Zijn Maine Coon katten goed met honden? Waarom dit een geweldig idee is

Ben jij een van die mensen die letterlijk honderd huisdieren kan hebben en nog steeds een ander huisdier vindt dat er gewoon te schattig uitziet om nee te zeggen? Nou, ik ben ook zo, maar op de een of andere manier krijg ik mezelf altijd weer voor rede vatbaar, lol. Als je jezelf afvraagt: Zijn Maine Coon katten goed met honden? – denkt u er waarschijnlijk over na om een nieuwe vriend voor uw Maine Coon of voor uw hond te nemen.

Maine Coon katten staan bekend als het meest zachtaardige en vriendelijke kattenras. Ze zijn erg goed met kinderen omdat ze erg tolerant en gevoelig zijn. En ze kunnen eigenlijk ook goed met honden overweg. De meeste Maine Coon katten zijn in het begin een beetje verlegen, maar na een paar dagen zal uw Maine Coon proberen in contact te komen met uw hond. Omdat Maine Coon katten helemaal niet agressief zijn, zijn ze een van de beste kattenrassen die samen met honden gehouden kunnen worden.

Daar heb je het. Als je een hond of een Maine Coon hebt en je bent van plan om deze huisdieren samen te houden, moet je er zeker voor gaan. Als u in detail wilt weten waarom dit een geweldig idee is en waar u op moet letten bij het samenbrengen van de twee, lees dan verder.

GAAN MAINE COON KATTEN GOED SAMEN MET HONDEN? JA!

Zoals je nu wel weet, zijn Maine Coon katten erg vriendelijk, geduldig en tolerant. De meeste andere kattenrassen zouden, zelfs als ze de hond tot op zekere hoogte tolereren, de hond slaan of bijten als ze er genoeg van hebben dat de hond iets doet wat hen irriteert. Een Maine Coon echter niet. De meeste Maine Coon katten zullen gewoon weggaan in plaats van de hond te krabben.

Eigenlijk hebben we een huiskat en een Maine Coon kat. De huiskat is soms erg chagrijnig en ze kan echt gemeen zijn. Ook al bijt, krabt en sist onze gewone huiskat naar onze Maine Coon kat, ik heb nog nooit meegemaakt dat onze Maine Coon kat agressief was.

Onze Maine Coon blijft altijd kalm en verdraagt het gemene gedrag van onze gewone huiskat tot ze kalmeert. Niet bijten, niet krabben, niets. Als onze huiskat niet kalmeert, loopt onze Maine Coon gewoon weg … ook al is ze dan een beetje verdrietig.

Zoals u ziet, staan Maine Coon katten erom bekend dat ze goed met andere dieren omgaan en mijn persoonlijke ervaring bevestigt dit volledig.

WAAROM HET HOUDEN VAN EEN MAINE COON EN EEN HOND EEN GOED IDEE IS

Ik bezit nu al geruime tijd verschillende huisdieren en hoe meer onderzoek ik doe naar een huisdier, hoe meer ik tot de conclusie kom dat de meeste huisdieren gewoon niet zonder andere huisdieren gehouden moeten worden.

Ik zou zelfs zeggen dat in de meeste gevallen het houden van slechts één huisdier van een soort verboden zou moeten zijn.

Hoeveel mensen houden niet één vogel en nemen nooit een andere vogel voor hen? Veel van die vogels krijgen ernstige psychologische problemen. Hoeveel mensen houden niet één kat, ook al wordt aanbevolen er twee te houden?

Katten hebben een andere kat nodig om echt gelukkig te zijn.

Ik zou zelfs zeggen dat zelfs honden niet zonder een andere hond gehouden zouden moeten worden. Dit hangt natuurlijk af van hoeveel tijd je hebt voor je hond.

