Beste natvoer kat kopen: Goede keuze van nat kattenvoer

Laat jouw kat smullen van heerlijk natvoer. Je kunt allerlei smaken kiezen die in meerdere verpakkingen leverbaar zijn. Maar welk natvoer is het beste voor jouw kat en hoe zit het eigenlijk met droogvoer? Er is zoveel keuze dat je haast niet weet welk natvoer te kopen voor jouw kat. Op deze pagina lees je alles over de opties, de meeste populaire soorten natvoer en wat je moet weten over droogvoer.

De beste soorten natvoer voor jouw kat

Wat het beste is voor jouw kat is niet altijd het beste voor andere katten, en andersom. We hebben vijf populaire soorten natvoer voor katten op een rijtje gezet die op prijs en kwaliteit goed scoren. Uiteindelijk zul je zelf beslissen wat je in huis haalt, jouw kat zal bepalen of het lekker is! Lees ook zeker de tips en informatie verder op deze pagina zodat jouw kat gezond en vitaal blijft.

Meest populair: Felix Elke Dag Feest Mix Katten natvoer – 44 x 100 gr

Felix Elke Dag Feest Mix Selectie in Gelei - Kattenvoer - 44 x 85g

Bekijk de dagprijs

Het is iedere dag feest met de Felix Elke Dag Feest Mix. Dit is een flinke verpakking met maar liefst 44 producten, er zijn 4 verschillende smaken zodat je kunt afwisselen. De samenstelling is geschikt voor katten van alle leeftijden zonder specifieke diëtaire behoeften. Er zijn geen kunstmatige conserveringsmiddelen, geur-, kleur- of smaakstoffen toegevoegd, als je dit wilt kun je het natvoer vermengen met brokjes.

Kenmerken:

 • Aantal: 1 doos, 44 producten
 • Biologisch: Nee
 • Gewicht: 4,4 Kg
 • Leeftijd: Alle leeftijden
 • Soort vlees: Verwerkt vlees

Prijsbewust: Felix Mix Selectie In Gelei Kattenvoer – 44 x 100 gr

Felix Original Mix Selectie in Gelei - Kattenvoer - 44 x 85g

Bekijk de dagprijs

Als je op zoek bent naar prijsbewuste kattenvoeding van een vertrouwd merk dan is deze Felix Mix Selectie de logische keuze. Met 44 producten in een flinke doos kun je lang vooruit, de prijs ligt heel gunstig. De prijs / kwaliteit verhouding is uitstekend te noemen, dit natvoer bevat geen toegevoegde conserveringsmiddelen of geur-, kleur- en smaakstoffen. Je kunt deze brokjes in gelei in alle levensfasen geven, met 4 smaken is er voldoende variatie.

Kenmerken:

 • Aantal: 1 doos, 44 producten
 • Biologisch: Nee
 • Gewicht: 4,4 Kg
 • Leeftijd: Alle leeftijden
 • Soort vlees: Verwerkt vlees

Onze favoriet: Sheba Classics Paté Kuipje Zalm Kattenvoer – 22 x 85 gr

Sheba Classics Paté Kuipje - Zalm - Kattenvoer - 22 x 85g

Bekijk de dagprijs

De oorspronkelijke ‘premium’ verwennerij voor katten is uiteraard het beroemde Sheba kuipje. De porties zijn klein voor een optimale versheid, de verpakking is praktisch en afgestemd op de behoefte van de gemiddelde kat. Sheba Classics Paté Kuipje heeft een hoog gehalte aan vlees. In deze lijn met klassiekers zijn kip, rund en zalm in het scala opgenomen, de populairste opties dus.

Kenmerken:

 • Aantal: 1 doos, 22 producten
 • Biologisch: Nee
 • Keurmerk: MSC
 • Gewicht: 1,9 Kg
 • Leeftijd: Alle leeftijden
 • Soort vlees: Verwerkt vlees

Gourmet Gold Hartig Torentje Vlees Kattenvoer – 48 x 85 gr

Gourmet Gold Hartig Torentje - Kattenvoer Vlees - 48 x 85 g

Bekijk de dagprijs

Je ziet wat je voorschotelt met de Gourmet Gold Hartig Torentje collectie natvoer voor katten. De ingrediënten zijn duidelijk herkenbaar wat niet alleen aantrekkelijk is voor de kat maar ook vertrouwen schenkt aan de eigenaar. Naast vlees zijn er andere ingrediënten toegevoegd waarmee dit voer een complete maaltijd levert. Je zou het bijna zelf oppeuzelen maar daar is dit recept toch niet voor bestemd.

