Houden Maine Coon katten van water? Wat je nog niet wist

Een kat zien zwemmen is heel zeldzaam omdat de meeste katten gewoon een hekel aan water hebben en iedereen weet dit. Sommige mensen raden zelfs aan om een spuitfles gevuld met water te gebruiken om een kat te trainen dat sommige dingen niet mogen. Hoewel de verrassingsfactor hier een rol speelt, houden de meeste katten er niet van om daarna nat te worden. Er zijn echter kattenrassen die graag met water spelen en zelfs van zwemmen houden.

Hoe zit het met de Maine Coon? Houden Maine Coon katten van water? Hier is uw antwoord!

De Maine Coon is een van de kattenrassen die echt van water houden. Ze spelen graag met het water in de waterbak, ze vinden het heerlijk om onder de douche te liggen als deze nog nat is en ze vinden het heerlijk om met hun kop over je benen te wrijven als je uit de douche komt. Veel Maine Coon katten zwemmen eigenlijk ook graag. Naast hun uiterlijk is dit nog een reden waarom de Maine Coon Maine Coon wordt genoemd. Omdat ze net als wasberen van water houden en er ook zo uitzien als ze ermee spelen.

Dus daar heb je het, de meeste Maine Coon katten houden meer van water dan van wat dan ook. Het enige waar ze waarschijnlijk meer liefde voor tonen is hun baasje. Maar hoe kunt u testen of uw Maine Coon kat ook van water houdt? Elke kat is anders, zoals u weet. En kunt u uw Maine Coon een bad geven? Daar kom je zo achter, en nog veel meer.

HOUDEN MAINE COON KATTEN VAN WATER?

Hoewel u nu weet dat dit ras bekend staat om zijn liefde voor water en zwemplezier, wil dat niet zeggen dat uw Maine Coon ook van water houdt. Zoals u weet, is elke kat anders en het kan zijn dat uw Maine Coon een hekel heeft aan water.

Er zijn altijd uitzonderingen en uw Maine Coon dwingen om te zwemmen of een bad te nemen kan uw kat bang maken. In het ergste geval kan dit zelfs pijnlijke gevolgen hebben voor u, ook al zijn Maine Coon katten vrij relaxt.

HOE TEST U OF UW MAINE COON KAT VAN WATER HOUDT

Toen wij onze Maine Coon kat, Maze, kregen wisten we niet eens dat Maine Coon katten bekend staan om hun liefde voor het water. We waren daar gewoon niet in geïnteresseerd, omdat we niet van plan waren Maze ooit een bad te geven (ze is een binnenkat).

Er waren echter enkele situaties die ons lieten zien dat ze het niet erg vindt om nat te zijn. Toen we Maze kregen was ze bijvoorbeeld 12 weken oud en ze was bang omdat ze bij haar broertjes en zusjes was weggehaald en in een totaal nieuwe omgeving was – haar nieuwe huis.

Daarom plaste ze op de vloer en zat daar een tijdje in. We moesten haar schoonmaken met een washandje en warm water. Ze was bang voor ons, maar ze was heel rustig toen we haar met het warme water wasten.

Het volgende wat ze deed toen ze ouder was, was met haar hoofd tegen onze benen wrijven als we uit de douche kwamen. Op de een of andere manier vindt ze het heerlijk om nat te zijn.

Daarnaast vonden we haar ook meerdere keren liggend in de natte douche en genietend van zichzelf.

Als je zulke dingen meemaakt moet het duidelijk zijn dat je Maine Coon geïnteresseerd is in water en het waarschijnlijk leuk vindt. Er zijn een paar dingen die u kunt doen om dit nog meer te testen. Als uw kat in de buurt van het aanrecht mag zijn, zet dan het water aan en kijk wat uw kat doet.

Vergeet niet dat het water niet ijskoud moet zijn, want dan zou uw kat verrast kunnen worden en daarna zal hij waarschijnlijk een beetje bang voor water zijn.

Verder kunt u ook een hele grote waterbak nemen die uw Maine Coon uitnodigt om met het water te spelen. Maine Coon katten staan erom bekend dat ze met het water spelen zoals wasberen. Ze slaan met hun pootjes in het water, zodat het water overal opspat.

TEST OF UW MAINE COON VAN ZWEMMEN HOUDT

Als je een aantal tests hebt gedaan zoals ik hierboven heb gezegd en je hebt gemerkt dat je Maine Coon van water houdt, kun je overgaan naar fase twee. Daarvoor heb je een badkuip nodig.

Je kunt het ook proberen met een douche of met een grote wasmand die je met water kunt vullen, maar daar zal je Maine Coon waarschijnlijk niet in kunnen zwemmen.

Zet je Maine Coon dus in de badkuip en voordat je dat doet zet je het water aan. Door het water aan te zetten voordat u uw kat in bad stopt, voorkomt u dat uw kat uit zijn dak gaat en wil ontsnappen.

