Beste biologische kattenvoer voor 2022 kopen

Steeds meer consumenten kiezen voor producten van biologische herkomst. Hier zijn verschillende redenen voor te bedenken. Zo zijn er mensen die liever producten nuttigen die niet bespoten zijn, of de focus ligt op dierenwelzijn. Als je zelf dergelijke producten consumeert dan is het niet vreemd dat je voor een huisdier dezelfde kwaliteit producten wilt kopen. Biologische kattenvoer biedt in dit geval de oplossing, ook hier wordt volgens dezelfde kwaliteitseisen dierenvoeding geproduceerd. Op deze pagina vind je de beste producten die online te koop zijn inclusief informatie over biologische voeding voor je kat.
biologische kattenvoer

Wat is het beste biologische kattenvoer voor 2022?

Hier zijn de favorieten volgens klanten en verkoopcijfers. Lees ook de klantervaringen via onderstaande links.

1. Yarrah Cat Adult Graanvrij Kip / Vis Kattenvoer – 2,4 kilo

Yarrah Cat Adult - Graanvrij - Kip-Vis - Kattenvoer

Bekijk de dagprijs

De meeste katten houden van kip en van vis, geen wonder dus dat Yarrah Cat Adult Graanvrij Kip / Vis Kattenvoer zo populair is bij katten! Ook de eigenaar kan tevreden zijn want de kip is van biologische oorsprong en de vis draagt het MSC keurmerk. Daarnaast is het ook een graanvrij product wat met name voor katten met gevoelige darmen een uitkomst is. Dit droogvoer is geschikt voor volwassen katten tussen 3 en 8 jaar. Het product is voorzien van een EKO keurmerk.

Kenmerken:

 • Inhoud: 2,4 kilo
 • Biologisch: Ja
 • Leeftijd: Volwassen
 • Graanvrij: Ja
 • Type: Droogvoer

2. Kattenvoer Carnal Multimix – 10 kilo

Kattenvoer Carnal Multimix 10Kg

Bekijk de dagprijs

Dit droogvoer bevat een combinatie van soorten vlees voor een optimale balans in smaak en voedingsstoffen. Naast gevogelte als eend en kalkoen zit er ook lam in verwerkt. De brokken zijn licht verteerbaar, de spijsvertering wordt gestimuleerd en het voer zal de darmflora gezond houden. Kattenvoer Carnal Multimix bevat naast dierlijke producten ook granen. Ook zijn er oliën, vetten, mineralen en visproducten toegevoegd waarmee het een complete voeding is voor katten van alle leeftijden.

Kenmerken:

 • Inhoud: 10 kilo
 • Biologisch: Ja
 • Leeftijd: Alle leeftijden
 • Graanvrij: Nee
 • Type: Droogvoer

3. Yarrah Biologisch Vis Kattenvoer – 800 gram

Yarrah Biologisch - Vis - Kattenvoer

Bekijk de dagprijs

Dit kattenvoer bevat naast kip en vis ook plantaardige ingrediënten om de darmwerking van je kat optimaal te laten functioneren. Het belangrijkste van Yarrah Biologisch Vis Kattenvoer is eigenlijk wat er niet in zit. Zo worden er geen kunstmatige stoffen toegevoegd, ook hormonen en pesticiden ontbreken in dit voer. Het betreft licht verteerbare brokken die de vacht van je kat zal doen glanzen. De zak is vrij klein van inhoud zodat je met name kleinere katten ieder dag heerlijk krokante brokken kunt voorschotelen. Met het EKO keurmerk weet je dat het een verantwoord product betreft.

Kenmerken:

 • Inhoud: 800 gram
 • Biologisch: Ja
 • Leeftijd: Alle leeftijden
 • Graanvrij: Ja
 • Type: Droogvoer

4. Almo Adult Tonijn en Kip – 24 x 140 gram

Almo adult tonijn en kip - 24 st à 140 gr

Bekijk de dagprijs

Geef jouw kat een smakelijke en verantwoorde traktatie met dit natvoer in blik. Het is geschikt als ondersteunende voeding naast droge brokken. Het vleesgehalte ligt op 75 procent, onnatuurlijke hulpstoffen, conserveringsmiddelen en kleurstoffen zul je niet tegenkomen in een blikje Almo Adult Tonijn en Kip. Je zou bijna jaloers worden als jouw kat deze maaltijd gepresenteerd krijgt! De samenstelling is geschikt voor katten tussen 2 en 8 jaar.

Kenmerken:

 • Inhoud: 100 gram
 • Biologisch: Ja
 • Leeftijd: Volwassen
 • Graanvrij: Ja
 • Type: Verwerkt vlees

5. Meowing Heads Paw Lickin’ Chicken Kattenvoer Biologisch – 1,5 kilo

Meowing Heads Paw Lickin’ Chicken - Kattenvoer - Biologisch

Bekijk de dagprijs

Heb je een kat die vaak haarballen ophoest? Dan moet je zeker Meowing Heads Paw Lickin’ Chicken Kattenvoer Biologisch eens proberen. De samenstelling is namelijk optimaal bepaald om dit probleem tegen te gaan. Daarnaast worden er uitsluitend natuurlijke grondstoffen gebruikt inclusief taurine wat de spijsvertering zal bevorderen. Er worden geen kunstmatige stoffen toegevoegd zoals kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Dit voer is geschikt voor vitale katten in de leeftijd van 1 tot 8 jaar.

