17 Maine Coon feiten die je moet weten

U denkt er misschien over om een Maine Coon te nemen of u heeft er al een, maar u wilt toch meer over ze te weten komen en kijken of u iets nieuws te weten kunt komen? Het maakt niet uit wat het is, het is geweldig dat u uw onderzoek doet.

Dus hoe kun je snel meer leren over Maine Coon katten? Juist, je hebt net dit artikel over Maine Coon feiten gelezen. Ik ben zelf de trotse eigenaar van een Maine Coon en de feiten die ik hieronder heb opgesomd zijn niet alleen uit eigen ervaring, ze zijn van mij en van vele andere Maine Coon eigenaren, maar ik heb de meeste ervan ook daadwerkelijk meegemaakt.

Dus hier zijn 17 feiten over Maine Coon katten die je gewoon moet weten.

1. ZE HADDEN VROEGER EEN BAAN

Maine Coon katten zien eruit alsof ze wilde katten zijn en alsof ze gevangen en gefokt zijn als huiskatten. Hoewel dit waar is, was hun uiterlijk niet het enige aantrekkelijke aan hen voor katteneigenaren. Het zijn ook geweldige jagers, zoals dit artikel u in detail zal laten zien.

In feite gebruikten veel boeren Maine Coon katten om hun boerderij “schoon” te houden. Dat betekent dat boeren Maine Coon katten gebruikten om zich te ontdoen van muizen en ratten op de boerderij.

2. MAINE COON KATTEN EN WATER? EEN GROOT IDEE!

U weet waarschijnlijk wel dat de meeste katten een hekel aan water hebben. Maine Coon katten zijn echter dol op water. Er zijn veel Maine Coon katten die graag zwemmen en als ze niet zwemmen, spelen ze tenminste met hun waterbak.

Geloof je me niet? Ga een grote waterbak halen en kijk wat je Maine Coon doet.

Of nog beter, laat je Maine Coon zien waar de douche is en dat er water is. Uw Maine Coon zal er zeker van genieten.

We hebben onze Maine Coon kat meerdere malen liggend in de douche aangetroffen die nog een beetje nat was. Als je hier meer over wilt weten, lees dan dit artikel over Maine Coons en water.

3. ZE ZIJN KLEURRIJK

Wanneer ik denk aan Maine Coon kat, de eerste kleur die in mijn gedachten komt is deze tabby kleur die ziet er wild en wasbeer-achtige. Dit is slechts één kleur van een verscheidenheid aan kleuren die Maine Coons kunnen hebben.

Als u een Maine Coon wilt aanschaffen, moet u echt eens kijken naar alle kleuren die er zijn, want er zijn er veel.

Het is zo moeilijk om te beslissen welke kleur de beste is omdat ze er zo verschillend uitzien, maar ze zijn allemaal zo mooi. Rood, bruin, wit, zwart, zilverpatroon, blauw, blauw-zilver, en nog veel meer. U kunt Maine Coon katten vinden in elke kleur of kleuren die u mooi vindt.

4. MAINE COONS ZIJN MAKKELIJK TE VERZORGEN

Je zou kunnen denken dat deze enorme kat met dit lange haar meer aandacht nodig heeft dan katten die bijvoorbeeld korter haar hebben. Dit is zeker niet het geval. Maine Coon katten zijn niet alleen erg relax en niet veeleisend, ze hebben ook niet veel verzorging nodig.

U hoeft uw Maine Coon dus niet elke dag te verzorgen. Ze mogen dan lang haar hebben, maar ze hebben niet veel ondervacht, wat de vachtverzorging vergemakkelijkt.

Daarom ziet de vacht van uw Maine Coon er niet rommelig uit, zelfs niet als u hem langere tijd niet borstelt. Lees meer hierover in mijn artikel over Maine Coons en verharen hier.

5. HET IS NIET ALLEEN VACHT

Veel katten met lang haar zijn eigenlijk vrij dun. Het enige waardoor ze enorm lijken is het lange haar. Maar dat geldt niet voor Maine Coon katten. Maine Coon katten zijn inderdaad reusachtig en zeer zwaar. Ze zijn de grootste huiskat en katertjes kunnen zelfs tot 10 kilo wegen.

