Wat is de beste kattenhangmat in 2023 om te kopen?

In de vrije natuur zul je een wilde kat niet snel in het bos op de grond zien liggen. Ze zoeken liever een hoger plekje op in de bomen. Dat zie je ook met huiskatten. In plaats van in de kattenmand tref je ze aan op de tafel, de bank, op een boekenplank of toch weer op de vensterbank. Dat is niet altijd even prettig voor de kat en zeker niet altijd ideaal voor de eigenaar. Met een kattenhangmat biedt je een veilige, hygiënische plek om uit te rusten. De beste kattenhangmatten die je in 2021 online kunt kopen vind je op deze pagina inclusief informatie en tips over deze producten.

De beste kattenhangmatten in 2021

Er zijn verschillende modellen, op deze pagina hebben we vijf kattenhangmanden geselecteerd die van hoge kwaliteit zijn en bij klanten in de smaak vallen. Uiteraard is het mogelijk dat jouw kat toch liever op of in een ander model kattenhangmand ligt. Ook is het mogelijk dat een model voor de radiator in jouw woning niet mogelijk is. Lees daarom tot het einde van deze pagina voor alternatieve opties.

1. Populair: Ebi Kattenmand Radiator Sunrise

Ebi Kattenmand radiator Sunrise

Bekijk de dagprijs

Dit is niet zozeer een mat als een volledige mand die je aan een radiator kunt hangen. Deze mand biedt beschutting en hangt wat hoger dan een standaard kattenmand zodat de kat zich toch wat prettiger zal voelen. De Ebi Kattenmand Radiator Sunrise is voorzien van beugels waarmee de mand eenvoudig aan vrijwel ieder type radiator bevestigd kan worden. Als de verwarming aan staat zal het holletje lekker warm aanvoelen. Daarnaast wordt er standaard ook een heerlijk zacht kussen meegeleverd voor extra comfort. Deze kattenmand is geschikt voor katten tot 5 kilo en de radiator mag een diepte hebben van maximaal 15 centimeter.

Kenmerken:

 • Kleur: Zwart
 • Materiaal: Gevlochten papier
 • Inhoud: 45 x 30 x 30 cm

2. Best getest: Rosewood Luxury Radiatorhangmat

Rosewood Luxury Radiatorhangmat

Bekijk de dagprijs

Dit bijzondere design is gemaakt om aan een radiator te hangen. Het is een platte plaat met een kleine en een grote boog. De kleine boog kan om een standaard radiator worden gehangen, de grote boog fungeert als een holletje voor je kat om in te kruipen. Het oppervlak is gestoffeerd wat zorgt voor warmte en comfort. Naast bevestiging aan de radiator staat deze Rosewood Luxury Radiatorhangmat ook stabiel op de vloer waarmee je heel flexibel bent in de plaatsing van dit product.

Kenmerken:

 • Kleur: Wit
 • Materiaal: Pluche
 • Inhoud: 46 x 32 x 28 cm

3. Aanrader: Beeztees Sleepy Radiatorhangmat Donkergrijs

Beeztees Sleepy Radiatorhangmat

Bekijk de dagprijs

Het merk Beeztees zal vast bekend zijn bij kattenliefhebbers. Ze hebben al een flink aantal producten ontwikkeld om je kat mee te verwennen. De Beeztees Sleepy Radiatorhangmat Donkergrijs is een eenvoudig model maar daardoor zeker niet minder effectief. Je hangt deze hangmat eenvoudig om een radiator, aan de voorzijde is een plat vlak voor je kat om op te gaan liggen. De hoes is lekker zacht gestoffeerd en leverbaar in meerdere kleuren. De hoes mag niet in het wasmachine, het is wel mogelijk om deze kattenhangmat met de hand te wassen. Als de verwarming aanstaat dan zal het oppervlak lekker warm worden zonder dat je kat zich zal verbranden.

