Zijn Maine Coon katten binnenkatten? Moet je ze buiten laten?

Maine Coon katten zijn enorm groot en daarom vraag je je waarschijnlijk af of dit kattenras echt gemaakt is om binnenshuis gehouden te worden.

Dat is een goede vraag, want Maine Coon katten zijn erg sterk en kunnen zeker uw meubels en andere dingen vernielen als ze verkeerd worden gehouden. Maar is dit echt een veel voorkomend probleem bij Maine Coon katten?

Zijn Maine Coon katten binnenkatten? Je kunt Maine Coons zeker als binnenkatten houden. Maine Coon katten zijn erg relax en katteneigenaren hebben zelden problemen met ze, ongeacht of ze ze binnenshuis houden of als buitenkat. Maine Coon katten zijn erg duur en mooi van uiterlijk, daarom worden buitenkatten vaak gestolen. Verder raad ik het niet aan om een Maine Coon buiten te laten als je in een stadsappartement woont. Een alternatief om uw Maine Coon alleen buiten te laten is hem te trainen om aan de lijn te lopen.

Dit is het korte antwoord op uw vraag. Er is natuurlijk nog veel meer te weten over dit onderwerp en nog veel meer dingen die je moet overwegen als je beslist of je je Maine Coon buiten wilt laten of niet.

Alle informatie die je nodig hebt over dit onderwerp kun je vinden in dit artikel. Dus zonder verder oponthoud, laten we beginnen!

WAAROM UW MAINE COON NAAR BUITEN MOET

Zoals ik al zei, je kunt een Maine Coon als binnenkat houden, dat is geen probleem. In feite houden wij onze Maine Coon, Maze, ook als binnenkat en Maze doet het fantastisch. Er zijn echter katten die beter naar buiten kunnen gaan.

Vooral als u een alleenstaande kat houdt, moet u overwegen uw kat buiten te laten. Maine Coon katten zijn zeer intelligent en ze vervelen zich snel als u niet thuis bent en ze geen partner hebben.

Alle kattenrassen zouden een partner moeten hebben, omdat te vaak en te lang alleen zijn en zich de hele tijd vervelen psychologische problemen kan veroorzaken.

Dit moet niet lichtvaardig worden opgevat, want dit kan ernstige gevolgen hebben. Maine Coon katten zijn helemaal niet agressief, maar als ze zich de hele tijd vervelen en aan psychische problemen lijden, kunnen ze zelfs agressief worden en je wilt niet dat een Maine Coon je aanvalt.

Het alternatief voor het buiten laten van uw Maine Coon is dus het aanschaffen van een tweede kat als u die nog niet heeft.

OEFENING

Een groot probleem met huiskatten is dat ze niet genoeg beweging krijgen. Ik heb het hier niet alleen over lichaamsbeweging. Ik heb het ook over mentale beweging. Als uw Maine Coon naar buiten gaat, zijn er veel dingen te ontdekken.

Er zijn verschillende geuren, bomen waar in geklommen kan worden, andere katten die weggejaagd moeten worden omdat ze zich in het verkeerde territorium bevinden, enzovoort, enzovoort. Dit alles is een oefening voor uw kat.

Rennen, ruiken, alert blijven op mogelijke gevaren – dit is geweldig voor uw kat en als hij dit kan ervaren, zal hij zich zeker niet vervelen. Hij zal genieten van het perfecte kattenleven.

IK WIL MIJN MAINE COON NAAR BUITEN LATEN GAAN MAAR IK MAAK ME DAAR ZORGEN OVER

Ik begrijp dat, want ik zou me ook zorgen maken. Er zijn echter een paar dingen die je kunt doen als je je zorgen maakt over je Maine Coon, maar je hem toch naar buiten wilt laten gaan.

Als je een tuin of balkon hebt, kun je het “katproof” maken, wat betekent dat je het zo voorbereidt dat je Maine Coon niet kan ontsnappen. Op deze manier kan uw Maine Coon buiten zijn en hoeft u zich er geen zorgen over te maken.

U kunt uw Maine Coon ook trainen om aan de lijn te lopen. Op deze manier kun je zelfs met je Maine Coon reizen en hoef je je geen zorgen te maken omdat je er altijd bent om je Maine Coon te beschermen mocht er iets gebeuren.

