Waarom zijn katten zo zacht?

BetterWithCats.net kan een kleine commissie verdienen wanneer je een van de links op deze pagina gebruikt om een aankoop te doen.

Als je een kat hebt die thuis op je wacht, dan weet je dat er niets beter is dan terugkomen en je hele gezicht in hun zachte pluizigheid en zijdezachte beharing te dompelen, vooral de buikstreek!

Ik kan uren doorbrengen met het aaien van mijn katachtige opperheer, tot het punt waar het aanraken van hun zachte vacht verandert in een mediterende repetitiviteit.

Dus, waarom zijn katten zo zacht?

De zachtheid en zijdezachtheid van de vacht van een kat hangen af van hun ras, hun genetica, het type vacht dat ze hebben, en hoe voedzaam hun dieet is. De verzorgingsgewoonten van uw kat kunnen ook van invloed zijn op hoe gezond en zacht hun vacht is, evenals hun leeftijd.

Als je meer wilt weten over de zachte vacht van je kat en hoe ze dit zijdeachtige effect bereiken, lees dan verder!

Waarom zijn katten zo zacht?

Als het op hun vacht aankomt, weet ik zeker dat onze katten een paar schoonheidsgeheimen onder hun harige mouw hebben, de mysterieuze wezens die ze zijn. Met een paar traktaties, een lange speelsessie, en uitgebreide knuffels was mijn kat klaar om alle bonen te morsen, en ik ben hier om zijn zijdeachtige kennis te delen!

Reden 1: Ze hebben een dubbele vacht

De belangrijkste reden waarom de vacht van je kat zo zacht aanvoelt, is het feit dat er meer dan één laag overheen zit. De meeste katten hebben een ondervacht, ook bekend als donshaar, dat veel korter en pluiziger is, en helpt katachtigen warm te houden tijdens de koude maanden. Aangezien er een ondervacht is, heeft u het goed geraden, er is ook een bovenvacht of ook wel beschermhaar genoemd.

Deze bovenlaag heeft het meeste pigment en aftekeningen, het haar is meestal grover in vergelijking met de ondervacht, en het beschermt katten tegen de ultraviolette straling van de zon, en het stoot water af.

Er is ook nog een derde laag, die het kruinhaar wordt genoemd. Deze laag is de tussenpersoon tussen de boven- en ondervacht. Nogmaals, het helpt de bovenvacht om de huid beter te beschermen en water af te stoten, terwijl het ook de ondervacht helpt om de kat warm te houden, een proces dat thermoregulatie wordt genoemd, “waarbij uw kat zijn haarzakjes zal verplaatsen om ze dichter bij elkaar te brengen als ze het koud hebben of verder uit elkaar als ze het warm hebben”.

Je zou kunnen merken dat uw katje vooral zacht is tijdens de winter en dat komt omdat de zachte en pluizige ondervacht dan op zijn dikst is. Aan de andere kant, wanneer katten beginnen te verharen om zich voor te bereiden op de hete zomer, kan je hun vacht grover vinden, en minder pluizig uitziend.

Reden 2: Het is hun genetica

Hoewel de lagen vacht die onze kittens hebben een grote rol spelen in waarom ze zo zacht zijn, moeten we ook rekening houden met de genetica van elke individuele kat. Sommige katten hebben van nature een zachtere vacht dan anderen, hun ondervacht kan dichter zijn omdat ze gewend zijn om in koudere klimaten weg te gaan, of ze hebben gewoon de zachtheid van hun ouders geërfd.

Andere katten daarentegen hebben misschien een ruigere en hardere vacht en daar is niets mis mee, de ruige vacht is gewoon een natuurlijk onderdeel van wie ze zijn. Bepaalde rassen staan bekend om hun ultra pluizige vacht zoals de Ragdoll kat bijvoorbeeld, zoals je zelf kunt zien in de video hieronder.

