LitterMaid Kattenbak Review: we hebben het geprobeerd

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Waarderingen

  • Reinigingsgemak – 7/10
  • Geurbestrijding – 8.5/10
  • Uiterlijk– 8/10
  • Constructie– 8.5/10
  • Prijs– 9/10

Algemene score: 8.2/10

De LitterMaid is een van de meest populaire en bekendste automatische kattenbakken die je kunt kopen, maar is het de moeite waard?

Na urenlang onderzoek te hebben gedaan naar de markt voor automatische kattenbakken, meer te weten te zijn gekomen over de LitterMaid, klantrecensies te hebben gelezen en deze te hebben getest met mijn twee katten, brengen we je de feiten over deze immer populaire zelfreinigende kattenbak.

Lees onze LitterMaid-recensie om erachter te komen hoe goed dit systeem werkt, of het al dan niet geuren vasthoudt en wat mijn katten van dit apparaat vonden.

Laten we beginnen met wat achtergrondinformatie over wat de Nestmaid is en hoe het werkt.

In deze review kijken we naar de LitterMaid Multi-Cat, die iets groter is dan de originele LitterMaid.

De LitterMaid is een rechthoekige, laaghangende kattenbak met een sensor die de aanwezigheid van een kat detecteert en na een wachttijd van 10 minuten de ingebouwde hark vertelt om over het kattenbakbed te bewegen. Die hark schraapt vervolgens afval in een opslagrecipiënt, waar het zit totdat je het verwijdert en vervangt.

Het harkontwerp van de LitterMaid is compatibel met vrijwel elk type zwerfvuil en is met iets minder dan $ 80 een van de goedkoopste automatische kattenbakken op de markt. De prijs en veelzijdigheid maken het een toegankelijke introductie voor diegenen die voor het eerst een zelfreinigende doos willen proberen.

Voordat we het hebben over hoe goed de Nestmaid werkt, laten we het hebben over wat je in de doos krijgt.

Wanneer je de LitterMaid uit zijn doos trekt, is je eerste indruk misschien dat het een beetje overweldigend is. Naast het hoofdgedeelte van de LitterMaid krijg je een stapel plastic afvalcontainers en deksels, een zak koolstoffilters, een kattenbak, een kattenbak met een honingraatrubberen rubberen mat en een ac-adapter met een snoer om het in je stopcontact te steken.

De afvalcontainer glijdt in de voorkant van de kattenbak en sluit vervolgens aan op het deksel van de afvalvanger. Met een klik glijdt de oprit op zijn plaats aan de voorkant van de LitterMaid. Deze hellingbaan helpt om de LitterMaid toegankelijk te maken en beperkt tracking en scatter.

Zodra je de stukjes op hun plaats hebt gebroken, giet je je kattenbakvulling in. De LitterMaid werkt het beste met een hard klonterend nest. Ik heb het gebruikt met Fresh Step-strooisel, een klonterend kleiproduct dat ik met succes heb gebruikt in de Litter-Robot, een andere automatische kattenbak die het beste werkt met hardklonterend strooisel.

Toen ik the LitterMaid eenmaal had opgezet, was het tijd om te beginnen met het evalueren van zijn prestaties.

Mijn katten gebruikten hun nieuwe doos vrijwel onmiddellijk. De sensor detecteerde de aanwezigheid van een kat en startte een harkcyclus. Het harkproces was een beetje aan de luidere kant, waardoor een hogere zoemen en geklungel ontstond terwijl de hark langs zijn spoor bewoog.

In vergelijking met bijvoorbeeld de ScoopFree kattenbak is het een van de luidruchtiger automatische kattenbakken die je kunt kopen.

De zwerfvuilkoning rake deed niet het beste werk van het verzamelen of deponeren van afval.

Ik ontdekte dat de hark van de LitterMaid het strooisel ongelijkmatig reinigde, over sommige gebieden ging en door andere schraapte. Verschillende hotspots begonnen afval te verzamelen en vormden grote klonten die de hark keer op keer miste. Naast het ongelijkmatig harken, slaagde de LitterMaid er niet in om grondig schoon te maken. Sommige deeltjes gleden tussen de tanden van de hark en soms kleefden klonten aan de tanden en vielen helemaal niet in de afvalcontainer.

