15 charmante kattenrassen met grote oren


De kans is groot dat je niet meer aandacht hebt besteed aan de oren van je kat. Zijn schattige snorharen, opvallende staart en mooie ogen zijn de meest aantrekkelijke kenmerken.

De oren van katten zijn echter essentieel, omdat ze dienen als een orgaan van gehoor en evenwicht. Ze kunnen in verschillende vormen voorkomen, waaronder afgeronde uiteinden, puntig, gevouwen of zelfs gekruld.

Maar er is iets speciaals aan katachtigen met grote oren. Deze functie geeft ze een nog charmantere uitstraling!

Laten we eens kijken naar de lijst met vijftien kattenrassen met grote oren en meer te weten komen over hun uiterlijk en persoonlijkheden.

1. Abessijn

De Abessijn is een zeldzaam kattenras met grote oren die goed gecupt en naar voren gericht zijn. Dit ras heeft ook een wigvormige kop en grote, amandelogen.

Zijn lichaam is mager en gespierd en zijn benen zijn erg lang. Het heeft een onderscheidende “M” op het voorhoofd.

Samen met opvallende grote oren heeft het Abessijnse ras een specifieke getikte tabby-vacht. De individuele vachtharen van deze kat zijn gestreept met verschillende kleuren.

De oorspronkelijke vachtkleur van dit ras is roodbruin met zwart tikken, maar reekalf is ook op grote schaal aanwezig.

Dit is een zeer intelligent en nieuwsgierig ras dat graag rondkijkt. Omdat Abessijn atletisch is, heeft het veel ruimte nodig om op te springen, rennen en klimmen.

Daarom is dit geen ideaal huisdier voor mensen die op zoek zijn naar een relaxte kat. Dit ras heeft dagelijks veel mentale en fysieke stimulatie nodig.

De Abessijn is geen schootkat, maar hij is erg vriendelijk en sociaal en maakt graag deel uit van de activiteiten van zijn eigenaren.

2. Balinees

Het Balinese ras heeft opvallend grote en puntige oren die breed zijn aan de basis. Dit is een middelgrote kat met een sierlijk en lang lichaam en fijne botten. Zijn ogen zijn opvallend, met een intense blauwe tint.

Spruce Pets beschrijft de vacht van de Baliense als lang, roomwit. Het heeft ook punten op zijn benen, staarten, gezicht en oren.

Dit ras is zeer sociaal, vriendelijk en speels. De Balinese kat houdt ervan om de hele tijd in het middelpunt van de belangstelling te staan. Dit betekent dat het niet geschikt is voor mensen die veel tijd van huis doorbrengen.

De Balinees heeft veel interactie en aandacht nodig van mensen. Omdat het erg intelligent is, heeft het ook veel entertainment nodig om de manifestatie van destructief gedrag te voorkomen.

3. Chausie

De Chausie is een hybride ras dat het resultaat is van de kruising van huis- en junglekatten.

Grote, hoog geplaatste oren met tufting erop versterken de wilde looks van deze kat. Dit is een middelgrote tot grote kat met een atletische bouw.

De vacht is kort tot middelgroot en kan een aantal verschillende kleuren en kleurpatronen hebben. Dit zijn zwarte, bruine, bruin getikte tabby of zwarte grizzled ticked tabby.

Chausie heeft een wilde oorsprong, maar het is een loyale, vriendelijke en mensgerichte kat. Het heeft een hoog energieniveau, dus de eigenaren moeten altijd voorbereid zijn op wat trainings- en speelsessies!

4. Cornish Rex

Cornish Rex is een ras met grote, vleermuisachtige oren. Zijn ogen zijn ook groot, terwijl zijn hoofd vrij klein is.

Naast de onderscheidende hoofdkenmerken staat de Cornish Rex ook alom bekend om zijn unieke vacht.

Dit ras heeft niet het lange haar van een buitenvacht, maar alleen een krullende, zachte ondervacht die aanvoelt als fluweel. De vacht kan in vele kleuren komen, zoals zwart, blauw, oranje en chocolade.

De Conrish Rex heeft de neiging om goed overweg te kunnen met kinderen en andere huisdieren, omdat het ‘zeer sociaal’ is.

Als je de beschrijving van dit ras leuk vindt, moet je onze lijst met gerenommeerde Cornish Rex-fokkers bekijken.

