Beste Kattenvoer kopen? Alle kattenbrokken en natvoer voor katten

Kattenvoer kiezen is niet altijd een eenvoudig proces. Het is de verantwoordelijkheid van de katteneigenaar om te voorzien in de basisbehoeften van de kat, met inbegrip van zijn voedingsbehoeften, die in de loop van de tijd kunnen veranderen.

Beste kattenvoer kopen overzicht

Whiskas 1+ Adult Voordeelpak Maaltijdzakjes – Classic in Saus – Kattenvoer – 40 x 100 g

Whiskas 1+ Adult Voordeelpak Maaltijdzakjes - Classic in Saus - Kattenvoer - 40 x 100 g

Bekijk de dagprijs

Je volwassen kat houdt van het goede leven. Soms zelfs nét een beetje te veel… Geef haar daarom WHISKAS® 1+ natvoer. Dit geeft haar precies de juiste hoeveelheid energie die ze nodig heeft om een gezond gewicht te behouden.

De WHISKAS® 1+ maaltijdzakjes zijn afgestemde maaltijden in een smakelijke saus, perfect gebalanceerd om je kat gelukkig en gezond te helpen houden. De heerlijke stukjes vlees, ontwikkeld met natuurlijke ingrediënten, vitaminen en mineralen geven je kat alle voedingsstoffen die ze nodig heeft voor een lang en gelukkig leven.

 • Huid & Vacht – Omega-6 vetzuren en zink dragen bij aan een gezonde huid en vacht.
 • Urinewegen – Een gebalanceerde mix van mineralen bevordert gezonde urinewegen.
 • Vochtgehalte – In een smakelijke saus ter ondersteuning van het vochtgehalte.
 • Immuunsysteem – Vitamine E en mineralen zorgen voor een sterk immuunsysteem.
 • Geen toegevoegde kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

Purina ONE Sterilcat Adult – Kattenvoer Kip & Tarwe – 6 kg

Purina ONE Sterilcat Adult - Kattenvoer Kip & Tarwe - 6 kg

Bekijk de dagprijs

Purina One Sterilcat Kip – TarweDeze voeding is speciaal voor gesteriliseerde volwassen katten en bevat een unieke nutritionele formule met heilzame functionele bacterin, waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze de natuurlijke afweer van jouw kat versterken van binnenuit.

 • Ontworpen om een gezonde stofwisseling te helpen behouden na sterilisatie/castratie
 • Gewichtsbeheersing wordt ondersteund door een verhoogde* verhouding eiwitten/vetten wanneer gevoed volgens de voedingsrichtlijnen (*+15% versus Purina ONE Adult)
 • Gezonde urinewegen bevorderd door uitgebalanceerde mineralen
 • Vermindert de vorming van tandsteen tot 40%
 • Hoge opname van voedingsstoffen dankzij kwalitatief hoogwaardige ingredinten

Whiskas Droog Adult Kip zak 3,8Kg

Whiskas Droog Adult Kip zak 3,8Kg

Bekijk de dagprijs

Bij Whiskas begrijpen we wat uw kat van nature nodig heeft en waar ze van houdt. Daarom is Whiskas 1+ volledige en gebalanceerde voeding met een optimale balans van vitaminen en mineralen, om u te helpen de best mogelijke verzorging te geven aan uw volwassen kat.

 • Onze maaltijden bevatten alles wat uw kat op het gebied van voeding nodig heeft voor een lang en gelukkig leven.
 • Een licht schurende werking helpt de tanden van uw kat schoon te houden.
 • Geformuleerd ter ondersteuning van gezonde urinewegen.
 • Met omega-6 vetzuren en zink die bijdragen aan een gezonde huid en vocht.
 • Met vitamine A dat help het gezichtsvermogen sterk te houden.

Gourmet Perle Mini Filets – Kattenvoer Kip, Konijn, Rund & Zalm – 60 x 85 g

Gourmet Perle Mini Filets - Kattenvoer Kip, Konijn, Rund & Zalm - 60 x 85 g

Bekijk de dagprijs

Gourmet Perle Mini Filets in Saus: met aandacht geselecteerde ingrediënten die met zorg zijn bereid voor een verfijnde smaak, gesneden in fijne mini filets en geserveerd in een heerlijke saus om uw kat te verwennen. Een doos met 60 zakjes met o.a. de smaken kip, rund, konijn of zalm.

