12 beste kattenbakken voor een klein appartement

 

Beste Kattenbakken voor een klein Appartement

Voor we elke kattenbak van naderbij bekijken, laten we eerst zien wat een kattenbak geschikt maakt voor een kleine leefruimte.

Waar moet je op letten voordat je een kattenbak koopt voor een klein appartement?

Een kattenbak kopen lijkt misschien een gemakkelijke klus, maar als je beperkte ruimte hebt kan dit lastig worden. Waar moet je op letten voordat je de uiteindelijke beslissing neemt?

Grootte en Vorm

Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden is de grootte. Je moet gaan voor een kattenbak die niet te groot is, zodat je hem mooi kunt inpassen in je kleine appartement. Maar de kattenbak kan ook niet te klein zijn, dus je moet ook rekening houden met de grootte en de mobiliteit van je kat wanneer ze hem gebruiken.

Als je een hoekje in je huis of ruimte hebt waar je van plan bent de kattenbak neer te zetten zorg er dan voor dat je het opmeet. Op die manier kunt u de afmetingen van uw ruimte vergelijken met de kattenbak en weet u dat hij erin zal passen.

Veel fabrikanten bieden dezelfde kattenbak in meerdere maten aan, zodat je niet beperkt bent in je keuze. Maar je moet ook kijken naar de suggesties van het merk over welke maat het beste zal werken voor bepaalde grootte katten, aangezien rassen zoals de Maine Coon de neiging hebben aan de grotere kant te zijn.

Gewicht is ook iets waar u rekening mee moet houden, omdat u de kattenbak zult moeten optillen als het tijd is om hem schoon te maken. Een lichtgewicht kattenbak zal u helpen hem te manoeuvreren zonder ongelukken en zal uw leven gemakkelijker maken!

Het kiezen van een kattenbak met hoge zijkanten kan ook verspreid strooisel verminderen dat het schoonmaken moeilijker kan maken in krappe ruimtes. Als uw kat niet van gesloten kattenbakken houdt, zal een kattenbak met hoge wanden ook helpen om ongelukjes te voorkomen waarbij de poep of plas van uw kat buiten de bak terecht kan komen.

De vorm van de kattenbak maakt misschien niet uit als u een groot huis heeft, maar bij kleinere appartementen kan het helpen ruimte te besparen. De meeste kattenbakken zijn rechthoekig, maar ze kunnen toch verschillen, zoals smal en lang. Hoekige kattenbakken zijn ook zeer geschikt om ruimte te besparen, maar u zult rekening moeten houden met de grootte van uw kat, omdat ze misschien niet goed in deze vorm passen.

Materiaal

Het materiaal van de kattenbak bespaart u misschien geen ruimte, maar het kan uw leven gemakkelijker maken. Het schoonmaken van een kattenbak in een klein appartement, vooral wanneer u een douche unite kan een nachtmerrie zijn, geloof me, ik ben er geweest.

Je moet een kattenbak krijgen die je efficiënt en snel kunt schoonmaken. Dit kan door simpelweg een zelfreinigende kattenbak te kopen of te kiezen voor een gemakkelijk schoon te maken materiaal zoals roestvrij staal of gepolijst plastic.

Gladde oppervlakken zullen ervoor zorgen dat de kattenbakvulling minder aan de zijkanten of bodem blijft kleven, dat er minder geurtjes vrijkomen en dat u minimaal hoeft te schrobben. Denk ook aan de duurzaamheid van het materiaal, want roestvrij staal gaat een leven lang mee, en kies voor een harde, duurzame plastic kattenbak die niet barst na verloop van tijd.

Type Kattenbak

De markt voor kattenbakken biedt een enorme variatie, maar als het gaat om beperkte ruimte zijn afgesloten of hoogzijdige kattenbakken ideaal. Ze bieden privacy, zelfs in drukke ruimtes zoals de woonkamer, wat super belangrijk is voor katten om hun toilet te blijven gebruiken.

Ingesloten kattenbakken zijn ook gemakkelijk te mengen met hun omgeving en meubels. Als u van plan bent om de kattenbak van uw kat in een kamer te zetten waar gasten komen en gaan, dan wilt u misschien aandacht besteden aan de esthetiek van de bak.

Gelukkig zijn er genoeg kattenbakken die je in het zicht kunt verbergen en onderdeel kunt maken van je interieurontwerp.

Als je veel van huis bent en je wilt niet terugkomen naar een stinkend appartement, overweeg dan een automatische kattenbak die de regelmatige schoonmaak overneemt die gedaan moet worden.

Om het volgen zo veel mogelijk te elimineren en uw vloeren strooiselvrij te houden kunt u gaan voor een top entry kattenbak. Op deze manier verliest u niet het toegankelijkheidsaspect van de kattenbak, wat geweldig is als u in uw appartement geen bak met een zijopening kunt hebben. Natuurlijk moet u in dit geval rekening houden met de mobiliteit en de leeftijd van uw kat.

Budget

Tot slot is de prijs van de kattenbak misschien een ander punt waar u zich zorgen over maakt. Hoewel kwaliteit onze eerste prioriteit zou moeten zijn, kan niet iedereen zich een futuristische kattenbak veroorloven die zichzelf reinigt.

