Beste natvoer kat kopen: Goede keuze van nat kattenvoer

Laat jouw kat smullen van heerlijk natvoer. Je kunt allerlei smaken kiezen die in meerdere verpakkingen leverbaar zijn. Maar welk natvoer is het beste voor jouw kat en hoe zit het eigenlijk met droogvoer? Er is zoveel keuze dat je haast niet weet welk natvoer te kopen voor jouw kat. Op deze pagina lees je alles over de opties, de meeste populaire soorten natvoer en wat je moet weten over droogvoer.

De beste soorten natvoer voor jouw kat

Wat het beste is voor jouw kat is niet altijd het beste voor andere katten, en andersom. We hebben vijf populaire soorten natvoer voor katten op een rijtje gezet die op prijs en kwaliteit goed scoren. Uiteindelijk zul je zelf beslissen wat je in huis haalt, jouw kat zal bepalen of het lekker is! Lees ook zeker de tips en informatie verder op deze pagina zodat jouw kat gezond en vitaal blijft.

Meest populair: Felix Elke Dag Feest Mix Katten natvoer – 44 x 100 gr

Felix Elke Dag Feest Mix Selectie in Gelei - Kattenvoer - 44 x 85g

Bekijk de dagprijs

Het is iedere dag feest met de Felix Elke Dag Feest Mix. Dit is een flinke verpakking met maar liefst 44 producten, er zijn 4 verschillende smaken zodat je kunt afwisselen. De samenstelling is geschikt voor katten van alle leeftijden zonder specifieke diëtaire behoeften. Er zijn geen kunstmatige conserveringsmiddelen, geur-, kleur- of smaakstoffen toegevoegd, als je dit wilt kun je het natvoer vermengen met brokjes.

Kenmerken:

 • Aantal: 1 doos, 44 producten
 • Biologisch: Nee
 • Gewicht: 4,4 Kg
 • Leeftijd: Alle leeftijden
 • Soort vlees: Verwerkt vlees

Prijsbewust: Felix Mix Selectie In Gelei Kattenvoer – 44 x 100 gr

Felix Original Mix Selectie in Gelei - Kattenvoer - 44 x 85g

Bekijk de dagprijs

Als je op zoek bent naar prijsbewuste kattenvoeding van een vertrouwd merk dan is deze Felix Mix Selectie de logische keuze. Met 44 producten in een flinke doos kun je lang vooruit, de prijs ligt heel gunstig. De prijs / kwaliteit verhouding is uitstekend te noemen, dit natvoer bevat geen toegevoegde conserveringsmiddelen of geur-, kleur- en smaakstoffen. Je kunt deze brokjes in gelei in alle levensfasen geven, met 4 smaken is er voldoende variatie.

Kenmerken:

 • Aantal: 1 doos, 44 producten
 • Biologisch: Nee
 • Gewicht: 4,4 Kg
 • Leeftijd: Alle leeftijden
 • Soort vlees: Verwerkt vlees

Onze favoriet: Sheba Classics Paté Kuipje Zalm Kattenvoer – 22 x 85 gr

Sheba Classics Paté Kuipje - Zalm - Kattenvoer - 22 x 85g

Bekijk de dagprijs

De oorspronkelijke ‘premium’ verwennerij voor katten is uiteraard het beroemde Sheba kuipje. De porties zijn klein voor een optimale versheid, de verpakking is praktisch en afgestemd op de behoefte van de gemiddelde kat. Sheba Classics Paté Kuipje heeft een hoog gehalte aan vlees. In deze lijn met klassiekers zijn kip, rund en zalm in het scala opgenomen, de populairste opties dus.

Kenmerken:

 • Aantal: 1 doos, 22 producten
 • Biologisch: Nee
 • Keurmerk: MSC
 • Gewicht: 1,9 Kg
 • Leeftijd: Alle leeftijden
 • Soort vlees: Verwerkt vlees

Gourmet Gold Hartig Torentje Vlees Kattenvoer – 48 x 85 gr

Gourmet Gold Hartig Torentje - Kattenvoer Vlees - 48 x 85 g

Bekijk de dagprijs

Je ziet wat je voorschotelt met de Gourmet Gold Hartig Torentje collectie natvoer voor katten. De ingrediënten zijn duidelijk herkenbaar wat niet alleen aantrekkelijk is voor de kat maar ook vertrouwen schenkt aan de eigenaar. Naast vlees zijn er andere ingrediënten toegevoegd waarmee dit voer een complete maaltijd levert. Je zou het bijna zelf oppeuzelen maar daar is dit recept toch niet voor bestemd.