Kenmerken:

 • Kleur: Meerdere kleuren leverbaar
 • Materiaal: Pluche

4. Hangmat Sleepy voor Radiator

Hangmat Sleepy voor aan een radiator Bruin

Bekijk de dagprijs

Dit is een mooie kattenhangmat voor zowel middelgrote als kleine katten. Je hangt het geheel eenvoudig over standaard radiator. Het zachte materiaal voelt direct comfortabel aan, als de verwarming ingeschakeld staat zal je kat nog meer genieten van dit product. De stoffering is in meerdere kleuren te bestellen zodat je deze mat kunnen afstemmen op jouw interieur. Je mag de hoes niet in de wasmachine reinigen, handwas is wel mogelijk.

Kenmerken:

 • Kleur: Meerdere kleuren leverbaar
 • Materiaal: Pluche

5. Trixie Krabhangmat voor Muurbevestiging

Trixie - Hangmat - voor Muurbevestiging

Bekijk de dagprijs

Je kunt een schilderij aan de muur hangen, het is ook mogelijk om je kat aan de muur te hangen! Nou ja, deze kattenhangmat waar jouw kat vast heerlijk in zal gaan liggen. Je bevestigt deze mat aan de muur op een hoogte waar je kat bij kan komen. Het zal een plekje zijn om te zitten, liggen, slapen of krabben. Deze hangmat functioneert namelijk ook als krabpaal, daarmee heeft de Trixie Krabhangmat Voor Muurbevestiging een dubbele functie.

Kenmerken:

 • Kleur: Grijs
 • Materiaal: Stof

Er is nog een model dat niet in deze top vijf voorkomt maar wel degelijk populair is. Dat is de hangmand die je onder een stoel of tafel kunt hangen. Die nemen nagenoeg geen ruimte in en het ‘dak’ heb je al in huis waardoor ze vaak ook heel gunstig geprijsd zijn. Over de verschillende modellen kun je verder op deze pagina meer lezen.

Dit moet je weten over kattenhangmatten

Lekker luieren, daar hoef je een kat niets over te vertellen. Katten slapen namelijk het grootste deel van de dag en zijn experts in het opzoeken van plekjes om heerlijk tot rust te komen. Dit kunnen de meest onverwachte locaties zijn, de kattenmand is zeker niet de enige plek waar je een kat zult aantreffen. Zo vind je ze op boekenplanken, in dozen, onder het bed of in de wasmand. Het zijn vaak plekjes die geborgenheid bieden, dan ligt het dus voor de hand om een kattenhangmat te kopen.

Voordelen kattenhangmat

Het eerste voordeel van een kattenhangmat is het feit dat jouw kat zich minder vaak op vreemde plekken in huis zal nestelen. Zo houd je de kat uit de mand met schone was of van de bank. Een kattenhangmat kopen biedt uiteraard geen garanties maar de kans dat jouw kat vaker op de aangewezen bestemming rond zal hangen is een stuk hoger met een hangmat in huis.

Daarnaast zullen kattenhangmatten vaak ook ruimte besparen. Je hoeft ze namelijk niet neer te leggen maar de hangen ergens aan. Met name in een klein appartement zul je deze besparing zeker merken. Daarnaast is er ook geen mand die in de weg staat, je hangt de mat op waar dit praktisch is. Dit zal voor de kat ook beschutting en comfort bieden.

Dan komen we direct op het voordeel voor je kat; comfort. Katten zijn elastisch en kunnen in de meest bizarre posities gaan liggen. Wij denken dat het onmogelijk is om zo comfortabel te kunnen slapen maar katten denken daar heel anders over. Een kattenhangmat op de radiator biedt heerlijke warmte zonder het gevaar de huid of vacht te branden aan de directe hitte die een radiator uitstraalt. Ook zal een hangmat van de grond af hangen waarmee er geen kou van de vloer zal optrekken. Vaak worden kattenhangmatten ook opgehangen op plekken waar het minder tocht in vergelijking met een kattenmand.

Uiteraard is het mogelijk om naast een kattenhangmat ook een kattenmand in huis te hebben, zo bied je de kat meer mogelijkheden en eigen plekjes wat de speurtocht naar andere locaties in huis kan helpen te verminderen.

