Beste biologische kattenvoer voor 2023 kopen

Steeds meer consumenten kiezen voor producten van biologische herkomst. Hier zijn verschillende redenen voor te bedenken. Zo zijn er mensen die liever producten nuttigen die niet bespoten zijn, of de focus ligt op dierenwelzijn. Als je zelf dergelijke producten consumeert dan is het niet vreemd dat je voor een huisdier dezelfde kwaliteit producten wilt kopen. Biologische kattenvoer biedt in dit geval de oplossing, ook hier wordt volgens dezelfde kwaliteitseisen dierenvoeding geproduceerd. Op deze pagina vind je de beste producten die online te koop zijn inclusief informatie over biologische voeding voor je kat.
biologische kattenvoer

In één oogopslag: Beste biologische kattenvoer om te kopen

Wil je een snelle blik werpen op de Beste Biologische Kattenvoer die in dit artikel zijn beoordeeld? In de vergelijkingstabel hieronder hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product uitgelicht. Verderop in het artikel vind je meer gedetailleerde informatie over elk product.

Algemeen Beste

aac-table__image

9.8

Gekozen door 31 mensen vandaag!

Smalls Kattenvoer

 • Elk zakje bevat een portie die is afgestemd op de behoeften van uw kat
 • High-moisture, satisfying food
 • Maakt gebruik van dierlijke eiwitten die bij de soort passen

Het beste voor gezondere jassen

aac-table__image

9.5

Gekozen door 21 mensen vandaag!

Open Farm Wild-Caught Salmon Droogvoer

 • Wilde Pacifische zalm als eerste ingrediënt
 • Aangevuld met twee geconcentreerde bronnen van dierlijke eiwitten
 • Haring- en zalmolie voor omega-vetzuren

Beste natvoer voor katten

aac-table__image

9.3

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Ziwi Peak Kattenvoer in blik

 • Biedt katten evenwichtige voeding
 • Gemaakt zonder vulstoffen of granen
 • Knapperige voeding spreekt katten aan

Het beste voor complete kattenvoeding

Wat moet u weten over het kopen van biologisch kattenvoer?

Voordat we in detail ingaan op onze topkeuzes voor biologisch voer, laten we het eerst hebben over wat biologisch kattenvoer is.

Biologisch kattenvoer wordt gemaakt van ingrediënten die zijn geteeld op landbouwgrond waar de afgelopen drie jaar geen pesticiden zijn gebruikt.

Dat is de meest strikte definitie van biologisch kattenvoer. Maar de definitie houdt ook in dat het voer is gemaakt van verse, voedzame ingrediënten, is samengesteld om gezond te zijn voor de kat, en een evenwichtige voeding biedt. Natuurlijk moeten consumenten hun eigen onderzoek doen en uitvinden welke merken van biologisch kattenvoer een stap verder gaan om gezond en evenwichtig kattenvoer te bieden dat meer doet dan alleen de basisvereisten voor classificatie als biologisch.

Houd in gedachten dat niet alle voeders die het biologische label dragen alleen biologische ingrediënten bevatten. Ze kunnen slechts enkele ingrediënten bevatten die als biologisch kunnen worden geclassificeerd, volgens Purina.com. We zullen later in dit artikel enkele van de beste biologische kattenvoeropties voor u behandelen, zodat u enkele keuzes hebt als het gaat om gezonde voeding voor uw kat.

De voordelen van het kopen van biologisch kattenvoer

Volgens de Clinical Nutrition Service van Tuft University’s Cummings School of Veterinary Medicine, is het nog maar de vraag of biologisch kattenvoer voedzamer is dan niet-biologisch kattenvoer. De vaak aangeprezen voordelen van biologisch kattenvoer worden hieronder opgesomd:

 • Vrij van antibiotica en synthetische hormonen
 • Vrij van giftige bestrijdingsmiddelen
 • Vrij van allergie-opwekkende ingrediënten

In veel gevallen is het kopen van biologisch versus niet-biologisch een kwestie van persoonlijke keuze. Het belangrijkste is dat het voer een label heeft van de Association of American Feed Control Officials waarop staat dat het voer volledige en evenwichtige voeding biedt.

Naast onze eigen kwalitatieve analyse van de hier besproken merken, hebben wij monsters ter analyse voorgelegd aan een ISO 17025 gecertificeerd test- en analyselaboratorium voor levensmiddelen.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het gehele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe inbreng of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytische testen in een voedselchemisch lab geven ons de exacte macronutriënten en micronutriënten inhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u zeker weet dat u alleen het beste in de voerbak van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de labrapporten voor elk voer dat hier is beoordeeld, klikt u op de link “bekijk labrapport” in de productbeoordeling.

Laten we nu eens kijken naar enkele van de beste biologische kattenvoer op de markt van vandaag. Dit zijn gewoon onze top picks, en u kunt anderen vinden die ook goed voor u werken.

#1 Smalls Kattenvoer

ENTER “ALLABOUTCATS” TO GET 30% OFF YOUR FIRST ORDER

Lees onze volledige merkbeoordeling Bekijk het laboratoriumrapport

Smalls is een bezorgdienst voor vers kattenvoer die ingrediënten van menselijke kwaliteit gebruikt, waaronder hoogwaardige dierlijke eiwitten zoals kip, kalkoen en vis.

