Hoe train je een Maine Coon om aan de lijn te lopen in 3 stappen

Denk je erover om met je Maine Coon te gaan reizen of denk je er gewoon over om je Maine Coon mee te nemen voor een wandeling buiten? Dan moet je zeker weten hoe je een Maine Coon traint om aan de lijn te lopen. De vraag is, is dit wel mogelijk?

Kan elke Maine Coon kat dit leren? Hoe kunt u uw Maine Coon laten wennen aan de riem? Al uw vragen zullen in dit artikel beantwoord worden.

Ten eerste, laat je Maine Coon wennen aan het tuigje. Bied altijd traktaties aan voor en tijdens het omdoen, zodat uw kat weet dat dit iets positiefs is. Neem uw kat mee naar buiten aan de lijn en zorg ervoor dat er niet te veel afleiding is. Doe 5 stappen weg van uw kat en hurk neer. Roep uw kat en als uw kat komt, aait u hem en biedt u traktaties aan. Herhaal dit proces totdat uw kat u zonder problemen volgt.

Hierboven heb je de korte versie van dit proces. Natuurlijk, er is meer te weten en ik ga het proces in detail beschrijven in dit artikel.

Ik wil er alleen zeker van zijn dat je van tevoren weet dat het mogelijk is om Maine Coon katten te trainen om aan de lijn te lopen en dat er een specifiek proces is om ervoor te zorgen dat je succesvol bent.

Verder geeft dit artikel u een aantal tips over wat u wel en niet moet doen en of u uw katten wel aan de lijn moet laten lopen en of het misschien zelfs schadelijk is.

HOE TRAIN JE EEN MAINE COON OM AAN DE LIJN TE LOPEN

De eerste stap om je Maine Coon te trainen om aan de lijn te lopen is natuurlijk het gebruik van een tuigje. Daarom moet je je Maine Coon laten wennen aan het tuigje.

Er zijn veel mensen die hiervoor de clickermethode gebruiken, maar het werkt ook als je gewoon het lekkers pakt dat je Maine Coon het lekkerst vindt en dat aanbiedt tijdens het werken met het tuigje.

STAP EEN – DOE HET TUIGJE OM

Laat uw kat eerst het tuigje zien en laat hem aan het tuigje snuffelen. Zorg ervoor dat uw kat weet dat het tuigje niets is om bang voor te zijn. Zodra uw Maine Coon aan het tuigje snuffelt, geeft u uw kat een traktatie.

Vervolgens aait u uw kat en schuift u het tuigje over de kop van uw kat. Doe niets met de poten, maar doe het over de kop en als uw kat rustig blijft, geeft u hem iets lekkers en aait u hem. Laat hem zien dat alles in orde is.

Als uw kat rustig blijft, kunt u het tuigje op de juiste manier over de poten schuiven en vergrendelen en zodra de gesp het klikgeluid maakt, geeft u uw kat nog een traktatie. Uw kat zal wennen aan het tuigje.

Ga door met dit proces totdat uw Maine Coon zich volledig op zijn gemak voelt bij het dragen van het tuigje.

STAP TWEE – NAAR BUITEN

Veel mensen raden aan om eerst binnen met de riem te trainen. Ik doe dat niet omdat ik het nut er niet van inzie. Als de kat het tuigje accepteert, zal hij niet meer merken dat hij aangelijnd is. Dus neem uw kat mee naar buiten. Zorg ervoor dat er geen afleiding is.

Daarvoor raad ik u aan om naar een rustige plek te rijden ergens in het groen buiten waar u geen honden, te veel mensen of zelfs auto’s verwacht.

Zet uw kat op de grond (het tuigje en de riem zijn natuurlijk aan) en ga een meter of 3 van uw kat vandaan zitten en hurk neer. Roep nu uw kat en als hij naar u toe komt, aai hem dan en geef hem wat lekkers.

