Beste Katten draagtas in 2023 kopen en reviews

Een kat loopt op vier pootjes, waarom zou je dan een kat dragen in een tas? Vooral omdat katten liever zelf bepalen in welke richting ze lopen en dat is niet altijd even praktisch. Soms moet de kat toch echt even pas op de plaats maken, met een katten draagtas kun je het dier veilig en verantwoord vervoeren. Er zijn veel opties in de winkel en online verkrijgbaar met afwijkende kenmerken. Zo kun je voor de specifieke toepassing de beste katten draagtas kopen. Laten we eerst eens even bekijken waarom je eigenlijk een draagtas voor je kat nodig hebt en wat de beste opties zijn voor 2023.

Top vijf katten draagtas 2023

Smaken en voorkeuren verschillen, lees daarom naast onze top 5 voor 2023 ook onze tips voor het maken van de juiste keuze.

1. Ebi Hondentas Bon Voyage

Ebi Bon Voyage Draagtas - Zwart

Bekijk de dagprijs

Dit is een heel praktische tas die voldoende frisse lucht biedt. Daarnaast zorgt het gaas ook voor zicht naar binnen en buiten. De Ebi Hondentas Bon Voyage is gemaakt van robuust nylon, er zijn zowel aan de voorzijde als aan de bovenzijde ritsen aanwezig. Na gebruik is het geheel eenvoudig op te vouwen waardoor deze katten draagtas weinig ruimte inneemt.

Kenmerken:

 • Kleur: Zwart
 • Materiaal: Nylon
 • Afmetingen: 43 x 25 x 25 cm

2. Nobby Transporttas Hond & Kat

Nobby Transporttas - Hond & Kat - Nylon - Zwart

Bekijk de dagprijs

Deze stevige tas heeft aan alle zijde vensters voor ventilatie. Omdat het een nylon gaas betreft kan je kat goed naar buiten kijken om de omgeving in de gaten te houden. De afmetingen van deze tas zijn geschikt voor vervoer per vliegtuig. Na gebruik kun je het geheel eenvoudig reinigen, opvouwen en opbergen wat deze Nobby Transporttas Hond & Kat tot een zeer handige katten draagtas maakt.

Kenmerken:

 • Kleur: Zwart
 • Materiaal: Nylon
 • Afmetingen: 44 x 27 x 25 cm

3. Kerbl Draagtas Axion

Kerbl Draagtas Axion

Bekijk de dagprijs

Je kunt deze tas gebruiken voor katten tot maximaal vijf kilo. De draagtas is gemaakt van stevig nylon, de draagriem is van neopreen wat het draagcomfort voor de eigenaar verhoogt. De bovenzijde van de Kerbl Draagtas Axion is in zijn geheel of deels te openen. De mesh structuur zorgt voor ventilatie en lichtdoorlating. In de zijvakken kun je accessoires bewaren. De bodem is waterdicht wat zeker bij een ongelukje praktisch zal zijn.

Kenmerken:

 • Kleur: Grijs
 • Materiaal: Rubber
 • Afmetingen: 44 x 20 x 27 cm

4. Ebi Reistas Crazy Paws Sarah

Ebi Reistas Crazy Paws Sarah - Blauw

Bekijk de dagprijs

Het minimale design van deze buidel is erg praktisch, je moet er wel een kat voor hebben die zich niet gek laat maken bij een reisje. De kat kan met het kopje door het gat naar buiten kijken en een frisse neus halen. Stel de opening bij zodat je huisdier niet door het gat kan kruipen. De brede schouderband van de Kerbl Draagtas Axion zorgt voor optimaal draagcomfort.

Kenmerken:

 • Kleur: Blauw
 • Materiaal: Nylon
 • Afmetingen: 25 x 15,5 x 43 cm

5. Karlie Mand Karlie

Karlie Mand Karlie - transporttas Zwart

Bekijk de dagprijs

Deze trendy katten draagtas is licht van gewicht maar robuust in gebruik. Het materiaal is waterdicht, aan de zijkanten zijn roosters die voor licht en ventilatie zorgen. Er is een ligkussen aanwezig die je uit kunt wassen tot maximaal 30 graden Celsius. Na gebruik berg je deze draagtas eenvoudig op in de hoes die standaard wordt meegeleverd. Je mag de Karlie Mand Karlie meenemen in het vliegtuig.

