Zijn Maine Coon katten agressief? 5 dingen die je moet weten

Zoals je misschien wel weet, zijn Maine Coon katten erg grote katten. Dus als je er over denkt om een Maine Coon kat aan te schaffen is de eerste vraag die waarschijnlijk bij je opkomt: Zijn Maine Coon katten agressief?

En om eerlijk te zijn, dit zou eigenlijk de eerste vraag moeten zijn die bij u opkomt, vooral als u kinderen heeft. Een huisdier moet je leven verrijken, het moet het niet moeilijker maken.

Maine Coon katten zijn helemaal niet agressief. In feite staan ze bekend als het meest zachtaardige en vriendelijke kattenras van allemaal. Slechte houderij of onontdekte ziektes kunnen echter ongewenst agressief gedrag bij Maine Coon katten veroorzaken. Daarom moet u altijd grondig onderzoek doen voordat u een Maine Coon kat aanschaft.

Dat was het korte antwoord op uw vraag. Elke kat kan agressief worden. Meestal hangt het af van de behoeften van de kat en of u die behoeften op de juiste manier vervult.

In het geval dat u zich zorgen maakt dat u een Maine Coon kat krijgt en deze agressief wordt, raad ik u aan dit hele artikel te lezen. Dit artikel vertelt u niet alleen dat Maine Coon katten normaal gesproken vrij vriendelijk zijn.

Het zal je ook laten zien hoe je ervoor kunt zorgen dat je Maine Coon kat altijd gelukkig en vriendelijk blijft.

ZE ZIJN HET PERFECTE BEGINNERSKATTENRAS

Dus allereerst wil ik je hier niet bang maken. Ik weet dat dit artikel gaat over agressie bij Maine Coon katten, maar ik wil er echt voor zorgen dat de meeste Maine Coon katten heel vriendelijk zijn, zelfs als ze niet gelukkig zijn. Slechts een paar van hen zullen hun eigenaar aanvallen.

In feite staan Maine Coon katten bekend als de vriendelijkste katten ter wereld en ze staan er ook om bekend de perfecte beginnerskat te zijn. Dit geeft u een idee hoe vriendelijk en gemakkelijk te verzorgen Maine Coon katten zijn.

Maine Coon katten zijn inderdaad een zeer groot kattenras, maar zoals u misschien al gehoord heeft, zijn het de zachtaardige reuzen van de kattenwereld.

Als u een kat wilt die niet agressief is, is een Maine Coon de veiligste manier om te gaan. Er zijn enkele andere kattenrassen die bekend staan om hun vriendelijkheid, maar de Maine Coon is de beste van allemaal. Een slecht idee zou zijn om een gewone huiskat te nemen.

Gewone huiskatten staan bekend om hun onvoorspelbare gedrag. Je kunt de vriendelijkste huiskat ooit krijgen, maar de kans is groot dat je een kat krijgt die alleen maar gemeen is en die je alleen maar nodig hebt om haar eten te geven.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben een kattenliefhebber en ik heb een Maine Coon en een gewone huiskat en ik ben dol op ze allebei.

Maar vergeleken met de Maine Coon is onze gewone huiskat echt totaal niet in ons geïnteresseerd en ze vertoont ook snel agressief gedrag als ze zich geïrriteerd voelt.

WAAROM IS MIJN MAINE COON KAT ZO GEMEEN?

Onderstaande zaken zijn niet alleen voor Maine Coon eigenaren die een agressieve kat hebben. Het is ook voor degenen die een Maine Coon willen aanschaffen en er zeker van willen zijn dat de katten gelukkig en vriendelijk zijn en niet agressief worden op enig moment in hun leven.

HORMONEN DIE OP HOL SLAAN

Dit is het eerste waar ik aan denk als iemand me vertelt dat hun kat agressief is. Ik vraag altijd hoe oud de katten zijn en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn.

Als u een kat heeft en u bent niet van plan om te fokken, raad ik u aan uw kat te laten castreren of steriliseren.