U wilt er ook zeker van zijn dat het product dat u koopt lang meegaat, zodat u onderweg niet nog meer geld hoeft te verspillen. Dat is de reden waarom op zoek naar merken die bekend zijn in de huisdierenbranche, die garantie bieden, en waar mensen hoge beoordelingen over achterlaten.

Als je in een klein appartement woont, wil je waarschijnlijk gaan voor een kattenbak die er ook goed uitziet en de bak kan aan de prijzige kant zijn. Maar er zijn genoeg manieren om dit te omzeilen, zelfs goedkope kattenbakken van plastic kunnen er stijlvol uitzien, of je zou je eigen kattenbak behuizing kunnen bouwen.

Ik probeer meestal een evenwicht te vinden tussen prijs en kwaliteit en ik vind het niet erg om iets meer te betalen als ik weet dat het product lang meegaat. Je kunt ook op zoek gaan naar speciale aanbiedingen voor kattenbakken en zo het juiste kittentoilet binnen je budget krijgen!

12 Beste Kattenbakken voor een klein appartement

Nu is het tijd om te kijken naar onze topkeuzes voor kattenbakken die geweldig werken vanuit kleine appartementen!

1. Beste in het algemeen: Catit Regular Magic Blue Kattenbak

Catit Regular Magic Blue Kattenbak, Groot

 • Productafmetingen: 22,44 x 16,54 x 18,31 inch; 3,67 pond.
 • Dankzij het speciale openingsmechanisme van de voordeur kunt u deze gemakkelijk optillen wanneer u de box schoonmaakt.
 • Inclusief gratis magisch blauw filter dat ook apart wordt verkocht.

Deze Catit Regular kattenbak heeft om verschillende redenen de eerste plaats op mijn lijst veroverd. Het is de perfecte mix van kwaliteit en prijs omdat het vrij betaalbaar is, maar de kwaliteit van het plastic is niet dun of gemakkelijk te breken.

De gebruikte materialen zijn duurzaam. De geleiders vergrendelen goed, zodat de kap niet alleen op zijn plaats blijft, hoe intensief uw kat hem ook gebruikt, maar u bent ook veilig voor ongelukjes als u deze bak vol kattenbakvulling moet dragen om schoongemaakt te worden.

Deze kattenbak is er in twee maten, dus hoe klein of groot uw kat ook is ze kunnen zich er in omdraaien en de meest comfortabele positie kiezen om hun behoefte te doen.

De twee verschillende afmetingen van de kattenbak en de rechthoekige vorm zouden ook goed moeten werken voor kleinere appartementen. en kan in een hoek of tegen een muur worden geplaatst.

Als uw kat zich ongemakkelijk voelt bij het deurtje of de box, kunt u beide verwijderen. Het onderste deel van de doos kan nog steeds gebruikt worden en de wanden zijn nog steeds hoog om ongelukken en het overal rondstrooien van kattenbakvulling te voorkomen. U kunt altijd proberen de kap te plaatsen en vervolgens het deurtje, zodra uw kat vertrouwd raakt met zijn kattenbak en deze regelmatig gebruikt.

U kunt meer reviews lezen en de laatste prijs op Amazon bekijken door hier te klikken.

What I Love About It: Ik hou van het feit dat het voor een standaard kattenbak met kap best mooi is en dat je het op een zichtbare plek kunt bewaren zonder je zelfbewust te voelen. Het belangrijkste is dat het merk ongeparfumeerde niet-giftige filterpads aanbiedt die tot een maand meegaan en die je kleine appartement geurvrij moeten houden!

Wat ik wenste dat het had: Zorg ervoor dat het deurtje moeiteloos beide kanten op zwaait om te voorkomen dat uw kat bekneld raakt.

2. Beste afgesloten kattenbak: Pidan Igloo Katten Katten Kattenbak Dome

Een andere geweldige manier om de kattenbak van uw kat te camoufleren en in uw kleine appartement te laten passen is deze Igloo Kattenbak van Pidan.

Eerst moeten we het hebben over het voor de hand liggende voordeel en dat is het mooie ontwerp. Wit is een kleur die past in de meeste interieurs, en de vorm maakt het gemakkelijk om het in een hoek te zetten of ergens waar de ruimte beperkt is.

Afgezien van het schoonheidsaspect, is deze kattenbak zeer functioneel, omdat de gerasterde gang het eventuele volgen zal minimaliseren en de pootjes van uw kat zal reinigen. Iets waar ouders met langharige katten extra blij mee zullen zijn.

Als je ook een hond hebt, hoef je je geen zorgen te maken dat die in de buurt van het kattenbakvulling van je kat komt. De Pidan Igloo kattenbak is hond-proof en de opening is zo ontworpen dat alleen uw kat er in kan.

Voor katten die gewend zijn aan een gewone kattenbak met kap of een open kattenbak, stel ik voor dat je de bovenkant van de Igloo open laat totdat ze er vertrouwd mee zijn en hun geur erop hebben aangebracht.

U kunt de unieke vorm van deze kattenbak van dichtbij bekijken, meer reviews lezen en de huidige prijs op Amazon zien door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: De benaderbaarheid van dit kattenmerk is absoluut top! Ze geven duidelijk aan dat als uw kat problemen heeft met het gebruik van de kattenbak, het bedrijf graag bereid is om dit probleem met u te bespreken!

