Zijn Devon Rex Katten Hypoallergeen?

Je bent hier waarschijnlijk omdat jij of je familieleden van katten houden en er zo graag een mee naar huis willen nemen, maar één ding in de weg staan: allergieën.

Als u toegewijd bent aan het adopteren van een kat, is het ideaal om er een te vinden die minimale of geen allergiesymptomen veroorzaakt. Dit betekent onderzoeken welk type kat niet alleen bij uw levensstijl past, maar ook de minste problemen voor uw allergieën veroorzaakt.

Houd er rekening mee dat er geen 100% hypoallergene kattenrassen (of hondenrassen, wat dat betreft). Zelfs een haarloze kat als de Sphynx kan resulteren in een aantal epische niesbuien voor kattenallergiepatiënten.

Dit is waar de Devon Rex kat komt binnen. Deze pittige en ondeugende kat valt op door zijn unieke golvende vacht. Het verschil in textuur en zacht donshaar op hun lichaam wekt de interesse van mensen met kattenallergieën.

Zou dit de kat voor jou kunnen zijn?

wit Devon Rex kitten

Wat is een hypoallergene kat?

Wanneer iemand op zoek is naar een hypoallergene kat of hond om te adopteren, zijn ze op zoek naar een huisdier dat hun allergieën niet zal veroorzaken. Van bepaalde rassen wordt gedacht dat ze beter zijn voor mensen met huisdierallergieën.

Als u slechts milde kattenallergieën heeft, vindt u het misschien goed om elk type kat te adopteren, zolang u andere voorzorgsmaatregelen neemt om minimaliseer uw allergiesymptomen. Deze omvatten het gebruik van een HEPA-filter, het maken van uw slaapkamer een katvrije zone, het buiten borstelen van uw kat en het beperken van contact met de kattenbak.

Als uw allergieën matig tot ernstig zijn, bent u misschien geïnteresseerd in het adopteren van een bepaald kattenras dat minder snel uw symptomen veroorzaakt.

Het Fel d 1 eiwit

Een kat die als “hypoallergeen” wordt beschouwd, heeft een van de twee dingen (of misschien beide): minder productie van het Fel d 1-eiwit of heel weinig verharing.

Elke kat produceert het eiwit Fel d 1, die wordt aangetroffen in hun talgklieren, speeksel, urine en huidschilfers. Elke kat produceert verschillende hoeveelheden Fel d 1 en het eiwit wordt in verschillende snelheden door uw huis verdeeld, afhankelijk van uw kat. Het is dus misschien niet de vacht van uw kat die uw congestie veroorzaakt tijdens het knuffelen – het kan het speeksel van uw kat of zelfs hun kattenbak zijn!

Van slechts twee kattenrassen is bekend dat ze minder Fel d 1 produceren: Siberische katten en Balinese katten.

Katten die minder verharen correleren niet noodzakelijkerwijs met het hebben van lagere niveaus van Fel d 1. Katten met een lage uitscheiding kunnen echter nog steeds beter zijn voor mensen met een allergie, omdat het eiwit met lagere snelheden door het huis kan worden verspreid.

Van de Devon Rex-kat is niet bekend dat hij minder Fel d 1 produceert. In plaats daarvan kunnen ze mensen met kattenallergieën ten goede komen vanwege hun minimale uitscheiding. Andere rassen die losjes als hypoallergeen worden beschouwd vanwege hun lage niveaus van verharing zijn onder meer:

Devon Rex kat

Hoeveel werpt de Devon Rex af?

Devon Rex-katten zijn een laagafstotend ras (net als hun Cornish Rex neef met hun beroemde krullenjas). Ze hebben een unieke golvende ondervacht die zelden schuurt en heel weinig verzorging vereist.

Omdat hun vacht echter zo kort is, kan vet zich ophopen. Door je Devon Rex van tijd tot tijd af te vegen, krijg je een fris en verwend gevoel.

Hoewel uw Devon Rex onvermijdelijk allergische symptomen kan veroorzaken, zijn ze beter beheersbaar en geven ze u een betere kans om u aan te passen aan het leven met een kat. Het is in uw voordeel om op zoek te gaan naar Devon Rex-pleegouders of vrienden met het ras die u tijd om hen heen kunnen laten doorbrengen om dingen uit te testen!

Overzicht van Devon Rex cat

De Devon Rex wordt beschouwd als een klein kattenras. Ze wegen meestal 6 tot 9 pond en kunnen behoud van een gezond gewicht gemakkelijk op zichzelf met hun actieve levensstijl. Ze zijn erg vriendelijk en extravert en houden ervan om hun mensen te vermaken. Dit betekent dat ze tijd met je willen doorbrengen, dicht bij je, misschien zelfs bovenop je.