De Amerikaanse Draadhaar, aan de andere kant, heeft een vacht die pezig is, maar ook dik, hard en veerkrachtig. U moet ook rekening houden met het type vacht dat uw kat heeft; langharige katten zijn meestal zachter, terwijl kortharige katten niet altijd in staat zijn om zo’n pluizig potentieel te bereiken.

Als je meer te weten wilt komen over de genetica van je kat, dan zou je een DNA- of afstammingstest kunnen proberen. Deze test zou u meer moeten vertellen over de afstamming van uw kat, wat veel kan verklaren over waar zij hun weelderige vacht vandaan hebben.

Reden 3: Om de huid te beschermen

Zoals ik in het begin al zei, speelt de vacht van uw kat een belangrijke rol in hun overleving. Het beschermt hun huid tegen de zon en de kou en hoe pluiziger het is, hoe beter. De vacht van een kat kan ook helpen om door nauwe ruimtes te glippen zonder te blijven hakenomdat elke haarbeweging signalen door hun huid stuurt, die hen helpen hun flexibele lichaam te manoeuvreren.

Laten we niet vergeten dat hoe dichter de vacht, hoe beter een kat beschermd is tegen krabbens, door een soort barrière te creëren tussen hem en welke klauw dan ook die op het punt staat hen te pakken.

Hoewel deze beschermende functie geweldig is voor de overleving van een kat tegen roofdieren, grotere prooien, of andere katten, is het voor mensen beslist een aww-factor en het versnelt het verlangen om je gezicht te begraven in de goddelijke katachtige pluizigheid!

Reden 4: Verzorging

Om een zachte vacht te hebben kan men er niet gewoon mee geboren worden, het moet ook onderhouden worden, iets waar katten ware experts in zijn. Volgens Dr. Wailani Sung, “besteden katten gemiddeld 15 tot 20 procent van hun tijd aan het verzorgen van zichzelf, en dit wordt beschouwd als een normaal gedrag voor hen.”

Als u vindt dat de vacht van uw kat erg zacht is dan ze waarschijnlijk veel van hun tijd besteden aan het ontklitten van de mogelijke knopen, het verwijderen van het vuil, en het verdelen van de natuurlijke oliën van hun huid door hun vacht met behulp van alleen hun tong. Als de vacht van je katje er ruig uitziet, dan verwaarlozen ze misschien hun verzorgingstaken.

Veel kattenouders, waaronder ikzelf, besteden een paar uur per week aan het verzorgen van onze katten. Het helpt om zich te ontdoen van dood haar dat zich vastklampt aan het lieve leven en maakt de vacht zacht en glanzend. Dus, als je niet tevreden bent met hoe zacht de vacht van je kat eruit ziet, vooral als ze ouder worden, overweeg dan om te investeren in een goede kattenborstel, en maak een verzorgingsschema dat past bij jou, je kat, en hun vachttype.

Reden 5: Goede Voeding

Genetica en verzorging zijn enkele van de topgeheimen van de schoonheidsroutine van de katachtige, maar voeding speelt ook een cruciale rol. De slechte voeding van een kat wordt weerspiegeld op hun vacht, waardoor deze droog en broos wordt, en met haren die vaak afbreken en uitvallen. “Voor gezond haar, huid en lichaam heeft uw kat een dieet nodig met een goede balans tussen koolhydraten, eiwitten en vetten, net als u,” stellen dierenartsen.

Dus, als je je kat een rijk dieet geeft, moet je niet verbaasd zijn hoe zacht hun vacht is! En als je problemen hebt met het vinden van de juiste voeding voor je kieskeurige kat, kijk dan eens naar onze gids voor de best smakende kattenvoeding.

Waarom zijn sommige katten zachter dan andere katten?