Waarom moet u op uw hurken gaan zitten? Wanneer u neerhurkt, creëert u een veilige zone voor uw kat onder uw benen. Vooral katten die niet zo zelfverzekerd zijn zullen snel naar u toe komen om zich onder uw benen te “verstoppen”.

Dit is het punt waarop u uw kat traktaties wilt geven en ervoor zorgen dat hij weet dat alles in orde is.

Herhaal dit proces een aantal keer en als het goed werkt, vergroot dan de afstand die u van uw kat af beweegt en roep hem.

Op deze manier zal uw kat leren dat hij u moet volgen en dat hij niet weg moet rennen of voor u uit moet lopen.

Ik raad ten zeerste aan om dit heel vaak te trainen, want het is heel belangrijk om voor uw katten uit te lopen in plaats van uw katten gewoon gek te laten doen aan de lijn. Op deze manier kunt u potentiële bedreigingen vroegtijdig zien (zoals honden of wilde dieren) en dienovereenkomstig handelen.

Trouwens, als je een tuigje nodig hebt voor je Maine Coon, kijk dan eens naar dit artikel hier.

STAP DRIE – ZIE DE TEKENEN

Als stap twee goed werkt, moet je op zoek gaan naar de tekenen dat je kat zich buiten op zijn gemak begint te voelen. Wanneer je kat overal aan begint te snuffelen en wanneer hij gras begint te eten, weet je dat je kat zich op zijn gemak begint te voelen.

Het is heel belangrijk om uw kat in het begin de tijd te geven om de omgeving te verkennen.

Dit zal ervoor zorgen dat uw kat zich buiten veilig voelt. Daarna kunt u langzaam beginnen om een stukje met uw kat te lopen. Ga in het begin niet te ver en loop in het begin altijd langzaam.

Na een tijdje zal uw Maine Coon kat u zonder problemen volgen en kunt u langere afstanden gaan lopen.

LEREN VOLWASSEN MAINE COON KATTEN DIT OOK?

Veel katteneigenaren denken dat volwassen katten dit niet kunnen leren, omdat ze zouden flippen bij het omdoen van het tuigje. Dit is absoluut niet waar. Natuurlijk hangt dit af van de persoonlijkheid van uw Maine Coon kat en ja, in de meeste gevallen is het gemakkelijker om een kitten te trainen, maar de leeftijd doet er niet echt toe.

Het enige dat telt is dat u geduldig bent en dat u uw kat niet dwingt te doen wat u wilt. Begin langzaam. De grootste hindernis is eigenlijk het omdoen van het tuigje. Als u hiermee succes heeft, zijn de volgende stappen vrij eenvoudig.

Bied altijd lekkers aan, dit maakt het makkelijker voor u omdat uw kat het tuigje en het buiten lopen zal associëren met iets goeds (en lekkers).

MOET U UW KAT UITLATEN AAN DE LEIBAND?

Eigenlijk is het uitlaten van een kat een trend geworden en wanneer een trend zich voordoet zijn er mensen die zeggen dat deze trend een dom idee is, dat het schadelijk is enzovoort enzovoort. Als het gaat om het uitlaten van katten, zijn er mensen die zeggen dat een kat een gevoel van controle nodig heeft en dat ze hun territorium nodig hebben om zich veilig/beheersbaar te voelen.

Ik weet niet of er officiële studies over dit onderwerp zijn, ik kon er geen vinden. Het zou echter een kwestie van gezond verstand moeten zijn om je kat niet uit te laten in een drukke plaats zoals een stad.

Uw kat ergens in het groen uitlaten zal uw kat geen stress bezorgen (behalve in het begin).

Eigenlijk is dit best goed voor uw Maine Coon kat. Denk er eens over na, uw kat is de hele dag binnen in uw huis, ook al is het een dier dat ontworpen is om te jagen, om zijn territorium te verdedigen enzovoort enzovoort.

