Zijn Maine Coon katten luie of actieve katten

Als je van speelse katjes houdt, ben je zeker geïnteresseerd of Maine Coons lui zijn of niet. Daarom hebben we een kort onderzoek gedaan om uit te vinden hoe energiek deze schattige katachtigen zijn.

Zijn Maine Coons lui? Het beste woord om hun gretigheid te beschrijven is- evenwichtig. De Maine Coon is geen energieverspiller, maar hij is ook niet lui. Dit ras is ’s morgens en ’s avonds speels, terwijl hij de rest van de dag eerder ontspannen en rustig doorbrengt.

Maar lui zijn of niet is zeker niet het belangrijkste aan een kat. Elk ras heeft zijn eigen deugden en gebreken, en elke kat van eenzelfde ras kan heel verschillend zijn. Daarom hebben wij besloten u een nader inzicht te geven in Maine Coon katten.

IS “LUI” HET JUISTE WOORD VOOR MAINE COONS?

Allereerst moeten we duidelijk zijn over de woorden die gebruikt worden om Maine Coon katten te beschrijven.

In feite, om het karakter van elke kat te beschrijven.

Misschien is luiheid niet het meest precieze woord dat je kunt kiezen voor hun persoonlijkheid.

Dit ras is zeker niet het meest actieve ras dat je kunt tegenkomen, maar is zeker niet saai.

Toch zullen we het blijven gebruiken tot het einde van ons artikel, om het minder ingewikkeld te maken om het punt te begrijpen. Maar uiteindelijk beslist u zelf of het een geschikt ras is.

Op de een of andere manier is de eerste associatie die in je opkomt als je het over katten hebt, misschien “geweldige jagers”. Maar er zijn eigenlijk veel rassen die uitzonderingen op deze regel vormen. De Maine Coon hoort daar niet bij.

Dit instinct vervaagt nooit, maar om eerlijk te zijn, krijg je binnenshuis niet helemaal het beste inzicht in hun jachtvaardigheden.

Mannelijke Maine Coons zijn zeer goede jagers, terwijl sommige poezen bekend staan als ongeïnteresseerd in de jacht. Hoewel we dat niet kunnen bevestigen aangezien we een vrouwelijke Maine Coon hebben die een meester jager is.

Wist je dat het vrij belangrijk is om te weten waarom Maine Coons goede jagers zijn? Dit artikel zal het je vertellen!

Hun activiteit is het hoogst ’s morgens en ’s avonds.

Dus, als je die wat energiekere kant van dit grootste tamme ras wilt ontdekken, zorg er dan voor dat je dit natuurlijke tempo volgt.

Het vergt enige aanpassing, het vinden van de wederzijdse taal met uw kat. De rest van de dag zul je deze harige bundel van vreugde rond zien struinen op zoek naar meer knuffels en gezellige plekjes om te rusten.

Alsof er iets was dat hem in de eerste plaats moe maakte.

Maar pas op, ook al zijn ze echt vriendelijk en genieten ze van gezelschap, toch houden velen van hen niet van overdreven aanrakingen en aaien.

Wat intelligentie betreft, zit deze katachtige ergens in het midden (7 op 10). De reden waarom we dit vermelden is dat sommige mensen zullen vinden dat intellect en luiheid met elkaar in verband staan. Maar daar zijn we het niet helemaal mee eens, want de tweede eigenschap is meer een kwestie van karakter dan van slimheid.

Nogmaals, het is minder actiegericht waar wij voor zouden kiezen bij het beschrijven. Maar zoals we reeds zeiden, is het onmogelijk om alle katachtigen van hetzelfde ras in dezelfde mand te leggen. Elk van hen is verschillend.

Toch, als je de persoonlijkheid van een Maine Coon beter wilt leren kennen, lees dan dit artikel en leer 15 dingen die je moet weten!

VROUWELIJKE OF MANNELIJKE MAINE COONS – WELKE ZIJN LUIER?

Aangezien dit ras meestal binnenshuis gehouden wordt, en de grootste huiskat is, moet u hem voldoende ruimte geven. Wat beide geslachten gemeen hebben is een dwaze mentaliteit – charmant, nieuwsgierig, eigenzinnig.

Je zou kunnen zeggen dat ze veel weg hebben van een kleuter.

Om duidelijker te maken of mannetjes of vrouwtjes van dit ras luier zijn, zullen we elk van hun persoonlijkheden in een paar woorden beschrijven.

Het temperament van een Maine Coon reu is wat extraverter, en eigenaars beschrijven het vaak als veeleisender dan zijn vrouwelijke tegenhanger. Mannelijke katachtigen hebben de neiging om een speciale band te ontwikkelen met één persoon in plaats van aanhankelijk te zijn met een grotere groep mensen.

Aan de andere kant zijn de meeste vrouwelijke Maine Coons zoeter en zachtaardiger dan mannetjes. Ze hecht zich vaak aan weinig mensen die ze aardig vindt. Ze is beslist speelser dan haar mannelijke tegenhanger. Het feit dat ze zich met meer dan één persoon kan binden, maakt dat ze wat onafhankelijker is als het op gezelschap aankomt. Je kunt haar in haar eentje plezier laten maken.