Misschien heb je gemerkt dat hoe goed je je kat ook voedt en hoe vaak je hem ook verzorgt, zijn vacht nooit zo zacht is. Of misschien heb je gezien dat katten van hetzelfde ras of die er hetzelfde uitzien, een verschillende vachtstructuur hebben, de een zacht, de ander ruig. Wel, zoals met de meeste dingen in het leven is er een verklaring voor dit mysterie!

Verwilderde Katten Vs Huiskatten

Afgezien van het feit dat alle katten uniek zijn, en hun vachten kunnen verschillen, spelen individuele omstandigheden een cruciale rol in hun uiterlijk. Het grootste verschil in vachtverschijning kan worden waargenomen tussen verwilderde of zwerfkatten en katten die alleen binnenhuiskatten zijn.

Katten die hun hele leven buiten hebben doorgebracht, worden geconfronteerd met een harde realiteit waarin prooien schaars zijn en zelfs als ze die te eten krijgen, kan het voedsel bedorven zijn of te weinig voedingsstoffen bevatten. Uitdroging kan ook de zachtheid van de vacht aantasten en de natuurlijke glans verminderen, iets waar veel verwilderde katten mee te maken krijgen omdat schone waterbronnen moeilijk te vinden zijn, vooral in een stedelijke omgeving.

Hoewel alle katten zichzelf verzorgen, zelfs zwerfkatten, is deze taak veel moeilijker voor deze groep verschoppelingen. Na verloop van tijd kan het constante stof en vuil moeilijk te reinigen zijn, hoe hard een zwerfkat het ook probeert. Alertheid en angst voor roofdieren kunnen ook invloed hebben op hoe vaak of hoe lang ze hun vacht verzorgen, wat kan leiden tot een bevlekte vacht die er niet zacht uitziet en het waarschijnlijk ook niet is.

Huiskatten aan de andere kant worden meestal goed verzorgd. Ze hebben voedsel tot hun beschikking, ze worden regelmatig verzorgd en hun baasjes kunnen ze zelfs af en toe een bad geven. De liefde en verzorging die binnenkatten krijgen, kan van grote invloed zijn op het uiterlijk en de zachtheid van hun vacht, maar huiskatten die naar buiten mogen, kunnen ook minder zacht aanvoelen.

Buitenkatten kunnen rommelig worden en zwarte katten die uren in de zon liggen, kunnen wat van die pluizigheid verliezen omdat hun vacht verbleekt en er uiteindelijk bruin uitziet.

Uiteindelijk is het belangrijk om de vacht van je kat niet te vergelijken met die van andere katten, want ze komen in verschillende gradaties van zachtheid en dat is een deel van hun charme!

Waarom zijn katten zachter dan honden?

Hoewel veel mensen de neiging hebben te beweren dat katten en honden niets hebben dat hen verbindt, delen ze beiden een voorouderlijke overeenkomst. Ze behoren beide tot het Animalia koninkrijk, wat betekent dat ze pups en kittens baren en dat ze hun kroost borstvoeding geven totdat ze in staat zijn om ander voedsel te consumeren. Zij behoren ook tot de klasse van de Mammalia, wat betekent dat zij een vacht op hun huid hebben die hen warm houdt.

Natuurlijk hebben katten en honden een iets andere vacht. Honden hebben een ondervacht voor isolatie en een bovenvacht die helpt water af te stoten en vuil af te weren, maar in tegenstelling tot de meeste katten, hebben honden niet de middelste laag gazonhaar en er zijn veel hondenrassen die een zeer korte ondervacht hebben of helemaal geen ondervacht.

Als het op zachtheid aankomt speelt de ondervacht een grote rol, daarom zijn katten meestal pluiziger, maar veel hondenrassen hebben ook een grovere bovenvacht, en de textuur wordt meestal aangeduid als ruwharig. Als de dekharen op de vacht van een hond hard zijn, zijn ze ook minder flexibel en als je ze aait, voelen ze aan als een vaste massa en is het moeilijk om een individueel deel te bewegen.

