American Curl Kat Ras Profiel

Met een van de meest unieke paren kattenoren valt de American Curl op tussen andere rassen. Ondanks de variatie in vachtlengte en kleur, blijft de vorm van de gekrulde oren bij alle American Curls hetzelfde.

Er is veel meer aan de American Curl kat dan hun intrigerende oren. Ze zijn vriendelijk en aanhankelijk met hun mensen, waardoor ze een geweldige familiekat zijn. Dit is een ras dat houdt van een goede knuffel en krassen van hun favoriete mensen.

Lees verder om meer te weten te komen over de American Curl (buiten hun opvallende oren!).

Amerikaanse krulkat …in één oogopslag
Persoonlijkheid aanhankelijk, nieuwsgierig, speels
Levensverwachting 10-18 jaar
Gewicht 3-5 kg
Coat & colors Kort of lang; diverse kleuren & patronen
Energieniveau Medium
Affectieniveau Hoog
Vriendelijkheid Hoog
Haringsniveau Medium
Verplichte verzorging Medium

Overzicht van de Amerikaanse Curl kat

American Curl
De American Curl is een kleine tot middelgrote kat die mager, gespierd, sterk en actief is.

Hun vacht is zacht en weelderig met een lange en sterke staart. De American Curl is een mooie en bijzondere kat die veel liefde en plezier in uw huis zal brengen.

Gewicht

Ongeacht of u een mannelijke of vrouwelijke American Curl kat heeft, ze zijn meestal aan de kleine kant. Mannelijke American Curls wegen meestal tussen de 3 en 5 kg, terwijl poezen 2 tot 4 kg wegen. De American Curl is relatief energiek. Als ze actief blijven en gezonde porties eten, blijven ze op gewicht.

Lengte

De American Curl is van gemiddelde lengte met evenredige lichamen, hoofden, poten en staarten. Hun staart is ongeveer even lang als hun lichaam, waardoor ze vanaf hun neus tot aan de uiteinden van hun staart ongeveer 20 centimeter lang zijn.

Vacht

De American Curl kat kan kortharig of langharig zijn. Hoe dan ook, hun vacht is zacht en zijdeachtig, en komt voor in verschillende kleuren en patronen. Ze worden graag geaaid, en dat is goed nieuws voor u – u zult graag naar hun vacht grijpen om u te troosten na een stressvolle dag.

Hun vachten kunnen wit, zwart, blauw, crème, rood, bruin, lila, zilver, puntig, tweekleurig, en nog veel meer zijn. Hoewel alle American Curls zeer vergelijkbare oren hebben, zullen ze niet in alle gevallen op elkaar lijken.

Levensverwachting

American Curl katten leven doorgaans 10 tot 18 jaar als ze goed worden verzorgd. Met veel beweging en goede voeding kunnen ze lang gezond en gelukkig blijven. Natuurlijk is het veel gemakkelijker om de gezondheid van uw American Curl in de gaten te houden door regelmatige dierenartscontroles.

Geschiedenis

langharige bruine tabby American Curl kat
In tegenstelling tot sommige moderne rassen, werden bestaande kattenrassen niet gepaard om de American Curl te creëren. In plaats daarvan ontstonden de gekrulde oren als een willekeurige mutatie. Fokkers zagen het potentieel in het ras, dus begonnen ze te werken aan het behoud en de vestiging van de mutatie.

In 1981 kwamen twee kittens met gekrulde oren terecht bij een echtpaar uit Lakewood, Californië, genaamd Joe en Grace Ruga. Een van deze katten overleed helaas, maar de langharige poes leefde een lang en gelukkig leven bij de familie Ruga.

Ze noemden de overlevende kruloorkat Shulamith en besteedden niet echt aandacht aan haar gekrulde oren. Shulamith kreeg een nestje kittens met een langharige huiskat dat resulteerde in twee kittens met gekrulde oren, en de anderen met rechte oren.

Dit betekende dat het gen voor gekrulde oren autosomaal dominant was, en dat slechts één ouder een kopie van het gen nodig had om het door te geven. Als een kat werd geboren met dit dominante gen, zouden ook zij gekrulde oren hebben. Shulamith bleef nesten krijgen met verschillende katten in de omgeving, waardoor de populatie kruloren werd uitgebreid.

Er waren overal kortharige en langharige American Curl kittens, en een vrouw genaamd Nancy Keister werd verliefd op het ras.

Ze zag de aantrekkingskracht van deze katten – niet alleen vanwege hun oren, maar omdat ze over het algemeen lief en vriendelijk waren. Ze liet ze registreren, en deze interessant uitziende katten werden snel gepromoot als een nieuw ras.

Ze werden voor het eerst erkend door de Cat Fanciers Association (CFA) in 1986 en de International Cat Association in 1987. Ze zijn ook het eerste kattenras met twee door de CFA erkende vachtlengtes!