Hun poten en hun kop zijn massief, net als hun tanden. Gelukkig staat dit kattenras erom bekend erg vriendelijk te zijn.

6. DE ZACHTAARDIGE REUS

Ik weet zeker dat je dit al gehoord hebt, maar ik moet dit gewoon meenemen in deze lijst, want dit is echt een van de dingen die Maine Coon katten zo speciaal maakt. Maine Coon katten zijn zeer vriendelijk.

Met heel vriendelijk bedoel ik dat ze zich er niet toe kunnen zetten iemand pijn te doen. Mijn Maine Coon, Maze, probeerde me een keer te bijten en toen ze mijn vinger in haar bek had deed ze – niets. Ze stopte gewoon, haha.

Verder zijn Maine Coon katten erg goed met kinderen omdat ze zo gevoelig zijn. Ze weten precies hoe ze het kind moeten behandelen en wat het kind nodig heeft. Ze zijn erg tolerant en doen kinderen geen kwaad, noch enig ander levend wezen.

Behalve vliegen, spinnen en dergelijke.

7. OVERAL BONT

Maine Coon katten hebben niet voor niets zo veel vacht. Er zijn katten die gefokt zijn om heel lang haar te hebben, maar de Maine Coon kat is altijd zo geweest. Het lange haar beschermt hen tegen de kou. Het haar groeit zelfs uit hun oren en tussen hun tenen.

Sommige mensen noemen hun pootjes sneeuwschoentjes.

8. ZIEN POOTJES ER RAAR UIT?

Nu we het toch over de vacht tussen de tenen hebben: wist u dat Maine Coon katten vroeger bekend stonden om het feit dat ze vaak meer tenen hadden dan normaal?

Voor fokkers was dit indertijd in orde, omdat deze mutatie de vacht tussen de tenen nog sterker maakte.

Tegenwoordig wordt dit niet meer geaccepteerd en komt het nog maar zelden voor dat een Maine Coon kat geboren wordt met meer tenen dan normaal.

9. OPGROEIEN KOST TIJD

De meeste katten zijn volgroeid tegen de tijd dat ze 1 of 2 jaar oud zijn. Maine Coon katten groeien echter veel langer. Vind je dat een Maine Coon kat van één jaar er indrukwekkend uitziet? Nou, denk hier dan eens over na: Maine Coon katten groeien door tot ze 4 jaar oud zijn.

Ze zijn inderdaad al indrukwekkend als ze één jaar oud zijn, maar hun uiterlijk kan in de volgende 3 jaar volledig veranderen. Er zijn Maine Coon katten die bijna onherkenbaar zijn nadat ze volwassen zijn geworden.

Naast hun lichaam wordt ook hun snuit enorm en het lijkt wel of hun hele gezicht er heel anders uitziet en met anders bedoel ik majestueus. Wil je hier meer over weten? Lees dit artikel over Maine Coon grootte.

10. DE HOND VAN DE KATTENWERELD

Je hebt dit waarschijnlijk al eerder gehoord. Ja, Maine Coon katten zijn erg hond-achtig. Waarom zeggen mensen dit? Omdat Maine Coon katten dol zijn op apporteren. Onze Maine Coon doet dit de hele tijd en ze houdt er echt van.

Ze legt zelfs een bal voor onze neus om ons uit te nodigen de bal voor haar te gooien. Dan komt ze steeds terug met de bal, zodat wij hem nog een keer kunnen gooien.

Daarnaast zijn Maine Coon katten erg aanhankelijk en je kunt bijna alles met ze doen, ze vinden het altijd geweldig omdat ze van je houden. Ze komen trouwens ook als ze geroepen worden.

11. ZE ZIJN SMART

Maine Coon katten staan erom bekend dat ze erg intelligent zijn. Je kunt ze een heleboel trucjes leren en je hebt misschien al een paar Maine Coon katten in verschillende films gezien. Harry Potter, bijvoorbeeld.