Deze honden voelen beslist niet zacht aan, en of ze lang of kortharig zijn maakt geen verschil.

Honden zijn ook buitenhuisdieren, en ze hebben de neiging een actief leven te leiden in minder dan schone situaties, waarbij ze op hun baasjes moeten vertrouwen als het op schoonmaken aankomt. Katten daarentegen besteden uren aan het verzorgen van hun vacht en het behouden van de natuurlijke zachtheid, en bij de meeste kattenrassen is het gemakkelijk om met je vingers door hun vacht te gaan.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen hondenrassen bestaan met een even zachte vacht. Deze rassen zijn meestal langharige honden met een pluizige bovenvacht en een wollige ondervacht, zoals de Samojeed, gemaakt van 100% zuiver witte zachtheid. Of de Pomeranians die bekend staan om hun pluizige dubbele vacht en de lijst gaat maar door.

Heeft Stemming invloed op de vacht van een kat?

Katten lijken misschien mysterieus, of dat ze altijd alles onder controle hebben, maar uiterlijk kan bedrieglijk zijn. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht zijn onze katachtige metgezellen emotionele wezens en zowel hun omgeving als hun baasjes kunnen hen tevreden, opgewonden of angstig, en boos laten voelen.

Hoe gelukkig een kat is zal weerspiegelen in hun gedrag, als een eens extravert en actief poesje verdrietig wordt dan kunnen ze stil worden, lethargisch, en vermijdend. Hun voedingspatroon kan veranderen, ze kunnen ongewenst kattenbakgedrag ontwikkelen en ze kunnen hun verzorgingsroutine verwaarlozen.

Dit alles kan een slechte invloed hebben op hun vacht, en zelfs leiden tot extreem gedrag zoals over-kammen, ook bekend als “psychogene alopecia”. Veterinarian Dermatology Consultants stelt dat “ook bekend als zelf-trauma, psychogene alopecia ontstaat wanneer de kat zoveel haar uittrekt dat de vacht dun en ongelijkmatig wordt of zelfs kaal. Psychogeen betekent dat het probleem begint in een mentaal of emotioneel conflict.

Dus, het geluk of verdriet van je kat kan zeer zeker invloed hebben op hoe hun vacht eruitziet, en daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan de gevoelens van je kat!

Moet ik me zorgen maken als de vacht van mijn kat niet zacht is?

Zelfs met de juiste verzorging, zullen sommige katten geen superzachte vacht hebben, en zolang ze gezond en gelukkig zijn en je geen veranderingen in hun eetlust of humeur hebt opgemerkt, moet je je niet bezighouden met de zachtheid van hun vacht. De vacht van een kat kan ook veranderen naarmate ze groeien, sommige kittens kunnen heel zacht zijn, maar als ze volwassen zijn, wordt hun vacht harder en andersom.

Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat de vacht van je kat er anders uit zal zien afhankelijk van de seizoenen. Ze hebben de neiging om er pluizig uit te zien tijdens de winter, vooral als ze naar buiten mogen, of als je ergens woont waar de winters echt koud zijn. In de zomer zien mijn katten er vaak wat ruwer en dunner uit, omdat ze dan een groot deel van hun ondervacht verliezen.

Natuurlijk, als je merkt dat de vachtconditie van je kat verslechtert, samen met gedragingen zoals overmatig verzorgen, krabben en zelf bijten, dan ben je misschien iets op het spoor. Allergieën kunnen verantwoordelijk zijn voor het slechte uiterlijk van de vacht van uw kat en het ontbreken van die zachte weelderigheid, evenals andere huidaandoeningen veroorzaakt door parasieten, zoals teken, vlooien en ringworm.

Hoewel ringworm vaker voorkomt bij kittens en jonge katten met een verzwakt immuunsysteem, wijst Dr. Adam Peterson erop dat, “klinische tekenen van ringworm kunnen bestaan uit overmatig verharen, gebroken haren, vlekkerige of cirkelvormige gebieden van haaruitval, huidschilfers, korsten, rode bultjes, en soms diepgewortelde knobbels.”