Elke partij kattenvoer wordt op bestelling gemaakt in de eigen keuken van het bedrijf. Omdat het vers is, rijk aan vocht en vol met dierlijke eiwitten van de juiste soort, is dit voer een bevredigende en voedzame keuze voor uw kat.

Ingrediënten:

Kip, kippenlever, groene bonen, erwten, water (voldoende voor verwerking), kippenharten, boerenkool, tricalciumfosfaat, canolaolie, cholinechloride, kaliumchloride, zout, taurine, magnesiumsulfaat, niacinamide, ijzersulfaat, zinksulfaat, vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat (vitamine B1), Calcium pantothenaat (vitamine B5), Kopersulfaat, Pyridoxine hydrochloride (vitamine B6), Mangaansulfaat, Riboflavine (vitamine B2), Kaliumjodide, Foliumzuur, Biotine (vitamine B7), Vitamine B12 supplement, Vitamine D3 supplement.

Gegarandeerde analyse

loader

Ruw eiwit: 15,5%

Ruw vet: 8,5%

Ruwe vezels: 1,5%

Vochtigheid: 72%

Basis droge stof

loader

Proteïne: 55,36%

Vet: 30,36%

Vezels: 5,36%

Koolhydraten: 8,93%

Calorische Gewichtsbasis

loader

Proteïne: 40,11%

Vet: 53,42%

Koolhydraten: 6,47%

Pros

 • Elk zakje bevat een portie afgestemd op de behoeften van uw kat
 • Hoge vochtigheid, bevredigende voeding
 • Beklemtoont dierlijke eiwitten die bij de soort passen
 • Menselijk voedsel

Cons

 • Prijs ligt boven de gemiddelde marktprijs

#2 Stella & Chewy’s Freeze-Dried Raw Absolutely Rabbit Dinner Morsels Cat Food

Stella & Chewy's Absolutely Rabbit Dinner Morsels

Buy On Chewy Buy On Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling Bekijk het laboratoriumrapport

Katten gedijen op een prooimodel dieet, en deze gevriesdroogde voeding biedt een veilige, gemakkelijke manier om uw kat de voedingsintegriteit van rauw vlees te bieden. Zoals vermeld op de website van Stella & Chewy, ondergaat hun gevriesdroogd voedsel een “hoge druk verwerking om schadelijke bacteriën op natuurlijke wijze te vernietigen terwijl de voedingswaarde van het voedsel niet wordt aangetast.”

Dat gezegd zijnde, rauwe voeding kan risico’s inhouden voor de voedselveiligheid van huisdieren en eigenaren. Praat met uw dierenarts als u uw kat rauwe voeding wilt geven.

De rauwe hapjes zijn voornamelijk gemaakt met konijnenvlees, een voor de soort geschikte bron van eiwitten en voedingsstoffen. Vrijwel alle eiwitten in het recept zijn van dierlijke oorsprong.

Omdat ze gevriesdroogd zijn, zijn de hapjes hard en droog als ze uit de zak komen. Door ze in een kom te doen en te mengen met warm water, veranderen de brokjes in een hydraterende maaltijd.

Het voedsel bevat verschillende plantaardige ingrediënten, zoals pompoenpitten, olijfolie, paardenbloem en gedroogde kelp.

Ingrediënten:

Rabbit With Ground Bone, Rabbit Liver, Olive Oil, Pumpkin Seed, Potassium Chloride, Sodium Phosphate, Choline Chloride, Dried Ediococcus Acidilactici Fermentation Product, Dried Lactobacillus Acidophilus Fermentation Product, Dried Bifidobacterium Longum Fermentation Product, Dried Bacillus Coagulans Fermentation Product, Taurine, Tocopherols (Preservative), Paardebloem, Gedroogde Kelp, Zink Proteïnaat, IJzer Proteïnaat, Vitamine A Supplement, Vitamine E Supplement, Niacine Supplement, Koper Proteïnaat, Riboflavine Supplement, Natrium Seleniet, D-Calcium Pantothenaat, Biotine, Mangaan Proteïnaat, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement.

Gegarandeerde analyse

loader

Ruw eiwit: 44%

Ruw vet: 30%

Ruwe vezels: 5%

Vocht: 5%

Basis droge stof

loader

Proteïne: 46,32%

Vet: 31,58%

Vezels: 5,26%

Koolhydraten: 16,84%

Calorische Gewichtsbasis

loader

Proteïne: 33,12%

Vet: 54,84%

Koolhydraten: 12,04%

Pros

 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • U kunt het vochtgehalte kiezen
 • Gevuld met probiotica
 • Vrij van kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen

Cons

 • Bevat enkele plantaardige ingrediënten
 • Duurzaam

#3 Taste of the Wild Rocky Mountain Graanvrij Droog Kattenvoer

Lees onze volledige merkevaluatie

Beide varianten van dit kattenvoer hebben een authentieke zalmsmaak waar katten dol op zijn. Bovendien zit het boordevol vitaminen en mineralen die katten voorzien van de voedingsstoffen die ze nodig hebben voor een evenwichtige en gezonde voeding. Deze voedingsstoffen zijn afkomstig uit groenten en fruit die samen met de vleessmaak een smaak vormen die de meeste katten smakelijk en aangenaam zullen vinden.