Dit is iets wat je moet accepteren en waar je op voorbereid moet zijn als je van een Devon Rex houdt!

oranje en witte Devon Rex kat

Persoonlijkheid

Hoewel klein, heeft de Devon Rex-kat een grote persoonlijkheid. Omdat ze extravert en speels zijn, willen ze dat je de hele dag met ze bezig bent en muizen trekt die aan snaren en shining Lasers voor hen om te achtervolgen.

Ze zijn erg aanhankelijk, dus ze zullen graag op je schoot klimmen en zich naast je nestelen na een lange dag rondrennen. De Devon Rex geniet ervan om geaaid en gekrabd te worden, spinnend alsof hij je wil aanmoedigen om door te gaan.

De Devon Rex is zeer intelligent, wat zowel een zegen als een vloek is. Ze worden graag gestimuleerd door middel van spel- en verrijkingsactiviteiten. Ze zullen zeker elk hoekje en gaatje in je ruimte beklimmen en inspecteren, dus wees voorbereid op veel kattenbomen en perching gebieden voor hen.

De Devon Rex is aanpasbaar aan hun omgeving, evenals aan de mensen en dieren waarmee ze het delen. Ze vinden het leuk om in de buurt van andere dieren te zijn, waaronder katten en honden, en doen het goed met kinderen. Zoals met elk nieuw huisdier, moet je je Devon Rex langzaam voorstellen aan andere leden van het huishouden om een idee te krijgen van hoe elke partij zich wil engageren.

Kenmerken

Een Devon Rex kat springt er zeker uit. Ze hebben een pixie-achtig gezicht dat schijnbaar thuishoort in een sprookje. Ze hebben scherpe, hoekige gezichten, hoge jukbeenderen, brede, heldere ogen en zeer grote oren op een slank lichaam.

Naast hun structuur hebben ze unieke golvende vacht die wordt veroorzaakt door een mutatie die alleen bij Devon Rex-katten wordt aangetroffen. Deze vacht is kort, dicht en anders dan je misschien gewend bent als je aan katten denkt.

Hun vacht is de belangrijkste reden waarom ze zorgen voor een betere hypoallergene kat dan andere rassen.

Calico Devon Rex kat

Hoe huidschilfers en verharing te verminderen

Als u een kat krijgt ondanks uw allergieën, zijn er manieren waarop u de kwaliteit van de ervaring kunt verbeteren en reacties kunt minimaliseren. Het hangt allemaal af van hoeveel moeite je bereid bent te doen om je allergieën te beperken, maar het resultaat zal zijn dat je meer tijd besteedt aan het genieten van je Devon Rex.

Grooming

De Devon Rex heeft niet veel verzorging nodig. Hun vachten zijn kort en ze verharen weinig, dus om de paar weken borstelen is meestal voldoende. Als u sterkere allergieën heeft of merkt dat uw Devon Rex verhaart, kan het helpen om ze vaker te verzorgen.

Zelfs als je je kat om de paar weken met een vochtige handdoek afveegt, kun je je reacties op zijn vacht beperken.

Dieet en voeding

Door uw Devon Rex gezond, voedzaam kattenvoer te geven, inclusief natvoer, kunt u hun huid- en lichaamsfuncties verbeteren. Als je Devon Rex goed gehydrateerd is, is de kans niet zo groot dat hij verhaart.

Opleiding

Je Devon Rex is zeer intelligent en zal graag trucjes leren. Dit betekent dat je je Devon Rex gemakkelijker kunt trainen om bepaalde dingen te vermijden. Je kunt ze bijvoorbeeld leren om je niet te likken en van je bed en aanrecht te blijven.

U kunt ook een specifieke ruimte reserveren voor hun kattenbak. Een zelfreinigende kattenbak hiermee kunt u het gebied voor het grootste deel vermijden, omdat het zichzelf na elk gebruik automatisch reinigt. Dit zal helpen om uw contact met Fel d 1 (verdeeld via urine) te minimaliseren en zorgt voor de onaangename taak van het scheppen van de kattenbak.

zwart-wit Devon Rex

Houd rekening met je gevoeligheden

Voordat u een Devon Rex-kat adopteert, moet u proberen te bepalen hoe uw allergieën op het ras zullen reageren. Controleer uw lokale asielen om te zien of er Devon Rex-katten zijn om mee te communiceren.  Als je iemand kent met een Devon Rex, probeer dan wat een-op-een tijd met hen door te brengen. Dit geeft je een idee van hoeveel je kunt verdragen.

Een Devon Rex-kat adopteren

Hoewel geen enkele kat echt hypoallergeen is, kan de Devon Rex een goede keuze zijn voor mensen met een allergie vanwege hun unieke, korte, golvende vacht die minimaal afwerpt.

De Devon Rex-kat zal een geweldige aanvulling op het gezin zijn – ze zullen je dagen nog jarenlang vullen met entertainment en lachen!