Kenmerken:

 • Inhoud: 1,5 kilo
 • Biologisch: Ja
 • Leeftijd: Volwassen
 • Graanvrij: Ja
 • Type: Brokken

Dit moet je weten over biologisch kattenvoer

Het voornaamste verschil tussen standaard kattenvoer en biologische opties heeft niet zozeer te maken met de voedingswaarden maar maar met de herkomst van de ingrediënten. Bij biologische kattenvoer betreft het ingrediënten die voldoen aan specifieke productie methoden en onder strenge condities geproduceerd zijn. Dit kan van invloed zijn op de prijs maar consumenten die hier bewust voor kiezen zijn doorgaans bereid wat meer te betalen. Kwaliteit en duurzaamheid staan voorop, dat geldt voor alle biologische producten. En als je bewust kiest voor de rest van het huishouden waarom dan niet voor je huisdieren?

Wat is de leeftijd van je kat?

Een kitten heeft een andere behoefte dan een volwassen kat. Een volwassen kat heeft weer een andere behoeften dan een senior kat. Denk aan groei, beweging en gezondheid. Net zoals je standaard kattenvoer hebt voor verschillende leeftijdscategorieën geldt dit ook voor biologische kattenvoer. Laten we voor iedere categorie eens bekijken welk voer het beste aansluit op de behoefte en waarom.

Junior / kitten

Kittens blijven in principe tot 8 weken bij de moeder, daarna kunnen ze overstappen van moedermelk naar reguliere voeding. De voornaamste groei vindt plaats in het eerste jaar. Kittens zijn energiek, ze hebben veel calorieën nodig en de goede bouwstoffen om uit te groeien tot een volwassen, gezonde kat. Met biologisch kattenvoer zorg je voor een goede start waar ze een leven lang voordeel van zullen ervaren.

Adult / Volwassen

Na het eerste levensjaar is de groei voltooid. Tenminste, als je niet oplet dan wordt je kat erg dik als je niet het voedingspatroon aanpast. Dit betekent een andere frequentie en een ander type voeding. Tussen 1 en pakweg 7 jaar geef je standaard voeding voor een volwassen kat. Of het nu kip, vis of iets anders betreft, de bouwstoffen zijn gebaseerd op de behoefte van volwassen katten. Bij biologisch kattenvoer is het grootste verschil met standaard producten de herkomst van de ingrediënten. Toch zijn er wel degelijk merken en producten die verder gaan dan de grondstoffen en de samenstelling optimaliseren voor vitale katten.

Senior

Na pakweg 7 jaar zal de stofwisseling van een kat wat langzamer worden en de activiteit neemt langzaam maar zeker af. Dit is de fase dat een kat snel te dik kan worden, daarnaast levert standaard voeding te weinig bouwstoffen voor de spieren en botten. Senior kattenvoeding is optimaal samengesteld om een wat oudere kat vitaal en energiek te houden en mogelijk ook aandoeningen te helpen voorkomen.

De grootste kans op voedselintolerantie, allergieën en andere reacties bestaat bij kittens en adult katten. Let daarom op bij biologische kattenvoer waar toevoegingen zijn van plantaardige aard. Extra vezels en plantaardige eiwitten kunnen zeker gezond zijn, ze kunnen bij sommige katten wel zorgen voor misselijkheid, braken en diarree. Als je dergelijke symptomen waarneemt bij jouw kat schakel dan over naar andere voeding en neem contact op met de dierenarts als de problemen aanhouden.

Welk biologische kattenvoer voor jouw kat?

Naast de leeftijd zijn er nog meer verschillen, iedere kat is immers uniek. Zo kan de behoefte per kattenras net even iets anders liggen, het is ook mogelijk dat jouw kat anders reageert op bepaalde ingrediënten. Daarnaast is er ook gewoon de kwestie van voorkeur, niet iedere kat vindt hetzelfde lekker en ook niet op hetzelfde moment. Zo is het mogelijk dat jouw kat jarenlang alleen kip wil eten om vervolgens alleen nog maar vis op het menu te tolereren. Houd het gedrag van je kat in de gaten en stem de voeding daar op af. Hier zijn enkele prototypen kat:

 • Katten die altijd binnen blijven.
 • Katten die vaak buiten zijn.
 • Zeer actieve katten.
 • Meer passieve katten.
 • Katten die vaak haarballen ophoesten.
 • Katten die vaak braken.
 • Katten met een zwak gebit of nagels.
 • Dikke katten of juist heel magere katten.

Afwijken van de norm betekent niet automatisch dat je kat niet gezond is. Plotselinge veranderingen kunnen echter wel een signaal zijn dat er meer aan de hand is. Als een mollige kat sterk vermagert bijvoorbeeld, of een slanke kat die alle energie verliest en dik wordt. Als je signalen opmerkt die niet passen bij de aard van het beestje dan kan dit te maken hebben met de voeding.