Wat ik wenste dat het had: De bovenkant van de koepel is vrij zwaar en kan het schoonmaken vervelend maken, vooral als je weinig ruimte hebt in je badkamer.

3. Beste Kattenbak Met Hoge Wanden: Nest Genie Kattenbak

Verkoop

Nest Genie Kattenbak

 • Productafmetingen zijn 22,3 x 16 x 17,6 inch; 1,49 Pond.
 • De hoge wanden voorkomen likken of ongelukjes in de kattenbak.
 • Het gladde oppervlak en de geïntegreerde handgrepen maken het gemakkelijk om de kattenbakvulling schoon te maken en weg te gooien.

De Genie kattenbak kan perfect werken voor kattenouders die een klein appartement hebben met beperkte ruimte en wiens kittens een hekel hebben aan afdekdozen.

De zijkanten inclusief de handgrepen reiken tot 16 inch, het hoogste uiteinde van de achterkant gaat tot 10 inch, terwijl het laagste uiteinde aan de voorkant 6 en een halve inch is. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over lekkages, ongelukjes in de kattenbak of strooisel dat verspreid wordt.

Het feit dat deze bak gemaakt is van flexibel plastic betekent dat hij zich kan aanpassen aan kleine ruimtes, zoals tussen meubels of in een kleine badkamer. Hoewel deze kattenbak geweldig is voor kleine appartementen, is hij nog steeds groot genoeg voor uw kat.

Ditzelfde materiaal maakt het proces van het legen van de oude kattenbakvulling morsvrij. Door deze kattenbak te combineren met een goede kwaliteit kattenbakvulling die niet plakt, heeft u geen inlegvellen nodig en hoeft u nooit meer te worstelen met de kattenbakvulling van uw kat.

Bekijk de hoge muren van deze kattenbak van dichtbij, lees enkele van de meer dan 9.000 reviews, en bekijk de prijs van vandaag op Amazon door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Het schoonmaken van katten die de neiging hebben buiten de bak te plassen is nog moeilijker als u een klein appartement heeft, maar de hoge zijkanten van de Genie kattenbak beloven uw meubels en uw schoonmaaktijd te sparen.

Wat ik wenste dat het had: In sommige recensies wordt vermeld dat het materiaal ongeschikt zou kunnen zijn voor katten die zware graafmachines zijn.

4. Beste Hoek Kattenbak: IRIS USA Grote Hoek Kattenbak met Kap

Als u op zoek bent naar een kattenbak die groot genoeg is voor uw kat om zich in om te draaien en zijn behoefte te doen, maar u wilt ook dat het onopgemerkt blijft door uw gasten, dan is Iris hoekkattenbak de juiste.

Deze kattenbak is zo gemaakt dat hij in elke beschikbare hoek past, waardoor hij ideaal is voor kleine appartementen.

Wanneer u de kattenbakvulling van uw kat schept, hoeft u niet de hele bovenkant te verwijderen, in plaats daarvan kunt u gewoon het scharnierende deurtje omklappen dat u en de schep voldoende ruimte geeft.

Zelfs als je de bovenkant weggooit, zijn de hoge zijkanten geweldig voor katten die liever hoog mikken. Als je hem gesloten houdt, hoef je je nog steeds geen zorgen te maken over lekkage en verspreid strooisel, omdat de boven- en onderkant goed op elkaar aansluiten om dergelijke ongelukjes te voorkomen.

U kunt de prijs van vandaag op Amazon bekijken door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Ik hou absoluut van de ruimtebesparende vorm en je kunt deze doos voor elke kamer gebruiken, hoe klein je huis ook is.

Wat ik wenste dat het had: Hoe handig ook, de hoekvorm werkt misschien niet voor alle katten en het kan ze het gevoel geven dat de ruimte binnen beperkt is.

5. Beste Top Entry Kattenbak: IRIS Kattenbox

De Iris Top Entry kattenbak is zeker een ruimtebespaarder dankzij de smalle vorm. Het zou uw kat ook een gevoel van veiligheid en privacy moeten geven, omdat het hem meer verborgen houdt dan een gewone kattenbak met klepdeur.

Bekijk de dagprijs

Het ontwerp is ook erg slank en mooi en kan je doen vergeten dat het een kattenbak is. De verscheidenheid aan kleuren die dit merk biedt, kan u helpen de kleur te kiezen die het beste bij uw meubilair past.

Zoals de vorm misschien al doet vermoeden is het ook geweldig voor katten die de neiging hebben om buiten hun kattenbak te plassen. De wanden eromheen zorgen ervoor dat er geen plas naar buiten lekt, maar je moet wel regelmatig opscheppen. Als de kattenbak te vuil is, kan uw kat in zijn eigen rommel stappen en het naar buiten brengen.

Als je kat mobiliteitsproblemen heeft, of ze lijken te kieskeurig te zijn als het gaat om hun kattenbak, dan werkt een kattenbak met boveningang misschien niet voor hen. Maar voor de meeste katten, zal er geen probleem en met meer 16,000 vijf-sterren beoordelingen op Amazon, we zijn zeker niet de enigen die graag deze kattenbak.