Kenmerken:

 • Aantal: 6 pakken van 8 producten
 • Biologisch: Nee
 • Gewicht: 1,4 Kg
 • Leeftijd: Alle leeftijden
 • Soort vlees: Rauw vlees

Gourmet Gold Luxe Mix Vis Vlees Kattenvoer – 48 x 85 gr

Gourmet Gold Luxe Mix - Kattenvoer Vis & Vlees - 48 x 85 g

Bekijk de dagprijs

Als je meer houdt van zakjes dan van blikjes dan kun je met 48 zakjes Gourmet Gold Luxe Mix eventjes vooruit. De smaken zijn bijzonder met niet alleen rund maar ook eend, vis en konijn. Met meerdere smaken in een voordeelverpakking kun je afwisselen wat de meeste katten zullen waarderen.

Kenmerken:

 • Aantal: 6 verpakkingen van 8 producten
 • Biologisch: Nee
 • Gewicht: 4,1 Kg
 • Leeftijd: Alle leeftijden
 • Soort vlees: Rauw vlees

Hoe kies je natvoer voor je kat

De gezondheid van een kat hangt voornamelijk af van het soort voedsel dat hij eet. Het is dus het beste om wat onderzoek te doen voordat je het juiste natvoer voor katten kiest. In totaal zijn er 5 punten waarmee rekening moet worden gehouden bij het zoeken naar het juiste product.

Criterium 1: De kwaliteit van de ingrediënten

De kwaliteit van de ingrediënten is de sleutel tot een goede spijsvertering van uw kat. Als strikte carnivoren moeten de vetten en eiwitten in het voer van uw kat van dierlijke oorsprong zijn.

Dierlijke eiwitten bevatten namelijk aminozuren die van vitaal belang zijn voor het overleven van katachtigen. Daarom moet de voorkeur worden gegeven aan levensmiddelen met kippenvet, rundvet, enz. Bovendien zijn visproteïnen rijk aan omega-3 en dat is heel praktisch.

Criterium nr. 2: De behoeften van uw kat

Elke kat heeft andere voedingsbehoeften. Dit kan variëren naar gelang van de leeftijd van het dier, maar ook van het ras. Sommige katten hebben bijvoorbeeld meer eiwitten, aminozuren, koolhydraten, vetten, vitaminen, mineralen, vezels, vetzuren en water nodig. Daarom moet u de ingrediënten op elk etiket lezen om te zien of de verpakking geschikt is voor uw huisdier.

Criterium 3: Te vermijden ingrediënten

Afgezien van additieven, conserveermiddelen en dergelijke, moeten ook levensmiddelen die rijk zijn aan plantaardige oliën worden vermeden. Bovendien zijn voedingsmiddelen met toegevoegde suikers slecht voor de gezondheid van katten. Pas op voor ingrediënten met mindere kwaliteiten.

Criterium 4: Opslagmethode

Het meeste nat kattenvoer wordt bewaard in een bakje, een blikje of een vershoudzakje. In het geval van kattenvoer, moet de inhoud zo snel mogelijk worden geconsumeerd. Het is van essentieel belang ze op tijd te geven en voordat de binnenkant uitdroogt.

Criterium 5: De hoeveelheid van het pakket

Natvoer is kwetsbaarder dan droogvoer. Het is het beste om een verpakking per keer te kopen met de hoeveelheid die uw kat voor een korte tijd kan eten. Op die manier zullen de onderdelen niet stuk gaan.

Hoeveel natvoer moet ik mijn kat geven?