Kenmerken:

 • Aantal: 6 pakken van 8 producten
 • Biologisch: Nee
 • Gewicht: 1,4 Kg
 • Leeftijd: Alle leeftijden
 • Soort vlees: Rauw vlees

Gourmet Gold Luxe Mix Vis Vlees Kattenvoer – 48 x 85 gr

Gourmet Gold Luxe Mix - Kattenvoer Vis & Vlees - 48 x 85 g

Bekijk de dagprijs

Als je meer houdt van zakjes dan van blikjes dan kun je met 48 zakjes Gourmet Gold Luxe Mix eventjes vooruit. De smaken zijn bijzonder met niet alleen rund maar ook eend, vis en konijn. Met meerdere smaken in een voordeelverpakking kun je afwisselen wat de meeste katten zullen waarderen.

Kenmerken:

 • Aantal: 6 verpakkingen van 8 producten
 • Biologisch: Nee
 • Gewicht: 4,1 Kg
 • Leeftijd: Alle leeftijden
 • Soort vlees: Rauw vlees

Natvoer of droogvoer voor jouw kat?

Het is een discussie die steeds weer oplaait als het over kattenvoer gaat; is natvoer beter voor je kat dan droogvoer? Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig, een combinatie van natvoer en droogvoer is namelijk het beste. Zo krijgt jouw kat alle essentiële bouwstoffen binnen én vocht. Zo kun je de inname van calorieën optimaal reguleren en je bevordert er de gezondheid van je kat mee. Uiteraard zijn er verschillende soorten natvoer en droogvoer, niet iedere kat heeft dezelfde behoefte. Daarnaast zal de verbranding in de loop der jaren veranderen waardoor je het type voer en de hoeveelheid ook af en toe zult moeten bijstellen. Maar je moet natvoer of droogvoer dus niet zomaar uit het dieet schrappen want ze vervullen beide belangrijke taken.

Waarom geef je een kat nat voer?

De voornaamste reden om je kat nat voer te geven is het vocht dat er in het voer zit. Water is van levensbelang voor zoogdieren, naast een waterbak biedt natvoer ook een aanzienlijke hoeveelheid water wat bevorderlijk is voor de conditie van jouw huisdier. Ook de geur kan heel aanlokkelijk zijn voor katten, zeker bij een kat die van nature niet zo’n grote eter is kan juist de geur het verschil maken. Dit heeft ook een keerzijde, zo is het niet verstandig om direct een voordeelverpakking natvoer in huis te halen. De kans bestaat dat het aroma juist niet gewaardeerd wordt en dan blijf je met een grote voorraad zitten. Er zijn katten die alles door elkaar opeten en katten die heel kieskeurig zijn. Test dus eerst de smaak van jouw huisdier voordat je een flinke bestelling plaatst!

De vijf voornaamste voordelen van natvoer voor katten zijn:

 1. Het helpt om het vochtpeil van je kat optimaal te houden. Er hoeft minder water gedronken te worden, daarnaast vindt de vochtinname op hetzelfde moment plaats als de vaste voeding wat goed is voor de spijsvertering.
 2. De smaak en geur trekt de kat direct aan. Jouw kat zal het heerlijke aroma van natvoer door de gehele woning ruiken, ook de textuur en smaak worden gewaardeerd. Zo kun je het dier op specifieke tijden leren eten voor een verantwoord ritme.
 3. De inhoud van de verpakking is beperkt zodat je altijd een verse maaltijd kunt voorschotelen. Zakken met voer zijn weliswaar langer maar niet onbeperkt houdbaar. Je trekt een blikje of zakje open en genieten maar!
 4. Je kunt variëren in smaken en zelfs merken als jouw kat dit accepteert. Zo hoef je niet iedere dag weer hetzelfde recept voor te schotelen. Dit helpt ook met variëren in samenstelling en bouwstoffen.
 5. Het kan als traktatie naast droogvoer dienen in plaats van snoepjes. Zo kun je een bakje met droogvoer neerzetten voor tussendoor en eenmaal per dag een natte maaltijd presenteren. Dat is beter dan kattensnoepjes als beloning en de kans dat het bakje tot op de bodem leeg raakt is aanzienlijk groter.

Als katten eenmaal ergens aan gewend zijn dan zullen ze niet snel overstappen. Als je van kitten af aan een combinatie van natvoer en droogvoer aanbiedt dan is de kans groter dat ze meer producten accepteren. Dit geldt ook voor smaken en merken. Omdat je na verloop van tijd gaat overschakelen van bijvoorbeeld volwassen voeding naar senioren voeding kun je in die fase voer een week of wat mengen. Zo went de kat aan een nieuwe smaak en samenstelling.

