Maine coon voordelen en nadelen

Denkt u erover om een Maine Coon te nemen, maar weet u niet zeker of dit echt uw type kat is? Zijn er andere kattenrassen die u interesseren? Laat me je daarmee helpen.

Ik heb een lijst met voor- en nadelen van de Maine Coon voor u gemaakt, waardoor het veel gemakkelijker wordt om te beslissen of een Maine Coon de kat is die u wilt.

Maine Coon katten zien er erg mooi uit. Ze zijn een van de grootste kattenrassen en ze staan erom bekend dat ze erg ontspannen en vriendelijk zijn. Verder staan ze erom bekend dat ze heel goed met kinderen en andere dieren kunnen omgaan. Ze houden zelfs van honden en zijn zelf erg hond-achtig. Veel mensen denken dat Maine Coon katten veel verharen en veel geborsteld moeten worden, maar dat is niet het geval. Maine Coon katten hoeven maar af en toe geborsteld te worden en ze verliezen niet veel haar. Er zijn slechts twee nadelen als het om Maine Coons gaat. Het eerste is, dat ze vrij duur zijn. Maine Coon katten kunnen meer dan $1000 kosten. Het tweede is, dat een stabiele krabpaal voor een Maine Coon meer kost dan de gemiddelde krabpaal voor gewone katten, omdat hij veel gewicht moet kunnen dragen.

Nu weet je een paar voors en tegens als het gaat om Maine Coon katten. Hier is wat dat in detail betekent.

Voordeel: ZE ZIJN ERG AANHANKELIJK

Wanneer je een gewone huiskat neemt, weet je nooit echt wat voor karakter deze kat zal hebben. Natuurlijk, de juiste verzorging is de sleutel tot het kweken van een gezonde en vriendelijke kat, maar er zijn een aantal dingen die je niet kunt veranderen.

De meeste mensen weten dat katten behoorlijk gemeen kunnen zijn als ze een slechte dag hebben. Als u een Maine Coon krijgt, is het meer dan waarschijnlijk dat u zoiets nooit zult meemaken. Maine Coon katten zijn erg aanhankelijk.

Ze grijpen elke kleine kans aan om met je te knuffelen en je te laten zien dat ze gewoonweg van je houden.

Onze Maine Coon, Maze, laat ons elke dag zien hoeveel ze van ons houdt. Ze begroet ons elke ochtend op precies dezelfde manier. Zodra ik de slaapkamerdeur open doe, stormt ze onze kamer binnen en spint heel luid.

Dan geeft ze mij en mijn vriendin de hele tijd kopstootjes en wrijft over onze benen of ons hoofd.

Onze gewone huiskat toont ons zelden dit soort affectie. Het lijkt wel of ze aandacht vraagt in plaats van genegenheid te tonen.

Voordeel: ZE ZIJN NOOIT AGRESSIEF

Gewone huiskatten staan erom bekend dat ze van tijd tot tijd agressief zijn. Als de kat agressie vertoont is het beter om de kat niet aan te raken en afstand te houden. Daarnaast vinden veel huiskatten het leuk om je twee keer te straffen als je ze iets hebt aangedaan wat ze niet leuk vinden.

Wat ik daarmee bedoel? Laat me dat uitleggen.

Stel, je raakt de buik van je kat aan en je kat haat dat. Wat gaat er dan gebeuren? Uw kat zal u waarschijnlijk bijten. Maar heel vaak lijken katten er zeker van te willen zijn dat u dat niet nog een keer doet en bijten een tweede keer of geven u een klap nadat ze u gebeten hebben.

Met een goed opgevoede Maine Coon kat zult u dat nooit meemaken. Uw Maine Coon kan u bijvoorbeeld laten zien dat hij niet op een bepaalde manier aangeraakt wil worden, maar hij zal u geen pijn doen. In plaats daarvan zal hij gewoon weglopen.

Ik heb nog nooit agressie gezien bij onze Maine Coon, Maze.