Soorten kattenhangmatten

De voornaamste overeenkomst tussen hangmatten voor katten is dat ze ergens aan hangen dus niet op de grond staan of liggen. Verder zijn er behoorlijk wat verschillen die zowel voor de kat als voor de eigenaar doorslaggevend kunnen zijn.

1. Radiator kattenhangmat

Dit is de meest populaire optie die vaak in combinatie met een kattenmand in huis gebruikt wordt. Het betreft een systeem dat direct aan een radiator te hangen is. Er zijn diverse modellen met afwijkende afmetingen verkrijgbaar zodat zowel kleine als grote katten comfortabel kunnen liggen. Ook kunnen de haken die worden meegeleverd verschillen omdat niet iedere radiator dezelfde vorm heeft. Lees daarom alvorens een bestelling voor een kattenhangmat te plaatsen even goed wat de opties voor bevestiging zijn.

Met name in de koude maanden zullen katten graag tijd doorbrengen in een hangmat voor aan de radiator. Dit voorkomt gevaarlijke situaties, katten kunnen namelijk ook direct op radiatoren plaatsnemen. Een kat beseft niet wanneer het te heet wordt en kan zo flinke brandwonden oplopen. Een kattenhangmat aan de radiator is warm en veilig. Slaapt jouw kat graag op de verwarming in de winter? Dan is een radiator kattenhangmat zeker een goede keuze.

2. Stoel hangmat

Deze hangmat neemt geen extra ruimte in omdat je deze hangmatten onder een stoel kunt hangen. Onder stoelen met hoge poten of hoge tafels is veel ruimte die je eigenlijk niet of nauwelijks gebruikt. Door er een kattenhangmat onder te hangen biedt je de kat een heerlijk plekje uit het zicht. Het betreft wel een gedeeld meubelstuk. Dit betekent dat je altijd even moet opletten of er een kat in de mat ligt te slapen voordat je op een stoel gaat zitten. Kies daarom bij voorkeur voor een stoel die minder vaak gebruikt wordt, onder de tafel kan ook een goede keuze zijn.

3. Zelfstaande hangmatten

Dan is er nog de kattenhangmat die het meeste lijkt op hangmatten waar de eigenaar op een vakantie in een exotisch land graag op gaat luieren. Deze matten moeten tussen twee punten bevestigd worden, soms worden hiervoor palen meegeleverd of een constructie waar de mat tussen komt te hangen. Dit ziet er leuk uit, het kan ook zeer comfortabel zijn maar ze nemen wel aanzienlijk meer ruimte in. Een zelfstaande kattenhangmat zal vaak groter zijn dan een mand. Als je een hangmat koopt om ruimte te besparen is dit geen optie, als je gewoon een relaxte hangmat voor je kat wilt kopen kan dit zeker een leuk cadeau zijn.

Tips bij een kattenhangmat kopen

Als laatste nog enkele praktische tips die bij een kattenhangmat kopen van pas kunnen komen.

 • Afhankelijk van het materiaal is de hangmat in de wasmachine te wassen, met de hand of met een doek af te nemen. Let altijd goed op de meegeleverde instructies anders kan de mat na de eerste keer reinigen geruïneerd zijn.
 • Met een rubberen huishoudhandschoen kun je losse haren heel eenvoudig van het oppervlak verwijderen. Met een stofzuiger kun je de meeste haren en vuil opzuigen zonder de kattenhangmat te wassen.
 • Sommige producten hebben een afneembare hoes die je apart kunt wassen. Die zijn wellicht wat duurder in aanschaf maar je kunt er wel langer mee doen.
 • De meeste modellen zijn geschikt voor alle formaten katten, je kunt soms met de koordjes de maat aanpassen.
 • Niet alle modellen zijn even stabiel, een mat die vrij hangt zal meer bewegen dan een type dat aan de verwarming hangt. Per kat zal de acceptatie verschillen, ook zal er wellicht een periode van gewenning nodig zijn voordat je kat in de hangmat gaat liggen.

Nu kun je zeker een geschikte kattenhangmat kopen. En misschien ook een groter exemplaar voor jezelf!