Kenmerken:

 • Kleur: Zwart
 • Materiaal: Nylon
 • Afmetingen: 54 x 27 x 30

Volg bovenstaande links en lees klantervaringen om zo een beslissing te maken voor de beste katten draagtas.

Dit moet je weten bij een katten draagtas kopen

De meest voorkomende reden voor een katten draagtas is vervoer. Je moet van A naar B en je huisdier gaat mee. Een korte trip naar de dierenarts is heel anders dan een Trans-Atlantische reis met het vliegtuig. Op basis van onderstaande vragen kun je snel tot een goede keuze komen:

1. Waar ga je naartoe?

Afstand en wijze van vervoer zijn twee heel belangrijke criteria bij een katten draagtas kopen. Een korte rit met fiets of auto is anders dan een lange wandeling of reizen met het openbaar vervoer. Met name in situaties waarbij jouw kat risico loopt zul je voor een draagtas kiezen die bescherming biedt. Als je te voet reist dan wil je liever een lichtgewicht model, in de auto kan een transport box juist beter zijn. Als er op de reis meerdere vervoermiddelen de revue passeren bekijk dan welke aspecten het zwaarste wegen en stem daar de keuze op af. Vergeet in ieder geval niet het comfort voor de kat. Als jouw huisdier op zijn of haar gemak is dan zal de reis ook beter verlopen.

2. Ga je met het vliegtuig?

Reizen met het vliegtuig brengt andere overwegingen mee dan reizen met je eigen auto. De maximale afmeting van de katten draagtas bijvoorbeeld en de regels per vliegmaatschappij. Zo is het mogelijk om je kat mee te nemen als ‘handbagage’ mits het een IATA gekeurd model betreft. Deze tassen voldoen aan internationale eisen voor vliegverkeer. Als je meerdere vluchten maakt met andere vliegmaatschappijen dan is het mogelijk dat er afwijkende regels van kracht zijn. Controleer dit voordat je op reis gaat.

3. Hoe ga je de katten draagtas gebruiken?

Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Een kat die je eventjes in de draagtas wilt zetten kan ook voor problemen zorgen. Naast het vervoer moet je ook zeker rekening houden met de wijze waarop de kat moet instappen. Denk aan het formaat van het deurtje of opening en de manier om de katten draagtas af te sluiten. Als je een kat met één hand onder controle moet houden terwijl je met de andere hand het luikje moet sluiten dan kan dit stressvol zijn voor alle betrokkenen. Oefen in ieder geval voordat je op reis gaat en laat je kat wennen aan reizen in een tas.

4. Wat doe je met ontlasting?

Katten houden er niet van om tegen hun zin opgesloten te worden. Daardoor is het mogelijk dat je kat plast, poept of braakt in de draagtas. Je bent niet altijd in de gelegenheid om dit direct op te lossen. Er zijn tassen die hier op voorbereid zijn, anders zijn er losse matjes verkrijgbaar die vocht absorberen. Neem ook altijd tissue papier mee en wat zakjes om uitwerpselen snel te verwijderen. Niet alleen kan dit enorm gaan stinken, er is weinig ruimte waardoor jouw kat zich kan vervuilen wat voor niemand een aangename ervaring zal zijn.

5. Krijgt je kat voldoende frisse lucht?

Let bij aanschaf van een katten draagtas op of er voldoende ventilatiemogelijkheden zijn. Die moet je kunnen openen als het warm is en sluiten als het juist koud is. Ventilatie gaten kunnen ook dienen om naar buiten te kijken. Sommige katten willen graag weten wat er zich buiten de katten draagtas afspeelt terwijl andere katten juist liever niets meemaken van de omgeving. Er zijn tassen met ventilatiegaten die je eenvoudig kunt openen en sluiten om zo de ideale condities op ieder moment te kunnen bepalen.