De meeste katten vertonen een heel vreemd gedrag als ze krols zijn. Afhankelijk van hoe uw kat zich in die fase gedraagt, kan dat heel vervelend zijn.

Uw kat dag en nacht horen miauwen of zelfs janken is geen pretje. Een kat die haar territorium (uw huis) afbakent is ook niet leuk. Bovendien vertonen sommige katten zelfs agressief gedrag als hun hormonen op hol slaan.

Dus als uw kat 6 tot 8 maanden oud is, overweeg dan om ze te laten castreren of steriliseren.

Als je meer wilt weten over de risico’s van het te laat castreren van je Maine Coon en over een aantal mythen over castratie, raad ik je aan dit artikel over castratie van Maine Coons te lezen!

UW MAINE COON KAN PIJN HEBBEN

Als uw Maine Coon kat plotseling agressief gedrag vertoont, is de kans groot dat hij lijdt aan een niet gedekte ziekte. Er zijn veel gevallen bekend waarbij een kat de eigenaar plotseling heel erg aanviel en direct daarna werd ontdekt dat de kat een tumor had of leed aan nierfalen.

Dus als uw Maine Coon altijd erg aanhankelijk was maar u plotseling aanvalt, moet u zeker een dierenarts raadplegen om er zeker van te zijn dat uw kat niet lijdt aan een vreselijke ziekte. Geloof me, dit zal u en uw kat helpen.

Om dit soort dingen te voorkomen, raad ik u aan minstens één keer per jaar met uw Maine Coon kat naar een dierenarts te gaan. Ik ben geen overbezorgd persoon, maar dit is gewoon beter voor iedereen in uw gezin.

UW MAINE COON IS MISSCHIEN EENZAAM

Uw Maine Coon is agressief? Er is 90% kans dat dit de reden is. Uw Maine Coon kan eenzaam zijn of u zorgt niet op de juiste manier voor uw kat.

Als u bijvoorbeeld maar één kat heeft, vergroot u de kans dat uw Maine Coon in de toekomst last krijgt van psychische problemen.

Katten hebben andere katten nodig om gelukkig te zijn. Een mens kan een kattenpartner niet vervangen. Als ik lees of hoor dat een kat plotseling agressief werd, dan hebben de eigenaren meestal maar één kat.

Als je een buitenkat hebt, kan het goed zijn om maar één kat te houden. Als je echter een binnenkat hebt, bereid je dan maar voor op problemen in de toekomst.

Dus als u een Maine Coon kat wilt nemen, doe uzelf dan een plezier en neem er meteen twee. Dit voorkomt problemen voor uw kat en voor u en uw gezin. En trouwens, twee Maine Coon katten zijn beter dan één, toch? lol.

Als je maar één kat hebt en deze vertoont agressief gedrag, overweeg dan om een tweede kat te nemen. Hoe gemeen je kat ook is, uiteindelijk kunnen de meeste katten het na een tijdje met de tweede kat vinden.

Het kan even duren, maar ik heb nog nooit gehoord van een geval waarin alles goed was gegaan, maar de katten toch niet samen konden worden gehouden.

HEBT U UW PARFUM VERANDERD?

Dit is echt zeldzaam en ik heb het zelf niet meegemaakt, maar sommige katteneigenaren beweren dat hun katten uit hun dak gingen na het gebruik van een nieuw parfum of waspoeder. Ik bedoel, ik kan ruiken wat ik wil, onze katten gedragen zich altijd hetzelfde, maar dit is iets wat je zou moeten controleren.

UW MAINE COON IS GEÏRRITEERD

Dit is gezond verstand, ik weet het, maar ik vond dat ik het toch moest vermelden. Maine Coon katten staan bekend om hun hoge tolerantie, maar zelfs zij kunnen ziek worden van bepaalde dingen.

Voordat een Maine Coon bijt, zal hij van je wegrennen, maar als je hem toch niet met rust laat en hem de hele tijd irriteert, kun je een klap of een beet krijgen. En je verdient het waarschijnlijk, haha.