De ingrediënten zijn gekozen vanwege hun vermogen om aan de voedingsbehoeften van katten te voldoen en katten een glanzende vacht te geven. Het voer is ook ontworpen om gemakkelijk verteerbaar te zijn, waardoor het gemakkelijk is voor de maag van katten en de kans groter is dat katten al hun eten opeten.

Dit kattenvoer is bedoeld om uw kat de smaak van wild vlees te geven, zoals hertenvlees, zalm en forel, terwijl het tegelijkertijd het immuunsysteem van uw kat versterkt. Het is gemaakt zonder granen.

Ingrediënten:

<Kippenmeel, erwten, zoete aardappelen, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), erwteneiwit, aardappeleiwit, geroosterd hert, gerookte zalm, natuurlijke smaak, zeevismeel, dl-methionine, kaliumchloride, Taurine, Choline Chloride, Gedroogde cichoreiwortel, Tomaten, Bosbessen, Frambozen, Yucca Schidigera Extract, Gedroogde Lactobacillus Plantarum Fermentatie Product, Gedroogde Bacillus Subtilis Fermentatie Product, Gedroogd Lactobacillus Acidophilus fermentatieproduct, Gedroogd Enterococcus Faecium fermentatieproduct, Gedroogd Bifidobacterium Animalis fermentatieproduct, Zink Proteïnaat, Vitamine E Supplement, Niacine, Mangaan Proteïnaat, Koper Proteïnaat, Zinksulfaat, Mangaansulfaat, Kopersulfaat, Thiamine Mononitraat (Vitamine B1), Vitamine A Supplement, Biotine, Kalium Jodide, enz.

Gegarandeerde analyse

loader

Ruw eiwit: 42%

Ruw vet: 18%

Ruwe vezels: 3%

Vocht: 10%

Basis droge stof

loader

Proteïne: 46,67%

Vet: 20%

Vezels: 3,33%

Koolhydraten: 30%

Calorische Gewichtsbasis

loader

Proteïne: 37,26%

Vet: 38,78%

Koolhydraten: 23,95%

Pros:

 • Kwaliteitsproduct gemaakt van biologische ingrediënten
 • Helpt katten met een glanzender en gezondere vacht
 • Helpt katten een gezond gewicht te bereiken en te behouden

Cons:

 • Een beetje prijzig
 • Alleen twee smaakopties

#4 Best For Healthier Coats: Open Farm Wild-Caught Salmon Droogvoer

 width=

Klik hier voor 5% korting

Lees onze volledige merkbeoordeling Bekijk het laboratoriumrapport

Het beste kattenvoer is rijk aan aan de soort aangepaste voeding van hoogwaardige, traceerbare bronnen. Niet alleen zijn alle ingrediënten van Open Farm 100% menswaardig, maar ook ethisch verantwoord.

Dit droge kattenvoer met zalmrecept bevat wilde Pacifische zalm als eerste ingrediënt, gevolgd door zeevismeel en zeeharingmeel. Hoewel het geen single-source eiwitrecept is, is het rijk aan dierlijke eiwitten en gezonde vetten.

Naast de vele dierlijke eiwitten bevat deze Open Farm formule haringolie en zalmolie als natuurlijke bronnen van omega-vetzuren, hoewel het vermeldenswaard is dat de eerste bron van toegevoegd vet plantaardig is (kokosolie).

Hoewel dit recept vol zit met dierlijke eiwitten en gezonde vetten, bevat het een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten. Het totale koolhydraatgehalte is vrij hoog, met iets meer dan 34%; het ideale koolhydraatgehalte voor kattenvoer is 10% of minder. Wij vermijden liever peulvruchten zoals linzen en kikkererwten in kattenvoer – het vervangen van deze ingrediënten door dierlijke ingrediënten zou de soortgerichtheid van deze formule ten goede komen.

Ingrediënten:

.

Gegarandeerde analyse

loader

Ruw eiwit: 41%

Ruw vet: 20%

Ruwe vezels: 3%

Vocht: 8%

As: 8%

Basis droge stof

loader

Proteïne: 44,57%

Vet: 21,74%

Vezels: 3,26%

Koolhydraten: 21,74%

Calorische Gewichtsbasis

loader

Proteïne: 37,42%

Vet: 44,33%

Koolhydraten: 18,25%

Wat we lekker vonden:

 • Wilde Pacifische zalm als eerste ingrediënt
 • Gevuld met twee geconcentreerde bronnen van dierlijke eiwitten
 • Haring- en zalmolie voor omega vetzuren
 • Geen dierlijke bijproducten of vaag genoemde ingrediënten

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten
 • Het gehalte aan koolhydraten in droge stof is vrij hoog, meer dan 34%
 • Bevat niet het vocht dat uw kat nodig heeft

#5 Organix Grain Free Organic Dry Cat Food

Lees onze volledige merkevaluatie

Dit zou een goede keuze kunnen zijn voor katteneigenaren wiens katachtigen een graanallergie hebben (graanallergieën zijn vrij zeldzaam bij katten). Het is geheel zonder granen gemaakt en gebruikt in plaats daarvan erwten, aardappelen, linzen en kip om een smakelijke en gezonde maaltijd voor uw huisdier te bieden.

