De 8 beste kattenbakken (gekocht en getest)

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Uw kat is een geboren jager en zijn voedingservaring moet dat weerspiegelen.

Hoewel wat u uw kat voert belangrijker is dan wat u hem voert, maakt de manier waarop de maaltijden van uw kat worden gepresenteerd een verschil. Het is de moeite waard om rekening te houden met de evolutionaire instincten en het natuurlijke gedrag van uw kat bij het beslissen hoe hij hem moet voeden.

Het maakt uit hoe vaak je je kat voedt, waar je hem voedt en de kom die je gebruikt om zijn voedsel uit te delen.

De beste kattenbak is er een die de voedingservaring van uw kat aangenamer maakt, en het kan het leven ook voor u net een beetje gemakkelijker maken. In dit artikel leer je waar je op moet letten in een geweldige kattenbak.

Laten we een snelle blik werpen op onze topkeuzes voor de beste kattenbakken en vervolgens onderzoeken waarom we ze hebben gekozen.

In één oogopslag: onze topkeuzes voor de beste kattenbakken

We raden ten zeerste aan om naar de vergelijkingstabel te kijken die we hieronder hebben, waar we de kenmerken van elk product hebben benadrukt. U vindt ook meer gedetailleerde informatie over elk product verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

KatSupreme Gekantelde Kattenvoer kommen

 • Platform is verhoogd om het comfort voor oudere katten te verbeteren
 • Wordt geleverd met twee roestvrijstalen kommen gekanteld op 15°
 • Antislip rubberen voetjes en ingebouwde anti-morstechnologie

Premium keuze

aac-table__image

Feeder-Robot Glazen Kom

 • Hygiënisch glasmateriaal is vaatwasmachinebestendig
 • Breed en ondiep, waardoor het zeer katvriendelijk is
 • Ontworpen voor gebruik met of zonder de Feeder-Robot

Beste dubbele feeder

aac-table__image

Hepper NomNom Kattenbak

 • Twee 10-ounce roestvrijstalen kommen
 • Plastic tray vangt morsen en rommel op
 • Verkrijgbaar in twee kleuren (grijs en wit)

Beste automatische feeder

aac-table__image

Cat Mate C500 Automatische Voerbak voor huisdieren

 • Staat maximaal 4 geplande maaltijden toe
 • Twee ijspakken om natvoer vers te houden
 • Gemakkelijk te wassen, kom / deksel zijn vaatwasmachinebestendig

De 4 kwaliteiten van de beste kattenbakken

1. De beste kattenbakken zijn gemaakt van hygiënische materialen

Je kat gaat al zijn maaltijden uit deze kom eten, dus het is belangrijk om de materialen zorgvuldig te overwegen. Het juiste materiaal houdt uw kat veilig en is gemakkelijk schoon te maken, terwijl het verkeerde materiaal bacteriën en andere ziekteverwekkers kan bevatten die uw kat ziek kunnen maken.

De beste materialen voor kattenbakken zijn roestvrij staal, keramiek en glas. Deze materialen zijn niet poreus, dus ze vangen geen bacteriën op en ze zijn over het algemeen vaatwasmachinebestendig.

Vermijd plastic kattenbakken. Ze krabben gemakkelijk en creëren een omgeving waarin bacteriën kunnen groeien. De biofilm die zich ophoopt op het oppervlak kan ook bijdragen aan kinacne bij katten.

2. De beste kattenbakken zijn ondiep en breed om snorharenvermoeidheid te voorkomen

Bij het winkelen voor kattenbakken zoeken veel katteneigenaren naar gerechten die niet veel vloeroppervlak in beslag nemen. Dit betekent over het algemeen iets kleins, smals en dieps. Het probleem is dat dit ontwerp uw kat dwingt om zijn gezicht diep in de kom te steken om bij het voedsel te komen. Zoals je je misschien kunt voorstellen, is het niet erg comfortabel voor je kat, maar het kan ook bijdragen aan een ander probleem: snorharenmoeheid.

Snorharenmoeheid is het idee dat het eten van een klein, smal gerecht ervoor zorgt dat de snorharen van je kat contact maken met de zijkanten van het gerecht wanneer hij eet. De snorharen van je kat zijn ongelooflijk gevoelig, dus sommige experts suggereren dat het overstimulatie veroorzaakt.

