duikt er ook een schattig klein wit poesje bij hem op!

thematische pauze

29. @pitterpatterfurryfeet

Dit Instagram-account bevat vier katachtigen – Greyson, Charlie, Finnegan en Alice – en Oliver, de Havanezer. Alle dieren, zowel katten als honden, zijn gewoon prachtig en maken fantastische foto’s. Je zult ze in sommige gekleed vinden, knuffelen in anderen, of wandelen en spelen. Er zijn zelfs enkele extra schattige video’s van deze katten die elkaar verzorgen en genieten van snacks. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom deze fantastische katachtigen een overvloed aan fans hebben!

thematische pauze

30. @millathecat

Milla is een Schotse Fold die fan is van popcultuur, mandenzitten en (natuurlijk) eten. Ook vind je bijzondere optredens van Kubrick en Winona op haar Instagram-account. Het maakt niet uit of Milla alleen is of met anderen speelt op haar foto’s, ze is een prachtige kat die een geweldige tijd in het leven lijkt te hebben. Ze is vorig jaar 11 jaar geworden, maar de leeftijd heeft haar niet afgeremd!

thematische pauze

31. @superhirocat

Hiro is een Schotse Fold die volgens hun bio “een legende is sinds zijn geboorte”. Helaas heeft deze kat zijn Instagram al een paar jaar niet bijgewerkt, maar er zijn nog steeds 541 berichten van deze prachtige kat voor al zijn vele huidige fans (en nieuwe) om van te genieten. Of Hiro nu nadenkt over de diepere vragen van het leven, zoals “Wie ben ik?” of gewoon luiert, je zult dol zijn op alle foto’s van deze schattige kat!

thematische pauze

32. @utamaruru

Deze Instagram bevat verschillende floofy kitties uit Japan- Utamaru, Ohana, Tsumugi, Komachi, Shishimaru en Mutta. De laatste vier zijn de kinderen van de eerste twee, en de schattigheid van al deze katten samen is bijna overweldigend, dus het is geen wonder dat ze zoveel fans hebben! Er zijn 2.067 foto’s van deze floofballen die piano spelen, camera’s onderzoeken, met hun speelgoed spelen, zich verbergen voor gasten en meer, dus je zult zeker iets (of veel dingen) vinden om van te houden over deze katachtigen.

thematische pauze

33. @macchacat

Maccha Cat staat bekend om hun korte staart (het is niet dobberig, alleen korter dan gemiddeld). Deze katachtige lijkt ervan te genieten om hun gezicht in schoenen te steken, in dozen te zitten en uit te spreiden waar ze maar kunnen (tenminste als hun Instagram een indicatie is). Met 1.535 berichten van deze kat die schattig is en 299.000 volgers, is dit een populaire online kat!

thematische pauze

34. @snoooopybabe

Deze kleine katachtige heeft een voorliefde voor verkleden, dus er zijn tal van uitstekende foto’s van hen in truien, ruches, halsdoeken en meer op hun Instagram. Hoewel deze kat al een paar jaar niet heeft gepost, zijn er 476 berichten van hen die schattig zijn die je kunt bekijken (we raden degenen van hen in hoeden en strikken ten zeerste aan!). Met hun vage teddybeerlook is het gemakkelijk te zien hoe snooooopybabe 260.000 volgers heeft!

thematische pauze

35. @princessmonstertruck

Princess Monster Truck werd gevonden in de straten van New York en lijkt, ondanks de naam, geen fan te zijn van monstertrucks. Ze heeft een extra schattige onderbeet die haar op al haar foto’s een beetje een chagrijnige blik geeft (althans op eerdere foto’s; sindsdien heeft ze de meeste van haar tanden moeten laten verwijderen). Ze is echter nog steeds een fenomenale schoonheid, met haar donzige zwarte vacht!

thematische pauze

36. @beautynthebean

Beauty and the Bean, ook bekend als Lily and the Bean, zijn twee geredde katten. Lily is de rustigere, een witte poes met één blauw oog en één groen, terwijl Bean een oranje katachtige is die een beetje een dramakoning is (er staat een heel gedicht over hun relatie op Instagram!). Bean lijkt iets meer op de Instagram van het duo te staan dan Lily, meestal in schattige kleine Reels. Neem een kijkje op hun account en volg de avonturen van deze fantastische katachtigen met de rest van hun 239.000 fans!

thematische pauze

37. @the.dark_lord

De Dark Lord is de “donkerste Sphynx op het internet” (hoewel hij minder donker en schattiger lijkt naarmate je meer door zijn Instagram gaat). Misschien wel het leukste aan deze kat is de manier waarop hij vaak op slechts twee voeten op zijn rug zit of staat (het tweede schattigste is dat hij een bad krijgt terwijl hij een badmuts draagt). Als je een liefde hebt voor Sphynxen, is dit zeker de kat voor jou, dus ga erop uit en volg The Dark Lord!

thematische pauze

38. @samhaseyebrows

Zoals je waarschijnlijk al geraden hebt uit de naam van dit Instagram-account, is Sam een kat met wenkbrauwen. Deze witte kat heeft twee zwarte gebieden op zijn hoofd en gezicht, recht over de ogen, waardoor hij eruit ziet alsof hij wenkbrauwen heeft als je hem in het gezicht kijkt, en het is geweldig. Je kunt Sam en zijn wenkbrauwen volgen terwijl ze dutjes doen, genieten van lekker eten en gitaar spelen op zijn account!

thematische pauze

39. @littlebittyoctober

October is een itty bitty zwarte Perzische intentie om de wereld over te nemen (en we geloven dat ze het aankan!). Oktober valt zeker in de categorie ‘derpcat’, met een groot aantal Instagram-foto’s waarop ze hilarische gezichten maakt. Er zijn ook een aantal fantastische video’s van haar toen ze een kitten was en weinig meer dan een watje. We raden je aan om vandaag nog naar Instagram te gaan om een volger te worden!

thematische pauze

40. @grumpy_kitzia

En ons laatste top kat Instagram-account is van Kitzia, de Grumpiest Florida Cat! Dit is zeker een chagrijnig uitziende katachtige, maar ze hebben een van de schattigste boze gezichten die we ooit hebben gezien. Kitzie ziet er misschien uit alsof ze chaos en vernietiging beramen in al hun foto’s (en heel misschien is dat precies wat ze doen), maar het maakt hun Instagram-foto’s des te schattiger!