Ik heb hier een heel artikel over geschreven: Hoe train je je Maine Coon om aan de lijn te lopen.

DE RISICO’S VAN HET (ALLEEN) BUITEN LATEN LOPEN VAN UW MAINE COON

Maine Coon katten zijn erg duur. Geloof me, ik weet dat. Wij betaalden rond de $1200 voor onze Maine Coon en dit is niet eens de hoogste prijs die je kunt vinden als je Maine Coon katten zoekt om te kopen.

Dit is een reden waarom veel Maine Coon katten elk jaar gestolen worden.

Veel katteneigenaren ervaren dat hun kat niet thuis is gekomen en denken automatisch dat de kat misschien dood is.

De realiteit is dat de meeste gestolen worden. Die Maine Coons verschijnen op het internet te koop en de dieven verdienen er goed geld mee. Het welzijn van de kat is voor die mensen niet van belang.

Het hoeft echter niet altijd een persoon te zijn die er geld mee wil verdienen. In veel gevallen zien mensen de kat gewoon en zien hoe mooi hij is en besluiten hem mee naar huis te nemen.

Maine Coon katten zijn normaal vrij schuw als het op vreemden aankomt, maar ze kunnen zich laten verrassen en wel. Sommige Maine Coon katten zijn gewoon dol op vreemden. Dit maakt het voor die mensen gemakkelijk om de kat te stelen.

Er zijn natuurlijk nog andere gevaren. Ja, sommige Maine Coon katten komen niet meer terug, omdat hen iets is overkomen en ze zijn gestorven. Helaas gebeuren zulke dingen. Ik kom hier later in dit artikel nog op terug.

WAAR WOONT U?

Als u in een stadsappartement woont, raad ik u af om uw Maine Coon buiten te laten. Er zijn gewoon te veel verschillende gevaren zoals auto’s, mensen op de fiets, mensen met honden, bouwzones, enzovoort, enzovoort.

Dit is niet echt de natuurlijke omgeving van een Maine Coon.

Als je een huis buiten de stad hebt met een tuin, dan is dat de perfecte omgeving om je Maine Coon buiten te laten. De meeste Maine Coon katten zullen in of bij uw tuin blijven, dus ze zullen niet echt lang weg zijn.

Er zijn echter altijd uitzonderingen. Er zijn Maine Coon katten die van het avontuur houden en ’s morgens weggaan en ’s avonds weer terugkomen. Het hangt af van het individuele karakter.

Lees ook: Dit is de beste kattenbak voor Maine Coons!

Zelfs als je buiten de stad woont, zijn er dingen die je kat kunnen overkomen. Er zijn wilde dieren die op katten jagen. Er zijn ook jagers die Maine Coon katten doodschieten. (Dit kan een probleem zijn als u in de buurt van een bos woont)

Misschien denken ze dat een Maine Coon een wild dier is vanwege de grootte en het uiterlijk, of misschien willen ze gewoon iets schieten, ik weet het niet, maar het gebeurt soms.

HOE ZORG JE ERVOOR DAT JE MAINE COON ‘S AVONDS TERUGKOMT

Er is niet echt veel dat u kunt doen om uw kat de weg naar huis te wijzen in het geval hij verdwaalt, maar aan de andere kant, katten verdwalen niet. Ze zullen uiteindelijk de juiste weg naar huis vinden.

Wat u wel kunt doen, is bepaalde dingen doen om ervoor te zorgen dat uw kat ’s avonds thuiskomt en ’s nachts niet buiten blijft.

De gemakkelijkste manier om ervoor te zorgen dat uw Maine Coon ’s avonds terugkomt, is ’s avonds eten geven. Op deze manier komt uw kat altijd terug om eten te halen en te rusten.

U kunt uw Maine Coon ook begroeten met hun favoriete traktatie, dit zal er zeker voor zorgen dat uw kat begrijpt dat het goed is om ’s avonds thuis te komen.

KUNT U UW MAINE COON NIET BUITEN LATEN? DOE DEZE 4 DINGEN!