De dagelijkse hoeveelheid voer die een kat nodig heeft, wordt berekend aan de hand van zijn gewicht. In het algemeen geven we een voeding van ongeveer 50 g/kg. Dus als uw kat 5 kg weegt, moet hij 250 g voer per dag eten. Er moet echter ook rekening worden gehouden met de leeftijd van de kat. De voeding van een kleine kat is immers niet dezelfde als die van een drachtige kat.

Natvoer bevat minder calorieën dan droogvoer. Wanneer u uw katten droogvoer geeft, is er dus minder kans op zwaarlijvigheid. Daarom is 30 g droogvoer gelijk aan 100 g natvoer. Dit is de basis voor de berekening van de optimale hoeveelheid voor uw kat.

Hier zijn de ideale porties, afhankelijk van het gewicht van uw kat:

 • Een kat van minder dan 2 kg heeft 120 tot 160 g nodig
 • Een kat van 2 tot 3 kg heeft 160 tot 210 g nodig
 • Een kat van 3 tot 4 kg heeft 210 tot 260 g nodig
 • Een kat van 4 tot 5 kg heeft 240 tot 320 g nodig
 • Een kat van 5-6 kg heeft 250-360 g nodig

De verschillende soorten nat kattenvoer

Er zijn verschillende soorten nat kattenvoer. Er zijn drie soorten nat kattenvoer, waaronder nat kattenvoer in sausvorm, nat kattenvoer in gelatinevorm en nat kattenvoer in de vorm van een pasta.

Nat kattenvoer in sausvorm

Sommige katten drinken graag water. Op deze manier krijgen ze genoeg vocht binnen voordat ze hun voedsel tot zich nemen. Het voedsel dat zij tot zich nemen zal dan slechts een aanvulling zijn. Daarom is natvoer in saus interessanter en vermindert het risico op problemen met de urinewegen en de nieren.

Bovendien hebben ze een rijker en aanlokkelijker aroma dan droogvoer. Dit is zeer belangrijk omdat katten een sterk ontwikkeld reukvermogen hebben. Katachtigen worden namelijk meer aangetrokken door de geur dan door de smaak van een voedingsmiddel.

Gelatine voedsel

Gelatine is een klassieker in dierenvoeding, net als voor katten. Deze textuur helpt om het zuurstof- en vitaminerijke voedsel te beschermen. Bij katten beschermt gelatine het haar en geeft het een glanzender vacht.

Merk op dat gelatine zeer rijk is aan eiwitten. Zo helpen zij bij de vertering en assimilatie van de verschillende voedingsstoffen waaruit het voedsel bestaat. Gelatinevoeders bieden de beste zorg voor de vacht en de groei van de kat. Zij spelen een essentiële rol bij het verminderen van de pijn wanneer de kat een bepaalde leeftijd bereikt.

Voedsel in de vorm van Paté

Paté is een volledige voeding die voldoet aan de behoeften van alle katten. Dit natvoer is rijk aan grondstoffen die niet zijn gedehydrateerd. Meestal bestaat dit voedsel uit vis en vlees. Zo zijn de pate’s altijd vochtig. Zij voorzien de kat van de stoffen die zij nodig heeft om zich goed te ontwikkelen en voldoende gehydrateerd te zijn.

Als de kat niet graag water drinkt, kan de pate voldoende hoeveelheden leveren om mogelijke urineweg- of spijsverteringsproblemen te voorkomen. Zij hebben ook een positief effect op de vorming van de ontlasting doordat zij deze zachter maken.

Nat of droog kattenvoer?

Nat kattenvoer

Wanneer een kat overgewicht heeft en een paar kilo moet afvallen, is het altijd aan te raden hem natvoer te geven. Natvoer bevat namelijk minder calorieën dan andere vormen van voedsel. Dit betekent dat uw kat verzadigd zal zijn, maar met minder calorieën.

Natvoer bevat tot 80% water. Bovendien heeft het een betere smaak met een sterker aroma. Het is meer in overeenstemming met wat de kat zou eten als hij in zijn natuurlijke omgeving was.

Droog kattenvoer

Droog kattenvoer is handiger omdat het langer houdbaar is. Dit betekent dat je een grote roedel kunt maken, zelfs als je maar één huisdier hebt. In feite kunt u droogvoer in grote hoeveelheden kopen zonder dat u het risico loopt dat de houdbaarheidsdatum wordt overschreden.