U kunt een aantal van die beoordelingen lezen en de prijs van vandaag op Amazon bekijken door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: De gegroefde hoes vangt het meeste afval op, zodat u niet steeds de vloer hoeft schoon te vegen na elk gebruik.

Wat ik wou dat het had: Hij heeft geen filter, dus je moet er voor zorgen dat je de kattenbakvulling regelmatig schept om aanhoudende geurtjes te voorkomen.

6. Beste Roestvrijstalen Kattenbak: Ohmaker’s OhmBox Roestvrijstalen Kattenbak

Als je in een klein appartement woont, is de grootte van de kattenbak van belang, maar ook de schoonmaakfactor.

Bekijk de dagprijs

Roestvrijstalen kattenbakken zoals die van Ohmaker’s Ohmbox garanderen dat de bak zelf geen geurtjes vasthoudt. Het gladde oppervlak zorgt er ook voor dat de kattenbakvulling er niet aan blijft kleven, waardoor schoonmaken een makkelijke taak wordt.

Dit is zeker een kattenbak die geschikt is voor grote katten. In tegenstelling tot veel andere roestvrijstalen kattenbakken, zijn de zijkanten rondom de bak vrij hoog (6,1″).

Tzijn is een perfecte kattenbak als u denkt aan het plaatsen in een kattenbak behuizing om ruimte te besparen. Het materiaal is lekvrij en het zal helpen voorkomen dat de behuizing gaat stinken.

U kunt hier klikken om de prijs van vandaag op Amazon te controleren.

What I Love About It: Het merk heeft ervoor gezorgd dat deze doos veilig is voor een kat om te gebruiken, de zijkanten zijn afgerond om de pootjes van uw kat te beschermen.

Wat ik wenste dat het had: Het feit dat het geen deksel heeft, betekent dat er meer kans is op het vinden van verspreide kattenbakvulling en dat uw kat niet de privacy heeft die hij nodig heeft.

7. Beste Automatische Kattenbak: LitterMaid Zelfreinigende Kattenbak

Regelmatig scheppen is nog crucialer als je in een klein appartement of studio woont, vooral omdat kattenurine zo overheersend kan zijn. Als je het te druk hebt, dan is de LitterMaid automatische kattenbak wat je nodig hebt!

Bekijk de dagprijs

Het is zeker een betaalbare keuze als het gaat om zelfreinigende kattenbakken, maar dit maakt het niet minder van een kwaliteit item.

Hoe werkt het? De kattenbak heeft harken die het afval na elk gebruik verwijderen, en dit proces biedt u een schepvrije periode van een week!

Wanneer je je kat voor het eerst laat kennismaken met de LitterMaid kattenbak, zorg er dan voor dat deze is uitgeschakeld en naast hun oude kattenbak is geplaatst. U kunt het zelfreinigende proces een paar keer per dag handmatig activeren totdat uw kat gewend is aan het geluid en zodra ze het regelmatig gebruiken kunt u de automatische instelling inschakelen.

U kunt meer informatie en de laatste prijs op Amazon zien door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: De pootreinigingshelling helpt speuren rond de doos te voorkomen en het is ook perfect voor oudere katten of katten die slecht ter been zijn.

Wat ik wenste dat het had: Misschien moet je verschillende nesten proberen om te zien welke het beste werkt. De recensent onder de naam Özge heeft zijn onderzoek gedaan en beveelt niet klonterende silica kattenbakvulling ten zeerste aan.

8. Beste Premium Automatische Kattenbak: PETKIT Pura X Zelfreinigende Kattenbak

Als je het niet erg vindt om uit te geven aan de kattenbak van je kat en je wilt iets dat futuristisch schreeuwt, dan is de PETKIT zelfreinigende kattenbak zeker de oplossing!

Bekijk de dagprijs

Ik heb dit specifieke merk gekozen omdat het perfect is voor kleine appartementen. De vierkante vorm maakt het makkelijk om in een hoek of een kleine ruimte te plaatsen. Het ontwerp is ook mooi en u zult het waarschijnlijk willen tentoonstellen in plaats van het verborgen te houden.

Hij is ook efficiënt in het geurvrij houden van je woning dankzij de zuiverende vloeistof die ontworpen is om onaangename geurtjes te verwijderen.

Deze kattenbak is ook zeer geschikt voor de meeste katten omdat hij veel ruimte biedt, en het belangrijkste: hij is veilig. Zoals bij elk automatisch kattenbakproduct moet u de automatische reinigingsfunctie uitschakelen tot uw kat gewend is aan deze kattenbak. Zodra u zich zeker voelt, kunt u hem inschakelen en de eerste dagen de reactie en het gebruik van de kattenbak in de gaten houden.

U kunt meer over deze kattenbak te weten komen en de prijs van vandaag op Amazon controleren door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Dit technologische wonder heeft meerdere sensoren om te weten wanneer je kat hem gebruikt, hij is stil en als je één kat hebt, moet je de bak waarschijnlijk één keer per week legen.

Wat ik wou dat het had: De opening is vrij hoog, dus oudere katten met mobiliteitsproblemen kunnen het moeilijk vinden om het te gebruiken.

9. Stijlvolste Kattenbak: MS Kattenbak

Als u op zoek bent naar een kattenbak die zijn werk doet en past bij uw esthetiek, dan is de MS kattenbak misschien niet alleen ontworpen voor uw kat, maar ook met u in gedachten.