Waarom droogvoer ook belangrijk is

Je kunt natvoer niet de hele dag in de open lucht laten staan. Dat ruikt niet lekker voor de bewoners en het is ook niet hygiënisch. Er kan ongedierte op af komen en jouw kat zal het op een gegeven moment ook niet meer eten. Daarnaast is droogvoer een manier om de vorming van tandsteen bij katten in te perken. Naast voeding is het een goede manier om het gebit en het tandvlees in optimale conditie te houden. Kauwen is ook goed voor de kaakspieren en het kan de eetlust opwekken. Dus komen we weer terug op het advies aan het begin van dit hoofdstuk; geef je kat bij voorkeur zowel nat- als droog voer.

Welke soorten natvoer kun je kopen?

De tijd van grote blikken met dezelfde brokken in natte gelei zijn voorbij, er zijn tegenwoordig maaltijden waar de eigenaar jaloers op zal worden! De meest voorkomende soorten natvoer voor katten zijn:

 • Stukjes vlees of vis (in saus)
 • Paté
 • Mousse
 • Gelei (met stukjes)
 • Vloeibaar

Ook zijn er afwijkende verpakkingen waaronder conservenblikken, aluminium kuipjes of knijpzakjes. Let op met grotere blikken, je kunt een open verpakking slechts enkele dagen optimaal vers houden in de koelkast. Naast vorming van bacteriën kunnen open verpakking ook luchtjes in de koelkast oppikken waardoor je kat het voer niet meer zal aanraken.

Heeft jouw kat een speciaal dieet? Dan zullen de opties beperkt zijn, met name de huismerken bieden doorgaans geen producten voor speciale doelgroepen zoals allergieën of overgewicht.

Hier moet je op letten bij kattenvoer kopen

 • Leeftijd: Veel soorten natvoer zijn geschikt voor volwassen katten, er zijn ook producten voor kittens en senior katten. Met name de behoefte aan energie en de verbranding zijn anders in de verschillende levensfasen. Bij speciale voeding zijn de bouwstoffen hier precies op afgestemd.
 • Dieet: Sommige katten hebben een aangeboren overgevoeligheid voor stoffen, andere katten ontwikkelen dit op latere leeftijd. Als jouw kat misselijk wordt na het eten van natvoer kan dit een teken van een voedselallergie zijn. Neem in dat geval contact op met de dierenarts.
 • Ras: Voor een aantal kattenrassen zoals de Maine Coon is er natvoer dat specifiek is samengesteld op de behoefte van het ras. Naast de kat zal ook speciaal voer doorgaans wat duurder zijn.
 • Leefomstandigheden: Een kat die altijd binnen op een appartementje vertoeft heeft een andere behoefte dan een kat die in de vrije natuur kan spelen.
 • Voorkeur: Katten kunnen heel kieskeurig zijn als het gaat om wat ze eten. De smaak en voorkeur kan ook wel veranderen in de loop der tijd. Afwisselen van voer is aan te bevelen.

Kun je van natvoer wisselen?

In principe mag je gerust wisselen van voeding. Van blikje tot blikje of van maand tot maand, wat jouw kat accepteert en lekker vindt. Variatie is in ieder geval niet verkeerd, al zijn er katten die gewoon niets anders willen dan één soort voer. Ook als je medicatie moet toedienen kan natvoer ideaal zijn. Het is dan wel van belang dat al het voer opgegeten wordt, geef daarom liever twee kleine porties dan één grote schaal vol.

Is natvoer voor katten duur?

Er zijn bij zowel droogvoer als natvoer goedkopere en duurdere opties. Als je merk en kwaliteit naast elkaar legt dan zal natvoer per kilo duurder uitvallen in de meeste gevallen. Dit heeft ook met de verpakking te maken, natvoer zal doorgaans in kleinere hoeveelheden verpakt worden. Als jouw kat een specifiek dieet moet volgen dan kan dit gevolgen hebben voor de keuze en de prijzen. Online kun je soms grotere pakken kopen die goedkoper zijn, bekijk de links op deze pagina voor de mogelijkheden.

Wat is het beste natvoer voor jouw kat?

De beste keuze is het voer dat jouw kat lekker vindt en het dier gezond houdt. Als eigenaar kun je ook persoonlijke voorkeuren hebben zoals biologische voeding, het belang van je kat staat uiteraard bovenaan.