De 5 beste kattenbakvullingen: gekocht en getest

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

De beste kattenbak is essentieel als je een kattenbak bezit. Het is duurzaam en helpt u het ongewenste deel van het bezitten van een kat snel en efficiënt gedaan te krijgen.

Geen enkele katteneigenaar wil proberen afval uit de doos te scheppen met een dunne, slecht functionerende kattenbak die de eerste keer het werk niet doet.  Dus, als u in de markt bent voor de beste kattenbakvulling die standhoudt, hebben wij het werk voor u gedaan.

In één oogopslag: beste kattenbakvullingschepjes om te kopen

We raden ten zeerste aan om naar de vergelijkingstabel te kijken die we hieronder hebben, waar we de kenmerken van elk product hebben benadrukt. U vindt ook meer gedetailleerde informatie over elk product verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

De Nestheffer

 • Zeer duurzaam
 • Grootste waar voor je geld
 • Groot schepgebied voor snelle reiniging

Het beste voor fijnkorrelig strooisel

Topkeuzes uitgelegdWaarom zou u ons vertrouwen

Het aantal beoordelingen van nestscheppen dat er is, is overweldigend, maar veel van die beoordelingen zijn niet gebaseerd op testen. Onze aanbevelingen voor nestscheppen zijn gebaseerd op een combinatie van testen en onderzoek.

kattenbakvullingsscheppen proberen

Na urenlang onderzoek kochten we onafhankelijk al deze scoops en onderwierpen ze aan strenge tests, waarbij we aantekeningen maakten over de prestaties van elk van hen.

We hebben onderzoek gedaan naar de soorten zwerfvuilscheppen die beschikbaar zijn, honderden klantrecensies gelezen en praktijktests uitgevoerd met tientallen nestscheppen. We hebben meer dan 40 uur besteed aan het testen van deze nestscheppen op stevigheid, prestaties in verschillende soorten zwerfvuil en hoe efficiënt het zwerfvuil scheidt.

Op basis van dit onderzoek en hands-on testen hebben we de volgende 5 nestschepjes geselecteerd als de beste die je kunt kopen.

De beste kattenbakvullingschepjes

#1 De Nestheffer

Bekijk op Amazon

Deze specifieke kattenbakvullingsschep valt op door zijn no-sift piekbladen die alleen afval uit de kattenbak kunnen halen. Dit betekent dat schoon strooisel in de kattenbak blijft en voorkomt dat schoon zwerfvuil wordt verspild.

De sterke, duurzame kunststof constructie helpt bij het hanteren en het platte oversized ontwerp zorgt ervoor dat het schoonmaken snel en efficiënt verloopt.

Deze kattenbakvulling schept werkt goed met allerlei soorten kattenbakvulling. Het strooisel in pelletstijl was echter een beetje moeilijk te zeven omdat de messen dicht bij elkaar staan en niet veel afval doorlaten.

Pros

 • Zeer duurzaam
 • Grootste waar voor je geld
 • Groot schepgebied voor snelle reiniging

Tegens

 • Grotere strooiselkorrels kunnen niet goed zeven
 • Moeilijk schoon te maken

#2 De Durascoop Jumbo Kattenbakvulling Scooper

Bekijk op Chewy View op Amazon

Deze kattenbakvullingschepper is gemaakt van massief aluminium met een met rubber bedekt handvat voor een strakke grip. Het had een dunne rand waarmee je de bodem van de kattenbak gemakkelijk kunt schrapen.

Het is een duurzame strooiselschepper waarmee u de klus snel kunt klaren met zijn grote formaat en ruime roosters.

Deze scooper werkt goed met zowel klonterende als niet-klonterende nesten en kristalstrooisel. Sommige pelletstrooisels werken goed vanwege de afstand van de roosters.

Pros

 • Pakt grote hoeveelheden zwerfvuil op
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Grip van rubberen handvat
 • Werkt goed met grote strooiselstukken

Tegens

 • Grotere stukken kunnen erdoorheen vallen
 • Afval kleeft aan metaal

#3 Nature’s Miracle Non-Stick Scoop en Caddy

Bekijk op Amazon

Deze zwerfvuilschep is onze budgetvriendelijke pluk en is uitgerust met een caddy die aan de zijkant van je kattenbak kan worden bevestigd voor minder rommel.

Hoewel deze kattenbakvullingschep niet zo duurzaam is als de bovengenoemde schepjes, is hij behoorlijk sterk voor de kosten.

De sleufschep is behoorlijk in het schoonmaken van de meeste soorten afval. Sommige kruimels kunnen er echter nog steeds doorheen komen, maar het klaart de klus.

Pros

 • Heeft een eigen opbergcaddy
 • Stevig en goedkoop
 • Werkt het beste met grote strooiselstukken

Tegens

 • Grotere stukken afval kunnen passeren
 • Kort handvat

#4 Iprimio Kattenbakvulling scooper met diepe schop

Bekijk op Chewy View op Amazon

Deze kattenbakvulling is goed ontworpen en gemakkelijk schoon te maken. Het heeft een groot schepgebied, wat betekent dat u snel en in grote hoeveelheden kunt zeven.