Bekijk de dagprijs

Afgezien van het minimalistische uiterlijk is het ook vrij compact en kan het gemakkelijk in uw kleine ruimte passen of zelfs worden uitgestald.

De roostertreden in de instap houden zowel de pootjes van uw kat als de vloer vrij van kattenbakvulling. Dankzij de houten voetjes hoeft u de kattenbak ook niet op te tillen om eventueel rondgestrooide kattenbakvulling op te ruimen.

Afhankelijk van de plasstijl van uw kat kunt u lekkage aantreffen, maar ik kan niet zeggen dat dit de schuld van de kattenbak is, hij is gewoon niet geschikt voor hoog mikkende katten. Sommige katten hebben misschien gewoon wat tijd nodig tot ze leren hoe ze de MS kattenbak correct moeten gebruiken, maar dit is zeker het vermelden waard.

U kunt alle 4 kleuren van dichtbij bekijken en de laatste prijs op Amazon zien door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Alles op één plek bewaren als je in een klein appartement woont is een wens die uitkomt, dus de verborgen opbergruimte moet wel mijn favoriet zijn!

Wat ik wenste dat het had: Afhankelijk van je kattenbakvulling kan het zijn dat er kattenbakvulling uit de bodem komt als je het deurtje opent.

10. Beste Camouflage Nestbox: Good Pet Stuff Verborgen Kattenbak

Het is meestal niet gemakkelijk om een kattenbak te verbergen, tenzij je een logeerkamer hebt, maar met deze verborgen kattenbak zullen je gasten het moeilijk hebben om op te merken dat het iets anders is dan een plantenbak.

Bekijk de dagprijs

U kunt met deze bak gemakkelijk een tropisch tintje aan uw woonkamer geven, terwijl uw kat kan genieten van een ruim toilet. Als u wilt dat de nepplant er bossiger of kleurrijker uitziet, kunt u altijd meer toevoegen aan het bovenste filter.

Een leuke tip van enkele klanten die het vermelden waard is, is dat als je het schoonmaakproces gemakkelijker wilt maken, of je wilt dat de bodem van de kattenbak langer meegaat, je een ronde bak aan de binnenkant kunt toevoegen met extra voering.

Deze methode kan het gemakkelijker maken om de kattenbakvulling te verwijderen wanneer u het volledig wilt weggooien. Het is vooral handig voor mensen die slecht ter been zijn, omdat de bodem van de verborgen kattenbak een grote hoeveelheid kattenbakvulling bevat en zwaar kan worden.

U leest een aantal van de meer dan 13.000 vijfsterrenbeoordelingen op Amazon en ziet de prijs van vandaag door hier te klikken.

What I Love About It: Als deze kattenbak niet werkt voor je kieskeurige vriend, kun je deze plantenbak altijd nog omtoveren tot een geheim kattenbed.

Wat ik wou dat het had: Voor de katten die de neiging hebben op niet-voedselvoorwerpen te kauwen of aan pica lijden, kan de kunstplant gevaarlijk blijken.

11. Beste Meubel Kattenbak: New Age Pet ecoFLEX Habitat N’Home Kattenbak

New Age Pet ecoFLEX Habitat N’ Home Kattenbak, espresso, standaard

 • Productafmetingen: Buitenkant (in): (L) x 18,5 (B) x 22,0 (H); Interieur (in): 21,1 (L) x 17,1 (B) x 20,5 (H); Deur (in): 7.9 (B) x 7.9 (H); 9.75 Kilogram 23.6
 • Perfect voor grotere katten aangezien de kattenbak geschikt is voor katten tot 21,5 kilo.
 • IKEA-achtige montage, dus je hebt geen gereedschap nodig om hem in elkaar te zetten.

Hoewel dit zelf geen kattenbak is, is het de perfecte methode als u het toilet van uw kat verborgen wilt houden.

Als u zich zorgen maakt over de grootte zijn er twee verschillende opties de Jumbo en standaard. De jumbo heeft een extra plank waardoor deze kattenbak voor meerdere doeleinden kan dienen.

Ik weet dat het misschien nog steeds vreemd lijkt om de kattenbak van je kat voor iedereen zichtbaar te houden, of dat je bang bent dat ze bepaalde geurtjes zullen ruiken. Gelukkig zijn de bodems verzegeld zodat ze niet kunnen uitlopen of urine lekken. Deze kattenbak is zo duurzaam dat hij zelfs op onze lijst van beste kattenbakken voor buiten staat.

Meer nog, het materiaal van de ecoFlex kattenbak neemt geen vocht op, zodat je er zeker van kunt zijn dat de geurtjes hier niet blijven hangen. Natuurlijk is regelmatig schoonmaken het enige dat je een geurvrije kattenbak kan garanderen.

U kunt meer reviews lezen en de prijs van vandaag op Amazon bekijken door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: U kunt deze kattenbakbehuizing gemakkelijk combineren met uw meubels, want hij is verkrijgbaar in 4 mooie kleuren.

Wat ik wou dat het had: Het zou mooi zijn als het merk een kattenbak zou bijleveren. Volgens de Q&A van de klant past een kattenbak met randafmeting 35x20x48 prima.