U geniet ervan uw kat te voeden met heerlijke recepten gemaakt van eenvoudige en hoogwaardige ingrediënten. Daarom heeft Gourmet™ Perle Mini Filets in Saus gecreëerd: met aandacht geselecteerde ingrediënten die met zorg zijn bereid voor een verfijnde smaak, gesneden in fijne mini filets en geserveerd in een heerlijke saus om uw kat te verwennen. Alle Gourmet™ Perle recepten bevatten geen toegevoegde kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen en smaakstoffen.
Mini Filets in Saus van Gourmet™ Perle, eenvoudige en verfijnde creaties voor een onweerstaanbare smaakervaring, elke dag opnieuw.

Felix Elke Dag Feest Mix Selectie in Gelei – Kattenvoer – 80 x 85g

Felix Elke Dag Feest Mix Selectie in Gelei - Kattenvoer - 80 x 85g

Bekijk de dagprijs

FELIX Elke Dag Feest is een assortiment onweerstaanbare maaltijden die er zó lekker uitzien en zó lekker ruiken alsof je het zelf hebt klaargemaakt. Met Rund (20x), met Kip (20x), met Tonijn (20x) en met Kabeljauw (20x).

FELIX elke dag feest is een assortiment van heerlijke maaltijden om jouw kat de variatie te bieden waar hij zo van houdt. Elke maaltijd bevat malse reepjes in een heerlijke gelei, voor een onweerstaanbare maaltijd voor jouw kat.
Dat is nog niet alles! Ze vormen ook een bron van essentiële Omega 6 vetzuren met de juiste combinatie van uitgebalanceerde vitaminen en mineralen die jouw kat klaar zullen maken om nog meer kattenkwaad uit te halen. Ze zitten vol gezonde ingrediënten om 100% te voldoen aan de dagelijkse behoeften van jouw kat, indien gevoed volgens de voedingsrichtlijnen op de verpakking.

 • Geen toegevoegde kunstmatige smaakstoffen
 • Geen toegevoegde kunstmatige conserveringsmiddelen
 • Geen toegevoegde kunstmatige kleurstoffen

Felix Meaty Sensations – Kattenvoer Rund, Kip & Groenten – 4 kg

Felix Meaty Sensations - Kattenvoer Rund, Kip & Groenten - 4 kg

Bekijk de dagprijs

Felix Meaty Sensations is 100% compleet en uitgebalanceerd, zodat uw kleine deugniet iedere maaltijd alle benodigde voedingsstoffen krijgt die hij nodig heeft voor een sensationeel leven vol kattenkwaad.

Iedere kleurrijke maaltijd Felix Meaty Sensations zit boordevol heerlijke aroma’s. De verschillende vormen onweerstaanbare, knapperige brokjes hebben sensationele smaken van zalm, forel en koolvis.

Gourmet Gold Mousse – Kattenvoer Kip, Zalm, Niertjes & Konijn – 48 x 85 g

Gourmet Gold Mousse - Kattenvoer Kip, Zalm, Niertjes & Konijn - 48 x 85 g

Bekijk de dagprijs

Gourmet Gold heeft Mousse ontwikkeld, een heerlijk recept om haar verfijnde smaak te verwennen met een unieke smaakbeleving. 6 dozen van 8 zakjes met o.a. de smaken kip, zalm, tonijn en niertjes.

U wilt niet dat uw kat verveeld raakt met haar maaltijden en daarom zoekt u altijd naar verschillende voedingsopties waarvan ze zal genieten. Daarom heeft GOURMET™ Gold Mousse ontwikkeld, een heerlijk recept om haar verfijnde smaak te verwennen met een unieke smaakbeleving. Zachte mousse met rund, kip, zalm of andere hoogstaande smaken, zorgvuldig bereid om uw kat te plezieren met een delicate en zachte sensatie. Mousse van GOURMET™ Gold, verleid uw kat met een zachte, fluweelachtige verwenning! Alle GOURMET™ Gold recepten bevatten geen toegevoegde kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen en smaakstoffen.

Sheba Delicatesse – Vis in Saus – Maaltijdzakjes voordeelpak – 40 x 85g

Sheba Delicatesse - Vis in Saus - Maaltijdzakjes voordeelpak - 40 x 85g

Bekijk de dagprijs

heba Délicatesses met vis in saus zijn zorgvuldig geselecteerde, malse reepjes overgoten in een heerlijke saus. De filets zijn een fantastische smaakbeleving die zelfs de meest kieskeurige katten niet kunnen weerstaan.

