Zijn Maine Coon katten verlegen? Wat u moet weten

De Maine Coon staat bekend om zijn hond-achtige persoonlijkheid, maar mensen vragen zich vaak af hoe die zich toont als er nieuwe mensen in huis zijn.

Zijn Maine Coon katten verlegen? Een Maine Coon zal schuw zijn rond nieuwe mensen. Ze hebben de neiging om een gevoel te krijgen voor de mensen die met hen in contact komen die geen deel uitmaken van hun familie-eenheid. Na een tijdje zullen hun hondse manieren hen echter uit hun schuilplaats halen om de situatie te bekijken.

Hoewel de Maine Coon typisch wordt gezien als een sociaal katje, dat graag bij mensen in de buurt is. Eigenaren hebben uiteenlopende verhalen over hun pelsbaby’s gezelligheid.

Terwijl wij als eigenaars onze katten kunnen trainen, gemakkelijker vanaf jonge leeftijd, is er ook een acceptatie voor het temperament van onze kittens zoals we graag geaccepteerd zouden worden voor ons eigen temperament.

Lees verder om de rasbeschrijving van de Maine Coon te begrijpen en de trucs die u kunt gebruiken om uw verlegen kat wat meer in de buurt te laten komen.

MAINE COON’S PERSOONLIJKHEID

Als ras staat deze kitty bekend om zijn speelse en ondeugende persoonlijkheid. Ze worden aanbevolen voor mensen die meer op honden gesteld zijn of die wensen dat hun kat een kitten bleef.

Alleen al op basis van karakter wordt uw Maine Coon enorm groot, tot wel 20 pond. Minstens.

Ze zijn actief intelligent, dus als eigenaar betekent dat veel en veel speeltijd met uw massieve poes om ze bezig te houden. Wees niet verbaasd als je thuiskomt en je ziet dat je vloerkleed niet in orde is, planten omver zijn gegooid, of al je kasten open staan.

Een deel daarvan is hun speelse aard, het andere deel is omdat ze door hun grootte, wanneer ze speels worden, ook destructief kunnen worden.

De onnozele Maine Coon is een sociale kat die schichtig kan worden van indringers in hun nieuwe omgeving, maar uiteindelijk tevoorschijn zal komen om de situatie te bekijken en extra huisdieren te krijgen.

Ze zijn traditioneel niet bekend als schootkatten. Deze kat kan naast u zitten, maar eist zelden op schoot te zitten zoals andere rassen dat doen. Wat dat voor u betekent, leggen we hier in meer detail uit.

VERSCHILLEN IN TEMPERAMENT

Als u op zoek bent naar een reden waarom uw Maine Coon schuwer lijkt te zijn dan wat u eerder dacht dat het ras zou kunnen zijn, houd dan in gedachten dat elke kat een eigen persoonlijkheid heeft.

De rasdefinitie van uw pelsbaby kan omschreven worden als vriendelijk en hondachtig. Echter, ze verstoppen zich onder de bank of willen niet veel met je te maken hebben.

Er zijn een aantal dingen die u zichzelf moet afvragen waarom uw kat zich gedraagt zoals hij doet.

  • Bent u hun eerste eigenaar?
  • Heeft u een ander persoon of dier in huis genomen?
  • Is er een verandering in de omgeving geweest?
  • Weet u zeker dat uw Maine Coon geen gemengd ras is?

Als u een kat van een andere eigenaar heeft geadopteerd, houd er dan rekening mee dat uw kat een verandering doormaakt. Ze zijn niet gewend aan uw manier van doen en het kan even duren voordat ze gewend zijn aan de nieuwe omgeving en de nieuwe mens.

Hetzelfde geldt voor een nieuw persoon of dier dat wordt geïntroduceerd in hun voorspelbare omgeving. Hond-zijn staat niet gelijk aan hond-zijn. Uw Maine Coon zal zich nog steeds gestrest voelen door nieuwe situaties.

Als je een Maine Coon hebt geadopteerd waarvan je denkt dat het een Maine Coon is, maar hij vertoont gedrag dat sterk afwijkt van de rasinformatie, dan kan het zijn dat het een mix van verschillende rassen is in plaats van een raszuivere.