Penn-Plax kattenmeubel

Last but not least op mijn lijst is het Penn-Plax kattenmeubel. Het multifunctionele ontwerp was de reden waarom ik het belangrijk vond om nog een kattenbakmeubel te vermelden.

Ik denk dat dit een geweldig meubelstuk is voor in de badkamer, in de gang, en zelfs in de woonkamer, hoe klein ook. Het ziet er niet alleen goed uit, maar biedt ook veel opbergruimte, zodat u niet op de ene plaats naar de kattenbakvulling hoeft te zoeken en dan op een andere plaats naar de lijntjes of vuilniszakken moet rennen.

Er zijn twee ingangen zodat u zich niet hoeft te beperken als u deze behuizing tegen een muur of een ander meubelstuk wilt plaatsen. Naast deze openingen biedt de deur met luik ook extra ventilatie.

Het heeft genoeg ruimte voor een grote kattenbak, en het kan het veiligste en stilste toilet zijn voor elke kat, hoe groot of verlegen ook.

U kunt deze unieke kattenbak van dichtbij bekijken en de prijs van vandaag op Amazon zien door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Als u het niet als kattenbak wilt gebruiken, kunt u er een gezellige schuilplaats van maken. In plaats van kattenbakvulling en vuilniszakken, kunt u er het voer en de speeltjes van uw kat in opbergen.

Wat ik wou dat het had: Het materiaal is niet erg stevig, dus na montage moet je het voorzichtig verplaatsen.

Waar zet je de kattenbak in een klein appartement?

Wanneer je in een klein appartement woont, voelt het vinden van de juiste ruimte voor je meubels als een spelletje Tetris en wanneer er een kattenbak bij betrokken is, kan het nog ingewikkelder zijn.

De kattenbak moet niet alleen geschikt zijn voor jou en je beperkte ruimte, maar ook voor je katachtige metgezel. Dus, hoe kan je dit bereiken?

Maak het gemakkelijk toegankelijk

Wat voor soort kattenbak je ook koopt, je moet ervoor zorgen dat je kat er altijd bij kan. Dit is vooral belangrijk wanneer je beslist in welke kamer je hem gaat zetten. Je zult moeten ervoor zorgen dat je de deur van die kamer de hele dag open laat, zodat je kat niet gefrustreerd raakt en buiten de kattenbak begint te poepen.

Als je erover denkt om de bak in een hoek te zetten, verborgen achter meubels, dan zorg er dan voor dat uw kat niet door obstakels hoeft te springen om bij de opening te komen. Hoewel kattenbakken met boveningang voor deze opstelling zouden kunnen werken, zijn ze niet geschikt voor kittens, oudere katten, of katten die slecht ter been zijn.

Laat het veilig voelen

Net zoals mensen badkamers zien als een plek waar ze zich kunnen ontspannen, weg van andere mensen, zo hebben katten ook hun privacy nodig als ze hun behoefte doen.

Een verborgen, maar gemakkelijk toegankelijke kattenbak is meestal een toevluchtsoord voor een katachtige. Als uw kat extra schuw is en u niet de luxe heeft om een kamer speciaal voor de kattenbak te hebben, ga dan voor het omheinde type.

Er zijn tal van goedkope kattenbakken met kap en een klepdeur, die meestal kan worden verwijderd voor de meer kieskeurige kittens. Als u de kattenbak alleen in de woonkamer kunt zetten, kunt u kiezen voor een multifunctionele kattenbak die als meubel kan worden gebruikt

Als uw kat een hekel heeft aan afgesloten kattenbakken, dan kunt u een gordijn of een of ander scherm gebruiken om ze het gevoel te geven dat ze genoeg ruimte hebben, maar dat niemand ze kan zien.

Privacy en veiligheid zijn belangrijk, maar je moet ook proberen een ruimte te vinden waar ze niet gestoord zullen worden door harde of plotselinge geluiden. Een rustige en stille kattenbakomgeving in een gebied waar weinig verkeer is, is ideaal voor een goed gebruik van de kattenbak.

Als je handig bent kun je altijd een DIY kattenbakmeubel bouwen rond de kattenbak van je kat. Of je kunt gangkasten ombouwen om het toilet van je kat te herbergen, zolang ze er maar fulltime toegang toe hebben, door de deur open te houden of een klepdeur toe te voegen.

Vergeet niet om de kattenbak uit de buurt van de voedsel- en waterbakjes van je kat te houden. Katten zijn schone dieren, en ze kunnen beginnen met elimineren in een ander deel van het huis om besmetting van hun voedsel te voorkomen.

Ventilatie is belangrijk

Een ander ding dat je moet overwegen voordat je beslist over de perfecte plek voor de kattenbak van je kat is ventilatie. Allerlei geuren kunnen zich gemakkelijk verspreiden en blijven hangen in kleine ruimtes en zoals we allemaal weten ruiken de toiletten van onze katten nooit als rozengeur en maneschijn.

Als je een nieuwe kattenouder bent die hier nog niet over heeft nagedacht of je hebt al sinds dag één last van kattenbakgeurtjes, overweeg dan om de kattenbak te verplaatsen naar een ruimte waar voldoende ventilatie is. Dat kan naast een raam zijn dat je regelmatig open kunt zetten. Als uw badkamer geen raam heeft, zorg er dan voor dat er een werkende afzuigventilator is.