Alle ingrediënten zijn afkomstig uit de VS, en alle producten zijn volledig getest om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de kwaliteitsnormen van de fabrikant. Er worden geen hormonen of synthetische meststoffen gebruikt.

Dit is ideaal voor katten met spijsverteringsproblemen, en veel huisdiereigenaren hebben een verbetering gemeld in de eetgewoonten en het gewicht van hun kat sinds ze op Organix Grain Free voer zitten.

Dit product onderging onlangs een verandering in fabrikanten, en de nieuwe eigenaren hebben nog strengere biologische eisen dan voorheen, waardoor het voer van hogere kwaliteit is.

Hoe gezond dit biologische kattenvoer ook is, er zijn meldingen dat katten het helemaal niet lekker vinden. Het zou aan de linzen kunnen liggen, want die zijn geen bestanddeel van de meeste kattenvoerproducten, dus kopers worden gewaarschuwd het uit te proberen voordat ze zich volledig op dit product vastleggen.

Ingrediënten:

Organische kip, Biologische kippenmeel, Biologische erwteneiwit, biologische zoete aardappelen, biologische erwten, biologische kikkererwten, biologische tapioca, biologische zonnebloemzaadmeel, biologische kokosolie, biologisch kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), natuurlijke smaak, biologisch lijnzaad, biologische kippenlever, biologische gedroogde alfalfameel, zout, cholinechloride, vitaminen (vitamine E-supplement, niacinesupplement, thiaminemononitraat, d-Calcium Pantothenaat, Vitamine A Supplement, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine D3 Supplement, Biotine, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur), Mineralen (Zink Aminozuur Complex, IJzer Aminozuur Complex, Koperaminozuurcomplex, Mangaanaminozuurcomplex, Natriumseleniet, Calciumjodaat), Taurine, Zalmolie, Biologische Veenbessen, Kaliumchloride, Rozemarijnextract, Gedroogd Bacillus Coagulans Fermentatieproduct.

Gegarandeerde analyse

loader

Ruw eiwit: 32%

Ruw vet: 14%

Ruwe vezels: 3,5%

Vocht: 11%

Basis droge stof

loader

Eiwit: 35,96%

Vet: 15,73%

Vezels: 3,93%

Koolhydraten: 44,38%

Calorische Gewichtsbasis

loader

Proteïne: 30,33%

Vet: 32,23%

Koolhydraten: 37,44%

Pros:

 • Minder duur dan ander biologisch kattenvoer
 • Gemaakt zonder granen
 • Uiterstekend getest

Cons:

 • Sommige katten eten het gewoon niet

Nu, hier zijn onze keuzes voor het beste natvoer voor katten:

#6 Ziwi Peak Canned Cat Cuisine

Lees onze volledige merkbeoordeling Bekijk het laboratoriumrapport

Dit is misschien een van de duurdere opties die er zijn, maar de fabrikanten hebben een hoogwaardige voeding gemaakt die alle juiste noten raakt. U kunt kiezen uit vele smaken, dus uw kieskeurige eters zullen tevreden zijn.

Al het wild komt van één enkele bron. De ingrediëntenlijst bestaat uit zorgvuldig geselecteerde voedingsmiddelen en voedingsstoffen die zijn ontworpen om katten een volledig uitgebalanceerd dieet te bieden.

De typische goedkope natvoeropties hebben veel jus en zijn nogal papperig, maar deze is gemaakt in een brokvorm die katten bijzonder aantrekkelijk vinden. Het geeft ze iets om in te bijten en werkt een beetje op hun tanden.

De fabrikanten hebben ervoor gezorgd dat er weinig tot geen allergenen in dit product zitten. Je kunt niet het spijsverteringsstelsel van elke kat aanspreken, maar Ziwi Peak natvoer voor katten bevat geen granen en geen kunstmatige smaakstoffen. Biologische, natuurlijke ingrediënten zijn waar het om draait bij dit premium kattenvoer. Dat premium voedsel komt tegen een hoge prijs, maar om gelukkige katten met gelukkige magen te hebben, kan het gewoon de moeite waard zijn.

Ingrediënten:

Venison, Water voldoende voor verwerking, Venison Tripe, Venison Liver, Chickpeas, Venison Lung, Venison Heart, Venison Kidney, New Zealand Green Mussel, Venison Bone, DL-Methionine, Dried Kelp, Minerals (Magnesium Sulfate, Zink Aminozuur Complex, Mangaan Aminozuur Complex, Koper Aminozuur Complex), Taurine, Vitaminen (Vitamine E Supplement, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur).

Gegarandeerde analyse

loader

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 4%

Ruwe vezels: 2%

Vochtigheid: 78%

As: 3%

Basis droge stof

loader

Eiwit: 45,45%

Vet: 18,18%

Vezels: 9,09%

Koolhydraten: 13,64%

Calorische Gewichtsbasis

loader

Proteïne: 44,03%

Vet: 42,77%

Koolhydraten: 13,21%

Pros:

 • Biedt katten evenwichtige voeding
 • Gemaakt zonder vulstoffen of granen
 • Het brokkenvoer spreekt katten aan

Cons:

#7 Hound & Gatos Grain Free Chicken Canned Cat Food

Hound & Gatos Chicken & Chicken Liver Formula Grain-Free Canned Cat Food

De fabrikanten van dit kattenvoer proberen het paleo dieet te volgen, dat gebaseerd is op het paleolithische dieet dat mens en dier eeuwen geleden deelden. Het idee is dat het dieet voornamelijk zou bestaan uit wild vlees, zonder toegevoegde koolhydraten. Dit helpt degenen die het dieet volgen, zoals uw kat, om mager, gespierd en gezond te zijn. Voor katten betekent het ook een glanzende vacht en weinig problemen met overgewicht.