Als je de band als parameter neemt, kun je zeker zeggen dat reuen luier zijn omdat ze eisen dat één persoon met hen speelt.

Aan de andere kant, als de jacht de factor is om de mate van luiheid te meten, dan kun je vrouwtjes categoriseren als luier omdat ze niet zo geïnteresseerd en vaardig zijn in de jacht.

Beide geslachten zijn dus tegelijkertijd lui en niet lui, afhankelijk van hoe je het meet. Nogal een hersensleutel, vind je niet?

WAAROM ZIJN SOMMIGE MAINE COON LUIER DAN DE ANDEREN?

Tot zover zult u het met me eens zijn dat het heel moeilijk is te zeggen of een Maine Coon lui is of niet.

Er zijn veel verschillende factoren die we gebruiken om dit te bepalen, en telkens krijgen we andere antwoorden.

De natuur, als eerste uitgangspunt, is iets wat we niet kunnen veranderen. Aan de andere kant, wat kunnen we wel? Stel je nu de volgende situatie voor – je hebt twee kittens van dezelfde ouders, maar die groeien op in verschillende plaatsen, bij verschillende mensen.

Zouden ze hetzelfde zijn?

Waarschijnlijk niet.

De eigenschappen die door de natuur zijn meegegeven zijn min of meer hetzelfde. Het is het deel waar we geen significante verandering kunnen aanbrengen. Die regel geldt voor alle dieren, maar ook voor mensen.

Echter, een belangrijk deel van de persoonlijkheid van een kat komt voort uit de omgeving waarin hij/zij leeft.

Dus, een Maine Coon met baasjes die katten graag motiveren om spelletjes met ze te spelen, zal meer kans hebben om een meer actiegerichte kant van het gegeven karakter te ontwikkelen.

Zo’n kat zal niet als lui worden beschreven.

Positieve bekrachtiging kan ook van pas komen. Aan de andere kant, als baasjes de kat graag met rust laten, en zelf spelen, zal de kat binnen de grenzen blijven die door de natuur zijn vastgesteld. Hij zal minder handelbaar zijn, of zo u wilt, luier.

Dit eenvoudige voorbeeld toont aan dat het karakter van de eigenaar een zeer belangrijke rol speelt bij het ontwikkelen van bepaalde eigenschappen in het gedrag van een Maine Coon.

Het punt is dat je de grenzen een beetje kunt verleggen als je dat wilt.

DE RELATIE TUSSEN LUIHEID EN ZWAARLIJVIGHEID

Het grootste probleem dat de meerderheid van de grotere binnenkatten heeft is zwaarlijvigheid. Omdat ze groter zijn en weinig bewegingsruimte hebben, zijn ze vaak dikker dan hun soortgenoten in de buitenrennen.

Met dat gezegd zijnde en het feit dat constante activiteit niet helemaal hun ding is, is dit zeker het probleem waar Maine Coons vaak mee te maken hebben.

Aangezien je hun natuurlijke “luiheid” niet kunt veranderen, kun je wel streng zijn met voeding.

En daarmee bedoelen we

  • hoeveelheid
  • tijd
  • soort voedsel

Maak een schema en houd u eraan, voor uw eigen bestwil en wat nog belangrijker is, voor het bestwil van de kat.

Voedsel wordt vaak gebruikt als motivatie wanneer je een kat wilt trainen om kunstjes uit te voeren.

Dit is echter niet altijd het beste idee bij grote, luie binnenkatten. (Zijn het echt binnenkatten? Lees dit voor meer informatie!)

Trap niet in die veelgemaakte val en maak niet dezelfde fout die veel baasjes maken.

Stop de kat nooit vol met eten alleen maar om hem iets te laten leren. Als het niet wil, dan wil het niet, misbruik het voer niet. Het resultaat zal een dikke kat zijn. Dat komt omdat ze de calorieën niet kunnen “verbranden” en hun goede vorm niet kunnen behouden zoals buitenkatten dat doen.

Al met al, als iemand besloten heeft om een kattenouder te worden, ongeacht de aard van de katachtige, moet de eigenaar toegewijd en verantwoordelijk zijn.

Neem niet de luiheid of speelsheid voor lief, het is aan u als eigenaar om de leiding te nemen.

GERELATEERDE VRAGEN

Is een Maine Coon moeilijk om voor te zorgen? Absoluut niet. Gezien hun zachtaardige persoonlijkheid, zijn het heel vriendelijke metgezellen. Natuurlijk moet u alle specifieke feiten over dit ras leren kennen als u er goed voor wilt zorgen.

Houden Maine Coon katten van water? Absoluut ja! De truc zit hem in hun dikke vacht, die waterafstotend is. Dit is heel goed om te weten, want baden zal niet zo’n hoofdpijn zijn als bij sommige andere rassen, die uit hun dak gaan als dit moet gebeuren.

Dit artikel laat u in detail zien hoe dol ze op water zijn en zelfs hoe u ze zonder problemen een bad kunt geven!

Waarom staat de Maine Coon bekend als “zachtaardige reus”? Dat is omdat deze katachtigen, ondanks hun grootte, zelden problematisch gedrag vertonen. Als je een kleinere hond hebt en deze kat, kan de katachtige een beetje bazig zijn. Maar nooit, nooit zullen ze agressief zijn tegen kleinere metgezellen.