Ik wil niemand afkraken die dit nog niet wist en nu van plan is om bijvoorbeeld een tweede kat te nemen, maar ik denk eigenlijk dat dit hele “Ik neem maar een kat” ding een serieus probleem is. Het is niet goed voor een kat (noch voor een vogel, noch voor een hond) om te veel alleen te zijn zonder enig gezelschap.

Dus ook al spreken honden en katten een andere taal, toch kunnen ze het goed met elkaar vinden en een nieuwe vriend voor je hond of voor je Maine Coon is een geweldig idee en ik wil je aanmoedigen om dat te doen. Ik bedoel, kijk maar naar deze twee in de video hieronder.

DOE JE ONDERZOEK NAAR BEIDE HUISDIEREN

Dit is heel belangrijk. Veel huisdiereigenaren denken omdat ze een hond hebben, ze automatisch weten hoe ze ook voor een kat moeten zorgen of andersom. Dit kan een fatale fout zijn, want katten en honden hebben verschillende behoeften.

Ik raad ten zeerste aan grondig onderzoek te doen naar beide huisdieren voordat je ze samenbrengt. Dit voorkomt problemen in de toekomst.

Maar ik ben er zeker van dat u uw onderzoek toch al gedaan hebt of zou doen. Als je hulp nodig hebt, begin dan hier: Maine Coon Persoonlijkheid – 15 dingen die je moet weten

GAAT UW HOND GOED OM MET KATTEN?

Als uw hond of de hond die u van plan bent te nemen een zeer sterk jachtinstinct heeft, kan het samenbrengen van die hond met een kat een probleem zijn. De meeste honden met een sterk jachtinstinct kunnen het gewoon niet laten om achter de kat aan te gaan.

Het zit in hun DNA en als je je hond niet getraind hebt om weerstand te bieden, zal het erg moeilijk zijn om de hond daarvan te weerhouden.

Zelfs de aardigste Maine Coon ter wereld heeft er genoeg van als hij een paar dagen door een hond wordt achtervolgd. Je moet dus echt testen of je hond het goed kan vinden met katten.

GEEF ZE DE TIJD

Als u weet dat uw hond goed met katten overweg kan, is dit waarschijnlijk niet van toepassing op uw hond, maar u moet ze wel de tijd geven om aan elkaar te wennen. Zoals ik al zei, zijn de meeste Maine Coon katten in het begin erg schuw, maar worden ze na een paar dagen nieuwsgierig.

Het kan echter ook zijn dat uw Maine Coon erg bang is voor de hond en meer tijd nodig heeft om aan hem te wennen. Dit is echter niet erg zolang beide dieren elkaar geen pijn doen en elkaar voldoende ruimte geven.

Als dit het geval is, komt alles goed. Het is gewoon een kwestie van tijd.

Toen we onze Maine Coon kregen, was onze gewone huiskat echt kwaad. Ze siste, gromde en jankte de hele tijd luid. Gelukkig gaf onze Maine Coon haar de ruimte die ze nodig had en viel ze nooit aan.

Nu is onze gewone huiskat nog steeds chagrijnig, maar ze heeft de andere kat definitief geaccepteerd en het is geen probleem voor hen om samen te zijn. Voornamelijk omdat onze Maine Coon zo relaxed is en alles accepteert wat onze gewone huiskat doet.

Even een snelle update: Onze Maine Coon en onze gewone huiskat zijn net begonnen om van tijd tot tijd met elkaar te spelen.

CONCLUSIE

Dus Maine Coon katten zijn geweldig met honden en ik moedig je aan om beide samen te brengen omdat het gewoon beter voor ze is om een partner te hebben. Hoewel kat en kat of hond en hond misschien een betere combinatie zijn, kunnen honden en katten nog steeds heel goed voor elkaar zijn en zelfs een sterke band vormen.

De Maine Coon kat is waarschijnlijk het beste kattenras om dit te laten gebeuren. Als je een hond hebt die goed overweg kan met katten, zal dit zeker goed uitpakken.