Nat of droog voer voor je kat?

Er zijn katteneigenaren die vrijwel exclusief natte voeding geven of juist alleen maar droge brokken voorschotelen. Katten kunnen ook duidelijk hun voorkeur laten blijken. Er is op zich geen harde lijn te trekken over welk voer het beste is voor jouw kat, er zijn echter wel verschillen in samenstelling en functie.

Droog biologisch kattenvoer

Brokjes zijn relatief goedkoop, lang houdbaar en goed te portioneren. Bij veel katten geldt dat je gerust een bak voer kunt neerzetten zonder dat ze zichzelf volvreten met brokken. Doe een schep in de kom en wacht rustig af. Let echter wel op de totale hoeveelheid voer die ze daadwerkelijk consumeren als je geen afgemeten porties geeft. Dan weet je of ze ongeveer de juiste hoeveelheid voer en daarmee ook bouwstoffen binnenkrijgen.

Brokken zijn niet alleen goed voor de calorieën, vitaminen en mineralen maar bevorderen ook zeker een goede mondhygiëne. Ze masseren het tandvlees en houden de tanden schoon. Daarmee is het zeker goed om je kat brokjes te geven.

Voor een kitten zijn er soorten voer met kleinere brokken die beter te kauwen zijn. Je kunt deze kleine diertjes niet zomaar grote brokken voor volwassen katten voorschotelen. Als ze in het begin nog moeite hebben met dat harde voer dan kun je ze wat zachter maken door er wat lauwwarm water bij te doen.

Droog biologisch kattenvoer heeft naar gewicht relatief veel calorieën in vergelijking met nat voer. Als je merkt dat je kat snel dikker wordt dan kun je porties kleiner maken.

Nat biologisch kattenvoer

Katachtigen zijn van nature niet gewend om water te drinken, het meeste vocht halen ze uit de dieren waar ze op jagen. Dit komt omdat water uit beekjes en waterplassen vaak vervuild zijn, bloed van vers vlees is een stuk hygiënischer. Huiskatten zijn wel gewend om een vers bakje water voorgeschoteld te krijgen. Met natvoer hoeft een kat minder water te drinken.

Er zijn twee nadelen bij biologische kattenvoer; de prijs en de houdbaarheid. De prijs in gewicht en gebruik ligt hoger dan bij brokken het geval is. Grote blikken zijn goedkoper maar die kun je niet lang bewaren in de koelkast. Je kunt ook niet een schaaltje natvoer in de ochtend neerzetten voor een maaltijd in de avond. Dat maakt natvoer wat minder praktisch in gebruik. Toch smullen veel katten er wel van en natvoer wordt beter getolereerd door katten met gevoelige darmen.

Als je tot de conclusie bent gekomen dat een combinatie van zowel droog voer als nat voer het beste is voor jouw kat dan kunnen we dat zeker onderschrijven. In de meeste situaties is de balans van droog en nat voer het beste voor je kat en je portemonnee. Als je merkt dat jouw kat bijvoorbeeld alleen droog biologisch kattenvoer eet let dan wel goed op de vochtinname.

Wanneer is kattenvoer biologisch?

Er zijn twee soorten biologische ingrediënten. Enerzijds is er het biologisch keurmerk voor dierlijke producten. Dieren worden beter behandeld dan in de bio-industrie het geval is met meer aandacht voor dierenwelzijn. Bij biologische producten van plantaardige aard gaat het om de wijze waarop deze gewassen verbouwd worden. Zo mogen er geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Biologische kattenvoer zal voorzien zijn van een Europees erkend biologisch label.

Is biologisch kattenvoer altijd beter?

Wat betreft voedingswaarde hoeft een standaard product niet onder te doen voor een product met biologisch keurmerk. Het gaat vooral om de wijze waarop de grondstoffen geproduceerd worden. Dat neemt niet weg dat er voor dergelijke ‘premium’ artikelen vaak meer aandacht wordt besteed aan de kwaliteit en samenstelling van de producten. Het dus wel degelijk mogelijk dat een biologisch product beter is van kwaliteit.

Een andere afweging is het aantal toevoegingen. Zo worden er steeds vaker plantaardige producten verwerkt in kattenvoer. Dit hoeft geen bezwaar te zijn maar katten zijn van nature vleeseters. Zo zijn er katten die producten met toegevoegde granen niet kunnen verdragen. Anderzijds zijn er ook zeker voordelen te benoemen voor plantaardige toevoegingen maar dit is sterk afhankelijk van de individuele kat. Bij hondenvoer zijn er 100% plantaardige producten op de markt, bij katten komt dit zelden voor.

Welk biologische kattenvoer is het beste voor jouw kat?

Voor jouw kat is het beste biologische voer het product dat lekker smaakt en voedzaam is. Daarnaast zul je als eigenaar ook wel voorkeuren hebben. Bekijk de suggesties op deze pagina en lees ook de reviews op de productpagina’s. Zo kom je vast tot een goede keuze!