Sommige katten houden gewoon niet van badkuipen en het geluid van het water kan hen nog meer afschrikken.

Laat het water lopen zodat de badkuip langzaam volloopt met water. Kijk hoe uw Maine Coon reageert. Een balletje of het favoriete speeltje van uw kat neerleggen kan helpen om uw Maine Coon kat zich goed te laten voelen en zich te amuseren.

Traktaties zijn ook goed.

De badkuip zal zich langzaam vullen met water en al snel zult u zien of uw Maine Coon wil zwemmen of dat uw kat probeert te ontsnappen omdat het te veel wordt.

MOET IK MIJN MAINE COON IN BAD DOEN?

Normaal gesproken maken katten zichzelf schoon. Er is dus geen echte reden om een Maine Coon een bad te geven. Echter, als u een Maine Coon heeft die buiten leeft, moet dit soms gewoon gebeuren.

Ook al maken katten zichzelf schoon, dit kan een tijdje duren en niemand wil modder of andere vieze dingen waar een Maine Coon zich buiten aan heeft gewreven en in heeft gerold op zijn tapijt.

Dus om die vraag te beantwoorden: je moet je Maine Coon alleen in bad doen als hij zo vies is dat je je niet goed voelt als je je kat vrij door je huis laat lopen. Voor de rest is het niet nodig om een Maine Coon in bad te doen.

HOE EEN MAINE COON TE BADEN

Het belangrijkste is dat u uw Maine Coon niet dwingt om een bad te nemen. Als uw Maine Coon gewoon niet in bad wil, maar u moet hem beslist schoonmaken, neem dan een washandje en maak uw kat daarmee schoon.

Als u echter al heeft getest of uw Maine Coon van water houdt en u weet dat hij graag zwemt, dan kunt u het spelen met water en het geven van een bad aan uw kat gemakkelijk combineren. Doe dan zoals hierboven beschreven en vul de badkuip langzaam met water terwijl uw Maine Coon in de badkuip ligt.

Vergeet niet om er een bal of het favoriete speeltje van je Maine Coon kat in te doen. Zorg ervoor dat uw Maine Coon het naar zijn zin heeft en voeg gewoon wat shampoo toe aan het water.

U kunt de vacht van uw kat dan doorwoelen en tegelijkertijd wassen. Uw kat zal ervan genieten en u heeft een schone kat. Klinkt als een win-win situatie voor mij.

DE BESTE MAINE COON SHAMPOO

Je moet geen normale shampoo gebruiken die je ook gebruikt. Er zijn speciale kattenshampoos die helemaal niet duur zijn. Die shampoos zijn goed voor de vacht van uw kat en die shampoos branden niet in hun ogen en ze branden niet in de neus.

Dit is belangrijk omdat uw kat ook zijn snuit onder water houdt. Ik raad u aan deze shampoo voor uw kat te kopen.

WILT U UW MAINE COON IN UW ZWEMBAD LATEN ZWEMMEN?

Sommige gelukkige mensen hebben een zwembad of een vijver in hun tuin (ik heb niet eens een tuin). U kunt uw Maine Coon zeker laten zwemmen in een vijver of in het zwembad en het maakt niet uit of het zwembad erg diep is, want katten zijn goede zwemmers … en ze hebben een paar levens.

Ik maak maar een grapje, ze weten gewoon hoe ze moeten zwemmen.

Het enige waar je voor moet zorgen is dat je Maine Coon snel uit het zwembad kan komen zonder grote inspanning. Als je je zorgen maakt, nou, ga dan gewoon met je kat mee en ga zwemmen. Je kunt je kat ook aan de lijn doen als je echt, echt bezorgd bent, maar serieus, het zijn goede zwemmers.

CONCLUSIE

Dus zoals je ziet, Maine Coon katten spelen niet alleen graag met het water, de meeste van hen houden er zelfs van om te zwemmen. U kunt uw Maine Coon zelfs een bad geven als dat nodig is, maar vergeet niet dat dit normaal gesproken niet nodig is.

Gebruik ook geen normale shampoo voor mensen wanneer u uw kat een bad geeft. Dit kan schadelijk zijn voor uw kat, omdat zo’n shampoo branderige pijn in ogen en neus kan veroorzaken. Gebruik een shampoo speciaal voor katten. Koop zo’n shampoo hier!

Zorg er gewoon voor dat uw Maine Coon zich vermaakt terwijl hij met het water speelt en geniet er gewoon van om een kat te zien zwemmen. Zoals u weet, is dit vrij zeldzaam.

Als u vragen heeft kunt u een bericht achterlaten in het commentaarveld hieronder. Ik zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Houdt uw Maine Coon van zwemmen? Heeft u verhalen die u met ons wilt delen? Heeft u zichzelf ook de vraag gesteld “Houden Maine Coon katten van water”, of heeft uw kat u gewoon verrast? Laat een berichtje achter in het commentaarveld hieronder!