Als je katje ouder is en je merkt dat zijn vacht er niet meer zo glanzend en gezond uitziet als vroeger en niet meer zacht aanvoelt, dan kan het een medische aandoening zijn zoals Hyperthyreoïdie. Volgens Cornell Veterinary, is een van de meest voorkomende symptomen een kat die “er onverzorgd, mat of vettig uitziet”.

Vachtveranderingen worden vaak waargenomen bij zwaarlijvige of oudere katten die niet de flexibiliteit hebben om zichzelf goed te verzorgen. Eventuele gebitsaandoeningen kunnen de vachtverzorging ook tot een pijnlijke ervaring maken. Het klitten van de vacht van uw kat is iets dat zeker niet onopgemerkt en onbehandeld mag blijven, omdat het kan leiden tot ernstiger problemen, zoals overmatig krabben door irritatie, verzameling van bacteriën, en stank.

Hoe kan ik de vacht van mijn kat zacht en glanzend maken?

Er zijn drie dingen die een verantwoordelijke katteneigenaar kan doen om de vacht van zijn kat te verbeteren, en als je al bovenaan deze lijst staat dan is de kans groot dat je kat al zo zacht is als ze maar kunnen worden. Maar als u niet zeker weet wat uw kat weerhoudt van het bereiken van zijn volledige zachte potentieel, dan zijn er een paar dingen waar u aan kunt werken.

Juiste voeding

Natuurlijk, de beste manier om de vacht en de algehele gezondheid van uw kat te verbeteren is te investeren in een goede kwaliteit voeding. Dr. Coates, die schrijft op PetMD, beveelt aan dat het voer van uw kat 45% eiwit bevat en tussen de 25% en 35% vet. Dierenartsen stellen ook dat “toevoeging van omega-3 vetzuren, linolzuur en zink in combinatie de glans van de vacht verhoogt en de droge, schilferige huid (huidschilfers) vermindert.” Een tekort aan linolzuur leidt meestal tot roos, dun en verkleurd haar, en natuurlijk, overmatig verharen. Naast zink zijn ook biotine en B-vitamines verantwoordelijk voor een gezonde vacht.

Naast een goed dieet, kunnen bepaalde supplementen ook de vacht van uw kat verbeteren. Nordic Naturals is zeker mijn top keuze als het gaat om het toevoegen van meer gezonde vetzuren aan het dieet van mijn katten. U kunt de Nordic Naturals Omega-3 Pet op Amazon bekijken, die in vloeibare vorm wordt geleverd. Natuurlijk, alvorens te beslissen over het veranderen van de voeding van uw kat, moet u uw dierenarts raadplegen, om te zien of uw kat behoefte heeft aan supplementen en welke soort.

Terwijl goed kattenvoer uw prioriteit zou moeten zijn, moet u ook ervoor zorgen dat uw kat goed gehydrateerd is als u wilt dat ze gezond zijn en een superieure vacht zachtheid bereiken. Jason Nicholas BVM zegt dat “als uw kat natvoer eet, wat sterk wordt aanbevolen, ze tussen de 3,85-4,4 ounces water uit een blikje krijgen (gemiddeld 5,5 ounce per blikje).

Dat is de helft van hun dagelijkse hoeveelheid water.” Vergeet ondertussen niet om hun voer- en waterbakjes gescheiden te houden, aangezien katten zullen vermijden om naast een voedselbron te drinken, en probeer te investeren in een mooie waterfontein, die van hydratatie een speelse ervaring kan maken.

Regelmatige Verzorging

U kunt de vacht van uw kat van binnenuit zachter maken, maar u moet er ook voor zorgen dat de vacht van buitenaf wordt onderhouden. Tammy Hunter, DVM legt uit dat “alle katten baat hebben bij regelmatig borstelen om losse haren en dode huidcellen te verwijderen, om de vacht vrij te houden van vuil, afval en uitwendige parasieten, en om de natuurlijke oliën langs de haarschachten te verdelen.