Een verleidelijk recept met texturen waar je kat dol op zal zijn!

Kenmerken

 • Complete en gebalanceerde kattenvoeding
 • Hoog vis aandeel per zakje
 • In een smakelijke saus ter ondersteuning van het vochtgehalte
 • Met vis uit duurzame MSC gecertificeerde visserij
 • Geen toegevoegde kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen

Royal Canin Urinary S/O – Kattenvoer – 9 kg

Royal Canin Urinary S-O - Kattenvoer - 9 kg

Bekijk de dagprijs

Heb je het idee dat je kat niet zo makkelijk kan plassen? Bij urinewegproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om de urinewegen te ondersteunen.

Royal Canin Fit 32 – Kattenvoer – 10 kg

Royal Canin Fit 32 - Kattenvoer - 10 kg

Bekijk de dagprijs

Voor de kat die buiten komt en een optimaal lichaamsgewicht heeft.
De kat die regelmatig buiten komt, maar ook regelmatig binnen in huis is, heeft een matig tot normaal activiteitenniveau.

Zijn energiebehoefte is gematigd en zijn natuurlijke weerstand wordt op de proef gesteld.

De kat besteedt veel tijd aan zijn verzorging. Hij slikt haren in, maar kan deze niet altijd uit het spijsverteringskanaal verwijderen door een natuurlijke zuivering met gras. In zijn spijsverteringskanaal kunnen zich dus haarballen gaan vormen.

Behoud van het ideale gewicht
Deze voeding is optimaal uitgebalanceerd en bestaat uit maar liefst 52 waardevolle voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen sluiten perfect aan op de behoeften van een kat met een normaal lichaamsgewicht die buiten komt.

Helpt de kat haar ideale lichaamsgewicht te behouden door een aangepast energiegehalte.

Stimuleert de darmpassage en helpt de vorming van haarballen te voorkomen door een exclusieve combinatie van vezels, die de afvoer van de dagelijks ingeslikte haren uit het spijsverteringskanaal bevorderen.

Zorg ervoor dat de kat altijd de beschikking over vers water heeft.

Whiskas 1+ Adult Droge Brokjes – Tonijn – Kattenvoer – 3,8 kg

Whiskas 1+ Adult Droge Brokjes - Tonijn - Kattenvoer - 3,8 kg

Bekijk de dagprijs

Je volwassen kat houdt van het goede leven. Soms zelfs nét een beetje te veel… Daarom geeft Whiskas 1+ Droogvoer haar precies de juiste hoeveelheid energie die ze nodig heeft om een gezond gewicht te behouden.

En dat niet alleen… De Whiskas brokjes zijn onweerstaanbaar. Krokant vanbuiten en heerlijk mals vanbinnen. Elk brokje zit vol smaak, natuurlijke ingrediënten en essentiële voedingsstoffen. Deze dragen bij aan gezonde urinewegen, een gezonde huid en vacht, schone tanden en een sterk gezichtsvermogen. Als dat geen lang en gelukkig leven vol smullen wordt!

Alle voordelen in een brokje

 • Gebitsverzorging – De licht schurende werking van de brokjes helpen de tanden schoon te houden.
 • Urinewegen – Een gebalanceerde mix van mineralen bevordert gezonde urinewegen.
 • Huid & vacht – Omega-6 vetzuren en zink dragen bij aan een gezonde huid en vacht.
 • Gezichtsvermogen – Vitamine A helpt het gezichtsvermogen sterk te houden.
 • Geen kunstmatige smaakstoffen toegevoegd.
 • Verkrijgbaar in verschillende smaken om mee af te wisselen.

Royal Canin Gastro Intestinal – Kattenvoer – 4 kg

Royal Canin Gastro Intestinal - Kattenvoer - 4 kg

Bekijk de dagprijs

Royal Canin Intestinal is speciaal ontwikkeld voor katten met spijsverteringsstoornissen.
Indicaties:

 • Diarree.
 • Chronische enteritis/Inflammatory Bowel Disease (IBD).
 • Maldigestie, malabsorptie.
 • Colitis.
 • Herstel na ziekte of operatie.
 • Bacteriële overgroei.
 • Leverinsufficiëntie (niet bij hepatische encefalopathie).

