Beste kattenbakvulling voor Maine Coon kopen en review

Bent u op zoek naar de perfecte kattenbakvulling voor uw Maine Coon?

De vacht op hun poten, poten en tussen hun tenen kan het kiezen van de juiste kattenbakvulling bijzonder moeilijk maken. In onze zoektocht naar de juiste kattenbakvulling, hebben we een aantal van de belangrijkste componenten geanalyseerd.

Wij laten u zien waar u op moet letten bij het kiezen van de juiste kattenbakvulling. Daarna gaan we u 3 van de beste kattenbakvullingen laten zien die u voor uw Maine Coon kunt krijgen!

(Trouwens, als u een kattenbak voor uw Maine Coon nodig heeft, hebben we daar ook een artikel over)!

ALGEMENE OVERWEGINGEN VOOR KATTENBAKVULLING

 • Het eerste kenmerk van een kattenbakvulling is de textuur. Van zand tot korrels, of fijn tot grof, verschillende texturen geven verschillende resultaten
 • Een ander aspect is de geur van de kattenbakvulling. Geparfumeerd, natuurlijk, en geur-etend zijn enkele veel voorkomende aanbiedingen
 • Ten slotte is er het soort materiaal. Kattenbakvulling wordt gemaakt van allerlei ingrediënten, waaronder klei, zand, kristallen, en zelfs gerecycled materiaal zoals karton

Om ons te helpen bij het formuleren van onze keuzes, moesten we door elk van deze kenmerken gaan en de voor- en nadelen van elk type kattenbakvulling afwegen. Lees verder om te ontdekken wat we hebben gevonden.

DE KUNST VAN DE TEXTUUR

Het vinden van de juiste textuur kattenbakvulling voor uw Maine Coon kan een uitdaging zijn. Er moet een evenwicht worden gevonden tussen het comfort voor de pootjes van uw kat en het voorkomen dat de kattenbakvulling door het hele huis loopt.

Hoewel fijnere en niet-klonterende kattenbakvullingen het meest natuurlijk aanvoelen voor uw kat, zijn we verschillende problemen tegengekomen die voortkomen uit dit type kattenbakvulling. Deze omvatten:

 • De neiging om vast te komen zitten in de vacht van uw Maine Coon
 • Hoger “stofgehalte” waardoor u tijdens het schoonmaken van de kattenbak of het verschonen van de kattenbak het stof van de kattenbak inademt
 • Moeilijkheden met het opvangen en elimineren van geurtjes, waardoor de kattenbakvulling vaker moet worden schoongemaakt en vervangen

Aan de andere kant kunt u ook kattenbakvullingen vinden met grotere en grovere mengsels die korrelig materiaal, kristallen of korrels bevatten.

Hoewel deze soms beter geuren vasthouden en niet worden geplaagd door het strooiselstof dat met veel fijne nesten wordt geassocieerd, brengen deze texturen hun eigen problemen met zich mee. De volgende lijst geeft een overzicht.

 • Grote en oncomfortabele brokken kunnen ruw zijn voor de gevoelige pootjes van uw kat
 • Grotere brokken kunnen vaak vast komen te zitten tussen de tenen van uw Maine Coon
 • Strooisel dat over de vloer is gelopen, kan ook pijnlijk zijn voor mensenvoeten

Dit alles in overweging nemend, zijn wij van mening dat onze aanbevolen nesten de gulden middenweg vormen om u en uw kat de beste balans te bieden voor een gelukkige badkamer.

GEUR EENVOUDIG GEMAAKT

Als mensen voelen we ons aangetrokken tot geparfumeerde producten die ons het gevoel geven dat iets fris, schoon of anderszins aangenaam is.

Katten daarentegen zijn vaak op hun hoede voor sterke geuren en voelen zich er niet prettig bij, zelfs niet bij geuren die wij als “lekker” beschouwen.