Naarmate uw kat ouder wordt zal het onderhoud van hun vacht meer en meer uw verantwoordelijkheid worden. Katten met overgewicht hebben ook hulp nodig bij het bereiken van het rughaar dat uiteindelijk vettig en mat kan worden.

Afhankelijk van de vacht van je kat zullen de verzorgingsvereisten verschillen, aangezien kortharige katten en langharige katten verschillende behoeften hebben, waarbij de laatste regelmatig verzorging nodig hebben, wat hen niet alleen zal helpen om een bolletje zachte vacht te worden, maar ook de totale verharing zal verminderen.

Als het op borstels aankomt, is mijn favoriet deze zelfreinigende borstel van Hertzko op Amazon en met meer dan 30.000 vijfsterrenbeoordelingen betekent dit dat mijn katten niet de enigen zijn die ervan genieten! In sommige gevallen kan een bad ook helpen om het verharen onder controle te houden, maar het is niet iets wat je te vaak wilt doen, en het moet alleen worden gedaan met katvriendelijke shampoos en nooit met babyshampoo.

Een gezonde en gelukkige omgeving

Stemming, zoals we hebben besproken, kan zeer zeker invloed hebben op de vacht van uw kat, en deze veranderen van zacht en glanzend naar dof en haveloos. Kattendeskundigen stellen dat katteneigenaren hun katten de juiste omgeving moeten bieden als we willen dat ze gelukkig zijn. Voedzaam voedsel, voldoende water en een schone kattenbak zijn een goed begin, maar katten hebben ook krabpalen nodig om hun rugspieren te strekken en hun nagels te knippen, en het belangrijkste is dat ze menselijke aandacht en spelletjes nodig hebben!

Als je wilt dat je kat zich gelukkig voelt, zacht aanvoelt en er glanzend uitziet dan is spelen met ze belangrijk. Volgens dierenartsen, “kan regelmatig spelen helpen om je kat actief te houden en haar helpen een gezond gewicht te behouden. Interactief spelen tussen u en uw kat kan ook helpen om sommige gedragsproblemen te voorkomen die kunnen ontstaan door verveling.” Dergelijke problemen leiden meestal tot coping-mechanismen zoals overgrooming, in welk geval u zult merken dat er plekken vacht ontbreken en een algehele ongelijkmatige look.

Het belangrijkste is dat Dr. Jonathon Lidbury suggereert dat spelen met onze katten ook ons ten goede komt, omdat katten “gezelschap bieden, wat vooral gunstig is voor mensen die sociaal geïsoleerd zijn, vanwege verschillende redenen, maar ze bieden ook stressverlichting en lichte lichaamsbeweging als je met ze speelt.”

Tot slot, als het gaat om de gezondheid, het geluk en de zachte vacht van je kat, zijn regelmatige bezoeken aan de dierenarts een must. Dus, als je merkt dat de vacht van je kat er dof of vlekkerig uitziet of als er gewoon iets niet in orde lijkt te zijn, zorg er dan voor dat je eerst de mening van je dierenarts inwint voordat je besluit iets te veranderen aan hun dieet, verzorgingsroutine en omgeving.

Welke rassen hebben de zachtste vacht?

Er zijn veel dingen die bepalen hoe zacht de vacht van een kat is en er zijn zeker een paar rassen, zowel langharig als kortharig die aanspraak kunnen maken op de titel van de zachtste haarbal. Dus, laten we onze top keuze eens bekijken!