Royal Canin Sensible 33 – Kattenvoer – 10 kg

Royal Canin Sensible 33 - Kattenvoer - 10 kg

Bekijk de dagprijs

Voor katten met een gevoelige spijsvertering
Katten met een gevoelig spijsverteringskanaal hebben vaak zachte ontlasting of diaree. Deze katten hebben een voeding nodig waarvan de samenstelling borg staat voor een optimale vertering.

Optimale spijsvertering
Draagt bij tot een uitzonderlijk goede spijsvertering dankzij hoog verteerbare eiwitten, die optimaal door het lichaam worden opgenomen, waarbij er maar een beperkt gehalte onverteerde restanten in de darmen overblijft.

Helpt de spijsvertering te verbeteren door het hoge gehalte aan rijst en L.I.P. (eiwitten die voor meer dan 90% verteerbaar zijn). De snelle opname van L.I.P. zorgt voor minder eiwitresten in de darmen, waardoor er minder kans op verteringsproblemen ontstaat.

Stimuleert een evenwichtige darmflora dankzij de toevoeging van bietenpulp en F.O.S. (Fructo-Oligo-Sacchariden).

Royal Canin Indoor 27 – Kattenvoer – 2 kg

Royal Canin Indoor 27 - Kattenvoer - 2 kg

Bekijk de dagprijs

Voor binnenshuis levende katten met een normaal lichaamsgewicht.

 • Een kat die uitsluitend binnenshuis leeft, heeft een lager activiteitenniveau. Het caloriegehalte van de voeding moet daarom beperkt zijn zodat de kat zijn ideale gewicht kan behouden.
 • Het gebrek aan activiteit vertraagt de spijsvertering. Hierdoor kunnen darmproblemen ontstaan en kan de ontlasting van de kat slap zijn en een penetrante geur hebben.

Whiskas 1+ Mix In Saus – Kattenvoer – 8 x 12×100 g

Whiskas 1+ Mix In Saus - Kattenvoer - 8 x 12x100 g

Bekijk de dagprijs

Bij WHISKAS® begrijpen we wat je kat van nature nodig heeft, in elke fase van haar leven. De WHISKAS® 1+ maaltijdzakjes zijn afgestemde maalt?den in een smakel?ke saus, perfect gebalanceerd om je kat gelukkig en gezond te helpen houden. Onze heerlijke maalt?den, ontwikkeld met geselecteerde natuurlijke* ingrediënten +vitaminen +mineralen, geven je kat alle voedingsstoffen die ze nodig heeft voor een lang en gelukkig leven:

 • met zink en zonnebloemolie, een natuurlijke bron van omega-6-vetzuren, voor een gezonde huid & vacht
 • met een gebalanceerde mix van mineralen voor gezonde urinewegen
 • ook geschikt voor gesteriliseerde en gecastreerde katten

Zonder toegevoegde kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

Purina ONE Adult – Kattenvoer Zalm & Volkoren Granen – 3 kg

Purina ONE Adult - Kattenvoer Zalm & Volkoren Granen - 3 kg

Bekijk de dagprijs

Ondersteun de gezondheid van je kat door haar Purina ONE te geven. De geavanceerde en complete voeding helpt je om goed voor je kat te zorgen. Je zult al snel het verschil zien, dat zijn de tekenen van een gezonde en gelukkige kat: een goede eetlust, hoog niveau van energie en levendigheid, een glanzende vacht, zachte huid en stralende ogen.

Waar hebben we op gelet bij het kiezen van het beste kattenvoer?

Bij het kiezen van goed voer spelen verschillende factoren een rol, zoals de reputatie van het bedrijf, de kwaliteit van de ingrediënten en nog veel meer.

Hier is waar we op hebben gelet bij het kiezen van de top 10 beste kattenvoer op de markt.

Ten eerste zochten we naar voeding met een laag koolhydratengehalte.

Katten gebruiken een proces dat gluconeogenese heet om eiwit om te zetten in glucose. In tegenstelling tot bij mensen is het eiwit, en niet het koolhydraat, de belangrijkste brandstof om de bloedglucoseconcentratie van een kat op peil te houden.

Katten kunnen koolhydraten metaboliseren in plaats van eiwitten, maar dat is niet ideaal. Katten zijn licht insulineresistent, vergelijkbaar met een persoon met diabetes. En een langdurige inname van koolhydraten kan de kans vergroten dat uw kat na verloop van tijd diabetes ontwikkelt.