Dat is precies wat de Hound & Gatos graanvrij voer weet te bereiken, en dat tegen een lagere prijs dan veel van zijn concurrenten. De ingrediënten zijn allemaal van menselijke kwaliteit en biologisch gemaakt, zonder de noodzaak van pesticiden of kunstmatige smaakstoffen en conserveringsmiddelen.

Omdat dit kattenvoer is samengesteld als een paleo dieet, is het misschien niet smakelijk voor alle gedomesticeerde katten. Het is ook mogelijk dat het geen volledige voeding biedt voor katten met gezondheidsproblemen en specifieke dieetbehoeften. Overleg met uw dierenarts of dit voer geschikt is voor uw kat.

Ingrediënten:

Kip, kippenbouillon, kippenlever, calciumcarbonaat, Agar-Agar, kaliumchloride, cholinechloride, zout, taurine, zalmolie, ijzerproteïnaat, zinkproteïnaat, mangaanproteïnaat, koperproteïnaat, magnesiumproteïnaat, natriumseleniet, Calcium Jodium, Thiamine Mononitraat, Niacine Supplement, Vitamine E Supplement, Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Biotine, Vitamine A Supplement, Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

loader

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 9%

Ruwe vezels: 1%

Vochtigheid: 78%

Basis droge stof

loader

Eiwit: 45,45%

Vet: 40,91%

Vezels: 4,55%

Koolhydraten: 9,09%

Calorische Gewichtsbasis

loader

Proteïne: 29,54%

Vet: 64,56%

Koolhydraten: 5,91%

Pros:

 • Gemaakt zonder granen
 • Complete kattenvoeding
 • Geen toegevoegde koolhydraten

Cons:

 • Beperkte smaakopties
 • Niet geschikt voor alle katten

#8 Organix Organic Canned Cat Food

Castor & Pollux Organix Grain-Free Organic Chicken Recipe All Life Stages Canned Cat Food

Organix is toegewijd aan het maken van haar voeding van verse, gezonde ingrediënten, zelfs met behulp van echte groenten en fruit, in plaats van granen, als basis voor haar natte kattenvoer. Alle ingrediënten zijn gecertificeerd als biologisch, en ze zijn volledig getest om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn voor katachtige consumptie. Kippenlever, kalkoen, vitaminen en mineralen vullen het fruit en de groenten aan om dit tot een van de gezondste natvoeropties voor katten te maken.

Organix doet zijn best om de prijzen laag te houden, en wanneer u dit vergelijkt met veel van de concurrentie, zult u zien dat Organix een zeer betaalbare keuze biedt voor consumenten.

Onlangs veranderde Organix van eigenaar en veranderde haar natvoer in een paté-achtig product. Hoewel de meeste katten een brokkelige schotel lekkerder vinden, eet de meerderheid het patévoer prima, maar kopers moeten zich bewust zijn van de verandering.

Er zijn nogal wat smaakopties die Organix beschikbaar heeft gesteld, dus katteneigenaren met kieskeurige katten zullen weinig moeite hebben om er een te vinden die hun kat bevalt.

Ingrediënten:

Organische kip, voldoende water voor verwerking, organische kippenlever, organische gedroogde erwten, organische kokosmeel, organische gedroogde eiproducten, organische erwteneiwitten, organische lijnzaad, organische wortelen, organische veenbessen, organische gedroogde alfalfameel, calciumcarbonaat, natriumfosfaat, zout, kaliumchloride, zalmolie, taurine, mineralen (zink aminozuur complex, ijzeraminozuurcomplex, koperaminozuurcomplex, mangaanaminozuurcomplex, natriumseleniet, calciumjodaat), cholinechloride, vitaminen (niacine, vitamine E-supplement, vitamine A-supplement, thiaminemononitraat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, d-calciumpantothenaat, vitamine D3-supplement, biotine, vitamine B12-supplement, foliumzuur).

Gegarandeerde analyse

loader

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 5%

Ruwe vezels: 1%

Vochtigheid: 78%

As: 2,1%

Basis droge stof

loader

Eiwit: 40,91%

Vet: 22,73%

Vezels: 4,55%

Koolhydraten: 22,27%

Calorische Gewichtsbasis

loader

Proteïne: 34,56%

Vet: 46,63%

Koolhydraten: 18,82%

Pros:

 • Veel smaakkeuzes
 • Geen granen inbegrepen
 • Alle ingrediënten zijn biologisch gecertificeerd

Cons:

 • De pasteistijl is misschien niet voor alle katten aangenaam

Wat is het beste biologische kattenvoer voor 2022?

Hier zijn de favorieten volgens klanten en verkoopcijfers. Lees ook de klantervaringen via onderstaande links.