Als je Maine Coon agressief is, of als je bang bent dat je een agressieve Maine Coon krijgt, raad ik je aan om mijn Maine Coon agressie artikel hier te lezen!

Voordeel: ZE ZIJN GEWELDIG MET KINDEREN EN HONDEN

Sommige mensen zijn bang dat een grote Maine Coon gevaarlijk kan zijn voor jonge kinderen. Ze zijn zeker in staat om schade aan te richten als ze bijten of krabben, maar ze worden niet voor niets “zachtaardige reuzen” genoemd.

Maine Coon katten zijn heel gevoelig en weten precies hoe ze kinderen en honden of zelfs andere katten moeten behandelen.

Hier is een klein voorbeeld, voordat we onze Maine Coon kregen, hadden we al onze gewone huiskat, Gigetta. Gigetta houdt niet van vreemden en ze houdt al helemaal niet van andere dieren.

Toch wilden we er nog een kat bij, omdat we dachten dat het misschien beter voor Gigetta zou zijn om niet de hele tijd alleen te zijn.

Dus toen we Maze kregen, was Gigetta woedend. Maze was echter heel gevoelig en gaf Gigetta de tijd die ze nodig had. Als Gigetta Maze slaat, verdraagt Maze het gewoon en slaat niet terug. Ik heb Maze nog nooit agressief gezien tegen Gigetta.

Dat komt omdat een Maine Coon lijkt aan te voelen wat de andere kat of hond of kind nodig heeft.

Hoewel Gigetta nog steeds chagrijnig is, laat ze Maze niet naast haar slapen en mag ze zelfs af en toe met Gigetta knuffelen.

  • Aanbevolen om te lezen: Zijn Maine Coons goed met honden? – Dit artikel vertelt je daar meer over en laat je zien waarom een hond en een Maine Coon bij elkaar zetten een geweldig idee is!

Voordeel: VERVACHTEN? GEEN PROBLEEM!

Je zou kunnen denken dat Maine Coon katten veel verharen. Ik bedoel, ze hebben erg lang haar en zien er over het algemeen uit als een wilde kat die klaar is voor de jacht in de bossen in een koud gebied. Het zal u misschien verbazen, maar Maine Coon katten verharen helemaal niet veel.

Sterker nog, het lijkt wel of onze gewone huiskat meer haar verliest dan onze Maine Coon kat.

Maine Coon katten hebben niet veel ondervacht. Dit maakt het borstelen van een Maine Coon veel gemakkelijker. Overigens hoeven Maine Coon katten niet elke dag geborsteld te worden.

Een Perzische kat, bijvoorbeeld, moet zeker elke dag geborsteld worden, maar Maine Coon katten hebben dit slechts van tijd tot tijd nodig.

Sommige mensen raden aan een Maine Coon om de twee dagen te borstelen. Wij hebben de ervaring dat zelfs dat niet nodig is. We borstelen Maze alleen als de vacht er mat uitziet, wat normaal gesproken één keer per week is.

Maze doet al het borstelen zelf en doet goed werk om haar vacht er geweldig uit te laten zien.

Dat betekent echter niet dat ze geen verzorging nodig heeft. Om een idee te krijgen van wat je regelmatig moet doen, lees onze Maine Coon verzorgingsgids!

Voordeel: ZE LOPEN GRAAG AAN DE LIJN

Maine Coon katten staan bekend als zeer relaxte katten. Daarom vinden de meesten het niet erg als je ze een tuigje omdoet. Dit maakt het erg gemakkelijk om een Maine Coon te trainen om aan de leiband te lopen.

Hierdoor zijn Maine Coon katten perfecte katten om mee te reizen of gewoon om mee te gaan wandelen. Dit wordt tegenwoordig steeds populairder en dat is eigenlijk maar goed ook, want wandelen met je kat is een geweldige lichaamsbeweging voor je kat.

Ik heb een heel artikel over dit onderwerp geschreven. Als je hier meer over wilt weten, of als je gewoon stap-voor-stap wilt leren hoe je je Maine Coon kunt trainen om aan de lijn te lopen, kijk dan eens naar dit artikel.

