12 katten die van water houden (en waarom de meesten het haten)

Iedereen die een kat als huisdier heeft gehad, weet dat ze meestal niet compatibel zijn met water. In feite is het flikkeren van vloeistof naar je kat een beetje zoals het flikkeren van wijwater naar een vampier. Toch is er altijd die verrassende kat die geniet van alles wat H is20. Laten we eens kijken naar deze 12 katten die van water houden!

Waarom hebben katten een hekel aan water?

Misschien heb je als kind je kat in het bad “geduwd” om te zien hoe hij zou reageren … Of geflikkerd water tijdens het afwassen… Of richtte de slang tijdens het water geven van de bloembedden. Het maakt niet uit wat voor soort watermarteling je je kat hebt aangedaan, je hebt waarschijnlijk een sterke, melodramatische afkeer van water waargenomen. Dus, waarom hebben katten zo’n hekel aan water?

Tijger waadt door water

Veel van deze afkeer komt neer op biologisch instinct: katten zijn niet, en zijn nooit geweest, erg blootgesteld aan grote hoeveelheden water. Zoals Litter-Robot-dierenarts Dr. Justine Lee uitlegt, stamden de meeste katten af van de woestijngebieden van de wereld en was het onwaarschijnlijk dat ze ooit zouden gaan zwemmen. Dr. Lee zegt dat terwijl sommige grote, wilde katten zoals tijgers graag zwemmen en stoeien in het water om af te koelen, de meeste andere grote katten zoals panters en leeuwen hun hoofd niet eens onder water willen steken.

Vochtabsorberende jassen

Nog een reden waarom katten een hekel hebben aan water? De meeste huiskatten hebben bontjassen die absorberen in plaats van vocht af te buigen. Dat betekent dat als je kat eenmaal nat is, hij lang nat is. Dit voelt niet alleen ongemakkelijk voor uw kat, het maakt ook zijn kieskeurige verzorgingsgewoonten moeilijker te bereiken. Een allround spelbreker!

12 katten die van water houden

Elke kat kan je verrassen met een fascinatie voor water. Er zijn echter ook 12 kattenrassen die meer van water houden dan de gemiddelde katachtige.

Turkse Bestelwagen

Turkse Van katten die van water houden

Het Turkse busje staat bekend als de ‘Zwemmende Kat’. Dit zeldzame en oude ras is van nature dol op water en ontleent zijn naam aan lake Van in het zuidoosten van Turkije.

Turkse Angora

Turkse Angora katten die van water houden

Neef van de Turkse Van, de Turkse Angora kat is ook een uitstekende zwemmer. Deze katten hebben ook de neiging om heterochromie te hebben, of anders gekleurde ogen.

Bengalen

Bengaalse katten die van water houden met grijze Litter-Robot 3 Connect

De exotisch ogende Bengaalse kat is zeer actief, intelligent en goed in het leren van trucs. Hij heeft affiniteit met water en mag zelfs met je mee onder de douche!

Maine Coon

Maine Coon katten die van water houden

Maine Coons zijn zachte reuzen met zware, waterbestendige jassen die zich lenen om in water te spelen. Dit ras heeft ook de neiging om zeer onderhoudsarm te zijn.

Egyptische Mau

Egyptische Mau katten die van water houden

Samen met haar liefde voor water, is de Egyptische Mau speciaal om te verschijnen in oude Egyptische kunstwerken en om de snelste huiskat te zijn die er is.

Hooglander

Highlander katten die van water houden

Deze bob-tailed kruising is zeer energiek, speels en aanhankelijk. Zijn liefde voor water staat op gelijke voet met zijn nieuwsgierige aard.

Japanse Bobtail

Japanse Bobtail katten die van water houden

Het oude Japanse Bobtail-ras staat bekend om haar korte “konijnenstaart”, haar grote woordenschat en – je raadt het al – haar liefde voor water.

Abessinisch

Abessijnse katten die van water houden

Een van de oudste gedomesticeerde kattenrassen, de Abessijnse kat ziet eruit als een kleine poema, maar lijkt meer van water te genieten dan de typische bergleeuw.

Kurilian Bobtail

Kurilian Bobtail katten die van water houden

De lynx-uitziende Kurilian Bobtail staat bekend om zijn jachtvaardigheden en het spelen in water. Dit ras was populair in zijn geboorteland Rusland vanwege zijn mousing-vaardigheden.

Noorse Boskat

Noorse boskatten die van water houden

Met zijn waterbestendige overjas en dichte ondervacht, de Noorse Boskat staat bekend om het doorkruisen van barre omstandigheden, waaronder door water in het koude Scandinavië.

Savannah

Savannah katten die van water houden

De grote en avontuurlijke Savannah kat neemt heel goed aan de lijn en aan water. Ze behoudt de sterke jachtinstincten die door haar ouderrassen zijn doorgegeven.

Siberisch

Siberische katten die van water houden

De fascinatie van een Siberische kat voor water komt waarschijnlijk voort uit haar dikke drievoudige vacht, die haar voorouders beschermde tijdens de strenge winters van hun geboorteland Rusland.

Waarom hebben katten een hekel aan water? Nou, dat doen ze niet allemaal! Katten die van water houden, zijn misschien schaars en daarom heel bijzonder.