Laten we zeggen dat je het erg druk hebt, je woont in een klein appartement in een grote stad en er is absoluut geen mogelijkheid om je Maine Coon naar buiten te laten gaan. Je kunt er toch voor zorgen dat je Maine Coon voldoende mentale en fysieke beweging en stimulatie krijgt.

1. LAAT UW MAINE COON WILD WORDEN!

Aangezien wij onze Maine Coon, Maze, niet vaak uitlaten, weet ik waar ik het over heb. Dus als het op lichaamsbeweging aankomt, kan een zeer stevige, zeer grote kattenboom hier een grote hulp zijn.

Als we met Maze spelen, laten we haar altijd op en neer springen en klimmen in de kattenboom met behulp van een kattenstaf of iets dergelijks. Aangezien Maine Coons bijna net zoveel van spelen houden als van hun baasjes, is dit eigenlijk vrij gemakkelijk te doen.

Koop geen “normale” krabpaal voor een Maine Coon. Zoals u weet, zijn Maine Coons groot, krachtig, en ze houden ervan om wild te spelen. Een gewone kattenboom zou de hele tijd omvallen en uw Maine Coon zou hem snel vernielen.

Ik heb een heel artikel gewijd aan het vinden van de juiste krabpaal voor uw Maine Coon. Ik laat je daar ook een paar van mijn favoriete Maine Coon krabpalen zien. Lees hier mijn Maine Coon kattenboom gids!

2. MAINE COONS SPELEN OOK GRAAG ALLEEN!

Gelukkig hoeven Maine Coons niet 24/7 vermaakt te worden. Ze vinden het ook leuk om alleen te spelen. Dus zorg voor een paar vermakelijke speeltjes voor je Maine Coon.

Sommige mensen raden aan om altijd nieuw speelgoed te kopen om een kat bezig te houden. Er zijn echter een paar dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je Maine Coon gek blijft op slechts een paar speeltjes.

In mijn artikel over Maine Coon speeltjes, laat ik je die methodes zien, en laat ik je de 3 speeltjes zien die speciaal voor het wilde karakter van de Maine Coon worden aangeraden. Lees dat speelgoed artikel hier!

Verder zijn kartonnen doosjes en andere niet-giftige verpakkingen geliefd bij Maine Coons en vele andere katten. Dus als je iets bij Amazon bestelt, leg dan de lege verpakking op de grond en kijk hoe je Maine Coon de kaartendoos verkent.

Dit is geweldig voor hun geur vermogen zo goed als een kartonnen doos heeft zo veel verschillende geuren van buitenaf.

3. PRATEN OVER GEUR

Net als honden, hebben Maine Coons (en veel andere kattenrassen) een geweldig reukvermogen. U kunt dit gebruiken om uw Coon een geweldige oefening te geven.

Verstop gewoon hun favoriete snoepjes overal in uw appartement/huis en uw Maine Coon zal een fantastische dag hebben, op onderzoek uit en overal lekkernijen ontdekken. Natuurlijk kunt u ook kleine speeltjes gevuld met catnip verstoppen.

4. EEN PLEKJE BIJ HET RAAM

Als uw huis vensterbanken heeft, is dit geen probleem voor u. Sommige appartementen/huizen hebben echter geen vensterbanken. Uit het raam kijken, naar vogels, andere dieren en mensen is erg leuk voor Maine Coons.

Als u geen vensterbank heeft, raad ik u aan de krabpaal bij het raam te zetten. Als dat niet mogelijk is, raad ik u aan om deze raam zitstok aan te schaffen.

Hij is gemakkelijk te installeren, stabiel, getest door Maine Coon eigenaren en katten zijn er helemaal weg van!

CONCLUSIE

Maine Coon katten kunnen als binnenkatten gehouden worden, maar het is zeker geweldig als je in staat bent om je Maine Coon buiten te laten. Het verkennen van de wereld buiten is een grote mentale oefening en een grote lichamelijke oefening voor hen, waar de meeste binnenkatten niet genoeg van krijgen.

Laat uw Maine Coon alleen buiten als u buiten de stad woont. Als u in een stadsappartement woont, is dit misschien geen goed idee. Verder, als u zich zorgen maakt over uw Maine Coon kat, train hem dan om aan de lijn te lopen en ga samen met hem naar buiten.