Radiator hangmat kat kopen: Beste radiatorhangmatten voor katten overzicht

Waar ligt jouw kat het liefste te slapen? Waarschijnlijk op een warm plekje in huis. Als jouw huisdier graag slaapt op de radiatoren van de verwarming dan wordt het misschien tijd om een radiatorhangmat te kopen. Jouw kat kan hier comfortabel en veilig op liggen zonder risico op verbranden. De beste radiatorhangmatten voor 2021 vind je op deze pagina, inclusief praktische tips bij het kiezen en het onderhoud.

De beste radiatorhangmatten in 2021

We kunnen niet zomaar de beste radiatorhangmat kiezen, er zijn namelijk behoorlijk wat factoren om rekening mee te houden. We hebben naar de opties gekeken en kwamen uit op een lijstje met populaire radiatorhangmatten die in de meeste situaties geschikt zullen zijn. Verderop zullen we er nog een vijftal modellen uitlichten om wat nader te bekijken.

 • Beeztees Sleepy Radiatorhangmat Donkergrijs – 46 x 31 x 24 cm
 • Beeztees Verstelbare Radiatorhangmat Crème – 46 x 31 x 24 cm
 • Radiatorhangmat – Dierenhangmat Grijs – 43 x 43 x 24 cm
 • Radiatorhangmat Paradise Zwart – 43 x 43 x 24 cm
 • Radiator hangmat Bonfire Panter
 • Radiator hangmat Bonfire Koe Zwart / Wit
 • Rosewood Luxury Radiatorhangmat – 46 x 32 x 28 cm
 • Trixie Radiator Relax Slaapzak
 • Designed by Lotte Ropy Kattenhangmat – 40 x 30 x 18 cm
 • Radiator Hangmat Azara voor de Kat Antraciet
 • Trixie Radiator Hangmat Iglo Wit / Grijs 34 x 38 x 38 cm

Je zult gezien hebben dat de prijzen flink kunnen afwijken. Dat zal natuurlijk een belangrijke overweging zijn, vergeet daarnaast zeker niet op de kwaliteit en het comfort te letten. Want anders loop je de kans dat je een kat in de zak koopt …. of er geen kat op jouw hangmat gaat liggen!

Wat is de beste radiatorhangmat?

De kans is groot dat er in bovenstaand rijtje een hangmat staat die perfect is in jouw situatie. Toch hebben we nog vijf hangmatten gevonden die we even wat nader willen bekijken:

Radiatorhangmat – Dierenhangmat – Grijs – 43 x 43 x 24 cm

Radiatorhangmat - Dierenhangmat - Grijs - 43 x 43 x 24 cm

Bekijk de dagprijs

De reviews spreken voor zich, deze radiatorhangmat levert een goede kwaliteit voor een scherpe prijs. De fluffy hoes zorgt ervoor dat de hangmat niet te heet aanvoelt, het frame is stabiel en de hoes is eenvoudig te reinigen.

 • Hangmat voor aan de radiator voor jouw kat
 • Zorgt dat jouw kat tijdens koude dagen kan genieten van de warmte
 • Met stevig frame zodat jouw kat veilig in de kuil kan liggen

Beeztees Sleepy Radiatorhangmat – Donkergrijs – 46 x 31 x 24 cm

Beeztees Sleepy Radiatorhangmat - Donkergrijs - 46 x 31 x 24 cm

Bekijk de dagprijs

Naast donkergrijs is deze hangmat nog in vijf andere kleuren leverbaar. Het frame is met name geschikt voor de wat lichtere katten. Voor een grote, zware kat kun je beter een ander product kopen.

Rosewood Luxury Radiatorhangmat – 46 x 32 x 28 cm

Rosewood Luxury Radiatorhangmat - 46 x 32 x 28 cm

Bekijk de dagprijs

Dit tunnel model zorgt voor meer geborgenheid en privacy voor jouw kat. Dit vinden veel katten heel aangenaam, de warmte wordt goed verdeeld zonder te heet aan te voelen. Er zijn overigens ook katten en eigenaars die niet zo gecharmeerd zijn over dit product, houd daar even rekening mee voor je bestelt.

Trixie Radiator Relax Slaapzak

Trixie Radiator Relax Slaapzak

Bekijk de dagprijs

Dit is meer een mand dan een hangmat, zelf spreken ze van een slaapzak. Met deze relax slaapzak lijkt het alsof je kat in de wolken slaapt. De binnenzijde is omkeerbaar en het frame is stabiel.

Designed by Lotte Ropy – Kattenhangmat – 40x30x18 cm

Designed by Lotte Ropy - Kattenhangmat - 40x30x18 cm

Bekijk de dagprijs

Als er ‘designed by’ bij staat dan kun je meestal een hoger prijskaartje verwachten. Complimenten voor Lotte Ropy want deze radiatorhangmat ziet er mooi uit. Smaken verschillen natuurlijk, gelukkig is het ook een praktisch product dat verstelbaar is zodat het op de meeste radiatoren zal passen. Met acht kilo draagvermogen is deze hangmat ook geschikt voor grotere katten.