Vanwege hun intelligentie is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze zich niet vervelen omdat ze kattenkwaad kunnen uithalen. Hier zie je hoe slim Maine Coons echt zijn!

12. ZE HEBBEN EEN PARTNER NODIG

Zoals ik je hierboven al vertelde, zijn Maine Coon katten erg slim en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze mentale oefening krijgen. Anders kan uw Maine Coon in de toekomst last krijgen van psychologische problemen, of hij zal gewoon uw meubels vernielen.

Daarom is het sterk aan te raden om niet slechts één Maine Coon te nemen. U moet altijd twee Maine Coon katten nemen, zodat ze zichzelf overdag bezig kunnen houden. Hé, wie heeft er een probleem met twee van deze majestueuze wezens? Niemand!

13. BEREID JE VOOR OP RARE GELUIDEN!

Denk je dat je vooral miauwgeluiden zult horen? Absoluut verkeerd! De Maine Coon staat bekend om het maken van een verscheidenheid aan vreemde geluiden. Een daarvan is het tsjilpen dat je altijd hoort als de Maine Coon opgewonden raakt.

Het mooie hiervan is dat het nooit vervelend wordt, want dit geluid is helemaal niet hard. Onze Maine Coon kat, Maze, doet het de hele tijd. Ze lijkt alles opwindend te vinden, lol.

14. DE STEM

De Maine Coon is dus een enorme kat. Het grootste kattenras van allemaal. Wat verwacht je dan? Natuurlijk een zeer diepe stem die je echt laat weten dat je met een groot dier te maken hebt. Wat is de realiteit?

Maine Coon katten hebben een zeer hoge stem en ze behouden deze stem voor altijd. In principe klinken ze hun hele leven als kittens. Lees: Zijn Maine Coons erg luid?

15. ZIJN ZE HALF WASBEER?

In het verleden dachten mensen dat Maine Coon katten half kat, half wasbeer waren. Dit komt omdat hun normale/wilde kleur erg lijkt op de kleuren van een wasbeer. Eigenlijk zijn Maine Coon katten volle katten (wie had dat gedacht).

Maine Coon katten leefden in Maine (wie had dat gedacht) en hebben hun lange vacht te danken aan de zeer ruwe weersomstandigheden aldaar.

16. NIET ELEGANT

Normaal gesproken zijn katten vrij elegante wezens. Alles ziet er gewoon elegant uit, de manier waarop ze jagen, de manier waarop ze klimmen, de manier waarop ze poepen. Maine Coon katten zijn echter helemaal niet elegant. Ik heb onze Maine Coon al verschillende keren van de vensterbank of uit de kattenboom zien vallen.

Als onze Maine Coon kat gaat liggen, lijkt het alsof iemand een zak aardappelen heeft laten vallen. Het is helemaal niet elegant, maar het zijn nog steeds de coolste katten ooit.

17. ZE ETEN MET HUN POTEN

Het ziet er eigenlijk heel grappig uit. Maine Coon katten staan erom bekend dat ze het eten met hun pootjes pakken en uit hun pootjes eten. Verder houden ze ervan om hun eten een beetje rond de etensbak te “verspreiden”.

Hoogstwaarschijnlijk proberen ze het eten te begraven voor slechte tijden.

Dus als u een kat wilt die niet eet als een anime figuur, dan is een Maine Coon misschien niet uw kat. Grapje, iedereen zou een Maine Coon moeten nemen.

MAINE COON FEITEN – CONCLUSIE

Heb je iets nieuws geleerd? Ik hoop van wel! Zoals je ziet, is er heel wat te weten over de Maine Coon kat. Echter, het belangrijkste, naar mijn mening, is dat ze zo vriendelijk zijn en zo geweldig als een familie kat.

In feite zeggen de meeste mensen die een Maine Coon hebben, dat ze altijd weer een Maine Coon zouden nemen en dat ze geen ander kattenras zouden nemen. Ik denk dat dit alles zegt.