Het is volledig duurzaam zonder dun gevoel bij het scheppen. Het heeft een no-stick coatingmateriaal waardoor het gemakkelijk schoon te maken is en voorkomt dat strooisel blijft plakken.

Het doet het goed met alle soorten strooisel, maar doet het beter met fijnere graanklonter soorten strooisel.

Pros

 • Scherpe rand voor eenvoudig scheppen
 • Groot, diep schepgebied
 • Geen stick coating

Tegens

 • Groot zwerfvuil mag niet passeren

#5 Petfusion Quickscoop Grote Kattenbakvulling Scoop

Bekijk op Amazon

Deze kattenbakvulling schept als u pelletachtige kattenbakvulling in de kattenbak van uw kat gebruikt. De afstand van de roosters op deze schep is meestal breder waardoor pellets kunnen passeren terwijl ze afval vasthouden.

Deze schep is gemaakt van duurzaam ABS-plastic, wat betekent dat het sterker is dan standaard polypropyleen kattenbakvullingschepjes. Het heeft een rubberen handgreep waardoor het gemakkelijker vast te houden is.

Deze schep kan worden gebruikt met alle soorten strooisel, maar kan kleinere klonten doorlaten. Het heeft wel een no-stick materiaal dat helpt bij het scheppen.

Pros

 • Pakt grote hoeveelheden zwerfvuil op
 • Gemaakt van sterk ABS kunststof
 • Ergonomische rubberen handgreep
 • Antimicrobiële en antiaanbaklaag

Tegens

 • Geen grote maat schep
 • Afval kleeft aan plastic

Laatste gedachten

Het hebben van een goede kattenbakvulling, kattenbak en de juiste kattenbakvullingschepper kan de gevreesde taak van het schoonmaken van de kattenbak gemakkelijker maken. Afhankelijk van het type nest, hoe vaak je het schoonmaakt en hoeveel katten kan invloed hebben op de keuze die je maakt bij het kiezen van de juiste kattenbak.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik het nest van mijn kat opscheppen?

Dit hangt echt van een paar dingen af. De hoeveelheid afval die uw kat genereert of de grootte kan van invloed zijn op de frequentie van het uitscheppen van zijn kattenbak. Ook kan uw kat kieskeurig zijn over de netheid van zijn doos en weigeren deze te gebruiken als deze niet naar zijn zin is.

Het wordt aanbevolen dat als u een klonterend nest gebruikt, het ideaal is om het nest dagelijks uit te scheppen en eenmaal per maand te vervangen.

Als u echter een niet-klonterende kattenbakvulling gebruikt, is het het beste om deze twee keer per week te vervangen.

Als u meer dan één kat in huis heeft, moet u mogelijk de reinigingen verhogen of meer dan één kattenbak aanbieden.

Kun je kattenbakvulling scheppen als je zwanger bent?

Zwangere vrouwen kunnen de kattenbak van hun kat veilig veranderen tijdens de zwangerschap, maar het is beter om iemand anders het indien mogelijk te laten doen. Als u zwanger bent en de kattenbak moet schoonmaken, moet u handschoenen en een masker dragen en uw handen grondig wassen als u klaar bent.

De reden voor de bezorgdheid is toxoplasmose, een parasitaire infectie die kan worden overgedragen via de poep van uw kat.

Kun je kattenbakvulling in het toilet scheppen?

Het doorspoelen van de kattenbakvulling of uitwerpselen van uw kat door het toilet is een heel slecht idee. Het kan problemen veroorzaken met uw sanitair, leidingen verstoppen en uw septische systeem beschadigen.

Kattenbakvullingen op basis van klei of silica zijn ontworpen om vloeistoffen te absorberen en uit te breiden, wat is hoe een back-upsysteem snel gebeurt.

Hoe maak je een kattenbakvullingschep schoon?

Er zijn veel manieren om de kattenbakvullingschep schoon te maken. Een van de gemakkelijkste en meest populaire manieren is door direct na gebruik een Lysol doekje te gebruiken.

Afhankelijk van het type materiaal waarvan je schep is gemaakt, kun je proberen heet water in de gootsteen te gebruiken, maar zorg ervoor dat al het strooisel van de schep is geschraapt om te voorkomen dat het door de afvoer gaat.

Hoe schep je niet-klonterende kattenbakvulling?

Sommige katteneigenaren beweren dat niet-klonterende kattenbakvulling niet kan worden geschept en beweren dat het bijna onmogelijk is als het eenmaal is doordrenkt met urine. Het wordt aanbevolen dat u in plaats van te scheppen, het nest gewoon vervangt.

Je kunt de kattenpoep verwijderen door te scheppen, maar urine zal de neiging hebben om zich op de bodem van de doos te verzamelen als je te lang blijft zitten.