Natuurlijk wordt de LitterMaid geleverd met een schep die is ontworpen om samengeklonterd strooisel van de tanden van de hark te schrapen. Hoewel dit accessoire nuttig is, is de hoeveelheid tijd die je zou besteden aan het schrapen van de hark vergelijkbaar met de hoeveelheid die je zou besteden aan het scheppen van de kattenbak.

Het deed redelijk werk van het omgaan met geuren zodra ze in de afvalcontainer zaten, maar nogmaals – veel van het afval haalde het niet zo ver.

De afvalcontainer van de LitterMaid ziet er misschien dun uit, maar het vergrendelt geuren. Toen er eenmaal strooisel in zat, heb ik er geen zweem meer van gevangen.

Hoe goed controleert het nestmaid nest Strooien?

Hoewel deze kattenbak een mat en oprit heeft, vloog er veel zwerfvuil uit de voorkant en verzamelde zich rond de oprit. Een deel hiervan is de schuld van het nest dat ik gebruikte, wat een relatief lichtgewicht product was, maar het relatief kleine formaat en het ontwerp van de kattenbak speelden waarschijnlijk ook een rol.

Je zult het nest ongeveer één keer per week moeten weggooien, maar de verwijdering is soms rommelig.

Wanneer het tijd is om de bak te verwijderen – dat gebeurt ongeveer één keer per week voor één kat en om de paar dagen voor een huishouden met 2 katten zoals het mijne – maak je de plastic houder los van de afvalval en schuif je de bak vervolgens van onderaf. Omdat ik zoveel strooisel en lekkage had van waar mijn kat, Wessie, op het deksel van de afvalval had geplast, voelde dit proces vies en onhygiënisch.

Wat vonden de katten ervan?

Hoewel deze automatische kattenbak bedoeld is voor huizen met meerdere katten en groter is dan de kattenbakkruiper met één kat, kan deze te klein zijn voor middelgrote of grote katten. Het kattenbakbed meet 16 x 14 inch, wat minder ruimte is dan we zouden aanbevelen voor de gemiddelde kat.

Het smalle ontwerp van de LitterMaid dwong Wessie om te hurken met zijn lichaam parallel aan de zijkanten van de kattenbak, waarbij hij zijn billen over de voorkant van het deksel van de afvalcontainer stak. Vanuit die positie lekte urine op de houder en ontstond er een puinhoop.

Nogmaals, de LitterMaid is niet bijzonder klein, maar ik zou liever een ruimere doos voor mijn katten hebben.

Hoeveel kost de Nestmaid?

Voor $ 79,99, de LitterMaid Multi-Cat is een van de goedkoopste automatische kattenbakken op de markt. Naast de kosten van het apparaat, wordt de LitterMaid geleverd met een paar terugkerende kosten. Om de paar maanden moet je de wegwerprecipiënten en koolstoffilters vervangen.

Als u eenmaal per week afvalvallen en koolstoffilters weggooit, komt dat neer op ongeveer $ 5.16 per maand. Als u uw kosten wilt verlagen, kunt u ook proberen de houder te bekleden met een plastic zak, wat u zal helpen om veel meer leven uit elke lade te halen.

Kortom, is The LitterMaid een praktische keuze?

Tussen het ongelijke scheppen, de neiging om deeltjes tussen de tanden van de hark te laten glijden, rommelige afvalcontainer en het feit dat mijn kat, Wessie, de neiging had om over de deur van de afvalval te plassen, was de LitterMaid meer een frustratie dan een oplossing.

Uiteindelijk heb ik na de LitterMaid meer tijd besteed aan het opruimen dan wanneer ik een gewone kattenbak zou gebruiken. Als budget uw topprioriteit is, uw katten relatief klein zijn en u bereid bent om wat onderhoud te doen om te voorkomen dat uw automatische doos vastloopt, wilt u misschien de LitterMaid proberen.

Over het algemeen raden we deze automatische kattenbak echter niet aan.

Bekijk hier de zelfreinigende kattenbak van De Meid Multi-Cat