Beeztees Verstelbare Radiatorhangmat – Crème – 46 x 31 x 24 cm

Beeztees Verstelbare Radiatorhangmat - Crème - 46 x 31 x 24 cm

Bekijk de dagprijs

Deze Beeztees radiatorhangmat geeft jouw kleine maatje een lekker warm plekje in huis. Deze radiatorhangmat heeft een verstelbaar frame waardoor het gemakkelijk is te bevestigen op iedere radiator. Nadat de radiatorhangmat is opgehangen zal jouw kat zijn plekje opzoeken en zal er niet snel meer vanaf komen. Er is namelijk niks lekkerder dan liggen op een warme radiatorhangmat voorzien van een schapenvacht kussenhoes. – Schapenvacht kussenhoes – Verstelbaar frame tot 12 cm Afmeting: 46x31x24 cm

Radiatorhangmat Paradise – Zwart – 43 x 43 x 24 cm

Radiatorhangmat Paradise - Zwart - 43 x 43 x 24 cm

Bekijk de dagprijs

Uw kat zoekt het liefst de warmte op. In deze radiatorhangmat zal uw kat graag gaan liggen, vooral vanwege de warmte die de radiator in de winter af zal geven. Heerlijk om in weg dromen. Stabiele ligkuil door het metalen frame.

Radiator hangmat Bonfire panter

Radiator hangmat Bonfire panter

Bekijk de dagprijs

Lekker warme radiatorhang gemaakt van Bonfire stof. De stoffen hoes is uitwasbaar tot 40 graden Celsius.

Radiator hangmat Bonfire koe zwart/wit

Radiator hangmat Bonfire koe zwart-wit

Bekijk de dagprijs

Radiator Hangmat Azara voor de kat – antraciet

Radiator Hangmat Azara voor de kat - antraciet

Bekijk de dagprijs

Azara radiator hangmat is gemaakt van duurzaam PE en heeft het uiterlijk mooi vlechtwerk. De hangmat bevat een hoog kwaliteit kussen van kunst bont. Met deze Azara creëert u een heerlijke extra slaapplek voor uw kat. De mand is lekker ruim en diep, ook geschikt voor de grotere rassen. De houders van de hangmat zijn verstelbaar van 6,5 – 10 cm waardoor ze ook op de bredere radiators bevestigd kunnen worden.

Radiator Hangmat Azara voor de kat – antraciet is eenvoudig te reinigen en het kussen is wasbaar op 30 graden. De Azara radiator hangmat past op vrijwel alle radiators.

Trixie Radiator Hangmat Iglo – Wit/Grijs 34 x 38 x 38 cm

Trixie Radiator Hangmat Iglo - Wit-Grijs 34 x 38 x 38 cm

Bekijk de dagprijs

Trixie Radiator Hangmat Iglo Wit / Grijs 34x38x38 cm Met deze kattenmand aan de verwarming heeft jouw kat altijd een heerlijk en warm ligplekje dichtbij jou in de buurt. De hangmat bestaat uit pluche/meubelstof bekleding, stevig metalen frame, verstelbare beugels en is te gebruiken voor alle gangbare radiatoren. Materiaal: pluce/meubelstof bekleding, metaal Kleur: wit, grijs Wassen: handwas max 30° C Afmeting: 34x38x38 cm

Wat zijn radiatorhangmatten?

Een radiatorhangmat is een type kattenmand dat aan een standaard radiator gehangen kan worden. Schroeven, boren of andere aanpassingen zijn niet nodig, je kunt de hangmat direct aan het verwarmingselement hangen. De modellen kunnen afwijken, vaak zijn het rechthoekige hoezen die je op de radiator kunt hangen. Er zijn ook uitvoeringen met een iets andere methode van bevestiging. Verder is er een oppervlak waar je kat op kan gaan liggen. Zo voorkom je dat je kat direct op de verwarming klimt, zo bescherm je de huid en vacht van je huisdier. Zoals je weet houden katten van warmte en wat is er nou warmer dan de radiatoren?

Waarom vinden katten warmte fijn?

Katten zullen vaak als een bolletje gaan liggen, dit voorkomt dat warmte kan ontsnappen uit het lichaam. Dit doen ze niet alleen in hartje winter, de meeste katten houden van een behaaglijke warmte en zoeken plekjes op die behaaglijkheid bieden. Naast het behouden van de warmte die het lichaam uitstraalt houden ze ook van warme plekjes zoals verwarmingselementen. Radiatoren kunnen erg heet worden wat niet goed is voor de huid en de vacht van je kat. Als de verwarming flexibel was zouden ze zich er helemaal in rollen!

Hoe heet mag de radiator zijn?

