Zijn Maine Coon katten erg luidruchtig? Hier is de waarheid

Als je er over denkt om een Maine Coon te nemen, maar je wilt er zeker van zijn dat je na een lange dag werken nog steeds van de rust en de stilte kunt genieten, dan kun je je afvragen of Maine Coon katten veel miauwen. Ik begrijp dat volkomen, want ook ik heb behoefte aan wat stilte na het werk. Daarom zal dit artikel je precies laten zien waar je aan begint als je een Maine Coon in huis wilt halen.

Maine Coon katten zijn behoorlijk luidruchtig. Het mooie van Maine Coon katten is echter dat ze wel vocaal zijn, maar niet luidruchtig. Echt miauwen is zeldzaam, maar u zult overdag zeker veel tjilpende/trillende geluiden horen. Dat gezegd hebbende, dat miauwen is helemaal niet vervelend. Als uw Maine Coon voortdurend miauwt, wil uw Maine Coon u misschien iets vertellen. Dit kan een teken zijn van een ziekte, ongelukkigheid of uw Maine Coon heeft misschien de geslachtsrijpheid bereikt.

Er zijn veel situaties waarin je een Maine Coon het tsjilpende/trillende geluid hoort maken, wat heel typisch is voor Maine Coons. Als uw Maine Coon constant miauwt, kan er iets mis zijn. Als u geïnteresseerd bent in hoe luid Maine Coon katten werkelijk zijn en wat u kunt doen tegen het constante miauwen, lees dan verder.

ZIJN MAINE COON KATTEN ERG LUIDRUCHTIG?

Zoals ik al zei, zijn Maine Coon katten erg luidruchtig, hoewel ze niet erg luidruchtig worden. Hun stem is vrij hoog en ze zijn niet in staat om een echt luid miauwgeluid te maken. De meeste Maine Coon katten blijven hun hele leven als kittens klinken. Gezien het feit dat ze het grootste kattenras zijn, is dit best grappig.

Ze klinken erg schattig en daarom zijn ze helemaal niet vervelend.

Als u echt wilt weten hoe irritant een kat kan zijn, luister dan naar een Siamese kat die tegen zijn baasje praat. De. hele. dag. lang. Geloof me, dit kan heel irritant zijn.

WANNEER HET TSJILPEN TE VERWACHTEN

Eigenlijk maakt onze Maine Coon, Maze, het tsjilpende geluid wanneer ze opgewonden is. Maze is nog vrij jong en daarom horen we dat geluid vaker dan dat we het van een volwassen Maine Coon zouden horen.

SPELEN EN TJILPEN

We kunnen zien dat Maze iets van plan is als we haar horen tjilpen. Voordat ze op haar kattenboom springt, tsjirpt ze kort. Als ze met een bal speelt, tsjirpt ze elke keer als ze de bal “aanvalt”.

Verder, als ze met onze andere kat (een gewone huiskat) wil spelen, hoor je haar ook tsjirpen. Meestal springt ze na het tsjirpen op onze huiskat, Gigetta en Gigetta antwoordt dan met geïrriteerd gesis, lol.

TJILPEN EN BEGROETEN

Als ik ’s morgens onze slaapkamerdeur opendoe om Maze binnen te laten, zit ze al voor de deur, klaar om iedereen een kopstoot te geven. Dit gaat natuurlijk ook gepaard met een tsjilpend geluid. En omdat ze ’s morgens erg opgewonden is, maakt ze zelfs wat rare korte geluidjes. Het is als een “Eh”. Heel kort en heel hoog, maar zoals altijd, helemaal niet luid.

JAGEN …OF ZOIETS

“Oh, er zit een vogel voor het raam, laten we tjilpen en naar het raam springen” – Elke Maine Coon in de wereld.

Om eerlijk te zijn, elke kat doet dit. Als er een vogel voor het raam zit of als er een vlieg in uw huis zit, laat uw kat u weten dat er iets is dat gevangen moet worden… en opgegeten.

De tsjilptonen in deze situaties zijn echter heel kort. Het klinkt meer als hele snelle “eh eh eh” geluiden. Soms kun je die geluiden niet eens horen, je kunt alleen de mond van de kat zien bewegen.

WANNEER KUNT U VERWACHTEN DAT EEN MAINE COON MIAUWT

Wij laten onze katten niet in onze slaapkamer slapen. Dus als we naar bed gaan en de deur dicht doen, is Maze heel even verdrietig. Ze gaat altijd naar de woonkamer en springt op haar kattenboom.

Na ongeveer 30 minuten gaat ze voor onze slaapkamerdeur zitten en miauwt zo’n 5 tot 6 keer. Je kunt haar horen, maar het zou je niet uit je slaap houden.