Herhaalde problemen met overstimulatie kunnen ervoor zorgen dat uw kat stopt met eten uit dat type kom – dit is een theorie achter waarom sommige katten kieskeurige eters worden.

Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat het bestaan van snorharenmoeheid ondersteunt, is er wel enige substantie in de theorie. Dr. Pete Wedderburn, DVM, suhet is de moeite waard om het comfort van uw kat te overwegen bij het kiezen van een kattenbak. Hij raadt aan om de eetgewoonten van je kat te observeren en als hij wars lijkt te zijn van smalle, hoge kommen, wil je misschien iets anders kiezen.

3. De beste kattenbakken hebben een antislip bodem

Je moet niet alleen rekening houden met het comfort van je kat bij het kiezen van een kattenbak, maar ook nadenken over de eetervaring. Zou je het niet gekmakend vinden als je bord over de tafel bleef glijden terwijl je probeerde te eten? Dat is het voordeel van het kiezen van een kattenbak met een antislipbodem.

Iets eenvoudigs als een rubberen basis of zelfs een paar op elkaar geplakte rubberen voetjes kan een kattenbak op zijn plaats houden. Dit voorkomt dat uw kat hem door de kamer moet jagen en het kan de maaltijd een beetje minder rommelig maken.

4. De beste kattenbakken zijn ontworpen om aan de specifieke behoeften van uw kat te voldoen

Na het overwegen van essentiële factoren zoals materialen, vorm en grootte, wilt u misschien rekening houden met aanvullende factoren. Als uw kat over jaren opstaat en lijdt aan artritis, kan een iets verhoogde kattenbak comfortabeler voor hem zijn.

Katten die de neiging hebben om hun voedsel te verorberen (en het vervolgens over te geven) kunnen baat hebben bij een kattenbak met langzame voeding. Deze kommen zijn ontworpen om het proces van eten te vertragen door het voedsel in kleine secties te verdelen of door uw kat wat harder te laten werken om er toegang toe te krijgen. Slow feed bowls zijn ook geweldig om je kat een beetje extra mentale stimulatie te geven.

Lees ook: De 6 beste anti-braaksel kattenbakken

Denk ten slotte aan een automatische feeder als u de portiegroottes van uw kat wilt regelen en hem op een regelmatig voedingsschema wilt houden. Ze zijn ook geweldig voor korte afwezigheden van thuis.

Onze topkeuzes voor de beste kattenbakken

Nu je een beter begrip hebt van hoe we tot onze topkeuzes zijn gekomen, ben je waarschijnlijk benieuwd om ze te zien!

Hier zijn onze top 8 keuzes voor de beste kattenbakken:

Bekijk de dagprijs

In onze nummer één positie is een set met twee kommen die meerdere gemaks- en kattencomfortfuncties bevat. De KatSupreme gekantelde kattenbakset bevat twee kommen in een verhoogde basis. Een verstelbare kanteling van 15 ° kan ze voor sommige katten comfortabeler maken om van te eten, en de verhoogde basis kan van voordeel zijn voor oudere katten met artritis.

Aanbevolen door dierenartsen, is het roestvrijstalen kommateriaal niet-poreus, waardoor het bestand is tegen bacteriële ophoping en acne bij katten vermindert. In vergelijking met kommen met platte bodems en scherpe hoeken, beperken de ronde kommen de opbouw van voedsel, waardoor zowel eten als schoonmaken gemakkelijker wordt.

Het verhoogde platform heeft ook een antislipbasis en een anti-morssysteem, waardoor het een geweldige keuze is voor enthousiaste eters. De materialen voor de basis zijn vrij licht van gewicht, wat sommige klanten leuk vinden, hoewel anderen opmerken dat de basis duurzamer zou kunnen zijn.

Hoewel deze gekantelde kattenbakken uniek zijn in concept, vinden sommige klanten dat het verhoogde platform niet hoog genoeg is voor zeer grote katten. Sommigen merken ook op dat de kommen zelf erg diep zijn en mogelijk niet breed genoeg zijn om contact met de snorharen te voorkomen.