Droogvoer heeft ook de bijzonderheid dat het zijn eigenschappen langer behoudt. Ze degraderen namelijk niet, zelfs niet als je een grote hoeveelheid in de kom laat zitten. U kunt dus de hele dag de rantsoenen van uw kat in de kom doen.

Conclusie

Zowel droogvoer als natvoer zijn zeer heilzaam voor katten. Als uw kat geen grote drinker is, verdient natvoer de voorkeur.

Als uw kat niet zo’n grote drinker is, kunt u twee kommetjes gebruiken, één met water en één met brokjes. Het is echter ook mogelijk om voor een gemengd dieet te kiezen. Dit bestaat uit het geven van zowel nat- als droogvoer.

Waarom natvoer voor uw kat?

Om de wateropname van uw kat te verbeteren

Aangezien katten van nature carnivoren zijn, hebben zij een voldoende toevoer van water nodig. Thuis zal het gunstiger zijn als het dieet van uw kat dichter bij natuurlijk is. Dit is de reden waarom natvoer geschikter is voor katachtigen. Natvoer geeft ook op lange termijn een verzadigd gevoel.

Er is minder kans op zwaarlijvigheid

Nat voedsel is beter voor je gezondheid. Vanuit energetisch oogpunt hebben ze een lager caloriegehalte. Dit betekent dat er minder risico op zwaarlijvigheid is, zelfs als uw kat een zoetekauw is. Tegelijkertijd zal uw kat op een natuurlijker manier langer kunnen eten.

Een constante aanvoer van eiwitten

Nat kattenvoer staat erom bekend dat het een hoger vleesgehalte heeft. Zo is er een adequaat evenwicht van natuurlijke elementen die de gezondheid van de kat ten goede komen. Dit omvat mineralen, aminozuren en vitaminen. Bovendien zijn ze ook eiwitrijker dan droogvoer. Uw huisdier eet verteerbare voedingsstoffen die de kans op spijsverteringsproblemen beperken of zelfs uitsluiten.

De eetlust van de kat stimuleren

Voor oudere katten die kieskeurig zijn en niet gulzig genoeg, is natvoer gunstiger. Deze voedingsmiddelen staan er immers om bekend de eetlust te stimuleren. Als uw vriend niet van brokjes houdt, zal natvoer hem gelukkig maken. Op die manier krijgt uw huisdier de voeding die het nodig heeft.

De kat meer plezier geven

Omdat natvoer dichter bij natuurlijk kattenvoer staat, zal uw kat het eerder geneigd zijn te eten. Hij zal een tienvoudige voldoening krijgen van het eten ervan. Bovendien zijn er verschillende texturen om het genot te variëren. Er zijn voedingsmiddelen in de vorm van gelei, saus en gelei. De smaak is ook zeer gevarieerd, want er zijn gerechten met vis-, vlees- en gevogeltesmaak…

De verschillende merken van nat kattenvoer

Naar onze mening zijn de beste merken nat kattenvoer in 2021 :

Sheba

Het werd in 1982 in Hamburg opgericht. Het merk Sheba is een referentie in de dierenwereld, omdat het zich vooral onderscheidt door de kwaliteit van zijn producten.

Perfecte pasvorm

Perfect Fit is een zeer beroemd merk in de productie van katten- en hondenvoer. De producten worden altijd verkocht tegen een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Iams

Iams is een bedrijf genoemd naar zijn oprichter. Het werd in 1904 gelanceerd met als hoofddoel de productie van voeding voor huisdieren. Het doel is voedsel te produceren dat de gezondheid van katten en honden verbetert.

Gimcat

Gimcat staat vooral bekend om de kwaliteit van zijn producten. Het is nog steeds het kwaliteitsalternatief voor gezond en volledig nat kattenvoer.

Acana

Acana is een internationaal merk, een van de beste kattenvoermerken. Haar producten weerspiegelen haar grootsheid en het professionalisme van haar strategieën. Inderdaad, het biedt producten van hoge kwaliteit.

Hoeveel kost nat kattenvoer?

