Kattenbakvulling kopen: beste kattengrit of kattenbakkorrels aanbiedingen

Als je een kat in huis hebt dan heb je ook een kattenbak nodig. Die vul je met … ja met wat eigenlijk? Je kunt oude kranten gebruiken maar daar zal menig kat niet intrappen. Je trapt dan zelf eerder in een grote boodschap ergens midden op de vloer. Met de juiste kattenbakvulling zal jouw kat netjes plassen en poepen op de kattenbak, maar wat is de beste kattenbakvulling? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over de soorten vulling én we geven nog enkele praktische tips voor een hygiënische woning zonder vervelende geurtjes.

Wat is de beste kattenbakvulling?

De beste kattenbakvulling is het product waar jouw kat daadwerkelijk de behoefte op doet. Katten houden niet van rommel dus zorg dat je niet te lang de uitwerpselen laat liggen. Je voorkomt dan ook viezigheid tussen de pootjes door het graven in de korrels.

LitterLocker Kattenbakfilter Navulling – 3 St.

LitterLocker Kattenbakfilter Navulling - 3 St.

Bekijk de dagprijs

Deze navulzakken voor de LitterLocker zijn hygiënisch en gemakkelijk te gebruiken. Dankzij de meerlaagse zakken met Air-Seal geurbarrière vereenvoudigt LitterLocker onderhoud van kattenbakvulling. De nare geurtjes zitten vast in het LitterLocker-systeem, dus geen geuren meer van vervuild afval!

Biokat’s Classic Fresh 3 In 1 – Kattenbakvulling – 18 L

Biokat's Classic Fresh 3 In 1 - Kattenbakvulling - 18 L

Bekijk de dagprijs

Grofkorrelige, klontvormende kattenbakvulling van natuurlijk klei
Kattengrit moet niet alleen gebruiksvriendelijk zijn voor de kat, maar ook voor het baasje. Biokat’s Classic Fresh 3 in 1 is een kattenbakvulling die voor de kat fijn is om te gebruiken en die voor het baasje lekker ruikt en makkelijk schoon te maken is. Het grit heeft een heerlijke lentegeur.

Om het beste resultaat te bereiken, is het aan te raden om het grit tijdens het vullen gelijkmatig te verdelen in verband met de verschillende korrelgroottes. Deponeer Biokat’s bij het huishoudelijk afval. Niet door het toilet spoelen! Berg de verpakking goed op voor kinderen en dieren om verstikking te voorkomen. Bewaar het grit op een droge plek.

Eurokat’s Babypoeder Geur – Kattenbakvulling – 20 l

Eurokat's Babypoeder Geur - Kattenbakvulling - 20 l

Bekijk de dagprijs

Eurokat’s Kattenbakvulling met Babypoedergeur 20 lEurokat’s kattenbakgrint: Superabsorberend met extra sterke klonterkracht! Nu met de lekker frisse geur van babypoeder.
De kattenbakgrit van Eurokat’s bestaat uit zuiver, constant gecontroleerde aardklei/toon voor de natuurlijke hygiëne. Het heeft een opmerkelijke zuigingskracht en een snelle en efficiënte stukvorming.
Inhoud: 20 liter

Flamingo Kattenbakvulling met Babypoeder Geur – 15 kg

Flamingo Kattenbakvulling met Babypoeder Geur - 15 kg

Bekijk de dagprijs

De kattenbakvulling met Babypoeder neemt de nare geurtjes weg en de uitwerpselen zijn er gemakkelijk uit te scheppen. Deze kattenbakvulling heeft een sterk absorptievermogen en blijft langer fris ruiken. Is erg zuinig in gebruik

Sanicat Ultra Kattenbakvulling – 15 l

Sanicat Ultra Kattenbakvulling - 15 l

Bekijk de dagprijs

De Ultra kattenbakvulling van Sanicat met een hoog absorptievermogen. Doordat de kattenbakvulling extra klontert verspreiden nare luchtjes zich niet door het hele huis. De kattenbakvulling houdt de urine en de slechte geurtjes doeltreffend vast. Door het natuurlijke materiaal en de kennis en ervaring van Sanicat is de kattenbakvulling uitermate duurzaam. Hiernaast is het gemakkelijk in onderhoud, en om te reinigen.