Als u niet zeker weet of uw kat een Maine Coon is, lees dan onze Maine Coon Identificatie Gids hier!

HOE VOORKOMT U DAT UW KAT VERLEGEN WORDT BIJ NIEUWE MENSEN

Als uw kat aan de verlegen kant is met mensen die in uw huis komen, wees dan niet bang. Er zijn manieren om uw kat meer uitgaand te krijgen en uiteindelijk onder de bank of het bed vandaan te laten komen.

Als u een kitten heeft geadopteerd, zorg er dan voor dat er zo snel mogelijk mensen naast het gezin bij hen in de buurt zijn. Hoe eerder ze gewend zijn aan mensen in de buurt, hoe meer ze dit als een alledaags verschijnsel zullen beschouwen, en het als een deel van hun omgeving.

Voor oudere katten is veel geduld nodig. Door ze eerst onder hun schuilplaats vandaan te halen, lossen we het probleem niet op. Dit is ze met geweld uit een comfortabele plaats halen, en ze zullen dit met angst bekijken.

Geef ze in plaats daarvan de ruimte om zelf naar buiten te komen. Laat ze hun ding doen en langzaam, maar zeker zullen ze vaker gaan piepen naar stemmen die vertrouwd voor ze worden.

Voor mijn schuwe kat duurde het een jaar of wat voor hij gewend was aan mijn goede vrienden, nu ligt hij met zijn 20 pond naast hen in afwachting van huisdieren.

EN DAN IS ER ACCEPTATIE

Je kitty coon is wie hij is. Gedrag afdwingen om te voldoen aan uw behoeften of de mensen die op bezoek zijn in uw huis zal hen niet aanmoedigen om socialer te zijn. Sommige katten zijn socialer ten opzichte van anderen, terwijl anderen het beste wat u zult krijgen is dat ze naar de indringers staren terwijl ze op een veilige afstand blijven.

Uw kat is geen voorwerp voor vermaak, het is een apart levend wezen dat zijn eigen voorkeuren en afkeer heeft. Aanvaarding van hun inherente persoonlijkheid zal hen doen stralen.

In plaats van ze te dwingen zich te gedragen op een manier die u wilt, probeer ze op hun niveau te ontmoeten. Als ze zich verstoppen in een kamer ver weg van jou, zorg er dan voor dat je naar die kamer gaat en geef ze huisdieren. Dwing ze niet van hun plaats te gaan, maar kom ze gewoon tegemoet.

Langzaam als ze hun weg uit hun comfort zone op zoek naar gezelschap aandacht besteedt aan de tekenen dat ze willen uw aandacht. Voor mensen die niet gewend zijn aan katten is het zo simpel als je katje naar je toe loopt om aan te geven dat ze willen dat je aandacht aan ze besteedt.

Vriendelijkheid, acceptatie, en aandacht zijn alle hulpmiddelen die u nodig hebt om uw verlegen kitty rond te brengen.

GERELATEERDE VRAGEN

Zijn Maine Coons knuffelig? Ja en nee. Ze houden van aandacht door middel van spelen en huisdieren, ze zijn niet de zitten op je schoot of helemaal aan uw zijde type kat. Ze zijn meer een ik ben toevallig in dezelfde kamer als jij, en jij aait me wanneer ik dat wil type kat. Verwacht meer kopstoten dan schootliggen.

Zijn Maine Coons goede binnenkatten? Maine Coons doen het zowel binnen als buiten goed. Als binnenkat moet u zorgen voor speeltjes en zelfs een kattenboom, zodat ze hun energie kwijt kunnen. Als u graag wilt dat ze de zon zien, dan is er niemand beter om aan de lijn uit te laten dan dit kattenras.

Zijn Maine Coon katten goede gezinshuisdieren? Ja, het zijn fantastische gezinshuisdieren vanwege hun hoge energie en sociale persoonlijkheid. Maine Coons zijn traag om echt volwassen te worden, dus hun kittenfase kan jaren duren, een perfecte match voor kinderen die op elk moment klaar zijn om te spelen in plaats van een vermoeide volwassene die net thuiskomt van het werk.