9 redenen waarom uw Maine Coon veel miauwt

Dus je hebt een Maine Coon, alles gaat goed en uit het niets, begint je Maine Coon de hele tijd te miauwen. Als je naar bed gaat, als je in een andere kamer bent, terwijl je een dutje doet, wat je ook doet, je Maine Coon miauwt veel.

Natuurlijk vraagt u zich af waarom uw kat dit doet. Vooral omdat Maine Coons er bekend om staan dat ze in plaats van te miauwen liever tjirpen en trillen. Nou, hier is uw antwoord.

Als een Maine Coon veel miauwt kan dat gewoon praten zijn. Vaak betekent dit echter ook dat de Maine Coon iets eist. Dit kan verschillende redenen hebben. Het kan zijn dat uw Maine Coon gewoon iets lekkers wil. Het kan ook betekenen dat hij iets anders wil, zoals knuffelen of dat hij wil dat je hem naar buiten laat. Als uw Maine Coon ongeveer 6 tot 8 maanden oud is en voortdurend miauwt, kan het ook betekenen dat uw Maine Coon geslachtsrijp is geworden. Het castreren of steriliseren van uw kat kan hierbij helpen. Daarna zal uw Maine Coon niet meer zo veel miauwen.

Ik weet dat dit een nogal kort antwoord is. Dus als je niet veel tijd hebt, zou het antwoord hierboven je voorlopig moeten helpen. Als je echter wilt weten hoe je je Maine Coon beter kunt begrijpen om precies te weten waarom je Maine Coon op dit moment miauwt en hoe je je kat kunt stoppen met dat te doen, lees dan verder.

1. JE MAINE COON VERVEELT ZICH

Laten we zeggen dat u een hond heeft en u laat uw hond ongeveer 15 minuten per dag uit en dan doet u er niets meer mee. Wat gaat er dan gebeuren? U weet wat er gaat gebeuren. De hond zal beginnen te blaffen, hij zal op een of andere manier proberen om je met hem te laten spelen.

Het hoeft niet eens een dier te zijn. Laten we zeggen dat je je stierlijk verveelt. Wat ga je dan doen? Je gaat op zoek naar dingen om je mee af te leiden. Je rent rond in je huis, je maakt rare geluiden, je begint te zingen, je gaat misschien op de grond liggen, omdat je je zo, zo verveelt.

Het is hetzelfde met Maine Coons en de reden waarom ik dit vergelijk met een hond of vergelijk met jou is, dat de meeste mensen niet denken dat katten om speeltijd vragen. Dat katten willen dat je ze op een of andere manier vermaakt. De meeste mensen denken dat alleen honden dat eisen omdat katten je gewoon als slaaf gebruiken.

Een kat hebben is echter meer dan ze alleen maar eten geven en hopen dat ze zin hebben om met je te knuffelen zonder je een klap in je gezicht te geven.

Vooral Maine Coon katten zijn vaak heel anders dan het stereotype kat. Maine Coons willen veel interactie met hun baasjes. Ze willen knuffelen, ze willen naar je kijken terwijl je werkt.

“Wat ben je aan het doen op dit moment? Oh, je bent je belastingen aan het doen? Interessant! Laat me op dit document zitten terwijl ik naar je kijk.” Dit is hoe Maine Coon katten zijn. Ze willen bij je in de buurt zijn en ze willen je “helpen” met je werk.

Verder staan Maine Coon katten erom bekend dat ze erg speels zijn. Het maakt niet uit of je Maine Coon 3 maanden oud is of dat je Maine Coon 12 jaar oud is. Alle Maine Coons houden van spelen, ongeacht hun leeftijd.

Dus als je Maine Coon de volgende keer de hele tijd miauwt en je weet niet waarom, breng dan wat tijd door met je Maine Coon en speel met hem. Of werk aan iets in plaats van TV te kijken en laat je Maine Coon naar je kijken terwijl je dat doet.

Lees: Het beste speelgoed voor Maine Coons!

2. WIL JE NAAR BUITEN?

Nog iets wat mensen associëren met honden. Echter, dit geldt ook weer voor mensen. Je kunt de grootste introvert en mensenhatende persoon ter wereld zijn, je zult een punt bereiken waarop je het nodig gaat hebben om je huis uit te komen.

Gewoon om je hoofd leeg te maken, gewoon om een stukje te lopen. Misschien om je favoriete eten te eten of om je favoriete plek te bezoeken en te genieten van het buiten zijn.

Zoals ik hierboven al zei, zijn Maine Coons erg speels en omdat ze zo intelligent zijn, raken ze snel verveeld. Het hangt af van het karakter van uw Maine Coon, maar sommige Maine Coons willen gewoon naar buiten om de wereld te verkennen.

In de meeste gevallen betekent de wereld uw tuin, omdat Maine Coons erom bekend staan dicht bij hun huis te blijven (vooral als ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn).

