Levoit LV-PUR131 Luchtreiniger Review

Als je van dieren houdt, maar geen huidschilfers van huisdieren, ben je misschien op zoek naar een luchtreiniger. Met zoveel luchtreinigers om uit te kiezen, vraag je je misschien af welke luchtreiniger het beste is voor onder andere huidschilfers van huisdieren?

De Levoit LV-PUR131 is het antwoord en verwijdert tot 99,97% van de verontreinigingen die bijdragen aan allergenen zoals pollen, rook, schimmels en natuurlijk huidschilfers van huisdieren. Het filtert deeltjes zo klein als 0,3 micron en bedekt een kamer van 332 vierkante voet. Met een luchtreiniger ademt u in een mum van tijd schone, frisse lucht in en houdt u allergieën op afstand.

Wat is huidschilfers voor huisdieren?

Huidschilfers van huisdieren zijn zeer kleine huiddeeltjes die waren afgeworpen van dieren met vacht of veren. De huidschilfers van katten, honden, konijnen, fretten en kleine knaagdieren kunnen een probleem zijn. Alle dieren werpen stukjes huid af.

Sommige stukjes zijn groot genoeg om met onze ogen te zien, terwijl andere stukjes zo klein zijn dat je ze alleen onder een microscoop kunt zien. Ongeacht de huidschilfersgrootte is het een enorm probleem als je allergisch bent voor dieren.

Set-up

De installatie is eenvoudig. Nadat u de hoofdeenheid uit de plastic verpakking hebt uitgepakt, kantelt u de achterdeur naar beneden en verwijdert u het beschermende plastic uit de interne filters. Plaats de filters op hun plaats door de plaatsing van de tabs te volgen, sluit deze aan en schakel deze in. Er is een snel op te zetten instructieboek, dat gemakkelijk te begrijpen is, evenals een volledige handleiding, inbegrepen.

De Levoit LV-PUR131-eenheid is 18,5 inch hoog, 14,5 inch breed en 7,2 inch diep en past gemakkelijk bij elk decor. Het wordt aanbevolen om het op ten minste 14 inch afstand van mogelijke obstakels te plaatsen, zoals muren, meubels, kachels en apparaten om het apparaat vrije toegang te geven tot de luchtstroom in de kamer.

Functies

De Levoit LV-PUR131 is perfect voor het allergieseizoen omdat het helpt om veelvoorkomende allergietriggers uit de lucht te elimineren, waaronder pollen, huisstofmijt, schimmels, rook, huidschilfers van huisdieren en andere verontreinigende stoffen en deeltjes die uw allergieën kunnen beïnvloeden.

De Levoit LV-PUR131 kan verschillende huishoudelijke geuren opvangen en neutraliseren, waaronder huisdiergeuren, tabaksrook en kookgeuren, en de irriterende stoffen in de lucht beperken. U kunt deze luchtreiniger gebruiken in een kamer tot 322 vierkante voet en het duurt slechts 10 minuten om de lucht in een kamer van die grootte te filteren.

Dit model heeft een 3-traps filtratiesysteem dat tot 99,97% van het stuifmeel, stof, geur, rook, huidschilfers van huisdieren en schimmelsporen verwijdert. Het voorfilter, HEPA-filter en actieve koolfilter kunnen deeltjes en luchtvervuiling van slechts 0,3 micron elimineren. Het heeft een luchtkwaliteitsindicator, die automatisch oplicht in rood, blauw, groen of geel, afhankelijk van de luchtkwaliteit in uw huis.

De luchtkwaliteitsinstellingen zijn:

 • Rood = Slechte, sterk vervuilde lucht.
 • Geel = Matige, medium vervuilde lucht.
 • Groen = Groen, weinig vervuiling in de lucht.
 • Blauw = Zeer goede lucht, klaar voor de slaapstand.

De Levoit LV-PUR131 heeft een timer, waarmee u de werking van 1 tot 12 uur kunt programmeren. Het heeft ook een automatische modus en een slaapmodus. Het heeft vier ventilatorinstellingen die gemakkelijk kunnen worden geactiveerd door een aanraking van een vinger.

De ventilatorinstellingen zijn:

 • Lage instelling is voor gebruik ’s nachts
 • Middelste instelling is voor gebieden met aanhoudende geuren
 • Hoge instelling is voor situaties die langdurige en geconcentreerde filtratie vereisen
 • Getimede instelling is een intermitterende activering die de LV-PUR131 detecteert.