NADEEL: MAINE COON KATTEN ZIJN VRIJ DUUR

Dit is zeker een nadeel. Maine Coon katten zijn erg dure katten, dat kun je niet ontkennen. Als u uw Maine Coon bij een gerespecteerde fokker koopt, betaalt u waarschijnlijk zo´n 1000 dollar tot 1200 dollar. Dit is de prijs voor een gezonde en geweldig uitziende Maine Coon.

Er zijn een paar fokkers die fokken als hobby en er zijn een heleboel mensen die “ongelukjes” hebben gehad en Maine Coon katten voor een veel lagere prijs verkopen. Je moet heel voorzichtig zijn als je zo’n kat koopt.

De lage prijs is misschien verleidelijk, maar je weet nooit wat je krijgt als je zo’n Maine Coon koopt.

Veel mensen verkopen Maine Coon hybriden als raszuivere Maine Coon katten. Ze verkopen die katten voor een lagere (maar nog steeds hoge) prijs aan mensen die niet zo ervaren zijn en het verschil niet kunnen zien tussen een raszuivere Maine Coon en een kruising.

Vaak worden deze kittens niet gecontroleerd op de veel voorkomende ziekten die Maine Coon katten kunnen hebben. Hierdoor krijgen kopers vaak een Maine Coon die snel en veel ziek wordt.

Als je een Maine Coon wilt die heel groot wordt, gezond is en eruit ziet als een echte Maine Coon, moet je gewoon de volle prijs betalen. Als je wilt weten waarom Maine Coons zo duur zijn, lees dan dit artikel.

NADEEL: KATTENBOMEN KOSTEN MEER

Maine Coon katten kunnen meer wegen dan 26 pond. Het is dus niet verwonderlijk dat ze een speciaal soort krabpaal nodig hebben. De meeste krabpalen kosten rond de 100 dollar. Een zeer goede, kwalitatief hoogwaardige krabpaal voor een Maine Coon waar twee of meer Maine Coons in kunnen, kan meer dan 200 dollar kosten.

Dat gezegd hebbende, Maine Coon katten groeien erg langzaam. Je hoeft dus niet meteen vanaf het begin zo’n grote krabpaal te hebben.

Het is zeker goed als je in het begin een normale krabpaal neemt en wanneer je Maine Coon ongeveer één tot twee jaar oud is, kun je zo’n grote krabpaal nemen.

Als je hulp nodig hebt bij het kiezen van de juiste krabpaal voor je Maine Coon, kijk dan hier naar mijn Maine Coon Krabpaal Gids!

CONCLUSIE – MAINE COON: VOOR- EN NADELEN

Begrijp me niet verkeerd, ik hou van allebei onze katten, onze gewone huiskat, en onze Maine Coon. Maar, ik moet gewoon eerlijk zijn. Onze Maine Coon heeft een veel vriendelijker en aanhankelijker karakter dan onze gewone huiskat.

Elke gewone huiskat kan net zo vriendelijk en aanhankelijk zijn als een Maine Coon, maar je moet gewoon geluk hebben. Als u een Maine Coon krijgt, bent u er bijna zeker van dat u een zeer vriendelijke en relaxte kat krijgt.

De manier waarop Maine Coon katten affectie tonen is gewoon lief en ik ben niet de enige die dat zegt.

Elke Maine Coon katteneigenaar die ik ken, zegt dat ze nooit meer een ander kattenras zouden nemen dan een Maine Coon.

Er is iets speciaals aan deze katten. Ze lijken echt van je te houden in plaats van je alleen maar nodig te hebben om ze te voeden. Als je een Maine Coon neemt, ben je niet alleen maar een menselijke slaaf.

Dus spaar wat geld en koop een gelukkig en gezond Maine Coon kitten van een gerespecteerde fokker of adopteer er een. U zult er geen spijt van krijgen. Als je meer wilt weten over Maine Coons, hier zijn 17 Maine Coon feiten die je gewoon moet weten!