Maar ik ben er vrij zeker van dat je dat niet doet.

Lees ook: 5 Redenen waarom Maine Coons geweldige huisdieren zijn!

HET IS JOUW VERANTWOORDELIJKHEID OM TE HANDELEN

Aangevallen worden door je kat waar je van houdt en die altijd zo vriendelijk was, kan een heel, heel verontrustende ervaring zijn. Ik maak hier geen grapje, ik ken katteneigenaren die een nerveus wrak waren na de aanval en ik begrijp volkomen waarom.

Dit was hun baby en het was altijd aanhankelijk en plotseling viel het hen aan. Dit is een nachtmerrie.

Echter, je moet nul tolerantie hebben voor agressie bij je huisdieren. Als uw kat u aanvalt, moet u dat zelf weten. Het is uw verantwoordelijkheid om uit te zoeken wat er mis is met uw kat en daarnaar te handelen.

Verspil geen tijd op forums en vraag daar niet waarom uw kat u heeft aangevallen. Klaag daar niet over de aanval. Ik weet dat het moeilijk is, ik weet dat u verdrietig bent, maar het enige wat u op dit moment kan helpen is onmiddellijk handelen.

Ga nu met uw Maine Coon kat naar een dierenarts. Vertel uw dierenarts wat er is gebeurd en dat u zeker wilt weten dat uw kat geen onbedekte ziektes heeft.

Als uw dierenarts u vertelt dat alles in orde is – geweldig, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de gezondheid van uw kat.

Controleer vervolgens uw houderij. Lees boeken over Maine Coon katten, of nog beter (lol), lees alle artikelen op mijn website en als u nog steeds een vraag heeft, laat dan een reactie achter in het commentaarveld hieronder en ik zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Hier zijn een paar artikelen die ik ten zeerste aanbeveel om te lezen als je problemen hebt met je Maine Coon:

Bovenstaande artikelen zullen je helpen om je houderij te controleren. Ook, als je Maine Coon veel energie heeft, zal het leren van je Coon om aan de lijn te lopen helpen om veel energie te verbranden – wat helpt om van gedragsproblemen af te komen.

Als je maar één Maine Coon kat hebt, overweeg dan om er nog één bij te nemen. Sterker nog, ik raad het ten zeerste aan. Een verveelde kat of een kat die de hele dag alleen is, kan snel agressief worden.

Is uw kat gecastreerd of gesteriliseerd? Bent u van waspoeder veranderd, gebruikt u een nieuw parfum, nieuwe make-up? Stel uzelf al deze vragen en u zult het antwoord vinden op het gedrag van uw kat.

BENT U GEBETEN? GA NAAR DE DOKTER

Kattenbeten kunnen behoorlijk gevaarlijk zijn als ze geïnfecteerd raken. Afhankelijk van hoe erg de beet was, moet u naar een dokter gaan om zeker te zijn dat alles in orde is.

Ik ben geen arts, dus ik kan je hier niet echt advies geven over wanneer je naar een arts moet gaan. Zorg goed voor jezelf.

Als u kinderen heeft, scheidt uw kat dan van uw kinderen.

CONCLUSIE

Nogmaals, Maine Coon katten zijn helemaal niet agressief. Maak je er geen zorgen over. Als u uw onderzoek heeft gedaan, als u voorbereid bent, zult u geen agressie ervaren bij uw Maine Coon.

Onthoud altijd dat de meeste Maine Coon katten geen agressief gedrag vertonen, zelfs niet als een van de dingen die ik hierboven heb opgesomd op uw situatie van toepassing is.

Ze zijn zachtaardig en ze staan erom bekend dat ze geweldig zijn met kinderen. Bijna alle Maine Coon katten lopen liever weg en doen hun ding in plaats van te bijten en te vechten.

Dus wees niet bang, wil je een Maine Coon? Ga ze dan halen! Het zijn de beste katten ooit!