De laagste instelling produceert een wit ruisgeluid dat vredig en niet-opdringerig is. Voor elke opstelling neemt het geluid toe, maar over het algemeen is de Levoit LV-PUR131 stil op zelfs de hoogste stand.

Met de handige en stille slaapmodus kunt u rustig slapen terwijl de luchtreiniger frisse lucht produceert op de laagste stand, zodat er geen harde of storende geluiden zijn. Voor nog meer gemak kunt u de geïntegreerde timer instellen op ergens tussen 1 en 12 uur, zodat deze na een bepaalde tijd automatisch wordt uitgeschakeld.

De Levoit LV-PUR131 is 100% ozonvrij, dus het gebruikt geen ionen of UV die sporen van ozon creëren, wat een schadelijke luchtverontreinigende stof is. De slimme automatische modus geeft de kwaliteit in de omringende lucht aan en doet automatische suggesties met betrekking tot de ventilatorsnelheid om uw lucht sneller en effectiever te zuiveren.

De filters moeten elke 6 maanden worden vervangen voor gemiddeld gebruik en zijn gemakkelijk online te vinden. Er is een indicator voor het vervangen van het filter om u eraan te herinneren de filterconditie te controleren. Wanneer het lampje gaat branden, is het tijd om het filter te controleren. Het filter werkt nog steeds terwijl de filterindicator is ingeschakeld.

Filtratiesysteem

De Levoit LV-PUR131 luchtreiniger heeft een standaard drietraps filtratiesysteem, dat voor de meeste verontreinigingen moet zorgen, inclusief allergenen zoals huidschilfers van huisdieren.

 • Voorfilter– Dit fysieke voorfilter ontdoet zich van grote deeltjes. Dit filter kan om de 3 maanden worden gereinigd door te stofzuigen of te spoelen en hoeft niet te worden vervangen.
 • Actieve kool filter– Dit is het filter dat zorgt voor de geuren in huis. Het verwijdert ongeveer 85% van alle onaangename geuren in uw huishouden. Het filter moet eens in de 6 maanden worden vervangen.
 • TrueHEPA-filter– Dit filter zorgt voor 99,7% van de deeltjes met een diameter van 0,3 micron. De HEPA-technologie zorgt voor allergenen, stof, pollen, huidschilfers, schimmelsporen en vele andere onaangename verontreinigingen. Dit filter moet eens in de 6 maanden worden vervangen.

Pros

 • Geweldig voor het filteren van huidschilfers van huisdieren en huisdiergeuren met een echt HEPA-filter en koolstoffilter
 • Auto-off-functie is zeer flexibel en stelt overal van 1 tot 12 uur in voor een “set and forget” -gemak
 • Geen storend of vervelend geluidsniveau om u uit een goede nachtrust te wekken
 • Gemakkelijk af te lezen LED-display dat eenvoudige bediening en aflezing mogelijk maakt.
 • Meerdere filtersystemen en instellingen voor ventilatorsnelheid
 • Zeer energiezuinig. Het gebruikt slechts 12 Watt elektriciteit op Laag en 40 Watt op hoog
 • 2 jaar garantie en levenslange ondersteuning van de fabrikant

Tegens

 • Kan wat geluid produceren, wat vergelijkbaar is met een airconditioner, op hogere instellingen
 • Filter moet ongeveer elke 6 maanden worden vervangen
 • Filterkosten zijn iets hoger dan die van concurrenten
 • Geen afstandsbediening

Conclusie

De Levoit LV-PUR131 is stil en biedt krachtige reinigingsprestaties. Het heeft echter dure filtervervangingen die de kosten op lange termijn verhogen.

Over het algemeen, als u op zoek bent naar een stille en relatief efficiënte luchtreiniger, is de LV-PUR131 een goed model dat aan uw behoeften kan voldoen. U zult een onmiddellijke verbetering van de algehele luchtkwaliteit opmerken de eerste paar uur dat het in bedrijf is.

Dat betekent minder allergieën en je huis zal de hele dag frisser ruiken.

* FTC Disclosure: We hebben deze luchtreiniger gratis ter beoordeling ontvangen. We’re all About Cats is affiliate partner van Levoit. Dit betekent dat als u besluit om via een van onze links te kopen, we een kleine commissie krijgen. We verspreiden alleen het woord over producten en diensten die we zelf hebben gebruikt of zouden gebruiken. Al onze beoordelingen zijn onbevooroordeeld, ongeacht de ontvangen betaling, en weerspiegelen altijd onze eerlijke mening of de mening van onze katten.