Wat we leuk vonden:

 • De basis is verhoogd om het comfort voor oudere katten te verbeteren
 • Wordt geleverd met twee roestvrijstalen kommen gekanteld op 15°
 • Antislip rubberen voetjes en ingebouwde anti-morstechnologie

Wat we niet leuk vonden:

 • Kommen zijn vrij diep en kunnen breder zijn
 • Verhoogd platform is voor sommige katten misschien niet hoog genoeg

Zicht op Litter-Robot.com

Als je een fan bent van automatische kattenvoeders, is de Feeder-Robot van Whisker er zeker een om te overwegen. Deze wifi-enabled automatische feeder maakt gebruik van anti-jam technologie voor een betrouwbare functie en heeft ook een 24-uurs back-up batterij. U kunt een aangepast voedingsschema maken en de voedselinname van uw kat controleren via de Connect-app die ook werkt met de automatische zelfreinigende kattenbak van de Litter-Robot.

Of u er nu voor kiest om te investeren in de Feeder-Robot of niet, de upgrade van de glazen kom is een geweldige optie voor uw kat. Voor $ 25 is het een duurdere keuze, maar het is duurzaam en het glasmateriaal bevat geen bacteriën. Bovendien is het vaatwasmachinebestendig voor eenvoudige reiniging.

De glazen kom van Feeder-Robot meet ongeveer 7,25 inch in diameter, dus hij is breed genoeg dat de snorharen van je kat niet door de zijkanten worden vernauwd. Het is ook vrij ondiep, waardoor het een katvriendelijke keuze is.

Wat we leuk vonden:

 • Hygiënisch glasmateriaal is vaatwasmachinebestendig
 • Breed en ondiep, waardoor het zeer katvriendelijk is
 • Ontworpen voor gebruik met of zonder de Feeder-Robot

Wat we niet leuk vonden:

 • Vrij duur voor $ 25
 • Glasmateriaal moet met zorg worden behandeld

Bekijk de dagprijs

Als een iets economischere optie is de OurPets Dura Pet stainless steel non-slip cat bowl verkrijgbaar in drie verschillende maten, waarvan de kleinste minder dan $ 6 kost. Deze kom is een van de beste kattenbakken voor rommelige eters op de markt van vandaag.

Nogmaals, deze kom voldoet aan alle algemene eisen die we zoeken in een kattenbak. Het is gemaakt van roestvrij staal en het heeft een rubberen bodem om te voorkomen dat het rondschuift. In feite was de antislipbodem op deze kom de meest effectieve van de geteste kattenbakken. Het heeft ook een mooi, ondiep ontwerp.

De zijkanten van deze kom zijn slechts ongeveer 1 inch hoog en het ontwerp van de kom is mooi en breed, zodat uw kat gemakkelijk zijn hele hoofd naar binnen kan steken om te eten zonder zich ongemakkelijk te voelen.

Het grootste nadeel van deze kattenbak is dat hij wordt geleverd met een grote sticker in het midden van de kom. Veel klanten vinden dat het een kleverig residu achterlaat en het kan erg moeilijk zijn om effectief te verwijderen.

Wat we leuk vonden:

 • Redelijk geprijsd in drie verschillende maten
 • Gemaakt van hygiënisch roestvrij staal
 • Gemakkelijk te wassen in de vaatwasser
 • Glijdt niet uit op de grond
 • Ondiep ontwerp is comfortabel voor katten

Wat we niet leuk vonden:

 • Sticker geplaatst in de kom kan moeilijk te verwijderen zijn

Bekijk de dagprijs

Deze roestvrijstalen kattenbak van Dr. Catsby’s is onze topkeuze omdat hij alle vakjes afvinkt voor wat we zoeken in een goede kattenbak.

Het is relatief ondiep, waardoor het gemakkelijk is voor uw kat om van te eten, het is roestvrij staal waardoor het gemakkelijk schoon te maken is en het heeft een siliconenmat die voorkomt dat het op de vloer glijdt.

Dr. Catsby’s Whisker Relief kattenbak is speciaal ontworpen om snorharenmoeheid te voorkomen, wat, zoals we al hebben besproken, een controversieel onderwerp is in de dierenartsindustrie. De beweringen op de Dr. Catsby-website over de kattenbak zijn een beetje dramatisch, maar het ontwerp van de kom is nog steeds erg katvriendelijk.

Deze kom heeft niet het typische opstaande randontwerp – het is gewoon een gerecht met een ondiepe depressie waar je het voedsel van je kat plaatst. De snorharen van uw kat maken tijdens het eten geen contact met het gerecht, dus het kan overstimulatie helpen voorkomen.

