Anti schrokbak kat kopen: beste voerbak voor katten

Heb jij een kat die snel eet en het liefst zoveel mogelijk? Dan kan een anti schrokbak ideaal zijn voor jouw huisdier. Niet alleen ga je snel door je voer heen, jouw kat wordt er te dik van of kan misselijk worden van te snel eten. Op deze pagina bekijken we de beste anti schrokbakken voor katten in 2022. Daarnaast geven we een aantal praktische tips over deze producten en hoe je snel de juiste keuze kunt maken.

Beste in 2022
Als we het hebben over de ‘beste’ antischrokbak voor katten dan kunnen we niet zomaar één product als winnaar uitroepen. Zowel de eigenaar als de kat zal specifieke wensen en voorkeuren hebben. Daarom hebben we een aantal opties voor je op een rijtje gezet die je direct online kunt bestellen. Een voordeel van een anti schrokbak online kopen is de brede keuze in merken, modellen en prijsklassen. Ook kun je aan de hand van gebruikerservaringen zien wat andere klanten denken over ieder product.

 • Eat Slow Anti schrokbak Amaze Flower Kleur Grijs Maat S
 • Cat-It Senses 2.0 Multi Feeder Kleur Wit / Groen Diameter 19 cm
 • Trixie Cat Activity Fun Bord Kattenspeelgoed Kleur Grijs Maat 40 x 30 cm
 • Eat Slow Live Longer Antischrokbak Kleur Groen Maat S
 • Cat-It Senses 2.0 Digger Interactief Kleur Wit Diameter 24 cm
 • Cat-It Senses 2.0 Food Tree Kleur Wit / Groen Diameter 35 cm
 • Flamingo Northmate Catch Speelgoed Voerbak Kat Kleur Paars Maat 27 x 23 x 8 cm
 • Anti-schrokbak XXL Slow Feeder Hond / Kat Voerpuzzel Slo Bowl Fun Feeder
 • TZ® Roestvrijstaal Anti schrokbak Honden Inclusief Reinigingsborstel Anti-slip Hondenkom
 • Lickimat Playdate Hond & Kat Slowfeeder Antischrokbak
 • Eat Slow Anti Schrokbak Amaze Flower Kleur Groen Maat S
 • Trixie Cat Activity Fun Bord 40 x 30 cm

Dit waren de meest populaire antischrokbakken voor 2021. Waar moet je op letten bij het maken van een keuze? Naast de prijs is uiteraard de kwaliteit van belang. Je wilt een voerbak die voldoende uitdaging biedt om het schrokken tegen te gaan maar niet zo ingewikkeld dat je kat gefrustreerd raakt. Op voorhand is lastig in te schatten hoe snel jouw kat doorheeft hoe de brokjes uit de voerbak te krijgen zijn. Daarom zijn er ook anti schrokbakken met instelbaar niveau. Dan weet je zeker dat je de kat langdurig een uitdaging kan bieden.

Wat is de beste jouw kat te kopen?

Als je in het vorige lijstje al de perfecte Antischrokbak hebt gevonden en besteld dan kun je het volgende deel van de pagina overslaan, anders lees zeker nog even verder. We hebben namelijk een aantal producten gevonden die we wat nader willen toelichten om zo tot een weloverwogen keuze te kunnen komen.

Catit Senses 2.0 Digger – Beste anti schrokbak kat

Catit Senses 2.0 Digger - Interactief - Wit - Voerbak - Ø 24 cm

Bekijk de dagprijs

Deze antischrokbak behoort tot de categorie interactieve voerbakken. Dat betekent dat er een speel element is toegevoegd waardoor je kat echt moet nadenken om bij het voer te komen. Eten wordt tot een jacht gemaakt waarbij jouw kat lichamelijk en mentaal uitgedaagd wordt om het voer te ‘vangen’. Dit vertraagt het eetproces en zorgt ervoor dat het eten verspreid wordt over de dag. De Catit Senses 2.0 Digger is volledig vervaardigd uit kunststof en is eenvoudig te reinigen in de vaatwasser.

Slowfeeder Voerpuzzel

Slowfeeder Voerpuzzel - Voerbak kat

Bekijk de dagprijs

Katten zijn van nature jagers, dit instinct zal naar boven komen met deze Slowfeeder Voerpuzzel. Jouw kat wordt uitgedaagd om na te denken wat de beste manier is om bij het voer te geraken. Voor ieder brokje moet gewerkt worden wat schrokken tegengaat en het dier een flinke tijd bezig zal houden. Je hebt er geen kat meer aan met deze anti schrokbak!