Dus hoeveel koolhydraten heeft een kat nodig?

Geen. Koolhydraatconcentraties tussen 1 en 10% zijn niet schadelijk voor uw kat, maar alles wat meer is, is een bedreiging voor de gezondheid van uw kat. Een teveel aan koolhydraten kan leiden tot problemen zoals zwaarlijvigheid en spijsverteringsproblemen.

Het vinden van voeding met een laag koolhydraatgehalte is lastiger dan het klinkt. In tegenstelling tot een pot pindakaas of een brood, staat er op het etiket van kattenvoer niet hoeveel gram koolhydraten er in elke portie zitten. Ze vertellen je niets over het koolhydraatgehalte.

De beste manier om koolhydraatrijk voedsel te vermijden is door te zoeken naar producten die niets zetmeel bevatten. Lees de ingrediëntenlijst en sluit alles uit wat aardappelen, tarwe, soja, erwten of andere koolhydraatrijke producten bevat.

Als u meer details wilt, kunt u contact opnemen met het bedrijf en vragen naar het koolhydraatgehalte. Je kunt ook een koolhydraatcalculator zoals deze gebruiken om een ruwe schatting te maken.

We kiezen voeding die rijk is aan hoogwaardige eiwitten.

Katten hebben veel eiwitten nodig. Maar het is ingewikkelder dan alleen op zoek gaan naar eiwitrijk voer. In plaats daarvan moeten we ook denken aan de kwaliteit van dat eiwit. Bij het kiezen van het beste kattenvoer hebben we gelet op het verschil tussen ruw eiwit en verteerbaar eiwit.

Eiwit bestaat op een verteerbaarheidsspectrum gewaardeerd naar biologische waarde.

Bijvoorbeeld, 36 gram ruw eiwit uit veren is niet gelijk aan 36 gram ruw eiwit uit een ei – ze hebben zeer verschillende biologische waarden. Een ei heeft een biologische waarde van 100 (waardoor het zeer verteerbaar is), terwijl de veer vrijwel onverteerbaar is.

Toch zien zowel het vedereiwit als het ei-eiwit er prachtig uit op de gegarandeerde analyse en wekken ze de indruk van een hoogwaardig voer dat in staat is uw kat te voeden.

Verteerbaarheidswaarden, niet percentages in de gegarandeerde analyse, zijn de sleutel tot het meten van de voedingswaarde.

Om het nog wat interessanter te maken: we weten nog niet alles over de verteerbaarheid van eiwitten bij katten. Niemand heeft precies uitgezocht welke eiwitbronnen het meest biobeschikbaar zijn en welke het minst. In plaats daarvan moeten we ons een beeld vormen op basis van de schaarse informatie die beschikbaar is.

Hoe zit het met veganistisch en vegetarisch kattenvoer?

Het is begrijpelijk dat je twijfels hebt over de impact van de vee-industrie en de hoeveelheid vlees die gebruikt wordt om dierenvoeding te produceren. Hoewel we geen veganistisch voer aanbevelen, kun je er in dit artikel meer over leren.

Veel katten lijken het goed te doen op veganistische voeding. Een combinatie van plantaardige ingrediënten en synthetische additieven zijn in staat, althans volgens onze huidige inzichten, om de mix van voedingsstoffen die je carnivoor nodig heeft, na te bootsen. Maar het is misschien dwaas te geloven dat we een perfect facsimile van het voedingsprofiel van de prooi van katten kunnen nabootsen. Dit kan leiden tot onverwachte voedingstekorten of -overschotten.

We geven de voorkeur aan vochtrijke voeding die uw kat gehydrateerd houdt.

De voorouders van onze katten waren woestijnbewoners. Ze leefden in dorre omgevingen waar verse prooi vaak de beste bron van vocht was. Een muis bestaat voor ongeveer 70% uit water en is een prima bron van vocht voor een woestijnkat die uren verwijderd is van de dichtstbijzijnde drinkplaats.

Omdat vers water schaars was, evolueerden vroege wilde katten naar een lage dorstdrift en een natuurlijke neiging om hun water te halen uit de vochtrijke lichamen van hun prooi. Dit betekent dat zij meestal niet genoeg water drinken om het vochtarme droogvoer te compenseren.

Is de levensfase van belang bij de keuze van kattenvoer?