 • Bentoniet 100% natuurproduct
 • Fijn product Hoog absorptievermogen
 • 175% Extra klontvormend
 • Duurzaam en besparend

Catsan Hygiene Plus – Kattenbakvulling – 20 L

Catsan Hygiene Plus - Kattenbakvulling - 20 L

Bekijk de dagprijs

Kattenbakvulling voor een hygiënische kattenbak
Catsan Hygiene Plus is een sterk absorberende kattenbakvulling dat tot wel 3x effectiever geuren absorbeert dan standaard niet-klonterende kattenbakvullingen. Alleen wanneer alles aangenaam schoon is, voelen katten zich bij je thuis pas echt goed in hun vel. Want katten hebben van nature een bijzonder goede reukzin, waardoor ze geuren, zowel aangenaam als onaangenaam, veel sterker waarnemen dan mensen.

Kattenurine is op zich geurloos, maar bij blootstelling aan lucht wordt het afgebroken door bacteriën en zal de bekende ammoniakgeur ontstaan. Het is daarom belangrijk dat kattenbakvulling deze geur voorkomt. Het laatste wat je wil is dat je kat de kattenbak na een aantal plasjes gaat vermijden omdat hij niet lekker ruikt!

Absorbeert geur tot 3x effectiever
Hygiëne Plus bestaat uit fijne poreuze mineraalkorrels van kwartszand en kalk die vocht absorberen als een spons. Deze unieke eigenschap voorkomt de vorming van geurtjes tot wel 3x effectiever dan standaard niet-klontvormende kattenbakvullingen. Niet voor niks is Catsan de populairste niet-klonterende kattenbakvulling in heel Europa!

  3x effectiever in voorkomen van geuren
 • Absorbeert geurtjes voordat het verspreidt
 • 100% natuurlijk materiaal
 • Stofvrij

Biokat’s Diamond Care Fresh Aloe Vera Geur – Kattenbakvulling – 10 L

Biokat's Diamond Care Fresh Aloe Vera Geur - Kattenbakvulling - 10 L

Bekijk de dagprijs

Klontvormende kattenbakvulling met babypoedergeur. Met zuiver natuurlijke actieve kool voor een uiterst effectieve geurbinding

Diamond Care is een speciaal ontwikkeld kattengrit van fijne, lichte natuurklei voor extra bescherming en verzorging: Diamond Care bevat zuiver natuurlijke actieve kool (activated carbon) voor een uiterst effectieve geurbinding en aloë vera voor een milde verzorging.

Wat is de ‘diamanten formule’ van Biokat’s?
Onze ‘diamanten formule’ biedt extra, uiterst effectieve bescherming tegen onaangename geurtjes dankzij zuiver natuurlijke actieve kool en extra verzorging dankzij aloë vera.

Biokat’s Micro Classic – kattenbakvulling – 14 L

Biokat's Micro Classic - kattenbakvulling - 14 L

Bekijk de dagprijs

Extra fijn kattengrit met een absorptievermogen van 300%. Hoge effectiviteit door vlakke klontvorming. 1 liter Biokat’s Micro bindt tot 3 liter vloeistof. Tot 100 % stofvrij. Een combinatie van uitstekende geurbinding en hoge effectiviteit! Dit grit vormt stabiele en zeer vlakke klonten die u gemakkelijk uit de kattenbak kunt halen en weggooien. Het grit heeft geen geur.

Catsan Smart Pack 4L 1×2

Catsan Smart Pack 4L 1x2

Bekijk de dagprijs

Catsan. Voor het heerlijke gevoel van thuis zijn.
Katten houden van hygiëne en frisheid. Daarom zijn ze zo dol op Catsan. Met Catsan geeft u uw kat een kattenbak die altijd schoon en hygiënisch is. Catsan kattenbakvulling geeft weinig stof af en is niet geparfumeerd.
Catsan Hygiëne plus bestaat uit fijne mineraalkorrels vervaardigd uit kalk en kwartszand die het vocht absorberen als een spons. Deze unieke mineraalkorrels voorkomen de vorming van geurtjes effectiever dan standaard kattenbakvullingen*.
(* gebaseerd op een geurcontroletest bij een kat die een met Catsan Hygiëne plus gevulde kattenbak gebruikt, gevuld volgens de voorgeschreven richtlijnen.)