Onderstaand schema zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

 • Instapniveau: € 6 tot € 20
 • Middenklasse: € 20 tot € 40
 • Topklasse: meer dan €40

Tips

De perfecte plaats om het eten van uw kat te zetten

Er zijn specifieke plaatsen om het eten van een kat neer te zetten, zodat hij zich op zijn gemak voelt. Kies bijvoorbeeld een rustige plek die een gevoel van veiligheid geeft. Een plaats verder weg van open plekken of drukbezochte gebieden is gunstiger. Bovendien moet de voerbak van de hond zich niet op de plaats bevinden waar hij slaapt en zijn behoefte doet. Het zou ook het beste zijn om het hoog te plaatsen.

Verander het voer van uw hond beetje bij beetje

Als u het voer van uw kat wilt veranderen, moet u dat stap voor stap doen. Om te beginnen moet u een overgangsperiode van gemiddeld een week inplannen. Gedurende de eerste twee dagen moet u uw kat 75% van zijn oude voer en 25% van het nieuwe voer geven. Ga dan verder met 50%, 50% op de derde en vierde dag. Op de vijfde en zesde dag gaat u verder met 25% van de oude voeding en 75% van de nieuwe voeding. Rond de zevende dag kan het nieuwe voedsel in zijn geheel worden gegeven.

Regels voor een gezonde voeding

Er zijn verschillende regels die u moet volgen om uw kat goed te voeden. Eerst en vooral moet je hem beetje bij beetje, maar regelmatig eten geven. Je moet hem rantsoenen geven. U moet ook plotselinge veranderingen in voedsel vermijden en nooit vergeten hem water te geven. Tenslotte is het verboden hem meer van de restjes van uw tafel en te veel zoetigheid te geven.

Geef verse ingrediënten eerst

Het is wetenschappelijk bewezen dat het beter is voor de gezondheid van de kat om hem vers voedsel te geven. Controleer dus voor de zekerheid de ingrediënten op de verpakking. Natvoer met meer dierlijke ingrediënten verdient inderdaad de voorkeur.

Zie het belang van graan niet over het hoofd

Granen zijn zeer heilzaam voor katten omdat ze meer zetmeel bevatten, wat een stof is. Natvoer bevat meer van de sporenelementen die katten nodig hebben. Dit is inclusief de hoeveelheid graan.

Faq

Hoeveel nat kattenvoer heb ik nodig?

Over het algemeen eet een volwassen kat ongeveer 300 g kattenvoer, maar dit is afhankelijk van het soort natvoer dat u koopt. Dit is echter afhankelijk van verschillende factoren, zoals de caloriebehoefte van de kat, de grootte van de kat, het niveau van lichaamsbeweging, de leeftijd van de kat en het gewicht van de kat. Bij het bepalen van de juiste hoeveelheid moet ook rekening worden gehouden met de aanbevelingen van de fabrikant.

Kan een kat natvoer of droogvoer krijgen?

Ja, het is mogelijk een gemengde voeding aan een kat te geven. Veel eigenaren geven hun katten pate gewoon om hen een plezier te doen. Het voeren van zowel natvoer als brokjes kan echter een geschikt dieet zijn. Er zijn meer voordelen op het gebied van hygiëne, spijsvertering en ontwikkeling. Dit kan ook de eetlust en het plezier van de kat stimuleren.

Welk kattenvoer bevat het meeste water?

Alle soorten nat kattenvoer bevatten veel vocht. Pates, pouches en mousses zijn bijvoorbeeld typisch natvoer. IJspakkingen zijn ook zeer hydraterend, net als speciale hydratatievoeding. Bovendien kunt u de kat gemakkelijk meer water laten drinken door een waterfontein te gebruiken. Katten houden van bewegend, koel water.

Hoe hydrateer je een kat die niet wil drinken?

Een voldoende hoeveelheid nat kattenvoer helpt katten die niet van water houden om het optimale niveau van hydratatie in hun lichaam te verhogen. Natvoer bevat vier keer meer water dan droogvoer. Dit betekent dat zij slechts kleine slokjes water hoeven te drinken om het juiste niveau van hydratatie aan te vullen.