Ja en nee. Kies voeding die voldoet aan de voedingsrichtlijnen van de AAFCO voor ofwel groei, alle levensfasen, of volwassen onderhoud.

Kittens en drachtige of zogende katten moeten voer krijgen dat is afgestemd op de groei of op alle levensstadia. Volwassen katten – katten ouder dan één jaar – moeten maaltijden eten die zijn samengesteld voor alle levensfasen of voor volwassen onderhoud.

Afgezien van deze drie categorieën, hoeft u het voer van uw kat niet te kiezen op basis van de levensfase. Senioren, bijvoorbeeld, hebben meestal geen seniorenspecifieke voeding nodig. De meeste van deze etiketteringstrucs zijn van hetzelfde kaliber als binnenkattenvoer, haarbalvoer en ras-specifieke formuleringen.

Ze zijn gemakkelijk te kopen en voelen aan als een beetje personalisatie, maar ze springen meteen naar de persoonlijke details zonder de voedingsbasis te raken. Hoe kun je tegemoet komen aan de unieke behoeften van een 7 jaar oude Perzische binnen- en buitenkat zonder eerst te erkennen dat ze een carnivoor is?

Is graanvrije kattenvoeding beter of slechter?

Toen we dit artikel oorspronkelijk publiceerden in 2018, bereikte de graanvrije trend zijn hoogtepunt. Precies rond dezelfde tijd begon de FDA stilletjes een onderzoek dat de trend op zijn kop zou zetten.

Hoewel we niet de antwoorden hebben over het mogelijke verband tussen graanvrije voeding en gedilateerde cardiomyopathie, weten we wel dat graan nooit het probleem is geweest. Katten hoeven graan of gluten niet te vermijden. Ze moeten overmatige koolhydraten vermijden.

Graanvrije voeding vervangt graan vaak door een ongezonde dosis biologisch ongeschikte ingrediënten zoals aardappelen en erwten. Nu deze ingrediënten hun aantrekkingskracht verliezen, is de oplossing niet om terug te keren naar granen. De oplossing is het vermijden van plantaardige ingrediënten.

Zijn voorgeschreven diëten goed voor katten?

Er is geen wet die zegt dat voer op recept alleen verkocht mag worden met een recept van een dierenarts. Het zijn geen drugs of medicijnen. Het is voedsel.

In veel gevallen is voorgeschreven voer perfect voor de aandoening waarvoor het op de markt is gebracht. Sommige voorgeschreven kattenvoeders zijn echter niet beter dan de gemiddelde voeding die in de schappen van een kruidenier wordt verkocht.

Een bijzonder ironisch voorbeeld is droogvoer op recept voor de gezondheid van de urinewegen. Omdat droogvoer urinewegaandoeningen kan bevorderen, maakt deze marketingtechnische insult de zaak nog erger. Het laatste woord over kattenvoer op recept is dat het zowel goed als slecht kan zijn. Blijf sceptisch en evalueer elk product op individuele basis. Als u niet zeker bent over het evalueren van voorgeschreven voedselopties op uw eigen, kan uw dierenarts u helpen.

Vaak Gestelde Vragen

Wat is het beste droogvoer voor katten?

Het beste droogvoer voor katten is rijk aan eiwitten van dierlijke oorsprong, bevat weinig koolhydraten en is gemaakt van hoogwaardige ingrediënten. Enkele van de beste merken droogvoer voor katten zijn.

Wat is het beste natvoer voor katten?

Het beste natvoer is afgestemd op de behoeften van uw kat als carnivoor. Het is een vleesrijk product dat alle eiwitten, vetten en micronutriënten levert die uw kat nodig heeft, zonder veel planten en zetmeel.

Wat is het gezondste kattenvoer?

Het gezondste kattenvoer is qua voedingswaarde compleet en uitgebalanceerd, met meer nadruk op vlees dan op planten en meer op eiwitten dan op zetmeel. Zoek naar door deskundigen samengestelde recepten die zijn gemaakt met vleeseters in gedachten.

Is droog- of natvoer het beste voor katten?

Natvoer is het beste voor katten, omdat het meer hydrateert en doorgaans minder koolhydraten bevat. Droogvoer is handig, maar het kan de kans vergroten dat uw kat na verloop van tijd last krijgt van aandoeningen aan de urinewegen of diabetes.

Inhoudsopgave