5. Devon Rex

Waar de Devon Rex vooral om bekend staat, is zijn unieke uiterlijk, waardoor hij een beetje op een buitenaards wezen lijkt. Zijn grote oren staan laag op zijn brede kop en zijn licht afgerond.

Deze kat is middelgroot. Het heeft een lange nek en een slank lichaam. De ogen van de Devon Rex zijn ook erg groot.

De golvende vacht is een ander herkenbaar kenmerk. Het is te zien in verschillende kleuren, waaronder patronen zoals tortie en tabby.

De Devon Rex is erg aanhankelijk en houdt ervan om zowel aandacht te tonen als te ontvangen. Het staat ook bekend als een kleine clown die graag zijn mensen vermaakt.

6. Egyptische Mau

De Egyptische Mau is een ander ras met grote oren die getuft kunnen worden en die hoog op hun hoofd staan.

Deze kat heeft natuurlijke vlekken op zijn chaver. Zilver, rook en brons kleuren zijn mogelijk met dit ras.

De Egyptische Mau heeft een wigvormig hoofd en een atletisch lichaam.

Het is een zeer intelligent en vriendelijk ras dat op een hond lijkt. Het kan op je wachten bij de voordeur of je speelgoed brengen om ermee te spelen!

Deze kat is actief, sterk en atletisch. Je kunt proberen het te leren apporteren en gegooid speelgoed op te halen.

7. Javaans

Javaans kattenras met grote oren

De Javaanse kat heeft zeer grote oren met duidelijke punten en brede bases.

Het heeft een enkele vacht die lang en zijdeachtig is. Enkele van de meest voorkomende vachtkleuren zijn crème, rood en lynx.

Dit ras raakt erg gehecht aan zijn mensen. Het is alert, liefdevol en actief. De Javanen brengen graag tijd door met zijn eigenaren en zullen hen volgen, wat ze ook doen.

Deze kat moet veel entertainment in zijn omgeving hebben. Soms imiteert een Javaanse kat zelfs hun mensen!

Het is ook een slim ras dat kan worden getraind, dus het is zeker erg leuk om deze kat in de buurt te hebben.

8. Ocicat

De Ocicat is een gevlekt ras dat lijkt op een wilde kat, hoewel het volledig huiselijk is.

Een van de kenmerken die deze kat een wilslook geven zijn zijn grote en getufte oren.

De Ocicat heeft een gespierde bouw en weegt meestal tot 15 pond. De vacht is kort en dicht. Enkele van de meest voorkomende kleuren in dit ras zijn blauw, reekalf, lavendel, enz.

Deze kat is vriendelijk en sociaal en zal waarschijnlijk zelfs uw gasten bij de voordeur begroeten! De Ocicat houdt van spelen en is in staat om trucjes te leren. Hoewel hij behoorlijk energiek is, is de Ocicat nog steeds een gemakkelijke kat.

Als u dit ras interessant vindt, moet u onze lijst met gerenommeerde Ocicat-fokkers bekijken om te zien of er kittens beschikbaar zijn.

9. Oosters Korthaar

De Oosterse korthaar kat heeft grote, uitlopende oren. Zijn lichaam is langwerpig en gespierd. Het hoofd is driehoekig en de ogen zijn amandelvormig.

De vacht van deze kat is zijdeachtig en kort. Enkele van de meest voorkomende kleuren die aanwezig zijn, zijn crème, ebbenhout, lila en bruin.

Dit ras is extravert en geniet vooral van interactie met mensen. Het is ook een nieuwsgierige en intelligente kat die de neiging heeft om erg spraakzaam te zijn.

Extravert en grappig, de Oosterse Korthaar is een geweldig huisdier voor het gezin. Het is noodzakelijk om te vermelden dat dit ras veel aandacht en speelmogelijkheden vereist. Anders, als het zich verveelt, kan het destructief gedrag vertonen.

10. Peterbald

De Peterbald kat heeft een unieke uitstraling, Onderscheiden door hun oversized oren die ver uit elkaar staan.

Het heeft ook een driehoekige kop, een stompe kaak en een lange halslijn. Zijn lichaam is gespierd en mager.

Een ander interessant feit over dit ras is dat het verschillende vachttypen kan hebben, waaronder:

•Recht

•Kaal

• Zeem of kudde

•Borstel

•Velours

WebMD beschrijft Peterbald’s persoonlijkheid als aanhankelijk, vriendelijk en levendig. Deze kat houdt ervan om zich met zijn eigenaren op een bank te nestelen en ze te volgen.