Dit is vooral waar als het gaat om de ruimte waar ze hun behoefte doen. Een van de uitdagingen hier is het vinden van een kattenbakvulling die ervoor zorgt dat we de onaangename geuren van de kattenbak niet ruiken, maar zonder sterke geuren die uw kat kunnen ontmoedigen om hun kattenbak te gebruiken.

De volgende kenmerken van de kattenbakvulling zijn belangrijk om dit doel te bereiken:

 • Volledig natuurlijk, ongeparfumeerd of zeer licht geurend, strooiselmateriaal
 • Sterk absorberende materialen die het opzuigen van vloeistoffen en geuren bevorderen

Naast deze eigenschappen kunt u verschillende stappen nemen in uw verzorging rondom de kattenbak die de kans op het ontsnappen van vieze geurtjes uit de kattenbak verkleinen. Probeer deze gewoontes en tips:

 • Schep minstens één keer per dag de uitwerpselen van uw Maine Coon uit
 • Maak de kattenbak minstens één keer per week helemaal schoon en vervang de oude kattenbakvulling
 • Als u met meer dan één Maine Coon te maken heeft, gebruik dan grotere, meerdere kattenbakken

Als u deze richtlijnen volgt, zult u het zeker eens zijn met onze topkeuzes voor de beste kattenbakvulling die uw Maine Coon verdient.

BEHEERS HET MATERIAAL

De grootste invloed op de kwaliteiten en eigenschappen van uw kattenbakvulling is het type materiaal dat gebruikt wordt om de kattenbakvulling te maken. Dit maakt het de belangrijkste overweging bij het vinden van de kattenbakvulling die geschikt is voor uw pluizige kat.

Ongeacht het materiaal, er zijn een paar belangrijke eigenschappen om op te letten:

 • Klonterende kattenbakvulling die aan het afval en zichzelf blijft kleven om te voorkomen dat het op de rug van uw kat uit de kattenbak meelift
 • Comfortabel voor uw kat om op te lopen, zodat uw kat niet wordt aangemoedigd om andere potjes te zoeken als de kattenbakvulling pijn doet aan hun pootjes
 • Veilig en natuurlijk, om te voorkomen dat uw kat ziek wordt als het per ongeluk wordt ingeslikt

Nu we alle unieke overwegingen waarmee we rekening hebben gehouden bij de keuze van de beste kattenbakvulling voor uw Maine Coon, op een rijtje hebben gezet, gaan we kennismaken met de producten.

BIOKAT’S CLASSIC FRESH 18 L PAP

BIOKAT'S CLASSIC FRESH 18 L PAP

Bekijk de dagprijs

Grofkorrelige, klontvormende kattenbakvulling van natuurlijk klei
Kattengrit moet niet alleen gebruiksvriendelijk zijn voor de kat, maar ook voor het baasje. Biokat’s Classic Fresh 3 in 1 is een kattenbakvulling die voor de kat fijn is om te gebruiken en die voor het baasje lekker ruikt en makkelijk schoon te maken is. Het grit heeft een heerlijke lentegeur.

Om het beste resultaat te bereiken, is het aan te raden om het grit tijdens het vullen gelijkmatig te verdelen in verband met de verschillende korrelgroottes. Deponeer Biokat’s bij het huishoudelijk afval. Niet door het toilet spoelen! Berg de verpakking goed op voor kinderen en dieren om verstikking te voorkomen. Bewaar het grit op een droge plek.

AromaProtect Formula
De Classic Fresh korrels hebben een frisse lentegeur; verse kruiden, witte bloemen en een vleugje muskus zorgen ervoor dat dit kattengrit heerlijk ruikt. De lentegeur wordt gekenmerkt door de AromaProtect Formula. Met deze formule worden onaangename geurtjes ingesloten en komt juist de geurige lentegeur vrij.

3 soorten korrels
Als je goed kijkt, zie je dat het Biokat’s Classic Fresh grit uit 3 verschillende korrelgroottes bestaat. De grote korrels hebben grote poriën. Ze werken als een spons en zullen alle geurtjes en vloeistoffen goed absorberen. De medium korrels zullen juist zorgen voor sterke klonten. De medium korrels klonten stevig aan elkaar zodra ze in contact komen met vloeistoffen, zo vormt zich een stevige klomp met stabiele houvast. Als laatste zijn er de kleine korrels, deze verhogen de reikwijdte. Omdat ze zo klein zijn, zitten ze tussen de gehele vulling verspreid en ondersteunen ze de grote en medium korrels.