 • Stevig en goed schoon te maken
 • Roterende onderdelen
 • Daagt je huisdier uit
 • Gaat schrokken tegen
 • Gaat verveling tegen
 • Zorgt voor een snellere verzadiging
 • Vermindert spijsverteringsproblemen
 • Voorkomt gedragsproblemen

Cat-It senses 2.0 Food Tree

Cat-It Senses 2.0 Food Tree - Wit-Groen - Voerbak - Ø 35 cm

Bekijk de dagprijs

Als je zegt ‘kat’ dan zeg je ook ‘boom’. In dit geval gaat het om een toren met meerdere verdiepingen waar brokjes naar beneden vallen als de kat de juiste beweging maakt. Met drie niveaus variërend van eenvoudig tot zeer uitdagend hoef je niet bang te zijn dat jouw huisdier de truc om voer los te peuteren snel doorheeft. De Cat-It senses 2.0 Food Tree is ontworpen met een stevige basis waardoor deze voerbak niet zal omvallen, daarnaast zijn de onderdelen los van elkaar te koppelen wat reinigen eenvoudig maakt.

Trixie Cat Activity Fun Bord

Trixie Cat Activity Fun Bord - Kattenspeelgoed

Bekijk de dagprijs

Spelenderwijs leren kende we al, nu is er dus ook spelenderwijs eten. Als jij geleerd hebt om niet te spelen met je eten zal het even wennen zijn als jouw kat in de weer gaat met de Trixie Cat Activity Fun Bord. Er zijn maar liefst vijf interactieve spellen verwerkt in deze anti-schrokbak. Je kunt de brokken verstoppen in de tunnel, de gleuf, in vakjes, bakjes of pinnen. Omdat er een anti-slip onderzijde aanwezig is kan jouw kat lekker wild jagen op de brokken in deze voerbak.

Adori

Adori Anti-Schrok Voerbak

Bekijk de dagprijs

Het eenvoudige design verhult het feit dat jouw kat aanzienlijk meer moeite moet doen om te kunnen eten. De anti-slip onderzijde zorgt dat de Adori Anti Schrokbak Kat netjes op z’n plaats blijft, dit product is universeel bruikbaar voor zowel katten als honden. Als je een kat en hond in huis hebt laat ze dan wel spelen met hun eigen bak. De pluggen maken het eten wat lastiger wat schrokken tegen zal gaan.

Eat Slow Live Longer Amaze Flower

Eat Slow Anti-schrokbak Amaze Flower

Bekijk de dagprijs

Bloemen houden van mensen, deze bloem houdt van katten. Of beter gezegd speelt de Eat Slow Live Longer Amaze Flower Antischrokbak met je kat door een spelletje te maken van voedertijd. Door het eettempo terug te brengen wordt de kans op misselijkheid aanzienlijk minder waardoor braken verleden tijd is, of in ieder geval minder vaak zal voorkomen.

Cat-It Senses 2.0 Multifeeder

Cat-It Senses 2.0 Multi Feeder - Wit - Groen - Voerbak

Bekijk de dagprijs

In tegenstelling tot de meest producten in deze lijst kun je ook natvoer aanbieden met de Cat-It Senses 2.0 Multifeeder. Je kunt droogvoer en natvoer aanbieden, daarnaast kun je de bak ook nog als opbergemmer voor voer gebruiken. Een echt 3-in-1 product dus! Het model is zo ontworpen dat snel eten verleden tijd is, de brokjes moeten met de poot ‘gevangen’ worden. Zorg dat er voldoende voer opgeborgen wordt voor optimale stabiliteit.

Wat is het?

Een anti schrokbak is een voerbak die ontworpen is om je kat (of hond) langzamer te laten eten. Sommige katten hebben de neiging om eten naar binnen te schrokken wat kan leiden tot maagklachten en overgewicht. Ook is het mogelijk dat jouw kat maagtorsie ontwikkelt, een aandoening waarbij het dier overmatig zal overgeven. De buikholte zal uitzetten en de productie van speeksel neemt toe. Dit zijn vervelende symptomen die het leven van de kat én de eigenaar letterlijk kunnen verzieken. Als jij een huisdier hebt dat het voer direct naar binnen schrokt dan kun je dit met een anti-schrokbak helpen te voorkomen.
schrokbak kat

Waarom heeft mijn het nodig?

Veel huisdieren dragen nog kenmerken van de voorouders met zich mee. In het wild is er geen tijd om even rustig een maaltijd te nuttigen. Er liggen kapers op de kust die het eten onder je neus weg happen en er zijn ook grotere dieren die jouw als heerlijk hapje zien als je te lang op dezelfde plek blijft. Roofdieren hebben daarom de eigenschap ontwikkeld om het eten snel naar binnen te werken. Een aantal gedomesticeerde huisdieren hebben nog steeds diezelfde neiging om snel te eten.

Met een antischrokbak kun je het proces van eten vertragen door obstakels op te werpen. Jouw kat is niet uitgehongerd, door het dier langzamer te laten eten zal het echt geen honger lijden. Je zorgt er alleen voor dat iedere hap telt en goed verteerd wordt. Jouw kat zal de link niet leggen tussen snel eten en maagklachten en blijft het patroon van schrokken herhalen tot het lichaam gaat reageren. Niet alleen is spugen vervelend om mee te maken, daardoor verliest het dier tevens essentiële bouwstoffen. Een anti-schrokbak reguleert de inname van voeding en maakt er een spelletje van.