Het is ook een zeer intelligente en trainbare kat die de neiging heeft om goed overweg te kunnen met andere huisdieren.

11. Savanne

Het Savannah ras heeft rechtopstaande oren die groot en afgerond zijn. Dit is een middelgrote tot grote kat, bekend om zijn hoogte, die kan oplopen tot 16 inch.

Een onderscheidend kenmerk van dit ras is de gevlekte vacht, waardoor de Savannah-kat er exotisch en sierlijk uitziet.

Enkele van de belangrijkste persoonlijkheidskenmerken van deze kat zijn nieuwsgierigheid, loyaliteit en speelsheid. De Savanne is waarschijnlijk spraakzaam rond zijn mensen.

Dit is ook een zeer slimme kat, in staat om trucs te leren zoals apporteren en aan de lijn lopen.

Het is ook een zeer atletisch ras, geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een zeer energieke katachtige vriend.

12. Siamees

De Siamese kat is te herkennen aan zijn blauwe ogen en grote oren in de vorm van driehoeken of wiggen.

Deze kat heeft een korte vacht met een bleke basis en donkere ledematen.

De Siamees is een extraverte, vriendelijke en aanhankelijke kat. Eigenaren van dit ras kunnen verwachten dat het hen overal volgt.

Het is ook een energieke en intelligente kat die een behoorlijke hoeveelheid stimulatie nodig heeft. Mensen die graag de vocalisatie van een kat horen, zullen veel plezier hebben met de spraakzame Siamees!

13. Singapura

De Singapura heeft grote oren en ogen, die groen, geel of hazelaar kan zijn.

Deze kat is niet groot, maar heeft een elegant en gespierd lichaam. Het hoofd van de Singapura is afgerond en de vacht is kort en zijdeachtig.

Deze kat is intelligent, nieuwsgierig en extravert. Het houdt er gewoon van om in de buurt van hun mensen te zijn en elke activiteit te delen waar ze bij betrokken zijn.

Naast speelsessies met zijn eigenaren, waardeert de Singapura ook een goede gelegenheid om te klimmen en de omgeving te verkennen.

14. Sneeuwschoen

De Sneeuwschoenkat heeft grote en puntige oren en blauwe, walnootvormige ogen. Dit is een middelgrote kat met een lichaam gemaakt om te rennen en te springen.

Het heeft een afgerond gezicht en een korte, gekleurde vacht. Enkele van de meest voorkomende vachtkleuren met het sneeuwschoenras zijn blauw, chocolade en reekalf.

Deze kat is vriendelijk, toegewijd en speels. Het moet veel aandacht krijgen van zijn mensen, dus het is geen goede keuze voor mensen die het grootste deel van hun tijd weg van huis doorbrengen.

Je kunt zelfs verwachten dat deze kat je onderbreekt terwijl je iets doet en je vraagt om ermee te spelen.

De sneeuwschoen is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een katachtige vriend om de meeste van hun activiteiten mee te delen.

15. Sphynx

Sphynx is het meest populaire haarloze kattenras, Ook bekend om zijn oversized oren.

Een belangrijk aspect om op te merken met betrekking tot dit ras is dat ze vatbaar zijn voor oorinfecties.

Daarom is het noodzakelijk om overtollig oorsmeer te verwijderen en de oren van een Sphynx schoon te houden, zoals voorgesteld door Newtown Veterinary Specialists.

Dit is een middelgrote kat met een slank, gespierd lichaam. Het is erg actief en atletisch en kan snel bewegen en hoog springen.

Sphynx is aanhankelijk en brengt graag tijd door met zijn eigenaren. Het geniet ook van het gezelschap van andere huisdieren.

Dit ras is succesvol in het leren van trucs en geweldig in het vermaken van zijn mensen.

Laatste woorden

Deze kattenrassen met grote oren zijn echt charmant. Het lijkt erop dat dit detail op hun lichaam hen nog onweerstaanbaarder maakt!

Maar hun uiterlijk is niet het beste aan hen. Het cruciale feit hier is dat elk van deze katachtigen een prachtige persoonlijkheid heeft, waardoor ze wenselijk zijn als gezinsgenoten. Ik hoop dat je het geluk hebt om een van hen binnenkort in je huis te verwelkomen.

Er zijn katten met verschillende maten, woonbehoeften, vachttypen en verzorgingsvereisten in deze lijst.

Wat is nu je favoriet? Waarom heb je ervoor gekozen?