Daarna geeft ze het op en gaat in de woonkamer slapen. Ze wil ons waarschijnlijk gewoon laten weten dat ze erg teleurgesteld is, lol.

GESLOTEN DEUREN ZIJN NIET HUN FAVORIET

Onze Maine Coon doet dit niet altijd, maar ze miauwt ook een paar keer als mijn vriendin in de badkamer is en de deur dicht doet. Het grappige is dat Maze dat niet doet als ik in de badkamer ben.

Als we in ons kantoor thuis zijn en de deur dicht doen, miauwt ze nooit. Best raar, maar goed, om ter zake te komen, de meeste Maine Coon katten houden niet van gesloten deuren.

SPINNEN MAINE COON KATTEN VEEL?

Oh ja! Dit kan heel ontspannend zijn, maar ook irritant. De reden waarom we Maze niet in onze slaapkamer laten slapen is dat ze niet wil stoppen met spinnen als ze naast ons op bed ligt. Ze moet constant kneden en ze spint luid omdat ze zich zo op haar gemak voelt.

Eigenlijk vind ik dat vervelend. Ik heb mijn slaap nodig, haha.

HOE STOP JE MAINE COON MET MIAUWEN

Wij zijn vanaf het begin gestopt met overmatig miauwen, hoewel veel mensen aanraden om de kat dat gewoon te laten doen. Er zijn zeker verschillende meningen over dit onderwerp, maar hier is hoe wij onze Maine Coon stoppen als het miauwen en huilen uit de hand begint te lopen. (Is in een jaar tijd slechts 3 keer gebeurd)

Daarom klappen we in onze handen en maken een “shh” geluid. Dit irriteert de kat en ze zal stoppen. Al snel zal de kat het “shh” geluid associëren met “stop daarmee”. Dat is een ongelooflijke hulp, vooral als je een zeer vocale Maine Coon hebt.

Dit gezegd zijnde, de beste methode om uw Maine Coon te laten stoppen met miauwen is te begrijpen wat de kat van u wil. Uw Maine Coon wil misschien spelen, heeft honger of verveelt zich gewoon en heeft aandacht nodig.

Geef uw kat wat hij nodig heeft (als dat op dat moment mogelijk is) en hij zal stoppen met miauwen.

MIAUWT UW MAINE COON DE HELE TIJD?

Als uw Maine Coon de hele tijd miauwt, moet er iets mis zijn. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar hoogstwaarschijnlijk komt dit doordat je Maine Coon krols is. Toen Maze 8 maanden oud was, begon ze de hele dag te miauwen.

We waren helemaal niet verrast, omdat we het al de hele tijd verwachtten. Ze was voor het eerst krols. Dit is het juiste moment om uw dierenarts uw (vrouwelijke) Maine Coon te laten steriliseren. Als je dat niet wilt doen, maak je dan geen zorgen, je kat zal na een paar dagen stoppen met miauwen.

Het zal echter weer gebeuren als uw kat niet gesteriliseerd is. Gecastreerde katten hebben dit niet.

En om heel eerlijk te zijn, het miauwen was zo irritant als de pest. Ik was zo blij toen Maze er na een dag of 5 mee stopte.

Trouwens, het “shh” geluid maken zoals hierboven beschreven helpt niet in deze situatie en het is ook niet echt eerlijk. Uw kat weet niet wat er gebeurt als ze krols is en als u uw kat stopt met miauwen, raakt ze in de war en gefrustreerd. Verdraag het gewoon.

Mannelijke Maine Coons miauwen niet zo veel meer als ze geslachtsrijp zijn. Ze beginnen echter wel hun territorium af te bakenen, wat heel erg stinkt.

Als je hier hulp bij nodig hebt, lees dan dit artikel: Mijn Maine Coon miauwt de hele tijd.

CONCLUSIE

Zoals je hebt geleerd, zijn Maine Coon katten erg luidruchtig, maar het is helemaal niet vervelend. Dus als je op zoek bent naar een kat die niet vervelend is, of een kat die je buren laat slapen, of een kat waar je ouders het goed mee vinden, dan is een Maine Coon kat zeker de kat die je zoekt.

Het getjilp is eigenlijk best schattig en ook al hoor ik het elke dag, het maakt me nog steeds aan het glimlachen.

Dus geniet van je Maine Coon kat, als je er een kunt krijgen of er al een hebt, en heb er gewoon veel plezier mee.

Heb jij ook een Maine Coon die rare geluiden maakt? Laat me je verhaal weten in het commentaarveld hieronder!