Binnen in huis krijgt uw kat lang niet zoveel beweging als buiten en bovendien zijn er buiten veel dingen die ontdekt kunnen worden.

Nieuwe geuren, nieuwe dieren, bomen om op te klimmen, gras om op te kauwen. Dit is een geweldige oefening en ervaring voor de geest en het lichaam van uw kat.

Veel binnenkatten vervelen zich en het uitlaten van uw kat aan de lijn kan echt helpen om psychologische problemen en andere ziektes te voorkomen die kunnen ontstaan door verveling en te weinig beweging.

GEBRUIK NOOIT EEN HALSBAND

De reden waarom ik het in de stappen hierboven niet eens over een halsband heb, is dat een halsband schadelijk kan zijn voor uw kat. Als er iets onverwachts gebeurt en uw kat flipt, kan een halsband ernstige schade aanrichten.

Houd in gedachten dat Maine Coon katten meer dan 26 pond kunnen wegen en dat ze behoorlijk snel en behendig zijn. Een halsband is dus niet wat u hier wilt.

Gebruik altijd een tuigje. Die zijn misschien wat moeilijker aan te doen, maar ze zijn wel veilig voor de kat voor het geval er iets onverwachts gebeurt. Klik hier om te leren wat het beste tuigje voor Maine Coons is.

EEN KAT IS GEEN HOND

Ook al kunt u uw kat trainen om u te volgen, u moet altijd in gedachten houden dat uw kat geen hond is. Uw Maine Coon zal de tijd nemen die hij nodig heeft, maar hij zal u volgen. U moet daar vrede mee hebben en geduldig zijn.

Soms zullen er geuren en andere dingen zijn die gewoon te interessant zijn en je moet bereid zijn om je Maine Coon kat zijn ding te laten doen. Uw Maine Coon zal u belonen door meer ontspannen te zijn en u beter te volgen.

Trek nooit aan de lijn. (Ik weet dat je dat niet zou doen)

JE MOET GEDULDIG ZIJN

U weet dit al, maar ik moet het nog een keer zeggen, wees geduldig. De bovenstaande stappen lijken makkelijk en dat zijn ze ook, maar ze kunnen wel wat tijd in beslag nemen. Het hangt altijd af van je Maine Coon.

Vindt uw Maine Coon het goed om het tuigje te dragen? Is uw Maine Coon zelfverzekerd of springerig?

Dwing je Maine Coon nooit om iets te doen wat hij niet wil, werk altijd met liefde en laat je Maine Coon zien dat alles goed is. Op deze manier zul je krijgen wat je wilt.

Zorg er ook voor dat u de juiste trainingsmethodes gebruikt. De juiste methodes en weten wanneer je moet stoppen met trainen of hoe je je kat op de juiste manier moet belonen zijn de sleutel tot snel leren.

Ons artikel over het trainen van Maine Coons laat u zien hoe het moet! Lees het hier.

CONCLUSIE

Wandelen met katten is een grote trend geworden en het is eigenlijk best goed voor uw kat. Het is een heleboel oefeningen en het voorkomt dat uw Maine Coon zich gaat vervelen.

Zoals je hebt gezien, is het niet echt ingewikkeld om je Maine Coon kat te trainen om aan de lijn te lopen, maar afhankelijk van de persoonlijkheid van je Maine Coon kat kan het wel wat tijd kosten.

Wees altijd geduldig en laat uw Maine Coon zien dat alles in orde is en dat het veilig is. Al snel zal uw Maine Coon u overal volgen en – zal hij waarschijnlijk om wandelingen vragen.

Gewoon om er zeker van te zijn dat je weet waar je aan begint, haha.

Maar als u uw kat een beter leven wilt bieden met meer beweging en meer dingen om te ontdekken, is aan de lijn lopen een geweldige manier om dat te doen. Ik hoop echt dat dit artikel over hoe je een Maine Coon kunt trainen om aan de lijn te lopen je heeft geholpen.