1. Yarrah Cat Adult Graanvrij Kip / Vis Kattenvoer – 2,4 kilo

Yarrah Cat Adult - Graanvrij - Kip-Vis - Kattenvoer

Bekijk de dagprijs

De meeste katten houden van kip en van vis, geen wonder dus dat Yarrah Cat Adult Graanvrij Kip / Vis Kattenvoer zo populair is bij katten! Ook de eigenaar kan tevreden zijn want de kip is van biologische oorsprong en de vis draagt het MSC keurmerk. Daarnaast is het ook een graanvrij product wat met name voor katten met gevoelige darmen een uitkomst is. Dit droogvoer is geschikt voor volwassen katten tussen 3 en 8 jaar. Het product is voorzien van een EKO keurmerk.

Kenmerken:

 • Inhoud: 2,4 kilo
 • Biologisch: Ja
 • Leeftijd: Volwassen
 • Graanvrij: Ja
 • Type: Droogvoer

2. Kattenvoer Carnal Multimix – 10 kilo

Kattenvoer Carnal Multimix 10Kg

Bekijk de dagprijs

Dit droogvoer bevat een combinatie van soorten vlees voor een optimale balans in smaak en voedingsstoffen. Naast gevogelte als eend en kalkoen zit er ook lam in verwerkt. De brokken zijn licht verteerbaar, de spijsvertering wordt gestimuleerd en het voer zal de darmflora gezond houden. Kattenvoer Carnal Multimix bevat naast dierlijke producten ook granen. Ook zijn er oliën, vetten, mineralen en visproducten toegevoegd waarmee het een complete voeding is voor katten van alle leeftijden.

Kenmerken:

 • Inhoud: 10 kilo
 • Biologisch: Ja
 • Leeftijd: Alle leeftijden
 • Graanvrij: Nee
 • Type: Droogvoer

3. Yarrah Biologisch Vis Kattenvoer – 800 gram

Yarrah Biologisch - Vis - Kattenvoer

Bekijk de dagprijs

Dit kattenvoer bevat naast kip en vis ook plantaardige ingrediënten om de darmwerking van je kat optimaal te laten functioneren. Het belangrijkste van Yarrah Biologisch Vis Kattenvoer is eigenlijk wat er niet in zit. Zo worden er geen kunstmatige stoffen toegevoegd, ook hormonen en pesticiden ontbreken in dit voer. Het betreft licht verteerbare brokken die de vacht van je kat zal doen glanzen. De zak is vrij klein van inhoud zodat je met name kleinere katten ieder dag heerlijk krokante brokken kunt voorschotelen. Met het EKO keurmerk weet je dat het een verantwoord product betreft.

Kenmerken:

 • Inhoud: 800 gram
 • Biologisch: Ja
 • Leeftijd: Alle leeftijden
 • Graanvrij: Ja
 • Type: Droogvoer

4. Almo Adult Tonijn en Kip – 24 x 140 gram

Almo adult tonijn en kip - 24 st à 140 gr

Bekijk de dagprijs

Geef jouw kat een smakelijke en verantwoorde traktatie met dit natvoer in blik. Het is geschikt als ondersteunende voeding naast droge brokken. Het vleesgehalte ligt op 75 procent, onnatuurlijke hulpstoffen, conserveringsmiddelen en kleurstoffen zul je niet tegenkomen in een blikje Almo Adult Tonijn en Kip. Je zou bijna jaloers worden als jouw kat deze maaltijd gepresenteerd krijgt! De samenstelling is geschikt voor katten tussen 2 en 8 jaar.

Kenmerken:

 • Inhoud: 100 gram
 • Biologisch: Ja
 • Leeftijd: Volwassen
 • Graanvrij: Ja
 • Type: Verwerkt vlees

5. Meowing Heads Paw Lickin’ Chicken Kattenvoer Biologisch – 1,5 kilo

Meowing Heads Paw Lickin’ Chicken - Kattenvoer - Biologisch

Bekijk de dagprijs

Heb je een kat die vaak haarballen ophoest? Dan moet je zeker Meowing Heads Paw Lickin’ Chicken Kattenvoer Biologisch eens proberen. De samenstelling is namelijk optimaal bepaald om dit probleem tegen te gaan. Daarnaast worden er uitsluitend natuurlijke grondstoffen gebruikt inclusief taurine wat de spijsvertering zal bevorderen. Er worden geen kunstmatige stoffen toegevoegd zoals kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Dit voer is geschikt voor vitale katten in de leeftijd van 1 tot 8 jaar.

Kenmerken:

 • Inhoud: 1,5 kilo
 • Biologisch: Ja
 • Leeftijd: Volwassen
 • Graanvrij: Ja
 • Type: Brokken

Dit moet je weten over biologisch kattenvoer

Het voornaamste verschil tussen standaard kattenvoer en biologische opties heeft niet zozeer te maken met de voedingswaarden maar maar met de herkomst van de ingrediënten. Bij biologische kattenvoer betreft het ingrediënten die voldoen aan specifieke productie methoden en onder strenge condities geproduceerd zijn. Dit kan van invloed zijn op de prijs maar consumenten die hier bewust voor kiezen zijn doorgaans bereid wat meer te betalen. Kwaliteit en duurzaamheid staan voorop, dat geldt voor alle biologische producten. En als je bewust kiest voor de rest van het huishouden waarom dan niet voor je huisdieren?