Als u de mogelijkheid heeft om uw kat buiten te laten, probeer het dan uit. Het hoeft niet per se uw tuin te zijn, als u een balkon heeft kunt u dat “kat-proof” maken met een net en uw Maine Coon buiten laten. Hij zal genieten van vogels kijken en in de zon liggen.

Vooral katten die al een tijdje buitenkatten zijn hebben het nodig om regelmatig naar buiten te gaan.

Wat ik ook aanraad is om met je Maine Coon te gaan wandelen. Er zijn veel goede tuigjes voor Maine Coons en veel video’s op Youtube laten zien dat je je Maine Coon kunt trainen om aan de lijn te lopen.

Eigenlijk heb ik een heel artikel over dit onderwerp geschreven. Als je geïnteresseerd bent om dat te doen, lees dan dit artikel: How To Take Your Maine Coon For A Walk.

3. NIET GESTERILISEERD OF GECASTREERD

In 90% van alle gevallen is dit de reden. Vooral nieuwe Maine Coon eigenaren vragen zich af waarom hun Maine Coon plotseling de hele tijd begint te miauwen. Of het nu ’s nachts is of overdag, plotseling miauwt hun Maine Coon in elke situatie.

Dat kan komen omdat uw Maine Coon geslachtsrijp is geworden. Meestal gebeurt dit rond de leeftijd van 6 tot 8 maanden. Mannelijke Maine Coons beginnen dan hun territorium af te bakenen.

Dat betekent dat ze hun urine overal zullen sproeien, op je muren, op je meubels, op je bed. Geloof me, je zult het merken als het gebeurt, want het ruikt niet naar Chanel No. 5.

Vrouwelijke Maine Coon katten miauwen veel, misschien zelfs meer dan de katers en ze beginnen hun achterwerk omhoog te steken en hun staart opzij te laten vallen. Dit betekent dat ze klaar zijn om te paren.

Meestal houdt dit na twee weken op en gaat de Maine Coon weer over tot de orde van de dag. Het zal echter steeds weer gebeuren.

Ik herinner me dat onze vrouwelijke Maine Coon, Maze, krols was. Naar mijn mening kan dit erg vervelend zijn en ik was blij toen onze Maine Coon na ongeveer 5 dagen stopte met de hele tijd miauwen.

Je kat laten castreren of steriliseren zal hier zeker bij helpen. Uw vrouwelijke Maine Coon zal niet meer krols worden in de functie. Geen constant gemiauw meer en geen over de vloer rollen en met de rug naar buiten stoten.

De mannelijke Maine Coons zullen stoppen met het afbakenen van hun territorium…in de meeste gevallen. Ik bedoel, ze zullen hier zeker mee stoppen, maar in sommige zeldzame gevallen blijven mannelijke Maine Coons dit doen, maar dit is een ander onderwerp.

Dus om dit samen te vatten, je Maine Coon miauwt constant en hij is ongeveer 7 maanden oud? Denk er dan eens over om hem te castreren of te steriliseren. Het zal zeker helpen.

4. HET UNIEKE KARAKTER

De Maine Coon ras staat bekend om zijn behoorlijk vocale. Hun stem klinkt echter zoet en normaal gesproken miauwen ze niet de hele tijd, het is meer een tsjilpend geluid. Dat gezegd hebbende, kan uw Maine Coon nog steeds gewoon een kletskous zijn.

Het hangt af van het karakter van de kat. Elke Maine Coon zal tsjirpen als hij opgewonden is, maar niet elke Maine Coon zal miauwen. Het is alsof je die ene oom, tante, broer of zus hebt die de hele tijd moet praten, en ze praten luid en snel.

Hoewel het waarschijnlijk niet erg luid zal zijn, kan jouw Maine Coon een van die wezens zijn die gewoon de hele tijd moet praten. In dat geval kan ik alleen maar aanraden om er van te genieten. Het kan heel grappig zijn om met je Maine Coon te praten.

Bovendien maken hun hoge stem en grappige geluiden het veel draaglijker om je Maine Coon de hele tijd te horen praten. Vergelijk het maar met een siamese kat en je begrijpt wat ik bedoel. Die zijn zo luid als de pest en constant aan het praten.

5. WIL JE EEN TRAKTATIE?

Wie houdt er niet van een traktatie? U merkt het misschien niet, maar mensen geven zichzelf kleine traktaties de hele tijd. U kijkt naar uw favoriete show op Netflix? Dat kan gezien worden als een traktatie! U eet uw favoriete pasta? Dat is zeker een traktatie! Heb je leuke kleren voor jezelf gekocht? Dat is een traktatie!

Maine Coons zijn hier veel gemakkelijker te lezen. Heb je wat kitty treats in je keukenkastje (of waar je het ook verstopt)? Als je Maine Coon de hele tijd miauwt, is de kans groot dat hij gewoon een traktatie wil en stil zal zijn als hij die gekregen heeft.

Meestal staan Maine Coons er niet om bekend erg gulzig te zijn. Onze Maine Coon eist nooit traktaties. Als we de traktaties tevoorschijn halen, is ze wel geïnteresseerd, maar niet zo erg als onze gewone huiskat.