6. Heb je een riem voor je kat?

Geef je kat een halsband waar je een riempje aan kunt bevestigen. Als je kat normaal gesproken geen halsband draagt oefen hier dan mee voordat je op reis gaat. Anders loop je het risico dat je kat het bandje af probeert te doen. Op een moment dat het verantwoord is kun je de riem aan het halsbandje bevestigen om de kat even te laten bewegen. Haal je kat niet uit de tas maar laat deze aangelijnd zelf naar buiten kruipen. Je kunt later ook weer eenvoudig de kat in de mand plaatsen omdat je de riem kort kunt houden.

7. Wat is het draagvermogen?

Er zijn grote en kleine katten, er zijn ook groter en kleiner formaat katten draagtassen. Let zeker bij een grotere kat op het draagvermogen. Meestal zal dit geen probleem zijn maar je weet het nooit. Daarnaast kan het gewicht van de tas ook een kenmerk zijn om op te letten. Je moet namelijk het gewicht van de tas optellen bij het gewicht van je kat. Als je de katten draagtas moet dragen dan kan het totaalgewicht best oplopen.

Voordelen van katten draagtassen

Dat je een katten draagtas goed kunt gebruiken als je op reis gaat mag duidelijk zijn, wat zijn eigenlijk precies de voordelen van deze producten?

 • Er zijn ook harde transport boxen op de markt. Het is mogelijk dat jouw kat zich meer op zijn of haar gemak voelt in een zachte tas.
 • Een katten draagtas is wat meer flexibel en plooibaar. Ook als eigenaar voelt een tas prettiger aan.
 • Tassen zullen doorgaans lichter van gewicht zijn dan koffers, dit kan bij vervoer praktisch zijn.
 • Afhankelijk van het model is het mogelijk dat de katten draagtas opvouwbaar is wat opbergen aanzienlijk eenvoudiger maakt.
 • Het oog wil ook wat, er zijn volop modellen en kleuren leverbaar. Dit verhoogt ook de herkenbaarheid van jouw kat als er meerdere reizigers zijn met een huisdier.
 • Er zijn verschillende maten zodat je de tas precies kunt afstemmen op de omvang van jouw kat.

Welke soorten katten draagtas zijn er te koop?

Zoals we hebben aangegeven zijn er verschillende vormen en maten verkrijgbaar, laten we even de meeste voorkomende types opsommen.

 • Schouder: De meeste modellen hebben deze vorm met draagband. Ze lijken vaak op een sporttas die je op je schouder kunt dragen. Daarbij zijn er weer modellen met een gat aan de voorzijde waar je kat zijn of haar kop doorheen kan steken om rond te kijken. Zorg er wel voor dat dit gat niet zo groot is dat je kat erdoor ontsnapt!
 • Rug: Er zijn ook backpacks die je op je rug kunt dragen. Zo heb je beide handen en armen vrij, je hebt alleen als drager geen zicht op de kat. Je kunt zo je kat wel meer overzicht geven, er zijn namelijk modellen met een transparant deel waar katten doorheen kunnen kijken tijdens het vervoer.
 • Buidel: Dit is een eenvoudige en lichtgewicht draagtas waar de kop van kat uitsteekt. Dit is niet de ideale keuze voor zeer onrustige katten. Als jouw kat geen problemen heeft met vervoer kan een buidel voor zowel de kat als eigenaar ideaal zijn.
 • Trolley: Dit is een soort zachte koffer op wieltjes, net zoals handbagage als je met het vliegtuig reist. Je hoeft nu zelf niet je kat te dragen.
 • Bench: Dit type lijkt het meest op de transport box en is vooral geschikt voor Maine Coon of andere grote katten. Als je met eigen vervoer reist dan biedt een bench het meeste comfort, het totaalgewicht en omvang kan wel flink toenemen.

De beste katten draagtas kopen voor jouw kat

Met zoveel mogelijkheden begrijpen we heel goed dat je eerst goed op een rijtje moet zetten wat je precies verwacht van een katten draagtas. Denk na over het gebruik en houd rekening met de omvang van je kat. Het karakter speelt ook zeker een rol. Als je een rustige kat hebt die gebeurtenissen over zich heen laat komen dan kan een buidel al voldoende zijn. Maar als je een onrustige kat bezit die niet graag met zich laat sollen kies dan voor een veilige, afgesloten katten draagtas met een eenvoudige instap. Je zult een kat nooit volledig kunnen conditioneren, je kunt zelf wel oefenen door eerst een paar korte uitstapjes te maken.