Het spelelement mag ook zeker niet worden vergeten als het gaat om een anti schrokbak. Katten zijn niet bepaald vriendelijk tegen hun prooi, je hebt wellicht al ooit jouw kat zien spelen met een levende muis. Het gaat daarbij niet zozeer om het eten maar om het spel. Dit komt op ons heel gemeen over, voor de kat is het gewoon de aard van het beestje. Een standaard voerbak biedt geen uitdaging, met een anti schrokbak geef je het dier wel een speels element om het voer te ‘veroveren’. Dit vindt de kat leuk om te doen en als beloning rolt er een smakelijke snack uit.

Redenen genoeg dus om een een anti schrokbak voor uw kat te kopen!

Voor katten of honden?

Sommige modellen op deze pagina zijn ontworpen voor katten, sommige voor honden of voor beide. Ook honden kunnen last hebben van schrokken, een flink aantal hondenrassen hebben aanleg voor overgewicht. De wijze waarop wolven jagen en eten is wat anders dan bij katachtigen het geval is, je ziet wel bij katten en honden dezelfde neiging tot schrokken. Welke bak past bij jouw kat is mede gekoppeld aan het formaat kat en hoe sterk de kat is. Er zijn anti schrokbakken voor honden waar een flinke kat ook heel goed mee overweg kan. Lees daarom altijd de beschrijving om te bepalen welke voerbak het beste past bij jouw huisdier.
anti schrok voerbak kat

Welk voer is geschikt ?

Een standaard antischrokbak zal specifiek ontworpen zijn voor droogvoer, je kunt vrijwel alle merken en types droogvoer gebruiken om de voerbak te vullen. Het is ook mogelijk om kattensnoepjes in de anti schrokbak te stoppen om je kat een uitdaging te geven. Het gaat dan niet zozeer om voeding maar meer om stimulatie van lichaam en brein. Er zijn enkele producten die je natvoer laten serveren via een anti schrokbak. Bekijk de productdetails voor meer informatie.

Zo reinig je het

Voerbakken zullen doorgaans gemaakt zijn van kunststof, er zijn ook modellen van RVS en een enkele van keramiek. Dit zijn materialen die eenvoudig te reinigen zijn. Je kunt een aantal anti schrokbakken reinigen in de vaatwasser maar niet allemaal, let ook op de maximum temperatuur bij reinigen. In de regel zul je een bak voor droogvoer wekelijks moeten schoonmaken, voor natvoer iedere keer na gebruik.

Dit moet je weten bij het kopen

Je hebt nu een flinke lijst aan opties gezien, je weet nu precies wat een anti schrokbak is maar je twijfelt nog welk product je het beste kunt kopen. Wat de beste antischrokbak is voor jouw kat hangt af van diverse factoren, hier zijn vier vragen die je moet beantwoorden voordat je een keuze maakt:

1. Wat vinden andere klanten?

Een groot voordeel van online winkelen is het aantal ervaringen van gebruikers en een waardering in sterren. Klanten die het product hebben gekocht en gebruikt zullen doorgaans hun ongezouten mening geven. Zowel positieve als negatieve reviews kunnen je snel naar een goede keuze brengen voor jouw kat, lees dus zeker gebruikerservaringen om een beeld te vormen van de kwaliteit die het product levert.

2. Hoeveel katten heb je?

Als je één kat hebt dan heb je ook maar één anti schrokbak nodig. Heb je meer katten geef iedere kat dan een eigen bak. Dit voorkomt dat katten gaan vechten om elkaars voer, je kunt zo ook beter bepalen hoeveel iedere kat heeft geconsumeerd. Er zijn diverse antischrokbakken met een interactief spel element waar je de kat mee bezig kunt houden.

3. Welke materialen zijn er gebruikt?

Er zijn standaard drie materialen die gebruikt worden voor deze voerbakken; kunststof, staal en keramiek. Kunststof breekt niet zo snel maar keramiek is weer eenvoudiger om te reinigen vanwege het gladde oppervlak. RVS is weer heel duurzaam. De gewenste wijze van reinigen kan ook van invloed zijn op de keuze van de beste anti schrokbak in jouw situatie.

4. Wat kost de anti schrokbak?

Natuurlijk zul je ook naar het prijskaartje kijken. In plaats van goedkoop of duur kun je beter naar de prijs / kwaliteit verhouding kijken. Hier kunnen recensies van gebruikers je niet altijd even goed helpen omdat deze ervaringen vaak kort na aanschaf geschreven worden. Of een product lang meegaat kun je op basis van reviews niet achterhalen. Kies bij voorkeur voor een wat luxer model met goede afwerking en veilige werking.

Met deze informatie lukt het vast om een goede antischrokbak voor jouw kat te kopen. Smakelijk eten én vrolijk spelen voor je kat!