Onze gewone huiskat gaat vaak in de keuken voor de lade zitten waar we de traktaties in verstoppen en miauwt dan zo hard als ze kan.

Onze Maine Coon heeft dit nog nooit gedaan.

6. STOP MET WAT JE AAN HET DOEN BENT!

Wat bent u aan het doen? Ben je aan het gamen? Leest u? U bent koken? Maine Coons staan erom bekend dat ze graag naar je kijken terwijl je werkt of je zelfs helpen met je werk. In sommige gevallen kan je Maine Coon echter willen dat je stopt met wat je aan het doen bent.

Hij kan veel miauwen om je te laten zien dat je je op je kat moet concentreren in plaats van op het bereiden van de risotto. Ik bedoel, een risotto is veel minder belangrijk dan je kat, toch? Lol.

Dit kan verschillende redenen hebben. Misschien wil je Maine Coon gewoon even knuffelen. Dat zul je merken als je de vacht van je Maine Coon begint te woelen. Als hij dat soort aandacht wil zal hij meteen zo hard spinnen als een grasmaaier (grapje) zodra je hem aanraakt.

Een paar minuten uw Maine Coon de aandacht geven die hij vraagt, zou voldoende moeten zijn.

7. TIJD OM NAAR BED TE GAAN

Dus je bent moe en je gaat naar bed, je bent bijna in dromenland als plotseling je Maine Coon een minuutje begint te miauwen. Ik ben er vrij zeker van dat iedere Maine Coon eigenaar dit al eens heeft meegemaakt.

Ik weet eigenlijk niet waarom ze dit doen. Misschien is het een vorm van welterusten zeggen. Het kan ook een droevig gejank zijn dat je nu in bed ligt en dat er niets meer te doen is.

Het enige dat Maine Coon eigenaren weten is, dat de meeste Maine Coons ongeveer 10 minuten nadat je naar bed bent gegaan een paar keer miauwen en dan gaan ze slapen.

Zo zijn ze nu eenmaal. Onze Maine Coon, Maze, doet dit elke nacht. Ze miauwt toch niet zo hard, dus we maken ons er niet zo druk om. Meestal miauwt ze zo’n 5 keer en stopt dan.

8. OH, JE ZIT OP HET TOILET?

Haha, vertel me niet dat dit je nog niet is overkomen. U zit op het toilet en uw Maine Coon begint luid te miauwen? Hij probeert je waarschijnlijk te vertellen dat hij je mist en dat je snel terug moet komen.

Onze Maine Coon doet dit de hele tijd als mijn vriendin in de badkamer is. Het maakt niet eens uit dat ik nog beschikbaar ben voor knuffels. Het enige wat ze wil is dat mijn vriendin de badkamerdeur open doet zodat onze Maine Coon erbij kan.

Meestal stopt ze na 3 tot 4 keer miauwen. Dit is oké en het is niets waar je je al te veel zorgen over moet maken. Je Maine Coon mist je gewoon, omdat je 4 seconden weg bent geweest. Wie zou dat niet kunnen begrijpen?

9. HEEFT JE MAINE COON PIJN?

Natuurlijk, dit kan ook een reden zijn en het is waarschijnlijk de reden waarom u zich nu zorgen maakt over uw Maine Coon. Gelukkig zal uw Maine Coon in de meeste gevallen niet alleen laten merken dat hij pijn heeft, door alleen maar te miauwen.

Kijk eens goed naar je Maine Coon. Gaat hij regelmatig naar het toilet? Beweegt hij zoals altijd, of beweegt hij anders? Eet hij normaal? Je moet al deze dingen controleren. Als u niet zeker bent, kunt u het beste een dierenarts bezoeken.

CONCLUSIE

Maine Coons staan erom bekend een rustige, maar zeer hoge stem te hebben. Ze klinken altijd alsof ze nog een kitten zijn, ook al zijn ze zo groot als een hond. Deze stem maakt het constante miauwen draaglijk.

Het goede aan Maine Coons is dat ze niet erg luidruchtig zijn. Het zijn zeker vocale katten, maar het is niet echt luid en meestal zijn ze gewoon aan het kwetteren en dat is best schattig.

Zoals u hebt gezien, kan het veel miauwen van uw Maine Coon verschillende oorzaken hebben.

Als je die redenen kent, kun je je Maine Coon beter begrijpen en dat maakt het uiteindelijk gemakkelijker om voor je Maine Coon te zorgen. Vergeet niet dat het steriliseren of castreren van uw Maine Coon zal helpen in gevallen van extreem miauwen.

Als u geen Maine Coons wilt fokken, moet u daar zeker over nadenken.

Als je nog vragen hebt of als je nog steeds niet weet waarom je Maine Coon veel miauwt, laat dan een reactie achter in het commentaarveld hieronder. Ik zal zo snel mogelijk contact met je opnemen.