Dr. Catsby’s Whisker Relief kattenbak heeft een royale capaciteit van 12 ounce, maar het ondiepe ontwerp is niet geweldig voor het bevatten van voedsel. Als je kat de neiging heeft om een krachtige eter te zijn, kan het een beetje rommelig worden. Het is ook een beetje aan de dure kant, geprijsd op $ 19,95.

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt van hygiënisch roestvrij staal
 • Gemakkelijk te wassen in de vaatwasser
 • Glijdt niet uit op de grond
 • Ondiep en comfortabel voor katten om te gebruiken

Wat we niet leuk vonden:

 • Niet geschikt voor katten die grotere hoeveelheden natvoer eten
 • Rommelige eters kunnen voedsel over de zijkanten morsen

Bekijk de dagprijs

Een van de duurdere kattenbakken op deze lijst, de Hepper NomNom Cat Bowl is een dubbele feeder. Het beschikt over twee roestvrijstalen kommen naast elkaar geplaatst.

Terwijl veel dubbele feeders de kommen in een soort rubber of siliconen plaatsen, is deze kattenbak voorzien van een bak gemaakt van polypropyleen plastic. Rubber en siliconen hebben de neiging om vrij snel behoorlijk smerig te worden, maar dit plastic ontwerp doet goed werk door rommel te bevatten zonder moeilijk op zichzelf schoon te houden.

Deze feeder wordt geleverd met twee kommen van 10 ounce, zodat u ze kunt gebruiken voor twee verschillende soorten voedsel of voedsel aan de ene kant en water aan de andere kant.

De plastic bak houdt niet alleen rommel binnen de perken, maar beschermt ook de vloer in uw voerruimte. Alle drie de stukken zijn gemakkelijk met de hand te wassen, maar ze zijn ook vaatwasmachinebestendig.

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt van hygiënisch roestvrij staal
 • Gemakkelijk te wassen in de vaatwasser
 • Vangt kruimels en morst in de lade
 • Harde plastic lade is gemakkelijker schoon te maken dan siliconen
 • Ondiep en comfortabel voor katten om te gebruiken

Wat we niet leuk vonden:

 • Duur in vergelijking met andere kommen

Bekijk de dagprijs

Katten hebben een natuurlijk instinct om te jagen, vooral als het gaat om voeding. Als uw kat niet de oefening of mentale stimulatie krijgt die hij nodig heeft, kan dit bijdragen aan gedragsproblemen.

Dat is waar Doc en Phoebe’s Indoor Hunting Feeder Kit om de hoek komt kijken. Het is ontworpen voor katten die droogvoer eten en een beetje extra oefening en stimulatie kunnen gebruiken. Het beschikt over drie feeder “muizen” die de instincten van uw kat aanspreken om op voedsel te jagen.

Deze kit is uitgevonden door dierenarts Dr. Liz Bales om de roofzuchtige instincten van je kat aan te spreken in plaats van alleen rechtstreeks uit een kom eten.

Elke muis bevat ongeveer 1,6 eetlepels voedsel, of ongeveer 1/6 van de dagelijkse inname van uw kat. Het idee is om de muizen elke ochtend en avond door het huis te verspreiden, zodat uw kat ze kan vinden en de hele dag door kan eten.

Talrijke klantrecensies bevestigen dat deze feeders helpen bij het oplossen van gedragsproblemen zoals agressie en voor katten die hun eigenaren ’s nachts wakker houden. Ze kunnen ook nuttig zijn voor overgewicht die een beetje extra oefening kunnen gebruiken om af te vallen.

Wat we leuk vonden:

 • Kan helpen om katten mentaal en fysiek actief te houden
 • Kan helpen bij het oplossen van problemen met stress
 • Wordt geleverd in een leuke set, is een geweldig cadeau voor kattenliefhebbers
 • Kunststof feeders zijn vaatwasmachinebestendig
 • Ontwikkeld door een dierenarts

Wat we niet leuk vonden:

 • Alleen compatibel met droogvoer
 • Gemaakt van plastic, kan na verloop van tijd krassen
 • Sommige katten slaan gewoon niet aan

Bekijk de dagprijs

Als u meerdere katten heeft die verschillende soorten of hoeveelheden voedsel eten, kan een microchip-feeder een geweldige oplossing zijn. De Sure PetCare SureFeed Microchip Feeder detecteert de microchip van uw kat of een speciaal label dat uw kat aan zijn halsband draagt en opent alleen voor de geregistreerde kat.