Dit zijn de drie soorten kattenbakvulling

Om te beginnen zijn er drie soorten kattenbakvulling waar je uit kunt kiezen. Ieder product heeft unieke voordelen en nadelen, we zullen daarom ieder type even apart beschrijven:

1. Klonterende kattenbakvulling

Deze vulling zal oplossen wanneer het in contact komt met vocht. Zo vormt er zich een laagje om de urine en uitwerpselen heen, dan hoef je alleen maar de klonten uit de kattenbak te scheppen en de rest blijft netjes schoon. De geur zal ook voor een deel geabsorbeerd worden, de effectiviteit zal per product verschillen. Omdat er steeds maar een beetje van de vulling nat wordt kun je lang met deze producten doen. Je kunt de bak steeds een beetje aanvullen, toch zul je op een gegeven moment de volledige bak een keer moeten vervangen en schoonmaken.

Waarom kiezen voor klonterende kattenbakvulling?

 • Je kunt lang doen met een zak.
 • Met een schepje kun je de uitwerpselen eenvoudig weggooien.
 • Ook de geurtjes worden voor een deel geabsorbeerd.

Bij kittens tot ongeveer acht weken kun je beter geen klonterende kattenbakvulling gebruiken. Er bestaat dan de kans dat ze de korrels in hun mond krijgen wat voor verstikking kan zorgen. Als jouw kat niet de drollen bedekt en op de vulling laat liggen dan zal de geur zich uiteraard wel verspreiden.

2. Niet-klonterende kattenbakvulling

Deze vulling heeft de tegenovergestelde werking wanneer het in aanraking komt met vocht; het valt uit elkaar. Er ontstaan geen klonters, de korrels nemen vocht en geurtjes op. Je zult bij het reinigen daarom meer kattenbakvulling moeten weggooien, het zijn namelijk geen mooie ‘pakketjes’. Je vervangt het geheel wanneer de bak te vol is geworden.

Waarom kiezen voor niet-klonterende kattenbakvulling?

 • Scheppen is niet nodig, je vervangt de vulling als een geheel.
 • De korrels gaan niet klonteren als het een beetje vochtig wordt.
 • De geurtjes worden geabsorbeerd wat stank in huis helpt te voorkomen.

Het is niet zo goed te zien welke korrels vies zijn geworden en welke niet, je zult daarom vaker en meer kattenbakvulling moeten vervangen.

3. Silica kattenbakvulling

Deze vulling ziet er op het eerste gezicht nogal ‘kunstmatig’ uit, toch is het een biologisch afbreekbaar product. De structuur is in staat om behoorlijk wat vocht op te nemen. De korrels zijn vrij grof van structuur en vormen geen laagje om de uitwerpselen heen. Toch nemen ze geurtjes wel goed op. Je kunt de drollen en verkleurde kristallen uit de bak scheppen, na ongeveer vier weken moet je kattenbak in zijn geheel verschonen.

Waarom kiezen voor silica kattenbakvulling?

 • Weinig verspilling van korrels.
 • Absorbeert geurtjes en vocht.
 • Werkt langdurig.

Een schone kattenbak met silica korrels ziet er mooi uit, gele urine en bruine drollen vallen daardoor wel extra goed op. Je zult dus iedere dag even moeten scheppen.

Dit moet je weten over kattenbakvulling

Voor het grootste deel is het een kwestie van voorkeur, er is geen duidelijke winnaar uit te roepen. Katten die altijd binnen zijn zullen ook altijd op de bak hun behoefte doen, zowel grote als kleine boodschappen. Katten die buiten vrij kunnen rondlopen zullen minder snel de kattenbak vervuilen. Bij thuisblijvers zal het prijsverschil sneller aantikken, kies dan bij voorkeur voor een vulling die langer meegaat.

Zet je de kattenbak op een plek waar een beetje geur geen problemen veroorzaakt als dit een optie is. Maar in de huiskamer of keuken is het minder prettig om kattenpoep en plas te ruiken. Kies dan voor een product die goed geuren absorbeert.

Je mag kattenbakvulling niet in de GFT bak gooien maar bij het restafval. Zwangere vrouwen mogen de kattenbak niet verschonen!