Denk aan de badkamer

Persoonlijk hebben badkamers het beste gewerkt voor mij en mijn katten. Hun afgesloten kattenbakken staan meestal zo ver mogelijk van de badkuip om te voorkomen dat er water op hen spat.

Ik hou ook het kleine raampje open telkens ik de badkamer wil laten opdrogen aangezien vochtigheid niet ideaal is voor de kattenbakvulling. Het belangrijkste is Ik zorg ervoor dat de badkamer deur te allen tijde open istenzij ik hem gebruik, ook al volgen mijn katten me soms tegen mijn wil naar de badkamer.

Het is gemakkelijk om de kattenbak van uw kat een veilige ruimte te maken in meestal lege, en ongebruikte ruimtes zoals de badkamer. De tegels zijn gemakkelijk schoon te maken van kattenbakvulling, en je hoeft de kattenbak niet door het hele huis te verplaatsen als het tijd is om hem schoon te maken.

Als je beperkte ruimte in je badkamer hebt, overweeg dan om een kattenbak te kopen die ook als meubel dient, zodat je de kattenbak van je kat, kattenbakvulling, kleine zakjes en voeringen op dezelfde plek kunt bewaren. De bovenkant van de kattenbakbehuizing kan ook nuttig zijn door er uw badkamerbenodigdheden op te plaatsen. Op deze manier zullen uw gasten nooit weten dat u ergens in uw huis een kattenbak heeft staan!

Kies een esthetisch aangename kattenbak

Zoals ik hierboven al zei kan het kiezen van een kattenbak die eruitziet als een meubelstuk echt helpen om het toilet van uw kat in het zicht te verbergen. Het hoeft niets extravagants te zijn, maar deze keuze helpt je zeker om beter gebruik te maken van die ruimte in plaats van het simpelweg te reduceren tot het toilet van je kat.

Als je de kattenbak niet wilt verbergen, kun je gaan voor een die visueel aantrekkelijk is en elke gast jaloers maakt dat je kat de luxe levensstijl leidt die ze verdienen!

Dan weer als je geen extra geld wilt uitgeven aan een aantrekkelijke kattenbak dan kan een gewone kattenbak ook perfect werken. In plaats van naar de stijl te kijken, kunt u de kleur kiezen die het beste bij uw huis past.

Flitsende en kleurrijke kattenbakken zullen de aandacht trekken, terwijl neutrale tinten zullen helpen het toilet van uw kat naadloos in elkaar over te laten lopen. Of u nu wilt dat de kattenbak een statement stuk of onzichtbaar de markt is vol van keuzes!

Hoeveel kattenbakken heeft mijn kat nodig?

Als u in een klein appartement woont met één of meer katten, vraagt u zich misschien af hoeveel kattenbakken een kat moet hebben en kunnen twee katten dezelfde kattenbak delen?

De RSPCA beveelt aan dat er één kattenbak per kat moet zijn, en in sommige gevallen kan een extra kattenbak zelfs nog gunstiger zijn. Dus, als je twee katten hebt, dan moet je zeker ten minste twee kattenbakken hebben om antagonistisch gedrag te voorkomen.

Katten zijn territoriaal en één gedeelde kattenbak tussen twee katten kan stress, territoriale agressie, buitensporig kattenbakgedrag zoals krabben en buiten poepen, en zelfs gezondheidsproblemen veroorzaken.

Als het om twee katten gaat, kun je niet echt wegkomen met één kattenbak en is het het beste om er twee te nemen die je bij voorkeur in verschillende ruimtes kunt houden. Ik weet dat dit in kleine ruimtes lastig kan zijn, maar met de juiste maat kattenbak en camouflage, kan dit werken.

Als je één kat hebt, kun je de extra kattenbak ontslaan, maar vergeet niet om de enkele bak regelmatiger schoon te maken dan je al doet. Katten houden niet van vieze kattenbakvulling, dus dagelijks scheppen, zelfs twee keer per dag, kan kattenbakangst verminderen. Overweeg ook om de kattenbak elke twee weken in zijn geheel schoon te maken.

Het goede nieuws is dat je altijd een automatische kattenbak kunt aanschaffen die je kan helpen de hoeveelheid schoonmaakwerk die je moet doen te verminderen.

Als je eenmaal hebt bedacht hoeveel kattenbakken je kat of katten nodig hebben, het type bak dat je krijgt, is één ding dat je in gedachten moet houden het kattenbakgedrag van je kat in de gaten houden. Gebruiken ze de nieuwe kattenbak vaak? Vermijden ze het? Merkt u een plotselinge afkeer van de kattenbak of conflicten tussen uw katten?

Als er problemen ontstaan, kunt u misschien de omstandigheden van de kattenbak veranderen om te zien wat beter werkt of met uw dierenarts praten, zodat u ook een professionele mening kunt krijgen voor het geval er een medisch probleem in het spel is.

Welk type kattenbakvulling moet ik kiezen?

Het vinden van de juiste kattenbakvulling die geschikt is voor uw beperkte ruimte, en vooral voor uw kat, kan een hele toer zijn. De vele kattenbakvulling merken kunnen ook bijdragen aan iemands besluiteloosheid, en je uiteindelijk afvragen welk type kattenbakvulling daadwerkelijk vers zal blijven zonder het veroorzaken van een afkeer bij uw katten.