Vandaag de dag is dit ras geliefd, maar niet overdreven populair. Niet iedereen die u kent zal een American Curl kat hebben, maar dat maakt de aantrekkingskracht nog groter.

Kenmerken

kortharige American Curl kat
Als we het gaan hebben over de kenmerken van de American Curl, kunt u niet om hun gekrulde oren heen. Het is het meest opvallende aan deze katten, maar het is niet het enige waardoor ze opvallen.

Hun oren krullen van nature terug in een hoek van 90 graden, wat een unieke genetische mutatie is die niet voorkomt bij andere kattenrassen. Ze hebben ook kleine oorpluimpjes die net zo schattig zijn als dat ze helpen om de oren vrij te houden van vuil.

American Curl vachten zijn zeer zacht en veelzijdig. Ze hebben een zijdeachtige vacht die in verschillende kleuren en patronen voorkomt, variërend van schildpad tot tabby. Het kenmerk dat dit ras bindt zijn hun oren. Zonder hun unieke oren zouden ze op andere huiskatten kunnen lijken (en niet veel op elkaar).

Als je denkt dat American Curl oren schattig zijn, wacht dan maar tot je hoort over hun lieve en speelse gedrag.

Persoonlijkheidskenmerken

zwarte langharige American Curl kat
De American Curl kat is een mensgericht ras dat graag quality time doorbrengt met zijn mensen.

Ze staan graag in het middelpunt van de belangstelling van hun gezin en nemen deel aan alle pleziertjes. Dit maakt deze katten geweldig in familieverband, en ze zijn zeer tolerant tegenover goed opgevoede en respectvolle kinderen. U zult verliefd worden op de relatie die uw kinderen en uw American Curl zullen ontwikkelen.

Deze katten zijn slim en nieuwsgierig, dus ze zullen u van kamer tot kamer volgen om uit te vinden wat u aan het doen bent. Ze zullen spelletjes met je willen spelen en kunstjes leren om indruk op je te maken. Je krijgt echt het beste van twee werelden met de American Curl: Het ene moment zullen ze spelen en rondrennen om je aan het lachen te maken, en het volgende moment zullen ze op je schoot kruipen en vrolijk spinnen.

Als u op zoek bent naar een kat die uw beste vriend zal worden, het speelkameraadje van uw kinderen en de bedrieger van uw huis, dan is de American Curl het perfecte ras. Wees niet verbaasd als uw American Curl kasten opent en in de problemen komt!

De verzorging van dit kattenras

De verzorging van een American Curl is niet al te moeilijk. Als uw kat kortharig is, hoeft u niet veel tijd te besteden aan de vachtverzorging. Bij een langharige American Curl zult u de verzorgingstijd echter moeten verdubbelen.

De American Curl is niet per se kieskeurig, maar ze geven wel de voorkeur aan een mooie en schone kattenbak, zodat ze in alle rust hun plicht kunnen doen. Ze zijn misschien niet erg vocaal als ze je vragen om schoon te maken, dus een zelfreinigende kattenbak kan voordelig zijn.

Litter-Robot 4 is de eenvoudigste manier om de ruimte van uw kat schoon te houden, vooral als u voor korte periodes weg bent. Dit zorgt ervoor dat uw kat blij is als hij naar het toilet gaat, en u hoeft de kattenbak niet de hele dag door te poetsen.

De American Curl is een actieve kat die graag met u wil spelen. U moet bereid zijn om uw kat te helpen met speeltjes aan touwtjes en verrijkingspuzzels. Een overvloed aan speeltjes en krabpalen kan uw kat de hele dag bezig houden, maar ze kunnen ook goed overweg met andere dieren.

Mogelijke gezondheidsproblemen

silver tabby langharige American Curl kat
De American Curl is over het algemeen een gezond ras, maar er zijn enkele dingen waar u op moet letten, zoals overgewicht. Net als bij andere katten kunnen oorontstekingen een probleem zijn voor uw American Curl. De oren van dit ras zijn specifiek vatbaarder voor het verzamelen van puin en vuil in hun gehoorgangen. Controleer de oren van uw kat regelmatig en gebruik een watje om ze voorzichtig schoon te maken als u ophopingen ziet.

Katten kunnen ook hypertrofische cardiomyopathie ontwikkelen, dat is wanneer de spieren rond het hart beginnen te verdikken en problemen veroorzaken met de ademhaling en de bloedstroom.

Houden van een American Curl kat

Op zoek naar een harige katachtige die zijn tijd naast je doorbrengt en je jarenlang vermaakt? American Curl katten zijn lief, vriendelijk en familiegericht. Ze gedijen op de liefde die u hen geeft, en ze brengen zoveel in uw gezin terug.

Iedereen zal verliefd worden op de oren van uw American Curl, maar u wordt verliefd op de kat die ze draagt.