Deze microchip feeder is een van de beste oplossingen die beschikbaar zijn om voedsel gescheiden te houden in een huishouden met meerdere katten. Net als andere Sure PetCare-producten is het zeer goed gebouwd en wordt het geleverd met een uitgebreide handleiding, en het klantenserviceteam is erg goed.

Geprijsd meer dan $ 160, deze microchip feeder is vrij duur, maar het is een geweldig hulpmiddel voor een huishouden dat het echt nodig heeft en het werkt goed.

Wat we leuk vonden:

 • Uitstekende optie voor huizen met meerdere katten
 • Helpt verschillende voederhoeveelheden/soorten voedsel gescheiden te houden
 • Kan helpen bij het beheersen van porties voor gewichtsverlies
 • Kom is ondiep en comfortabel voor katten om te gebruiken

Wat we niet leuk vonden:

 • Vereist extra training en tijd om uw kat te acclimatiseren
 • Heeft een plastic voerbak aan de binnenkant
 • Duur in vergelijking met een gewone kattenvoerbak

Bekijk de dagprijs

Of u nu een weekendje weg gaat of de porties of het voedingsschema van uw kat wilt controleren, een automatische voerbak voor huisdieren is een uitstekende oplossing. De Cat Mat C500 Automatic Pet Feeder is perfect van formaat voor katten met vijf aparte maaltijdcompartimenten.

Deze automatische feeder kan worden gebruikt met elk type voedsel, zelfs natvoer. Het beschikt over dubbele ijspakketten om natvoer vers te houden, een functie die enigszins zeldzaam is in automatische feeders.

Met de Cat Mate C500 kunt u tot 4 maaltijden programmeren en onmiddellijk voer. Hoewel dit model misschien niet zoveel maaltijden biedt als een rechtopstaande feeder, verbetert de compatibiliteit van natvoer uw voedingsflexibiliteit.

Automatische feeders zijn notoir lastig schoon te maken vanwege alle afzonderlijke onderdelen, maar de kom en het deksel voor deze feeder zijn vaatwasmachinebestendig om het een beetje gemakkelijker te maken.

Wat we leuk vonden:

 • Compatibel met alle soorten voedsel, traktaties en medicijnen
 • Staat maximaal 4 geplande maaltijden toe
 • Comfortabel voor katten in vergelijking met andere modellen
 • Wordt geleverd met een ijspak om natvoer vers te houden
 • Gemakkelijk te wassen, kom en deksel zijn vaatwasmachinebestendig

Wat we niet leuk vonden:

 • Voerbakken zijn van plastic
 • Voedsel komt vast te zitten in de hoeken van de kommen
 • Het programmeren van de feeder kan verwarrend zijn
 • Niet zoveel instellingen als andere automatische feeders

De juiste kattenbak kan de maaltijden van uw kat comfortabeler maken en het opruimen een beetje gemakkelijker voor u maken. Als je een favoriete kattenbak hebt, laat het ons dan weten in de reacties hieronder of vertel ons wat je ervan vindt na het proberen van een van de kattenbakken die we hebben aanbevolen!

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet je je kattenbak schoonmaken?

Het is het beste om de kom van je kat na elke maaltijd te wassen om de groei van bacteriën te voorkomen. Was de kom met heet water en milde afwasmiddel.

Kun je kattenbakken wassen in de vaatwasser?

Dat hangt ervan af. Veel kattenbakken zijn ontworpen om vaatwasservriendelijk te zijn, inclusief roestvrijstalen, keramische en glazen kattenbakken. Raadpleeg voor de zekerheid de reinigingsinstructies van de fabrikant.

Zijn verhoogde kattenbakken veilig voor katten?

Het voeren van uw kat vanuit een verhoogde kattenbak kan een meer natuurlijke nekpositie bevorderen tijdens het voeren. Dit kan uw kat helpen gemakkelijker te verteren, wat gunstig kan zijn voor katten die vaak oprispen na het eten. Voor de meeste katten is een verhoogde kattenbak echter niet nodig.