Hoe lang zijn katten en wat zijn de langste en kortste rassen?


Onze prachtige katten zijn er in verschillende vormen. Sommigen van hen zijn groter met slankere lichamen, terwijl anderen klein en mollig zijn.

Er zijn ook verschillende vachttypen, dus je kunt katachtigen met een langere of kortere vacht zien, en ze zijn er ook in een breed scala aan kleuren en vachtpatronen.

Maar heb je er ooit over nagedacht hoe lang katten precies zijn? Ik weet zeker dat alle nieuwe kattenouders ongeveer willen weten hoe lang hun kitten zal worden en hoe lang het zal duren om hun volledige grootte te bereiken.

Laten we dus eens kijken wat de gemiddelde lengte van een kat is, en ook wat enkele van de hoogste rassen zijn die er zijn.

Wat is de gemiddelde lengte van de kat?

kat die buiten staat

Gemiddeld staat een huiskat op een hoogte van 9,5 inch.

Hun lengte hangt af van het geslacht, dus terwijl mannetjes meestal ongeveer 10 inch zijn, zijn vrouwtjes iets kleiner met een gemiddelde lengte van 9 inch.

Hun lengte hangt ook af van enkele andere factoren, zoals het kattenras. Er zijn enkele meningen dat sommige extra factoren, zoals sterilisatie, van invloed kunnen zijn op de grootte van een kat.

De VCA Dierenziekenhuizen legt echter uit dat het steriliseren/castreren van een kat geen effect heeft op zijn lichamelijke ontwikkeling – zijn totale lengte en gewicht – ongeacht de leeftijd waarop hij is uitgevoerd.

Volgens de groeigrafiek van de kat, De meeste gedomesticeerde katachtigen stoppen met groeien tussen de leeftijd van 8 en 16 maanden.

Dit geldt voor de meeste rassen, hoewel sommige katten er langer over kunnen doen om hun volledige grootte te bereiken.

Toch zullen katten meestal hun volledige lengte bereiken rond de leeftijd van 12 maanden. Sommigen van hen kunnen nog steeds een paar maanden of zelfs jaren blijven groeien, maar dit zal hoogstwaarschijnlijk gepaard gaan met gewichtstoename en spierontwikkeling.

Hoe meet je de lengte van een kat?

Savannah Kat zitten

Het meten van de lengte van uw kat moet natuurlijk vrij eenvoudig zijn, als uw huisdier bereid is om mee te werken!

De hoogte van een kat wordt bepaald door de afstand van de vloer tot de schoft te meten. Uw kat moet volledig kalm en ontspannen zijn zodat u haar lengte met succes kunt meten.

U moet uw kat naast een object plaatsen waarop u gemakkelijk de afstand van de vloer tot de nok kunt markeren. Vervolgens kunt u een liniaal of meetlint gebruiken om de gemarkeerde hoogte te meten.

Sommige katten laten je ze niet zo gemakkelijk meten. In dergelijke gevallen kunt u proberen hun lengte te meten terwijl ze liggen door hun lengte op een stuk papier te markeren.

Houd er rekening mee dat deze methode mogelijk niet de exacte meting oplevert.

Hoe je dit doet, zie je in de onderstaande video.

Wat zijn de hoogste kattenrassen?

Wil je graag een heel lang kitten? Dan wil je zeker weten welke rassen de beste kansen hebben om indrukwekkende hoogten te bereiken!

De Savanne ras is er een van. Volgens de Savannah-groeikaart zijn deze katten meestal 12 tot 17 centimeter lang.

De Maine Coon is een ander ras dat behoorlijk groot kan worden. De gemiddelde hoogte gaat van 10 tot 16 inch.

Bengalen is ook een lang kattenras, met een gemiddelde hoogte van 13 tot 15 inch, zoals de groeigrafiek suggereert.

De Hooglander is nog een ander groot kattenras, met een hoogte tussen de 10 en 14 centimeter.

De International Cat Association beschrijft dit ras als een krachtig uitziende kat met een zachtaardig karakter.

Wat zijn de kortste kattenrassen?

Sommige mensen geven de voorkeur aan lange en elegante katten, maar ik weet zeker dat sommigen van jullie ook fans zijn van kortere, schattige kittens die zelfs in je handpalm passen!

Een van deze schattige kittens is de Munchkin ras met een gemiddelde hoogte van 5 tot 7 inch. De video hieronder laat deze cutie pie zien en ik denk dat het je dag gewoon beter zal maken!

De Singapura is een ander kort ras, meestal 6 tot 8 centimeter lang, en algemeen te herkennen aan zijn grote oren en ogen, en een stompe staart.

De Wonen is een fascinerend, haarloos kattenras dat het resultaat is van het fokken van een Sphynx, American Curl en het Munchkin-ras.

Dit relatief nieuwe ras wordt gekenmerkt door zijn korte hoogte, meestal binnen het bereik van 6 tot 7 inch.

Conclusie

cbij het liggen met een meetlint

Sommige toekomstige eigenaren van gezelschapsdieren willen graag een vrij lange kat hebben.

Dus ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen een goed inzicht te krijgen in de lengte van katten.

Terwijl mannelijke huiskatten meestal ongeveer 10 centimeter lang zijn, zijn vrouwtjes een beetje kleiner met een gemiddelde hoogte van 9 inch.

Bepaalde rassen, zoals de Maine Coon, Savannah en Bengalen, bieden echter een goede kans om de gemiddelde hoogte aanzienlijk te overtreffen. Daarom zullen alle liefhebbers van lange katten blij zijn met deze katachtigen!

Aan de andere kant zijn de Munchkin- en Singapura-rassen perfecte keuzes voor iedereen die op zoek is naar een kort, schattig kitten.

Uiteindelijk denk ik dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat elke kat mooi is op zijn eigen manier, ongeacht zijn lengte.