Catsan Hygiene Plus – Kattenbakvulling – 20 L

Catsan Hygiene Plus - Kattenbakvulling - 20 L

Bekijk de dagprijs

Kattenbakvulling voor een hygiënische kattenbak
Catsan Hygiene Plus is een sterk absorberende kattenbakvulling dat tot wel 3x effectiever geuren absorbeert dan standaard niet-klonterende kattenbakvullingen. Alleen wanneer alles aangenaam schoon is, voelen katten zich bij je thuis pas echt goed in hun vel. Want katten hebben van nature een bijzonder goede reukzin, waardoor ze geuren, zowel aangenaam als onaangenaam, veel sterker waarnemen dan mensen.

Kattenurine is op zich geurloos, maar bij blootstelling aan lucht wordt het afgebroken door bacteriën en zal de bekende ammoniakgeur ontstaan. Het is daarom belangrijk dat kattenbakvulling deze geur voorkomt. Het laatste wat je wil is dat je kat de kattenbak na een aantal plasjes gaat vermijden omdat hij niet lekker ruikt!

Absorbeert geur tot 3x effectiever
Hygiëne Plus bestaat uit fijne poreuze mineraalkorrels van kwartszand en kalk die vocht absorberen als een spons. Deze unieke eigenschap voorkomt de vorming van geurtjes tot wel 3x effectiever dan standaard niet-klontvormende kattenbakvullingen. Niet voor niks is Catsan de populairste niet-klonterende kattenbakvulling in heel Europa!

DE BELANGRIJKSTE PUNTEN

Om onze bevindingen samen te vatten bij het graven naar wat een kwaliteitsbakvulling is die u kunt gebruiken voor uw Maine Coon, kunnen we het samenvatten in drie hoofdpunten.

 • Het eerste is dat Maine Coons, net als alle andere katten, de voorkeur geven aan een kattenbakvulling waarvan de textuur zowel comfortabel is voor hun poten als doet denken aan hun natuurlijke buitenomgeving.
 • Het tweede heeft te maken met de geur van de kattenbakvulling. Hoewel veel katten een kleine hoeveelheid geur in hun kattenbakvulling kunnen verdragen, zijn de meeste niet dol op sterk geurende kattenbakvulling. U kunt het beste een kattenbakvulling gebruiken die of heel licht geparfumeerd is, of helemaal niet geparfumeerd is.
 • Het laatste en belangrijkste aspect van de kattenbakvulling van uw kat is het materiaal waarvan het is gemaakt.

Van fijn zand tot ruwe korrels, kattenbakvulling kan worden gekocht in een verscheidenheid van ingrediënten. Het is uw taak als eigenaar om iets te vinden dat gemakkelijk te gebruiken is door uw kat, niet verstrikt raakt in de dikke vacht van uw kattenonderstreken, en geen nachtmerrie is om op te ruimen en weg te gooien.

CONCLUSIE

Nu u op de hoogte bent van onze topkeuzes, zult u in staat zijn om de beste weloverwogen beslissing te nemen voor uzelf en uw langharige vriend. Wij geloven dat deze drie opties aan de behoeften van de grote meerderheid van Maine Coons en hun eigenaars zullen voldoen.

Het is echter belangrijk te erkennen dat Maine Coons, net als u en ik, elk hun eigen persoonlijkheid en voorkeuren hebben. De enige echte manier om tot het juiste antwoord voor jullie beiden te komen, is door er een slag naar te slaan.

Ga stoutmoedig het slagveld van de badkamer op en word de held van uw pluizige haarbal!

Nu is het tijd om de juiste kattenbak voor uw Maine Coon te vinden! Lees dit artikel voor meer informatie!