Katten kunnen opvallend goed tegen hitte, zo kunnen ze directe hitte tot wel 50 graden zonder problemen doorstaan. Een verwarmingselement kan zeer heet worden, het is ook directe hitte die overgedragen wordt op het lichaam. Zo is het mogelijk dat de huid verbrandt en de vacht verschroeid wat voor de kat heel vervelend en gevaarlijk kan zijn. Door een radiatorhangmat op te hangen voorkom je direct contact met behoud van de warmte die een kat zo fijn vind. Temperaturen boven 50 graden Celsius kunnen jouw kat ernstige schade toebrengen.

Zo reinig je een radiator hangmat

Met name als je een kat hebt die behoorlijk verhaart zal de radiator hangmat snel vervuild raken. De stof kun je met een stofzuiger al behoorlijk goed reinigen. Naast haren zuig je er ook huidschilfers en mogelijk ongedierte mee weg. Het onderliggend frame zul je doorgaans niet hoeven te reinigen, je kunt wel de hoes in de wasmachine grondig reinigen. Let daarbij op de maximum temperatuur en de kleur, lees de wasinstructies op het etiket voor meer informatie. Als de hoes krimpt dan kun je deze niet meer om het frame spannen.

Is een hangmat op de radiator gevaarlijk?

Een radiatorhangmat zal gemaakt zijn volgens strenge veiligheidseisen, een hangmat die je binnen de EU bestelt zal gekeurd zijn op veiligheid voor zowel je kat als de omgeving. Denk hierbij aan materialen die bestand zijn tegen de relatief hoge temperaturen. Wat betreft de kat is 52 graden Celsius het punt waarop je kat pijn kan ervaren van de verwarming. De radiatorhangmat zal de warmte verdelen, als jouw CV-ketel hoog staat afgesteld en je de verwarming flink opstookt dan is het mogelijk dat de veilige temperatuur wordt overschreden. Je kunt de temperatuur opmeten, de verwarming wat lager zetten en let altijd op het gedrag van je kat. Als het dier terughoudend is of zich onrustig gedraagt dan kun je beter de hangmat weghalen en moet je de opstelling herzien.

Radiatorhangmat bevestigen

Je hoeft niet te sleutelen of gaten te boren, het bevestigen van een radiatorhangmat is heel eenvoudig. Normaal gesproken zullen er enkele haken zijn die je over de radiatoren plaatst. De kat gaat aan de voorzijde zitten of liggen en de haken zorgen ervoor dat het geheel netjes op zijn plaats blijft hangen. Je hoeft daarom de radiatorhangmat niet vast te maken, dit maakt verplaatsen, opbergen of reinigen heel eenvoudig.

5 tips bij een radiatorhangmat kopen

Bij de keuze voor de beste radiatorhangmat gaat het uiteraard om de beste optie in jouw persoonlijke situatie. Met onderstaande tips koop je snel de radiator hangmat die het beste aansluit op jouw voorkeuren:

1. Gebruikerservaringen

De standaard productinformatie geeft al een redelijk beeld van wat je kunt verwachten. Marketing praatjes zijn leuk maar niet altijd even volledig. Bekijk zeker de waardering en ervaringen van echte klanten. Meer reviews geeft een beter beeld van de uiteenlopende meningen of gedeelde ervaringen. Een enkele 1-ster of 5-sterren waardering zegt niet zo heel veel, meerdere reviews met een overeenkomstige score geeft je een beter beeld van de werkelijke kwaliteit.

2. Materialen

Katten houden niet alleen van warmte maar ook van comfort. Normaal gesproken zullen radiatorhangmatten van zachte materialen gemaakt worden. Het frame moet licht maar stevig zijn van constructie. Soms is er extra vulling om het ligoppervlak extra zacht te maken.

3. Afmetingen

Er zijn kleinere en grotere modellen, maak een keuze afhankelijk van je kat en natuurlijk de radiator. Een grote kat zal ook een stuk zwaarder zijn, kies dan voor een Extra Large model om valpartijen te voorkomen. Te groot hoeft niet zo, katten vinden het doorgaans prettig om op een compact plekje te liggen dat op een nestje lijkt en waar ze een beetje kunnen hangen.

4. Kosten

Er zijn goedkope radiatorhangmatten en duurdere uitvoeringen. Kijk niet alleen naar de laagste prijs maar ook zeker naar de prijs / kwaliteitsverhouding. Als jouw kat vaak gebruik zal maken van de hangmat dan kun je beter voor kwaliteit gaan en kies voor een model dat eenvoudig te reinigen is. Dit hoeft niet altijd het duurste type te zijn, op een gegeven moment betaal je vooral voor de prijs en het design.

5. Design

Over het design gesproken; een radiator hangmat is natuurlijk wel duidelijk zichtbaar. Dan mag je zeker kijken naar het ontwerp, de kleuren en materialen. Jouw kat zal de voorkeur geven aan rustige kleuren, misschien is er een model dat perfect past in jouw interieur.

Nu kun je een weloverwogen keuze maken, neem ook eens een kijkje op onze andere pagina’s met de beste en leukste accessoires voor katten.