Wat is de leeftijd van je kat?

Een kitten heeft een andere behoefte dan een volwassen kat. Een volwassen kat heeft weer een andere behoeften dan een senior kat. Denk aan groei, beweging en gezondheid. Net zoals je standaard kattenvoer hebt voor verschillende leeftijdscategorieën geldt dit ook voor biologische kattenvoer. Laten we voor iedere categorie eens bekijken welk voer het beste aansluit op de behoefte en waarom.

Junior / kitten

Kittens blijven in principe tot 8 weken bij de moeder, daarna kunnen ze overstappen van moedermelk naar reguliere voeding. De voornaamste groei vindt plaats in het eerste jaar. Kittens zijn energiek, ze hebben veel calorieën nodig en de goede bouwstoffen om uit te groeien tot een volwassen, gezonde kat. Met biologisch kattenvoer zorg je voor een goede start waar ze een leven lang voordeel van zullen ervaren.

Adult / Volwassen

Na het eerste levensjaar is de groei voltooid. Tenminste, als je niet oplet dan wordt je kat erg dik als je niet het voedingspatroon aanpast. Dit betekent een andere frequentie en een ander type voeding. Tussen 1 en pakweg 7 jaar geef je standaard voeding voor een volwassen kat. Of het nu kip, vis of iets anders betreft, de bouwstoffen zijn gebaseerd op de behoefte van volwassen katten. Bij biologisch kattenvoer is het grootste verschil met standaard producten de herkomst van de ingrediënten. Toch zijn er wel degelijk merken en producten die verder gaan dan de grondstoffen en de samenstelling optimaliseren voor vitale katten.

Senior

Na pakweg 7 jaar zal de stofwisseling van een kat wat langzamer worden en de activiteit neemt langzaam maar zeker af. Dit is de fase dat een kat snel te dik kan worden, daarnaast levert standaard voeding te weinig bouwstoffen voor de spieren en botten. Senior kattenvoeding is optimaal samengesteld om een wat oudere kat vitaal en energiek te houden en mogelijk ook aandoeningen te helpen voorkomen.

De grootste kans op voedselintolerantie, allergieën en andere reacties bestaat bij kittens en adult katten. Let daarom op bij biologische kattenvoer waar toevoegingen zijn van plantaardige aard. Extra vezels en plantaardige eiwitten kunnen zeker gezond zijn, ze kunnen bij sommige katten wel zorgen voor misselijkheid, braken en diarree. Als je dergelijke symptomen waarneemt bij jouw kat schakel dan over naar andere voeding en neem contact op met de dierenarts als de problemen aanhouden.

Welk biologische kattenvoer voor jouw kat?

Naast de leeftijd zijn er nog meer verschillen, iedere kat is immers uniek. Zo kan de behoefte per kattenras net even iets anders liggen, het is ook mogelijk dat jouw kat anders reageert op bepaalde ingrediënten. Daarnaast is er ook gewoon de kwestie van voorkeur, niet iedere kat vindt hetzelfde lekker en ook niet op hetzelfde moment. Zo is het mogelijk dat jouw kat jarenlang alleen kip wil eten om vervolgens alleen nog maar vis op het menu te tolereren. Houd het gedrag van je kat in de gaten en stem de voeding daar op af. Hier zijn enkele prototypen kat:

 • Katten die altijd binnen blijven.
 • Katten die vaak buiten zijn.
 • Zeer actieve katten.
 • Meer passieve katten.
 • Katten die vaak haarballen ophoesten.
 • Katten die vaak braken.
 • Katten met een zwak gebit of nagels.
 • Dikke katten of juist heel magere katten.

Afwijken van de norm betekent niet automatisch dat je kat niet gezond is. Plotselinge veranderingen kunnen echter wel een signaal zijn dat er meer aan de hand is. Als een mollige kat sterk vermagert bijvoorbeeld, of een slanke kat die alle energie verliest en dik wordt. Als je signalen opmerkt die niet passen bij de aard van het beestje dan kan dit te maken hebben met de voeding.

Nat of droog voer voor je kat?

Er zijn katteneigenaren die vrijwel exclusief natte voeding geven of juist alleen maar droge brokken voorschotelen. Katten kunnen ook duidelijk hun voorkeur laten blijken. Er is op zich geen harde lijn te trekken over welk voer het beste is voor jouw kat, er zijn echter wel verschillen in samenstelling en functie.

Droog biologisch kattenvoer

Brokjes zijn relatief goedkoop, lang houdbaar en goed te portioneren. Bij veel katten geldt dat je gerust een bak voer kunt neerzetten zonder dat ze zichzelf volvreten met brokken. Doe een schep in de kom en wacht rustig af. Let echter wel op de totale hoeveelheid voer die ze daadwerkelijk consumeren als je geen afgemeten porties geeft. Dan weet je of ze ongeveer de juiste hoeveelheid voer en daarmee ook bouwstoffen binnenkrijgen.

Brokken zijn niet alleen goed voor de calorieën, vitaminen en mineralen maar bevorderen ook zeker een goede mondhygiëne. Ze masseren het tandvlees en houden de tanden schoon. Daarmee is het zeker goed om je kat brokjes te geven.

