Maak kennis met Bryan Kortis, de National Programs Director bij Neighborhood Cats

Buurtkatten 4

Q1: Stel jezelf voor aan onze community?

Hallo! Ik ben Bryan Kortis, de National Programs Director hier bij Neighborhood Cats en een van de mede-oprichters. We werken bijna uitsluitend met verwilderde en zwerfkatten en de mensen die ze voeren, voornamelijk met behulp van de aanpak die bekend staat als Trap-Neuter-Return of TNR.

In principe is ons doel om de katten die buiten leven en te wild zijn om geadopteerd te worden te steriliseren en te castreren en te proberen ze zo goed mogelijk te laten verzorgen. We hebben hands-on programma’s in New York City, delen van New Jersey en op het eiland Maui in Hawaï.

We doen alles van het vangen, het opleiden van verzorgers, het bieden van winteropvang, het regelen van veterinaire zorg en wat er nog meer nodig is. Op een meer mondiaal niveau hebben we veel van de toonaangevende educatieve materialen op het gebied van dierenwelzijn over TNR gemaakt.

We ontwerpen ook specifieke apparatuur voor wilde katten, overleggen met gemeenschappen over grootschalige TNR-projecten, beheren een gratis database voor het volgen van kolonies en hosten een website die populair is bij TNR-beoefenaars.

Q2: Kun je ons iets meer vertellen over de inspiratie achter buurtkatten?

Het begon allemaal in 1999 toen ik langs een leegstaand terrein liep in de buurt van mijn appartement aan de Upper West Side van Manhattan. Ik zag enkele kittens rondrennen en na een beetje onderzoek hoorde ik dat er tientallen verwilderde katten op de binnenplaatsen van dat blok leefden.

Ik belde rond op zoek naar hulp voor hen, maar er waren geen diensten beschikbaar voor verwilderden. Ikzelf en een paar buren begonnen de katten te vangen en naar privédierenartsen te brengen voor sterilisatie / castratie, plus het adopteren van de kittens.

Binnen een jaar was de situatie volledig onder controle. Het woord verspreidde zich snel en anderen wilden dat we hetzelfde deden voor hun buitenkatten, of het zelf leerden doen. We zijn begonnen met het geven van workshops en het doen van TNR-projecten voor stadsagentschappen.

Er was zo’n enorme behoefte in NYC en in het hele land dat werk gewoon bleef groeien – tot op de dag van vandaag blijft ons bereik zich verspreiden.

Q3: Hoe ziet de dag er dagelijks uit bij buurtkatten?

Buurtkatten 1

Hoewel we een grote impact hebben gehad, is Neighborhood Cats eigenlijk een relatief kleine organisatie met vijf fulltime medewerkers en veel vrijwilligers. Gezien onze omvang en de breedte van het werk dat we doen, is het enige dat ik zeker kan zeggen dat elke dag anders is.

Een dag voor mezelf zou kunnen zijn om een kat naar huis te rijden die de dag ervoor was gerepareerd bij Maui Humane Society en hem vrij te laten. Vervolgens werken aan onze website, een hoofdstuk in een boek bewerken, commentaar geven op het ontwerp van een nieuw apparaat met de fabrikant, een fondsenwervingsmail opstellen en dan, als de avond valt, uitgaan.

Nooit een saai moment! Zo is het echt voor ons allemaal hier. Iedereen is zeer toegewijd aan onze missie.

Q4: Wat vind je het leukste aan werken bij buurtkatten?

Buurtkatten 3

Er zijn twee delen van het werk waar ik vooral van hou. Een daarvan is hoe creatief het kan zijn. Omdat ik er al vroeg in de TNR-beweging ben geweest, is het gewoon verbazingwekkend om de vooruitgang te zien die is geboekt en hoe steeds meer schuilplaatsen en gemeenschappen het beoefenen.

Wat vroeger iets marginaals was, is nu bijna normaal. Het is alsof je een droom ziet uitkomen terwijl je deel uitmaakt van het laten gebeuren ervan. Het andere aspect waar ik van hou zijn de katten zelf. Het zijn allemaal zulke individuen, zelfs als sommigen je niet echt bij hen in de buurt willen hebben, stralen ze gewoon persoonlijkheid uit. Het geeft echt voldoening om ze te kunnen helpen.

Q5: Wat brengt de toekomst voor buurtkatten?

We zijn co-auteur van een boek over Return to Field – een programma waarbij verwilderde katten worden gerepareerd en vrijgelaten door asielen in plaats van geëuthanaseerd – en dat komt binnenkort uit. Een paar nieuwe apparaten die we hebben ontworpen om trappers te helpen, worden gelanceerd vanuit Tomahawk Live Trap.

Een zeer spannend aankomend project zal een zeer grootschalig TNR-onderzoeksproject in Australië zijn waar we partners in zullen zijn. Er is ook ons werk dat TNR verspreidt in Hawaï, traditioneel een moeilijke plek voor verwilderde katten. De toekomst blijft er dus erg druk uitzien!

Q6: Hoe kunnen we buurtkatten helpen?

Als iemand onze organisatie direct wil steunen, zijn donaties de beste manier om dat te doen. Zoals de meeste non-profitorganisaties voor dierenwelzijn, vertrouwen we op het publiek om ons werk te financieren. Maandelijkse geschenken zijn vooral nuttig en we hebben veel donateurs van $ 5 / maand.

Ga gewoon naar www.neighborhoodcats.org en klik op de knop Doneren. Een andere manier om ons te steunen is door Buurtkatten aan te wijzen als het door jou gekozen goede doel bij smile.amazon.com.  Dat een percentage van al je Amazon-aankopen wordt aan ons gedoneerd. Als iemand wil helpen door de katten te helpen en je woont in de omgeving van New York City, houden we regelmatig trainingsworkshops.

Attendance biedt u gratis sterilisatie- / castratiediensten, gratis valverhuur, deskundige vrijwilligers en meer.  Voor aankomende workshops, ga naar: https://www.neighborhoodcats.org/tnr-in-nyc / workshops Als je met katten werkt in Livingston, NJ of Maui, Hawaii, bel ons dan als je praktische hulp nodig hebt.

Elders in het land, bezoek onze website en bekijk de instructievideo’s en boeken onder How to TNR en Resources, en voel je vrij om contact met ons op te nemen met vragen.  We bieden ook adviesdiensten voor grootschalige TNR-programma’s.  Bovenal, als je een kat in nood ziet en besluit om ze te voeren, is dat geweldig, maar zorg ervoor dat je ze ook laat repareren!