3 kat face divider

Langhaar vs Korthaar Populariteit

Dus, wie is er populairder online – langhaar of korthaar katachtigen? Over het algemeen winnen kortharen de populariteitswedstrijd, mogelijk omdat korthaar katten vaker worden aangetroffen, omdat het langharige gen recessief is en het korthaar dominant is. Plus, laten we eerlijk zijn – hoeveel we ook van donzige katten houden, die met kort haar zijn zeker gemakkelijker te verzorgen! En langharige katten hebben de neiging om vaker te verharen dan kortharige (nogmaals, al die vacht!).

Wat betekent dat allemaal online? Volgens het zoekvolume van hashtags op Instagram werd #domesticlonghair in totaal 132.000 keer doorzocht, terwijl #domesticshorthair een zoekvolume van 584.000 had. Daar zit een groot verschil! Natuurlijk waren er andere hashtags die vaak op Instagram werden gezocht voor beide katachtigen, die je hieronder kunt zien, maar kortharige katachtigen winnen zonder twijfel.

#longhaircat: 365,000
#shorthaircat: 143,000
#longhaircatsofinstagram: 21,700
#shorthaircatsofinstagram: 1,000
#longhaircats: 77,000
#shorthaircats: 29,700

Polydactyl Cat Populariteit

Je bent misschien niet bekend met polydactylkatten, dus wat zijn ze precies? Dit zijn katachtigen geboren met een fysieke afwijking waardoor ze meer tenen hebben dan normaal. Deze katten kunnen zes of zelfs meer tenen aan hun voeten hebben! Dus, hoe populair zijn ze op Instagram?

Best populair; De hashtag #polydactylcat heeft een zoekvolume van 397.000 op dit social media platform! Dat is veel zoeken naar deze schattige katten met extra tenen.

polydactyl kitten liggend op de houten vloer
Afbeelding credit: Sheila Fitzgerald, Shutterstock

Stamboom vs hybride rassen

Dan zijn er stamboom- en hybride kattenrassen die online worden bekeken. Welke van deze wordt vaker gezocht?

Ten eerste moet je het verschil tussen de twee kennen. Een raskattenras is een ras met een stamboom die kan worden getraceerd (zoals het geval zou zijn bij katachtigen die afkomstig zijn van fokkers). Een hybride kattenras is een ras dat ofwel een bijproduct is van het fokken van twee verschillende binnenlandse rassen of een gedomesticeerd en wild kattenras. Hybride kattenrassen komen vaker voor dan stamboom (althans de bijproducten van twee verschillende binnenlandse rassen; binnenlandse en wilde kattenmixen zijn nog niet zo gebruikelijk).

Maar welke van deze is online populairder? Hoewel hybride rassen vaker voorkomen, zijn stamboomrassen online populairder! Op Instagram werd #pedigreecat 83.700 keer doorzocht, terwijl #hybridcat slechts een zoekvolume van 46.800 had. #pedigreecats kwam ook als beste uit de bus met 24.600 zoekopdrachten tegenover #hybridcats met 13.700. En #purebredcat had een zoekvolume van 10.500, maar #mixedbreedcat had een hoger zoekvolume van 15.200.

Beide worden vrij vaak doorzocht, maar stambomen winnen!

Nog een laatste opmerking

Als al deze mooie, dwaze katachtigen je hebben geïnspireerd om een eigen kat te nemen, heb je veel om over na te denken. Naast het beslissen wat voor soort kat je wilt, moet je nadenken over hoe je die kat krijgt.

Als je met een raskat van een soort gaat, moet je via een fokker gaan, maar je moet ervoor zorgen dat je met een verantwoordelijke en ethische fokker werkt. Er zijn een aantal kittenmolens die het werk van het fokken niet verantwoord doen, wat kan resulteren in zieke katachtigen en meer. Kattenverenigingen, zoals The International Cat Association (TICA), hebben vaak lijsten met fokkers die zijn geregistreerd; Lokale dierenartsen kunnen ook aanbevelingen hebben.

Als je je geen zorgen maakt over de vraag of een potentiële kat een stamboom is, overweeg dan om te adopteren in plaats van te winkelen! Bekijk uw plaatselijke asiel, waar u waarschijnlijk een verscheidenheid aan katten van gemengd ras kunt vinden (en af en toe zelfs een stamboom). Als je veel zwerfdieren in je omgeving hebt, kun je overwegen om er een te adopteren. Veel katachtigen in de wereld hebben geen thuis, en als je er een adopteert, red je een leven!

kattenpootverdeler

Conclusie

Aan katten geen gebrek op het internet; Vanaf de vroegste meme-dagen hebben katachtigen altijd online populariteit genoten. Sommige rassen worden meer gezocht dan andere, zoals blijkt uit de top 30 kattenrassen die populair zijn op internet, maar mensen lijken gewoon van katachtigen in het algemeen te houden. Er is ook geen klein aantal internet-beroemde kitties. Van de bekende Grumpy Cat tot Puff the Chef Kitty, er zijn een overvloed aan katten online die veel meer Instagram-volgers hebben dan ieder van ons!