Maine Coon

Een van de meest indrukwekkende katten die er zijn is de Maine Coon. Ze staan bekend om hun zachtaardige en nieuwsgierige karakter, om hun reusachtige omvang, en om hun zachte vacht. Ze hebben zo’n leeuwachtige kraag rond hun nek, waardoor hun borstkas er opgezwollen en vorstelijk uitziet, wat je niet kunt weerstaan maar aanraken, en als je een Maine Coon hebt dan weet je dat hun ondervacht het zachtste deel is!

Perzisch

Een van de schattigste en pluizigste katten die er zijn is zeker de Perzische. Je zult het niet kunnen laten om de vloeiende vacht van een Perzische kat aan te raken, maar zijn katoenachtige textuur is niet gemakkelijk te onderhouden. Volgens dierenartsen, “moet de vacht dagelijks worden verzorgd met een roestvrijstalen kam om vervilting, klitten en losse haren te verwijderen.”

Birmaan

Dit schattige poesje komt in myriaden pastelkleuren, blauw, lila, en crème om er een paar te noemen, maar het belangrijkste is de vacht van de Birmaan is zacht, zijdeachtig en weelderig! De Cat Fanciers Association verklaart dat in tegenstelling tot de Perzische kat “Hun vacht niet klit, en ze vereisen een minimum aan verzorging.”

Wie zou er nee kunnen zeggen tegen zo’n pluisje ?

Noorse en Siberische Boskat

De Noorse Boskat heeft een ongelooflijke dubbele vacht, en terwijl de bovenvacht zijdeachtig aanvoelt is de ondervacht wollig. De Siberische kat lijkt erg op de Noorse boskat, omdat ze een lange, dikke, en vooral zachte vacht heeft, en nog iets wat ze delen is de verharingsperiode, wanneer de vachtmatten in grote klompen worden afgeworpen.

Brits Korthaar

De zachtheid van een Brits korthaar is onmiskenbaarmaar het is ook behoorlijk pluche door de dichtheid. Hun verzorging is misschien niet zo veeleisend, maar zelfs kortharige katten verharen, daarom kan regelmatig borstelen helpen om hun zijdezachte vacht te behouden!

Je weet misschien niet wat deze kattenouders zeggen, maar één ding is duidelijk: hun Britse korthaarkitties zijn te zacht om aan te pakken!

Russisch Blauw

De Cat Fanciers Association spreekt vol lof over de Blauwe Rus door te zeggen dat “een van de kenmerken van de korte, zijdeachtige, dichte vacht is het pluche gevoel en het gebrek aan constante verharing.” Dus, als u een zacht poesje wilt hebben zonder al te veel borstelen, is de Blauwe Rus perfect voor jou!

Devon en Cornish Rex

Er zijn veel kortharige katten die zacht en zijdeachtig zijn, maar het leek me geweldig om twee extreem kortharige katten aan het eind van deze lijst te vermelden. De Devon Rex heeft een vacht die wild krullend is, maar als je hem aanraakt, kan hij alleen maar omschreven worden als zacht en suedelachtig.

Evenzo heeft de Cornish Rex een korte vacht, en die voelt ongelooflijk zacht aan, en om nog preciezer te zijn citeer ik de CFA.”Vergelijkingen met gesneden fluweel, karakul lam, konijnenbont, of zijde. In feite, niets anders voelt precies aan als een Cornish Rex vacht.

Slotgedachten

En daar heb je het dan! We hebben alle redenen onderzocht waarom katten zulke zachte wezens zijn, en welke rassen de echte Koninklijken zijn als het op zachtheid aankomt.

Ik denk dat wat we van dit alles moeten meenemen is dat alle katten verschillend zijn, en hoewel we ze premium voer moeten geven en voor hun welzijn moeten zorgen, moeten we niet verwachten dat ze de zachtste vacht hebben, maar dat we hun vacht accepteren zoals hij is. Alleen op die manier zullen ze een zacht plekje voor ons in hun hart bewaren!

Vertel ons nu, is uw kat zacht om aan te raken, of zijn ze van nature ruig en haveloos?