Voor een kitten zijn er soorten voer met kleinere brokken die beter te kauwen zijn. Je kunt deze kleine diertjes niet zomaar grote brokken voor volwassen katten voorschotelen. Als ze in het begin nog moeite hebben met dat harde voer dan kun je ze wat zachter maken door er wat lauwwarm water bij te doen.

Droog biologisch kattenvoer heeft naar gewicht relatief veel calorieën in vergelijking met nat voer. Als je merkt dat je kat snel dikker wordt dan kun je porties kleiner maken.

Nat biologisch kattenvoer

Katachtigen zijn van nature niet gewend om water te drinken, het meeste vocht halen ze uit de dieren waar ze op jagen. Dit komt omdat water uit beekjes en waterplassen vaak vervuild zijn, bloed van vers vlees is een stuk hygiënischer. Huiskatten zijn wel gewend om een vers bakje water voorgeschoteld te krijgen. Met natvoer hoeft een kat minder water te drinken.

Er zijn twee nadelen bij biologische kattenvoer; de prijs en de houdbaarheid. De prijs in gewicht en gebruik ligt hoger dan bij brokken het geval is. Grote blikken zijn goedkoper maar die kun je niet lang bewaren in de koelkast. Je kunt ook niet een schaaltje natvoer in de ochtend neerzetten voor een maaltijd in de avond. Dat maakt natvoer wat minder praktisch in gebruik. Toch smullen veel katten er wel van en natvoer wordt beter getolereerd door katten met gevoelige darmen.

Als je tot de conclusie bent gekomen dat een combinatie van zowel droog voer als nat voer het beste is voor jouw kat dan kunnen we dat zeker onderschrijven. In de meeste situaties is de balans van droog en nat voer het beste voor je kat en je portemonnee. Als je merkt dat jouw kat bijvoorbeeld alleen droog biologisch kattenvoer eet let dan wel goed op de vochtinname.

Wanneer is kattenvoer biologisch?

Er zijn twee soorten biologische ingrediënten. Enerzijds is er het biologisch keurmerk voor dierlijke producten. Dieren worden beter behandeld dan in de bio-industrie het geval is met meer aandacht voor dierenwelzijn. Bij biologische producten van plantaardige aard gaat het om de wijze waarop deze gewassen verbouwd worden. Zo mogen er geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Biologische kattenvoer zal voorzien zijn van een Europees erkend biologisch label.

Is biologisch kattenvoer altijd beter?

Wat betreft voedingswaarde hoeft een standaard product niet onder te doen voor een product met biologisch keurmerk. Het gaat vooral om de wijze waarop de grondstoffen geproduceerd worden. Dat neemt niet weg dat er voor dergelijke ‘premium’ artikelen vaak meer aandacht wordt besteed aan de kwaliteit en samenstelling van de producten. Het dus wel degelijk mogelijk dat een biologisch product beter is van kwaliteit.

Een andere afweging is het aantal toevoegingen. Zo worden er steeds vaker plantaardige producten verwerkt in kattenvoer. Dit hoeft geen bezwaar te zijn maar katten zijn van nature vleeseters. Zo zijn er katten die producten met toegevoegde granen niet kunnen verdragen. Anderzijds zijn er ook zeker voordelen te benoemen voor plantaardige toevoegingen maar dit is sterk afhankelijk van de individuele kat. Bij hondenvoer zijn er 100% plantaardige producten op de markt, bij katten komt dit zelden voor.

Welk biologische kattenvoer is het beste voor jouw kat?

Voor jouw kat is het beste biologische voer het product dat lekker smaakt en voedzaam is. Daarnaast zul je als eigenaar ook wel voorkeuren hebben. Bekijk de suggesties op deze pagina en lees ook de reviews op de productpagina’s. Zo kom je vast tot een goede keuze!

Conclusie

Biologisch kattenvoer kan een geweldige keuze zijn voor uw kat, maar u moet wel een merk en stijl van voer kiezen die niet alleen aantrekkelijk zijn voor uw kat, maar ook gezond voor hen. We hopen dat we die beslissing een stuk gemakkelijker voor u hebben gemaakt, maar we dringen er bij u op aan om met uw dierenarts te praten over wat goed is voor uw kat en welke soorten voer voldoen aan de voedingsbehoeften van uw kat.

Niet alle biologische voeding is van dezelfde kwaliteit, dus zorg ervoor dat u de inhoud van alles wat u overweegt zeer zorgvuldig onderzoekt voordat u tot aankoop overgaat.

Biologisch kattenvoer is volgens TheHappyCatSite.com uitstekend voor katten met allergieën, maar ook katten zonder allergieën of spijsverteringsproblemen kunnen profiteren van de gezonde ingrediënten en hoge normen van de allerbeste biologische kattenvoerproducten.

De meeste katteneigenaren willen het allerbeste voor hun katten en zijn bereid daar wat extra voor te betalen. Als dat is wat u zoekt, dan is biologisch kattenvoer zeker het overwegen waard. Als uw kat echter ernstige gezondheidsproblemen heeft, raadpleeg dan eerst uw dierenarts voordat u een nieuw voer voor uw kat kiest.

Inhoudsopgave