Volgens het Cornell Feline Health Center, “geven de meeste katten de voorkeur aan ongeparfumeerde kattenbakvulling met een fijnere textuur, ongeveer een tot twee centimeter diep.” En ik weet geparfumeerde kattenbakvulling lijkt misschien een droom als je in een klein appartement woont, maar je kat kan het uiteindelijk gaan haten.

Bij bepaalde merken kunt u kiezen voor klonterende of niet-klonterende kattenbakvulling, hoe dik of fijn de korrels zijn, wat een cruciale rol kan spelen in hoe gemakkelijk het is om bepaalde strooisels schoon te maken. Er zijn ook veel alternatieve en milieuvriendelijke opties, die geen sporen achterlaten, zoals strooisel van houtpellets.

Mijn kat en ik geven de voorkeur aan klonterende, fijnkorrelige kattenbakvulling omdat het gemakkelijk te scheppen is zonder het vuil rond te strooien. Probeer de eerste paar dagen dus te kijken hoe de kattenbakvulling reageert op de plas van uw kat; wordt het een vaste, gemakkelijk op te scheppen massa, of wordt het overal verspreid, waardoor het aan de poten van uw kat blijft plakken.

De kattenbakvulling die je gebruikt kan ook te hard zijn voor de poten van je kat, of een bepaald merk kan ze terughoudend maken om de kattenbak te gebruiken, dus ik raad ten zeerste aan om Dr. Elsey’s Cat Litter eens te proberen, die je hier op Amazon kunt zien. Deze kattenbakvulling is gemaakt door een dierenarts om specifiek te helpen met huishoudelijke vervuiling en het is echt een premium kattenbakvulling.

Een ander ding dat je moet overwegen als je strooisel koopt is wat er mee gebeurt als je het uitschept. Als je het in een zak in een klein huis bewaart, kan het gaan stinken, tenzij je het dezelfde dag nog weggooit, dus zou je kunnen kijken naar biologisch afbreekbare kattenbakvulling die doorspoelbaar is.

Vergeet niet dat hoe goed uw strooisel ook is, als u het niet onderhoudt en het niet regelmatig ververst, het geurtjes zal vasthouden. Dus, alles moet in harmonie werken om te voorkomen dat de geuren blijven hangen in uw mooie en kleine huis.

Hoe onderhoud je een kattenbak in een kleine ruimte?

Toen ik in een klein appartement woonde, was het grootste probleem met mijn katten niet zozeer de plaats van de kattenbakken, maar veeleer de geur. Het laatste wat ik wilde was me beschaamd voelen als ik mensen opbelde.

Natuurlijk zijn onze katten ook kieskeurig als het op hun toilet aankomt. Dus, niet alleen de kattenbak stinkt ons, maar het is ook iets dat onze katten niet leuk vinden.

Dus, hier zijn mijn beste tips om je kleine appartement fris te laten ruiken, alsof je niet eens een kattenbak hebt:

 • Regelmatig scheppen, wat volgens onderzoek een correct gebruik van de kattenbak bevordert.
 • Regelmatig schoonmaken door de oude kattenbakvulling te vervangen door nieuwe, minstens een keer per week of per maand, afhankelijk van uw dagelijks schepwerk en de instructies van het strooiselmerk.
 • Kies de juiste kattenbakvulling voor geurbestrijding, bij voorkeur zonder verschillende soorten strooisel te mengen.
 • Gebruik strooiselmatten om wegslingeren te verminderen of ga voor een kattenbak met bovendrempel.
 • Zorg ervoor dat de afgesloten kattenbak een koolstoffilter heeft en vervang deze regelmatig.
 • Kies een kattenbak van goed materiaal dat geen geurtjes absorbeert. Plastic kattenbakken moeten wellicht periodiek worden vervangen.
 • Bewaar de kattenbak in een goed geventileerde ruimte.

Bedenk dat hoe meer katten je hebt, je voorzichtiger zult moeten zijn met het regelmatig schoonmaken van de kattenbakken, vooral in kleine appartementen en in kamers zoals je slaapkamer.

Tot slot, als u denkt dat de kattenbakgeur van uw kat overweldigend sterk is, overweeg dan om ze naar de dokter te brengen. Het kan zijn dat je kat klaar is om gecastreerd of gesteriliseerd te worden en dat hun urine daardoor sterker gaat ruiken, of dat ze lijden aan een aandoening die de geur van hun urine beïnvloedt.

Slotgedachten

Er zijn veel dingen waar een kattenoppas rekening mee moet houden voordat hij een kattenbak aanschaft, vooral als die mooi in een klein appartement moet passen. Gelukkig is er een ruime keuze op de markt die kan helpen het toilet van uw kat te combineren met de stijl van uw appartement, terwijl het tegelijkertijd een veilige ruimte blijft voor uw kat om zijn behoefte te doen.

Het is echt geweldig dat onze katachtige metgezellen leven in een tijd die het mogelijk heeft gemaakt om esthetiek, efficiëntie, netheid in een kattenbak te combineren met inachtneming van het budget van de mens.

Vertel ons nu welke van onze kattenbakken geweldig zou staan in jouw kleine appartement en vond je onze kattenbaktips nuttig?